Telefonisch advies van experts via +31 20 26 25 900
 • 10 jaar vervangingsgarantie
 • Topkwaliteit
 • Persoonlijk advies van experts: +31 20 26 25 900
3x6 m partytent - stabiel & waterdicht

Biedt plaats aan:
ca. 36 ca. 26

100% waterdicht

Frame van gegalvaniseerd staal

PE of PVC zeil

Stevige partytent 3x6 m kopen

De partytent van 3x6 meter is een van de populairste producten uit ons assortiment. Dat komt doordat een partytent van deze afmeting enorm veelzijdig is. Gebruik de tent bijvoorbeeld als paviljoentent op een festival, als tijdelijke overkapping in de catering of gewoon voor een feest in de tuin. Daarnaast zien we dat een 3x6 partytent wordt ingezet voor praktische doeleinden, zoals een opslagplek voor gereedschappen tijdens een verbouwing.

Zeil partytent 3x6: PE of PVC?

Een belangrijke keuze die je moet maken bij de aanschaf: wil je een zeil van PE of een PVC voor je 3x6 partytent? Beide type 3x6m partytenten zijn weliswaar 100% waterdicht, maar onderling verschillen ze behoorlijk. PE-tenten zijn goedkoper, lichter en compacter. Hierdoor zijn waardoor ze praktischer bij het opbouwen, afbreken, vervoeren en opslaan. Een perfecte, mobiele kortetermijnoplossing dus. Als je de tent langer wil gebruiken, dan raden we onze PVC partytent 3x6 aan. Tenten met dit type zeil zijn robuust, waardoor ze bij uitstek geschikt zijn voor veelvuldig, langdurig en professioneel gebruik.

Details onderdelen 3x6 partytent

Frame van een 3x6 m partytent
 1. Frame partytent 3x6 Het 3x6 partytent frame bestaat uit dikke buizen en koppelstukken van volledig gegalvaniseerd staal.
 2. Dak partytent 3x6 Het dak is van groot belang voor de stevigheid van de tent. Het dak van een 3x6 PVC partytent is extra verstevigd, zodat de tent ook met een zwaarder dakzeil stabiel staat.
 3. Zijwanden partytent 3x6 De zijkanten van de 3x6 partytenten bestaan uit losse zijwanden. Dat betekent dat je de 3x6m partytent met zijwanden kunt gebruiken, of, indien gewenst, zonder zijwanden. De zijkant kan ook deels worden weggelaten.
Groene partytent 3x6 m

Kleuren partytent 3x6

Wit is de meest gangbare kleur voor een 3x6 m partytent. Er zijn echter meer kleuren beschikbaar! De groene 3x6 partytent is bijvoorbeeld erg populair in een natuurlijke omgeving, en omdat vuil en vlekken op het donkere zeil niet zo opvallen. Voor feestelijke gelegenheden of voor evenementen met thema's verkopen we ook blauwe, grijze en rode 3x6 partytenten.

Opbouw partytent 3x6

Een 3x6 partytent laat zich eenvoudig opzetten. Iedere 3x6m partytent wordt geleverd met een handleiding met nummers. Doordat alle onderdelen van de 3x6 partytent ook genummerd zijn, kun je op de bouwtekening vrij gemakkelijk aflezen waar ieder onderdeel thuishoort. Bekijk, naast deze tekening, altijd eerst de beschrijving en de gebruiksaanwijzing van de partytent 3x6m voor je begint met de montage.

Wij raden aan om eerst alle onderdelen te sorteren, zodat je het benodigde stuk gemakkelijk kunt vinden. Begin daarna met het samenstellen van het dakframe. Gooi daarna het dakzeil eroverheen. Til de constructie aan één zijde op, zodat je de staanders aan deze kant onder het frame kan plaatsen. Vervolgens doe je hetzelfde aan de andere kant en veranker de tent in de grond. Je tent staat nu veilig. De zijwanden, geveldelen en eventuele accessoires kunnen optioneel nog worden toegevoegd. Afhankelijk van het model 3x6 partytent kost de opbouw met twee personen ca. 30 minuten.

Accessoires voor 3x6 partytent

Hoewel onze 3x6 partytenten geschikt zijn voor vele gelegenheden, kan het voorkomen dat je tent wat extra uitrusting kan gebruiken. Daarom verkopen wij vele verschillende accessoires voor 3x6 partytenten, waarmee je jouw tent naar wens kunt personaliseren. Met een brandvertragende scheidingswand deel je de tent op in twee verschillende ruimtes. Met een regengoot / verbindingsgoot vergroot je juist de 3x6 m partytent door meerdere examplaren met elkaar te verbinden. Met tentingangen of gevels met vensters zorg je voor een sfeervolle en uitnodigende ingang.

Daarnaast verkopen we nog een hele reeks producten waarmee de tent meer stormbestendig is bij harde windstoten. Denk hierbij aan een grondframe, dat bewegingen in het frame en de zijwanden minimaliseert, of aan bodembevestigingen en stormbeveiligingen. Hiermee zet je de 3x6m partytent extra stevig in de grond, zodat hij minder vatbaar is voor wisselende weersomstandigheden. Bij extreem weer of storm raden we het gebruik van de tent af.

3x6 partytent vergroten

FAQ: Veelgestelde vragen

Welk merk 3x6 m partytent verkoopt Profitent24?

Wij verkopen uitsluitend 3x6 meter partytenten van TOOLPORT. Dit merk, actief in verschillende Europese landen, levert verschillende type tenten af voor onder andere de agrarische, industriële en de particuliere markt. De 3x6 partytenten die TOOLPORT levert zijn betrouwbaar, voldoen aan hoge standaarden en zijn voorzien van de juiste keurmerken.

Online zijn partytenten met uiteenlopende prijzen te vinden. Wij raden aan om niet automatisch de goedkoopste te kiezen, ook al wil je de tent slechts incidenteel gebruiken. Een te goedkope 3x6 partytent geeft namelijk snel de geest omdat de materiaalkwaliteit te wensen over laat. Wij bieden zelf partytenten aan van 2 verschillende zeiltypen (PE & PVC) en 3 verschillende productcategorieën (Economy, Premium & Professional). De PE Economy is de goedkoopste, de PVC Professional de duurste. De prijzen liggen ongeveer tussen de 300 en 1200 euro. Daarmee ben je wel verzekerd van een hoogstaand product dat langer meegaat en vaker gebruikt kan worden. Op zoek naar een koopje? Hou dan de partytent 3x6 aanbieding in de gaten.

Online vind je een ruim aanbod voor de verhuur van partytenten van 3 bij 6 meter. Dit aanbod lijkt aantrekkelijk, met name doordat de prijs lager ligt dan de aankoop van een 3x6m partytent. Er kleven echter wat nadelen aan. Een partytent huur je meestal per dag, wat problemen kan opleveren als de tent toch een dagje langer nodig blijkt te zijn. Verder zijn er voorwaarden waaraan je moet voldoen, mag je de tent niet altijd gebruiken zoals je zelf wilt en kan er borg worden ingehouden bij beschadiging of moeilijk verwijderbare vlekken. Koop je een 3x6 partytent, dan heb je van al deze zaken geen last. Dan kun je de tent gebruiken zoals jij wilt, zet je hem op de plek waar jij hem wil hebben en gebruik je de 3x6 partytent zoals je zelf wilt. Je staat ook niet met onverwachte kosten bij kleine beschadigingen. Na gebruik berg je hem netjes op, klaar voor de volgende gelegenheid - zonder nogmaals huur te betalen.

Wij krijgen regelmatig de vraag hoe groot een partytent moet zijn voor een x aantal personen. Wij gaan zelf altijd uit van de volgende vuistregels:

 • Iemand die staat heeft 0,5 m² ruimte nodig
 • Een persoon die op een stoel zit, heeft 0,7 m² nodig
 • Zet je lange tafels met banken in je tent, dan heeft één gast ca. 0,8 m² nodig
 • Gasten die op stoelen aan ronde tafels zitten, hebben ca. 1-1,2 m² nodig

Een partytent van 3x6 meter biedt een overkapping van 18 vierkante meter. Hierdoor kunnen er maar liefst 36 personen in je partytent staan. In een bioscoopopstelling kunnen 26 personen plaatsnemen, 22 personen kunnen aan tafels met lange banken zitten. Een opstelling met tafels en stoelen kan maximaal 18 personen herbergen.

Profitent24: de veelzijdige tentexpert

Partytent 3x6m - Profitent24

Klantenservice

Weet je niet precies waar je op moet letten bij het kopen van een partytent 3x6 m? Of heb je nog vragen over onze producten of accessoires? Geen probleem! Onze experts van de klantenservice beantwoorden al je vragen over 3x6 partytenten en toebehoren. Stuur een e-mail naar klantenservice@profitent24.nl of bel ons op onderstaand nummer.

Wij helpen je graag telefonisch verder:

+31 (0)20-26 25 900
Ma-Vr 9:00 - 18:00 uur
Za 9:00 - 14:00 uur

 • 1*)
  Oorspronkelijke totaalprijs in deze webshop, incl. 21% btw.