Telefonisch advies van experts via +31 20 26 25 900
  • 10 jaar vervangingsgarantie
  • Topkwaliteit
  • Persoonlijk advies van experts: +31 20 26 25 900

Standvastigheid verhogen: Partytenten beveiligen tegen wind, regen en sneeuw

Niet alleen in de herfst en in de winter kan het hard waaien. Slechte weersomstandigheden kunnen het hele jaar door optreden. Staat je partytent meerdere weken of zelfs het hele jaar buiten, moet je je over de mogelijkheden voor het beveiligen van partytenten informeren en de tent eventueel daarvoor dienovereenkomstig aanpassen. Hoe en waarmee dat mogelijk is lees je hier.

Beveiligingsaccessoires in een overzicht

USchades door slecht weer zijn vervelend en duur, in het ergste geval moeten ook nog verzekeringstechnische zaken geregeld worden. Met een effectieve stand beveiliging van de tent, die door een aangepaste bodembevestiging gerealiseerd wordt, kun je dit voorkomen en hoef je je tent niet persé voor iedere slechte weersvoorspelling af te breken. De volgende accessoires verhogen de standvastigheid van je tent:

Het effect van de accessoires is natuurlijk steeds anders en vandaar dat deze voor verschillende toepassingen geschikt zijn. Wij zullen de verschillende accessoires stuk voor stuk tonen en de toepassingen toelichten.

Zandzakken

Accessoire zandzakken

Een eenvoudige en snelle methode, om de standvastigheid van een tent te verhogen zijn zandzakken. Met zandzakken zijn frame en tentzeil extra te verzwaren en te fixeren. Hierdoor wordt enerzijds de standvastigheid van de tent eenvoudig verbeterd, anderzijds wordt de geluidsoverlast door windbewegingen van het zeil voorkomen. Als effectieve bescherming voor tenten tegen slecht weer zijn zandzakken echter niet geschikt, ze zijn alleen als extra verbetering van de standvastigheid te gebruiken. Momenteel hebben wij geen zandzakken in ons assortiment.

Tentvoetset

Accessoire tentvoetenzet

Met de tentvoet set rust je de tent verder uit met metalen voeten die bovendien door betonnen platen worden verzwaard. Daardoor bereik je een hoge standvastigheid op een harde ondergrond en een goede bescherming tegen wind. De speciale voeten kunnen eenvoudig aan de zijkanten of aan de hoeken van het tentframe worden bevestigd. Daarna worden ter verzwaring betonnen platen aangebracht.

De tentvoetset is alleen geschikt voor party- en opslagtenten van de kwaliteitslijnen PE tenten en Economy – niet voor de kwaliteitslijnen: PREMIUM, PROFESSIONAL en WIKINGER.

Meer informatie: Accessoires tentvoetset

Grondankers & Grondpinnen

Professionele grondpinnen en grondankers

Grondankers en grondpinnen dienen ter bevestiging en fixering van scheerlijnen en stormbeveiligingsbanden en dragen daarmee ook bij aan de verbetering van de standvastigheid. De 60 cm lange grondankers uit vol verzinkt staal zijn uitstekend geschikt voor een zachte ondergrond zoals gras, zand of grind.

Grondankers en grondpinnen dienen ter bevestiging en fixering van scheerlijnen en stormbeveiligingsbanden en dragen daarmee ook bij aan de verbetering van de standvastigheid. De 60 cm lange grondankers uit vol verzinkt staal zijn uitstekend geschikt voor een zachte ondergrond zoals gras, zand of grind.

Voor meer informatie: Grondankers en grondpinnen

Stormbeveiligingsset

Stormbeveiligingset

Bij harde wind en heftige regenval zorgt de stormbeveiligingsset voor veiligheid en standvastigheid. Deze bestaat uit een speciaal bodemverankeringssysteem met sterke spanbanden en bodembevestigingen. Afhankelijk van de ondergrond zijn als bodembevestiging Profi-grondpinnen of Profi-grondankers beschikbaar. De sterke en stevige spanbanden van zeer sterk geweven materiaal kunnen eenvoudig met ratelspanners worden aangetrokken en hebben aan beide uiteinden een stalen haak voor de verbinding met de bodembevestiging. De stormbeveiligingsset is ideaal om de standvastigheid aanzienlijk te verhogen en fixeert de tent optimaal aan de grond. De stormbeveiliging is voor alle partytenten en opslagtenten van profitent24.nl te verkrijgen.

Meer over: Stormbeveiligingen

Zekerheids Plus pakket

Zekerheids Plus pakket

De hoogste mate van standvastigheid voor je partytent bereik je met het Zekerheids Plus pakket. Het krijgt een statica, dat door een Duits ingenieursbureau gecertificeerd werd en het verdraagt een windsterkte van maximaal windkracht 10 of een sneeuwlast tot max. 50 – 60 kg/m2. De volledige tentconstructie wordt door een speciaal hiervoor ontworpen staalkabelsysteem, een bodemverankeringssysteem en versterkte spanbanden met ratelspanners extra gestabiliseerd en gefixeerd. Afhankelijk van de grondsoort kan tussen Profi-grondpinnen en Profi-grondankers gekozen worden. Bij onze tenthallen en WIKINGER Serie is het Zekerheids Plus pakket bij de levering inbegrepen. Tenten van de PROFESSIONAL en PROFESSIONAL PLUS lijn zijn uit te breiden met het Zekerheids Plus pakket. Bij PE tenten en ook bij onze productlijnen ECONOMY, ECONOMY PLUS, PREMIUM en PREMIUMPLUS worden bij gebruik van het Zekerheids Plus pakket geen garanties gegeven voor de windkrachten en sneeuwlasten die de tent kan doorstaan. Maar toch kan het Zekerheids Plus pakket de standvastigheid en windbestendigheid ook voor deze tenttypes aanzienlijk verhogen.

Voor informatie: Zekerheids Plus pakketten

Conclusie

Om de stabiliteit van je tent te verhogen zijn er verschillende accessoires. Zandzakken zijn weliswaar snel en eenvoudig als extra stabilisering en fixering voor frame en zeil te gebruiken, maar ze bieden in de regel niet zo’n hoge standvastigheid als bijvoorbeeld de tentvoet set. Profi-grondpinnen respectievelijk Profi- grondankers dienen ertoe scheerlijnen en spanbanden effectief aan de ondergrond te bevestigen en dragen hiermee wezenlijk bij aan de verbetering van de standvastigheid. Wie zich echter zo goed mogelijk tegen slecht weer wil beschermen, zou een stormbeveiligings-set of ons Zekerheids Plus pakket moeten overwegen. Juist het Zekerheids Plus pakket biedt de hoogste mate van beveiliging. Het afbreken en opbergen van de tent is echter aan te raden bij uiterst extreme weersomstandigheden, zoals orkanen en tornado’s. Maar toch kan het Zekerheids Plus pakket de standvastigheid en windbestendigheid ook voor deze tenttypes aanzienlijk verhogen.

Verdere informatie: Partytent accessoires