Telefonisch advies van experts via +31 20 26 25 900
  • 10 jaar vervangingsgarantie
  • Topkwaliteit
  • Persoonlijk advies van experts: +31 20 26 25 900

Vergroting van partytenten

Accessoire verbindingsgoot

Mocht blijken dat je party- of opslagtent op een gegeven moment te klein is, dan bieden wij je een oplossing aan, waarmee je je tent eenvoudig kunt uitbreiden. Daarvoor heb je enerzijds een zogenoemde verbindingsgoot (ook regengoot) nodig, die twee partytenten met elkaar verbindt. Anderzijds heb je nog een passende partytent nodig in de maat, waarmee je oorspronkelijke partytent uitgebreid moet worden. Waar je daarbij op moet letten en wat voor voordeel een tentuitbreiding je oplevert, lees je in dit artikel.

De nieuwe aanschaf van een grotere partytent is in veel gevallen duurder dan het kopen van een verbindingsgoot en een extra tweede partytent als uitbreiding. Bovendien is het mogelijk slechts één partytent op te bouwen of beide partytenten onafhankelijk van elkaar op te bouwen.

Naast het economische voordeel zijn er ook gebruiksvoordelen bij flexibiliteit en mobiliteit. Weeg daarom nauwkeurig af, of je een grotere, nieuwe partytent koopt of dat je je oorspronkelijke partytent uitbreidt.

Meer informatie: Verbindingsgoot- regengoot

Voorbeelden voor opbouwvarianten

Heb je bijvoorbeeld een 6x6m tent en wil je de ruimte verdubbelen, dan kun je je partytent met een 6m verbindingsgoot en een tweede 6x6m partytent vergroten. Naar wens kun je de partytent in 12m lengte achter elkaar of in 12m breedte naast elkaar opstellen.

UItbreidingsmogelijkheden door middel van een verbindingsgoot

Heeft je partytent niet dezelfde lengte als breedte, dan heb je eventueel twee verbindingsgoten van verschillende lengte nodig, zodat je je partytenten zowel naast elkaar als achter elkaar kunt opstellen. Dit functioneert echter alleen, wanneer de erbij gekochte partytent dezelfde maat als de oude partytent heeft. Voorbeeld: Je hebt een 6x8m partytent en koopt een andere partytent met dezelfde afmetingen. Wil je de partytent variabel zowel achter elkaar als ook incidenteel naast elkaar opbouwen, dan heb je afhankelijk van de variant of de 6m verbindingsgoot of de 8m verbindingsgoot nodig. Wanneer je de partytent alleen in de lengte wilt opstellen, heb je alleen de 6m verbindingsgoot nodig en dan heb je twee verbonden partytenten met de afmeting 6x16m. Wanneer je de partytent alleen in de breedte wilt opstellen, heb je alleen de 8m verbindingsgoot nodig en dan heb je twee verbonden partytenten met de afmeting 12x8m.

Belangrijk is in elk geval, dat de nieuw gekochte partytent tenminste dezelfde breedte of dezelfde lengte heeft, als de eerste partytent, zodat de tentcombinatie of in de lengte of in de breedte met elkaar kan worden verbonden. Zo is bijvoorbeeld een 6x8m partytent met behulp van een 6m verbindingsgoot en een extra partytent in de afmeting 6x4 alleen in de lengte te combineren. Voor een combinatie in de breedte heb je een 8m verbindingsgoot nodig en bijvoorbeeld een tweede partytent in de afmetingen 3x8m, 4x8m, 5x8m enz.

Mocht je vragen hebben, kun je gratis met onze experts contact opnemen. Ze geven jou graag advies en helpen jou graag bij het maken van een keuze.

Conclusie

In plaats van de nieuwkoop van een grotere partytent moet ook over de uitbreiding van partytenten worden nagedacht. Naast een grotere flexibiliteit in de opbouw van de partytent spaart de uitbreiding van de al voorhanden zijnde partytent geld en middelen. Bovendien heb je twee partytenten en kun je deze onafhankelijk van elkaar gebruiken.