Telefonisch advies van experts via +31 20 26 25 900
  • 10 jaar vervangingsgarantie
  • Topkwaliteit
  • Persoonlijk advies van experts: +31 20 26 25 900
Persoonlijk advies van experts

Advies van experts

+31 20 26 25 900

ma. - vr. 09:00 - 18:00 uur
za. 09:00 - 13:00 uur

Stuur een e-mail

E-mail onze klantenservice

Onze klantenservice zal zo snel mogelijk reageren.

6 resultaten

Tuinpaviljoen kopen: waterdicht metalen prieel

Tuinpaviljoen in de achtertuin

Onze multifunctionele paviljoenen zijn de perfecte aanvulling voor ieder terras en iedere tuin. Betrouwbaar, flexibel en 100% waterdicht! Hierdoor zijn onze tuinpaviljoenen voor oneindig veel mogelijkheden in te zetten. Gebruik het paviljoen bijvoorbeeld als afdak wanneer het regent of als beschutting voor de zon, als modern alternatief voor een traditioneel tuinhuisje of als overkapping van een hottub. Koop daarom nu een hoogstaand paviljoen bij de vakhandel voor tuinpaviljoenen!

Afmetingen tuinpaviljoenen

Je kunt bij ons zowel kleine als grote tuinpaviljoenen kopen. Er zijn drie verschillende afmetingen beschikbaar. Onze bestsellers zijn de 3x3 m en de 3x4 m tuinpaviljoenen. Voor degenen die meer ruimte hebben en een grote overkapping zoeken raden we onze tuinpaviljoenen van 4x4 m aan. o Het 4x4 m tuinpaviljoen biedt een grote overdekte ruimte, met zeker in de zomer vele gebruiksmogelijkheden. Bekijk voor je de bestelling plaatst hoeveel ruimte er beschikbaar is en waarvoor je het paviljoen wil gebruiken. Stem je aankoop daarop af.

Onze tuinpaviljoenen

Ons assortiment tuinpaviljoenen is verdeeld in drie categorieën, ieder met zijn eigen kenmerkende stijl en uitstraling. Je vindt dus altijd een paviljoen dat perfect bij je tuin past. De drie productcategorieën zijn steeds opgedeeld in kwaliteitsniveaus. Voor de Forest tuinpaviljoenen zijn dit Premium, Deluxe en Superior. De Sunset & Paradise tuinpaviljoenen zijn beschikbaar in de uitvoeringen Classic, Premium en Deluxe.

Forest: optisch houten tuinpaviljoenen

Forest tuinpaviljoen: optisch houten prieel

Het Forest tuinpaviljoen heeft alle voordelen van een houten tuinprieel, zonder de nadelen. Deze aluminium tuinpaviljoenen bootsen verrassend realistisch een houten paviljoen na. In tegenstelling tot een houten prieel heeft dit tuinpaviljoen echter nauwelijks onderhoud nodig – dankzij een poedercoating hoeft de constructie bijvoorbeeld niet geschuurd, gelakt of geverfd te worden. Vooral lekker genieten dus!

Forest tuinpaviljoenen

Sunset: moderne, luxe tuinpaviljoenen

Sunset tuinpaviljoen: luxe metalen prieel

Veelzijdig, stijlvol en modern, dat typeert de Sunset tuinpaviljoenen. Deze moderne, luxe tuinpaviljoenen ogen fris en functioneel, met een strak uiterlijk en een rustig kleurenpalet. Ze vallen daardoor eerder subtiel op, zonder de show te stelen. Het Sunset tuinpaviljoen past daardoor naadloos bij iedere tuin, ongeacht stijl, beplanting of omgeving. Ze zijn bovendien beschikbaar in iedere grootte.

Sunset tuinpaviljoenen

Paradise: klassieke & tijdloze tuinpaviljoenen

Paradise tuinpaviljoen: klassiek paviljoen

De Paradise tuinpaviljoenen met hun klassieke uiterlijk zijn een uitstekende vrijstaande terrasoverkapping. De sfeervolle frame-elementen trekken aandacht met hun tijdloze karakter. Met smaakvolle verlichting is het daardoor ook perfect voor een romantische zomeravond. De Paradise Classic is uitgerust met ronde staanders, waardoor de hoeken van het paviljoen extra speels ogen.

Paradise tuinpaviljoenen

Vergelijking kwaliteiten tuinpaviljoenen

Classic
Premium
Deluxe
Superior
Beschikbare lijnenSunset
Paradise
Sunset
Paradise
Forest
Sunset
Paradise
Forest
Forest
Beschikbare grootte3x3
3x4
3x3
3x4
4x4
3x3
3x4
4x4
3x3
3x4
Type dakPolyester
(180 g/m²)
Polyester
(220 g/m²)
PolycarbonaatStaal
Waterdicht?100%100%100%100%
Beschikbare kleurenCrème
Stone
Crème
Stone
Taupe
Crème
Loft grey
Taupe
Crème
Loft grey
Materiaal frameStaalStaal
of
Aluminium
AluminiumAluminium
Profiel staandersRond
of
Vierkant
VierkantVierkantVierkant

Stalen of aluminium tuinpaviljoen

Metalen tuinpaviljoen van staal of aluminium

Wij ontwerpen uitsluitend tuinpaviljoenen die gemaakt zijn van hoogwaardige materialen. Daarom is een metalen prieel van ons stabiel en weerbestendig. Hierbij heb je keuze uit twee metaalsoorten.

Enerzijds de stalen tuinpaviljoenen, met een roestbestendige poedercoating. Staal is een stevig, goedkoop en betrouwbaar materiaal. Door de lagere productiekosten zijn de stalen tuinpaviljoenen iets goedkoper. Een stalen prieel is uitsluitend beschikbaar met polyester dak.

De andere optie zijn onze weerbestendige aluminium tuinpaviljoenen. Door het lage gewicht van aluminium biedt dit materiaal meer opties. Een aluminium tuinpaviljoen kan bijvoorbeeld van een zwaarder hardtop dak worden voorzien, in tegenstelling tot de stalen paviljoenen die alleen met polyester dak beschikbaar zijn. Een aluminium tuinpaviljoen met vast dak kan daardoor in zijn geheel het hele jaar door buiten blijven staan, terwijl van een stalen tuinpaviljoen in de herfst het softtop dak moet worden afgebroken. Het aluminium tuinpaviljoen is daardoor niet alleen steviger, maar ook veelzijdiger en gebruiksvriendelijker.

Dak tuinpaviljoen: hardtop of softtop

Tuinpaviljoen met vast dak of polyester zeil

Afhankelijk van welk paviljoen je koopt is het dak van een tuinpaviljoen een hardtop of een softtop. Het hardtop tuinpaviljoen heeft een vast dak van polycarbonaat of stalen platen. De doorzichtige platen van polycarbonaat zorgen overdag voor een aangename lichtinval in het paviljoen, en creëren in het schemerlicht van een zomeravond zelfs een ronduit romantische sfeer! Het tuinpaviljoen met metalen dak zorgt voor ultieme stabiliteit en stevigheid: 100% betrouwbaar onder alle weersomstandigheden.

Een softtop tuinpaviljoen is uitgerust met een polyester dak. Perfect voor een heerlijke koele schaduw in juli, minder geschikt voor de donkere maanden van het jaar. Het polyester paviljoendak is goedkoper dan een vast dak van polycarbonaat of metaal, maar is niet bestand tegen winterse temperaturen en moet in de herfst worden afgebroken.

Waterdichte tuinpaviljoenen

Tuinpaviljoenen moeten bestand zijn tegen regen en wind. Niet alleen het polyester, polycarbonaat of stalen dak is 100% waterdicht, maar ook de zijwanden laten dankzij een PU-coating en afgedichte naden geen water door. De waterdichte paviljoenen met vast dak kunnen zelfs sneeuwbelasting weerstaan. Het zijn dus echte allrounders, het hele jaar door. Perfect als je ook in de herfst en winter buiten wil kunnen genieten!

Zijwanden tuinpaviljoenen

Tuinpaviljoen met zijwanden

Hoewel we ook paviljoenen zonder zijwanden verkopen, bieden wij voornamelijk tuinpaviljoenen met flexibele zijwanden aan. De zijwanden bestaan uit polyester gordijnen, die je kunt dichtritsen wanneer de weersomstandigheden daarom vragen. Gebruik het gesloten tuinpaviljoen bijvoorbeeld voor extra privacy of als beschutting voor regen of wind. Helemaal geopend straalt het tuinpaviljoen een heerlijke, uitnodigende gastvrijheid uit die bij een prachtige zonnige dag past!

Zit er een scheur in een zijwand? Of heb je eerder gekozen voor een tuinpaviljoen zonder zijwanden en je wil ze alsnog hebben? Bekijk dan het assortiment zijwanden voor tuinpaviljoenen.

Tuinpaviljoen accessoires

Muggennetten tuinpaviljoen

Tuinpaviljoen muggennetten

Niets is vervelender dan muggen en vliegende insecten als je 's avonds lekker buiten wil zitten. Met onze vierdelige set muggennetten bescherm je iedereen in het paviljoen tegen insectenbeten. De muggennetten zijn voor alle afmetingen paviljoen beschikbaar. Ze kunnen bij de Sunset Deluxe, de Forest Deluxe en de Forest Superior zelfs tegelijkertijd met de zijwanden opgehangen worden.

Muggennetten tuinpaviljoenen

Schaduwdoek tuinpaviljoen

Tuinpaviljoen schaduwdoek

In de volle zon kan de temperatuur onder het polycarbonaat dak (Deluxe) behoorlijk oplopen. Voeg daarom het schaduwdoek toe aan je tuinpaviljoen. Het schaduwdoek helpt de polycarbonaat dakplaten bij het creëren van een lekkere koele schaduw, waarin het ook in de zomermaanden heerlijk vertoeven is.

Schaduwdoek tuinpaviljoenen

Tuinpaviljoen vervangingsonderdelen

Ben je tijdens de opslag in de winter een schroefje of boutje kwijtgeraakt? Geen probleem! Wij hebben gegarandeerd tot 10 jaar na aankoop vervangende onderdelen voor tuinpaviljoenen beschikbaar. Hierdoor ben je voor vele jaren verzekerd van een sterk en duurzaam tuinpaviljoen! Vul het online formulier voor reserveonderdelen in. Onze klantenservice neemt dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Zijn er problemen met de zijwanden of met het dak? Vervangdaken & zijwanden voor tuinpaviljoenen kun je eenvoudig nieuw bestellen, zodat je paviljoen er ook de komende jaren fris en modern uitziet.

Opbouw van een tuinpaviljoen

Opbouw tuinpaviljoen: de onderdelen

In tegenstelling tot veel andere paviljoenen zijn onze tuinpaviljoenen eenvoudig op te bouwen. Dankzij een duidelijke handleiding is voor de tuinpaviljoen opbouw geen vakkennis nodig. Met name de paviljoenen die niet het hele jaar door buiten kunnen staan zijn ontworpen om gemakkelijk en snel opgebouwd en afgebroken te kunnen worden. Met een opbouwtijd van 30 minuten tot 3 uur (afhankelijk van het model) kunnen we met recht spreken van een gebruiksvriendelijk tuinpaviljoen. Wil je weten hoe de opbouw van een tuinpaviljoen precies in zijn werk gaat? Bekijk dan deze opbouwvideo waarin een 3x4 m Sunset Deluxe wordt opgezet.

Veelgestelde vragen

Wat is een tuinpaviljoen?

Een tuinpaviljoen is een semipermanente constructie die vaak gebruikt wordt als overkapping van een terras. Het frame is meestal van staal of aluminium, het dak van polyester of polycarbonaat. Ze worden ook wel paviljoen, prieel, tuintent of paviljoentent genoemd.

Een prieel is een halfopen tuinhuis. Het is vrijwel altijd gemaakt van hout, waardoor het vaak veel onderhoud nodig heeft. Door de permanente zijwanden (als die er al zijn), is het minder flexibel dan een tuinpaviljoen, dat met zijn flexibele zijwanden en metalen frame veel flexibeler en duurzamer is. Een pergola is een houten dakconstructie, waarbij er bewust ruimte tussen de dakbalken wordt gelaten zodat het begroeid kan worden door planten. Een pergola biedt niet echt beschutting voor neerslag, maar is vooral een sierobject. Een veranda is een afdak dat aan een woning is gebouwd - in tegenstelling tot een tuinpaviljoen is het dus geen vrijstaand object.

Eigenlijk maakt het niet uit op welke ondergrond het tuinpaviljoen staat. Het is echter belangrijk dat alle staanders een eigen fundament krijgen, zodat het paviljoen stevig in de grond staat. Het type ondergrond waarin deze fundamentjes worden gegoten, is niet van belang.

De betekenis van het woord paviljoen is eigenlijk 'bijgebouw', oftewel een gebouw dat op hetzelfde terrein staat als het hoofdgebouw. In de context van een tuin wordt een paviljoen dan een tuinpaviljoen genoemd. Aangezien wij geen ander type paviljoenen verkopen, gebruiken we de woorden tuinpaviljoen en paviljoen als synoniem. Onze softtop Classic & Premium paviljoenen worden ook wel tentpaviljoen of paviljoentent genoemd.

Klantenservice

Weet je niet precies waar je op moet letten bij het kopen van een tuinpaviljoen? Of heb je nog vragen over onze producten of accessoires? Geen probleem! Onze experts van de klantenservice beantwoorden al je vragen over tuinpaviljoenen en toebehoren. Stuur een e-mail naar klantenservice@profitent24.nl of bel ons via +31 (0)20-26 25 900 (Ma. - vr.: 9 - 18 uur, Za.: 9 - 13 uur).