Telefonisch advies van experts via +31 20 26 25 900
 • 10 jaar vervangingsgarantie
 • Topkwaliteit
 • Persoonlijk advies van experts: +31 20 26 25 900
Opslaan & beschermen

Containeroverkappingen

Containeroverkappingen

Containeroverkappingen

Laten zich multifuntioneel inzetten- zijn snel te monteren en langdurig te gebruiken.

Toon alle producten
Opslagtenten

Opslagtenten

 • Snel op te bouwen
 • Vele verschillende ingangen en deuren verkrijgbaar
 • Statica voor de meeste afmetingen beschikbaar
 • Eenvoudig uit te breiden
Tenthallen

Tenthallen

 • Voor langdurige inzet
 • Hoge zijwanden bieden veel ruimte
 • Statica voor alle afmetingen beschikbaar
 • Professioneel zeilspan-systeem
 • Geen fundament nodig
Rondbooghallen

Rondbooghallen

Containeroverkappingen

Containeroverkappingen

meer ervaren
inklappen
Persoonlijk advies van experts

Advies van experts

+31 20 26 25 900

ma. - vr. 09:00 - 18:00 uur
za. 09:00 - 13:00 uur

Stuur een e-mail

E-mail onze klantenservice

Onze klantenservice zal zo snel mogelijk reageren.

20 resultaten
Container overkapping 8x6 m, PVC 720 brandvertragend wit
Container overkapping 8x6 m, PVC 720 brandvertragend wit
Direct leverbaar
2.799,-
incl. 21% btw
Container overkapping 8x12 m, PVC 720 brandvertragend wit
Container overkapping 8x12 m, PVC 720 brandvertragend wit
Direct leverbaar
4.989,-
incl. 21% btw
Container overkapping 10x12 m, PVC 720 brandvertragend wit
Container overkapping 10x12 m, PVC 720 brandvertragend wit
Direct leverbaar
5.999,-
incl. 21% btw
Container overkapping 6x6 m, PVC 720 brandvertragend wit
Container overkapping 6x6 m, PVC 720 brandvertragend wit
Direct leverbaar
1.989,-
incl. 21% btw

Containeroverkapping kopen

Containeroverkapping kopen

Een containeroverkapping is een tentzeiloverkapping met stalen frame, die de ruimte tussen twee zeecontainers overdekt. Het frame van de overkapping kan worden bevestigd aan het twist-locksysteem van de container. Montage op andere structuren is echter ook mogelijk, zodat de containeroverkapping bijvoorbeeld ook als sleufsilo gebruikt kan worden.

Een containeroverkapping biedt een snelle, voordelige en makkelijke oplossing bij een tijdelijk of semi-permanent gebrek aan opslagruimte. De duurzame PVC containeroverkappingen kunnen het hele jaar door gebruikt worden!

Vergunning containeroverkapping

Witte containeroverkapping

In de meeste gevallen is voor een containeroverkapping op eigen terrein geen vergunning nodig. Uiteraard zijn er wel variabelen om rekening mee te houden, zoals het gebruik in publieke ruimten en een afwijkend bestemmingsplan. In dat geval zou zowel voor de overdekking als voor de containers zelf een vergunning noodzakelijk zijn. Omdat regelgeving omtrent dit thema zeer plaatsgebonden is, raden we het aan om altijd contact op te nemen met de gemeente voordat de containeroverkapping opgebouwd wordt. Laat daarbij vooral ook de staticaberekening zien, die technische informatie geeft over de draagkracht van de tentoverkapping. Een PVC containeroverkapping wordt standaard met staticaberekening geleverd.

PVC of PE containeroverkapping

Het zeil van de containeroverkapping is gemaakt van PE of PVC zeil. De zeilen kunnen met een speciaal spansysteem op spanning worden gebracht. Deze spanning kan ook op ieder moment worden bijgesteld. Beide zeiltypen zijn 100% waterdicht, bieden een UV-bescherming van 80+ en bestaan uit één stuk tentzeil, maar verschillen onderling door hun duurzaamheid en stevigheid.

De PE containeroverkappingen zijn voorzien van ca. 350 gr/m² PE zeil, dat uitsluitend in de kleur wit verkrijgbaar is. Dit is een lichtgewicht zeil, waardoor de tent wat gemakkelijk op te bouwen en af te breken is. De PE containeroverkappingen zijn bovendien wat gunstiger geprijsd. PE is minder geschikt voor lage temperaturen en winterweer dan PVC. We raden daarom aan om de PE containeroverkappingen bij zwaar winterweer niet te gebruiken.

Daarnaast zijn er ook PVC containeroverkappingen verkrijgbaar. Deze overkappingen zijn voorzien van een ca. 720 gr/m² PVC PRIME zeil, verkrijgbaar in de kleuren groen & wit. Het extreem duurzame PVC zeil is voorzien van een scheurbestendig binnenraster en is bovendien brandvertragend gecertificeerd volgens DIN EN 13501 en DIN 4102 B1. Hierdoor kunnen de PVC containeroverkappingen het hele jaar door onder alle omstandigheden gebruikt worden.

Stalen frame containeroverkapping

Stalen frame containeroverkapping

Het frame is ontworpen om een maximale stabiliteit te bieden aan de overkapping tussen twee containers. De constructie bestaat volledig uit staal. Dankzij een verzinkingsproces is het frame roest- en corrosiebestendig (ISO 1461). De buizen van het frame zijn tevens kras- en stootbestendig.

Het ronde dak met verticale bogen draagt in grote mate bij aan de hoge stabiliteit. De verticale bogen worden door stalen dwarsbalken verstevigt en met stalen koppelstukken met elkaar verbonden. Door de ronde vorm van het dak is het bovendien eenvoudiger om het dakzeil schoon te maken, aangezien neerslag en vuiligheid via de zijkant wegloopt.

Afmetingen containeroverkappingen

Gekoppelde containeroverkappingen

Ons assortiment bestaat uit containeroverkappingen met een breedte van 6 meter, 8 meter of 10 meter. Qua lengte zijn overdekkingen van 6 of 12 meter beschikbaar, wat aansluit bij de internationale standaard voor zeecontainers. De overkappingen zijn in de lengte eenvoudig met elkaar te verbinden. Het is dus ook mogelijk om twee of meerdere containeroverkappingen van 6x6 achter elkaar te plaatsen om één langer dak met maten van 6x12 m of groter te realiseren. We bieden voorts breedtematen van 8 en 10 aan, zodat de containeroverkapping ook geschikt is voor groot materieel of als werkplaats.

De hoogte van het dak neemt toe naar mate de overdekking breder wordt. Een 6 meter brede containeroverkapping heeft een nokhoogte van ca. 2 meter hoog, bij een 8 meter brede containeroverkapping is de nok ca. 3 meter hoger dan het bevestigingspunt van de overkapping. De 10 meter brede overkapping heeft met ca. 3,6 meter de hoogste nokhoogte.

Accessoires containeroverkappingen

Stalen frame containeroverkapping

Voorwand containeroverkapping

Bescherm je goederen niet alleen van boven, maar ook van de voorkant! De waterdichte voorwand van ca. 720 gr/m² brandvertragend PVC materiaal is voorzien van een deur die met een touw eenvoudig omhoog kan woorden gehesen. De breedte van de containeroverkapping bepaalt de hoogte en breedte van de deur.

Bekijk voorwanden

Achterwand containeroverkappingen

Achterwand containeroverkapping

De containeroverkapping kan ook aan de achterkant netjes en veilig worden afgesloten. De waterdichte achterwanden van 720 gr/m² brandvertragend PVC materiaal sluit de achterzijde van de overkapping af van weerinvloeden en nieuwsgierige blikken. Een absolute aanrader als de overkapping en de containers niet direct tegen een gebouw of muur worden geplaatst!

Bekijk achterwanden

Montage containeroverkapping

Containeroverkapping op stalen kisten

Bij de bestelling wordt een duidelijke montagehandleiding meegezonden, waarin de opbouw stap voor stap wordt uitgelegd. De verschillende onderdelen zijn genummerd, waardoor op de tekening af te lezen is waar ieder onderdeel hoort te komen. Het frame kan aan het twist-locksysteem van de containers worden bevestigd. De onderdelen die nodig zijn voor de bevestiging aan de containers zijn bij de levering inbegrepen. Wanneer de overdekking niet tussen twee containers wordt geplaatst, maar bijvoorbeeld op een betonnen muur of stalen hekwerk, kan de overkapping met 6 speciale schroefklemmen worden worden gemonteerd. Ook dit type verankering is bij de levering inbegrepen.

Zowel voor de montage op de containers of andere structuren als voor het lossen van het product bij de levering is een heftruck nodig.

Verankering containeroverkapping op containers

Containeroverkapping verankering

De overkapping is ontworpen om aan het twist-locksysteem van de containers te worden bevestigd. Dit systeem wordt normaal gesproken gebruikt om containers bij transport per schip betrouwbaar met elkaar te verbinden. Deze bevestigingsmethode is echter slecht één van de in totaal vier manieren om de containeroverkapping te verankeren:

1. Bevestiging aan het Twist-Locksysteem: De overkapping wordt in de hoeken aan het Twist-Locksysteem van de container vastgemaakt. Verder worden zes schroefklemmen meegeleverd, waarmee het frame aan de zeecontainers wordt verankerd.

2. Verankering op harde ondergrond: Voor de verankering op muren of betonnen platen worden betonankers meegeleverd, waarmee het frame in de bodem kan worden vastgezet.

3. Verankering op zachte ondergrond: Het frame kan met de flensverbindingen eenvoudig in de bodem verankerd worden.

4. Vastlassen op andere stalen objecten: De horizontale buizen van het frame kunnen aan stalen constructies worden vastgelast. Deze verbinding is meer permanent dan de andere oplossingen. We raden deze verankering dan ook uitsluitend aan als de tent permanent op deze plaats ingezet dient te worden.

Containeroverkapping als sleufsilo op betonnen muren

Containeroverkappingen zijn op meerdere ondergronden te monteren, zoals betonnen legoblokken of muren. Deze opties maken het bijvoorbeeld mogelijk om de containeroverkapping in te zetten als sleufsilo. Hou er wel rekening mee dat het gebruik van de tent op andere ondergronden dan die in de opbouwhandleiding beschreven staan op eigen risico is - eventuele garanties vervallen hierdoor. De meegeleverde staticaberekening is bovendien niet van toepassing.

Veelgestelde vragen

Welk merk containeroverkapping verkopen jullie?

Wij verkopen uitsluitend containeroverkappingen van TOOLPORT. Dit merk, dat door vrijwel heel Europa verkocht wordt, levert verschillende type tenten af voor onder andere de agrarische, industriële en de particuliere markt. De containeroverkappingen die TOOLPORT levert zijn betrouwbaar, voldoen aan hoge standaarden en zijn voorzien van de juiste keurmerken.

Ja, bij de aankoop van een containeroverkapping bij Profitent24 gelden enkele garanties. Het frame wordt geleverd met een 10-jarige garantie tegen doorroesten. Verder worden de containeroverkappingen met PVC PRIME zeil geleverd met een 5-jarige garantie op het zeil. Ten slotte zijn er gegarandeerd tot 10 jaar na de aankoopdatum vervangende onderdelen beschikbaar. Hierdoor ben je verzekerd van een duurzame aankoop die je vele jaren een betrouwbare mobiele opslagplaats tussen twee containers biedt.

De prijzen van een containeroverkapping beginnen bij 1.499 euro voor een PE overkapping. De stevigere en duurzamere PVC containeroverkappingen beginnen bij ongeveer 1.900 euro, met een maximum van 5.999 voor de 10x12 m PVC containeroverkapping - de grootste maat die wij verkopen. De prijzen van achterwanden en voorwanden variëren van 729 tot ongeveer 1.650 euro.

Klantenservice

Heb je hulp nodig bij het kopen van een containeroverkapping? Neem dan contact op met onze experts bij de klantenservice! Stuur een e-mail naar klantenservice@profitent24.nl of bel ons via +31 20 26 25 900 (Ma. - vr.: 9 - 18 uur, Za.: 9 - 13 uur).