Telefonisch advies van experts via +31 20 26 25 900
 • 10 jaar vervangingsgarantie
 • Topkwaliteit
 • Persoonlijk advies van experts: +31 20 26 25 900
Persoonlijk advies van experts

Hulp nodig?

Advies van experts

+31 20 26 25 900

ma. - vr. 09:00 - 18:00 uur
za. 09:00 - 13:00 uur

Stuur een e-mail

E-mail onze klantenservice

Onze klantenservice zal zo snel mogelijk reageren.

WeidetentenWeidetenten

100% waterdichte professionele weidetenten

Bekijk video Bekijk
1 resultaat

Weidetenten & mobiele schuilstallen kopen

Verschillende soorten weidetenten

Ben je op zoek naar een schuilstal die paarden en andere weidedieren beschutting biedt? Of zoek je een betrouwbaar onderdak voor de tijdelijke opslag van voer, hooi, machines en voertuigen?

Ons assortiment Weidetenten is onderverdeeld in twee typen: Weidetenten in de klassen Basic en Premium, en Mobiele Schuilstallen in de klasse Professional. De Mobiele Schuilstallen zijn vooral geschikt als schuilhok voor paarden, ezels, runderen, schapen, geiten en andere weidedieren. De Weidetenten zijn uitsluitend geschikt voor de opslag van voer, hooi, machines en voertuigen - hierin kunnen dus geen dieren worden gehouden. Alle modellen zijn 100% waterdicht en bieden een hoge UV-bescherming.

Geniet van onze vele services. Zo heb je 60 dagen bedenktijd op alle artikelen. Verder hebben we tot 10 jaar na de aankoopdatum vervangende onderdelen in huis.

Weet je niet zeker welke schuilstal of weidetent het beste bij jou past, of heb je nog vragen over de levering of de voorwaarden? Onze tentenexperts voorzien je graag van gratis advies! Neem contact op met onze klantenservice! Wij zijn telefonisch bereikbaar via +31 (0)20-26 25 900 (Ma. - vr.: 9 - 18 uur, Za.: 9 - 13 uur), of per e-mail via klantenservice@profitent24.nl. Je kunt onze producten ook komen bekijken in onze showroom in Emmen.

Weidetenten: flexibel en weerbestendig

Onze Weidetenten en Mobiele Schuilstallen zijn bestand tegen buitengewone weersomstandigheden en kunnen het hele jaar door worden ingezet. Een verplaatsbare schuilstal of tentschuur heeft een aantal voordelen ten opzichte van een permanente schuur of stal: een tent is flexibeler, gemakkelijker op te bouwen. Als een tent op de beoogde locatie niet meer nodig is, kan hij worden afgebroken en elders opnieuw worden ingezet.

De basis van onze tenten wordt gevormd door een stabiel, standvastig frame van volledig gegalvaniseerd staal. Dit type staal is corrosiebestendig en erg robuust.

De zeilen zijn altijd gemaakt van PVC, maar ze kunnen onderling sterk van elkaar afwijken. Qua productklasse kun je kiezen uit:

 • Professional - extreem stevig en duurzaam en geschikt als schuilstal voor paarden en andere weidedieren
 • Premium - de perfecte balans tussen snel gebruik en stevigheid
 • Basic - snel en gemakkelijk op te zetten

Professional Mobiele Schuilstal: voor paarden en andere weidedieren

Weidetent met dakvensters en een paard

Naast de opslag van machines, hooi en voer zijn Professional Weidetent ook geschikt als schuilstal voor dieren die graag buiten lopen, zoals paarden, pony's en ezels. De verplaatsbare weidestal is geschikt voor winter- en zomerweer, want hij is bestand tegen zon, regen en wind.

De Professional Mobiele Schuilstallen worden standaard uitgerust met een PVC PRIME zeil van ca. 720 g/m². Dit zeil is van extreem hoge kwaliteit. Dankzij een extra dicht binnenraster is het 9 keer scheurbestendiger dan normaal PVC zeil, het is brandvertragend gecertificeerd en is qua dikte en sterkte vergelijkbaar met vrachtwagenzeil. Je paarden staan dus gegarandeerd veilig en droog.

Met een speciaal spansysteem kunnen de zeilen strak over het frame worden gespannen. De schuilstal heeft hekken in de binnenruimte en is verkrijgbaar in de afmetingen 4x4 meter en 6x6 meter.

De variant van 6x6 meter is ook verkrijgbaar met dakvensters van transparant PVC. Hierdoor komt er overdag meer daglicht in de schuilstal, zodat je paarden of andere dieren overdag meer kunnen zien. Voor deze grootte is een Paneel met poort verkrijgbaar, waarmee de boxstal indien nodig kan worden afgesloten. Verder heb je de mogelijkheid om Wind- en Insectennetten aan de zijkant van je verplaatsbare stal toe te voegen.

Premium Weidetenten: flexibele opslag in het veld

Een weidetent op een grasveld met pony´s

De Premium Weidetent zijn het perfecte compromis tussen flexibiliteit en standvastigheid. De modellen van deze productklasse beschikken over een frame van volledig gegalvaniseerd staal van ovalen buizen. Verder zijn ze voorzien van extra grote voetplaten, zodat de staltent stevig in de bodem kan worden verankerd.

In deze klasse heb je de keuze tussen het ca. 720 g/m² PVC PRIME zeil en een ca. 550 g/m² PVC zeil. Dit laatstgenoemde zeil is in twee kleuren beschikbaar (donkergroen en wit in plaats van alleen donkergroen), maar het is minder slijtvast en het is ook niet brandvertragend gecertificeerd. Het beschikt, net als het PRIME zeil, over een dicht binnenraster. De zijwanden en het dak bestaan uit één stuk. De tent wordt geleverd met een speciaal spansysteem, waardoor bewegingen in het doek tot een minimum worden beperkt en er geen waterzakken in het dak kunnen vormen. Doordat het gewicht van het zeil lager ligt, is de tent gemakkelijker op te bouwen en af te breken neemt de opslag minder ruimte in.

De Premiumklasse beschikt over ingebouwde ventilatieflappen, om het binnendringen van vocht te voorkomen en om de luchtcirculatie te bevorderen. Hierdoor zijn goederen optimaal beschermd tegen vocht en roest. Premium-tenten zijn niet geschikt om paarden of andere weide- en landbouwdieren onder te laten schuilen.

Basic Weidenten: Snel opgebouwd

Onze Basic Weidetenten zijn de lichtste staltenten uit ons assortiment. Hierdoor zijn ze het gemakkelijkst op te bouwen en af te breken. Ze zijn beschikbaar in een breedte van 3,3 meter, de lengte is minimaal 4,8 en maximaal 9,6 meter.

Voor de Basic-klasse zijn twee typen zeil beschikbaar: ca. 550 g/m² PVC zeil en ca. 720 g/m² PVC PRIME zeil. Deze zeilen zijn scheurbestendig, brandvertragend gecertificeerd (in het geval van de PRIME zeilen) en bestand tegen temperatuurschommelingen van -30 tot +50 graden Celsius.

De Basic Weidetenten zijn identiek aan onze PVC Garagetenten van 3,3 meter breed. Ze zijn uitermate geschikt als carport voor voertuigen en machines en als opslagruimte voor dierenvoer. In de Basictenten kunnen geen paarden of andere weidedieren worden gehouden.

ProductBreedte x lengte in mPVC dekzeil dikte in g/m²Met panelenMogelijke accessoires
Basic Weidetent3,3 x 4,8 (tot 9,60)ca. 550Nee
 • Stormbeveiliging
Basic plus Weidetent3,3 x 4,8 (tot 7,20)ca. 720Nee
 • Stormbeveiliging
4x4 Professional Mobiele Schuilstal4x4ca. 720Ja
 • Wind- en insectennetten
6x6 Professional Mobiele Schuilstal6x6ca. 720Ja
 • Wind- en insectennetten
 • Paneel met poort
6x6 Professional Mobiele Schuilstal met dakvensters6x6ca. 720Ja
 • Wind- en insectennetten
 • Paneel met poort

Zoek je een grotere opslagruimte voor machines en voertuigen? Bekijk dan ook eens onze Tenthallen.

Voordelen van Weidetenten en Mobiele Schuilstallen

Een weidetent bij een manage

Weidetenten zijn uitstekend geschikt als opslag of overkapping voor landbouwvoertuigen, machines, hooi of voer. Ze zijn het hele jaar in te zetten en kunnen eenvoudig worden verplaatst.

Schuilstallen bieden bovendien een betrouwbare beschutting voor paarden, geiten en andere weidedieren.

Weidetenten en Mobiele Schuilstallen voor pony's en paarden kunnen altijd worden afgebroken. Daarna kunnen ze op een andere locatie opnieuw worden ingezet, of juist worden opgeslagen als ze tijdelijk niet meer nodig zijn. Het alternatief - een permanente schuur of stal bouwen - vereist een hoge investering en een bouwvergunning. Voor onze weidetenten en mobiele schuilstallen is over het algemeen geen vergunning nodig. Dit kan echter op regionaal niveau afwijken. Wij raden klanten aan om eerst zelf onderzoek te doen naar de wetgeving in hun specifieke regio, voordat men besluit om een schuilstal of staltent aan te schaffen.

Mobiele Stal of Weideopslag

De producten uit de kwaliteitsklasse Professional zijn ontworpen als mobiele schuilstal en zijn uitgerust met hekken en optionele deurpanelen. Hierdoor zijn ze perfect als schuilhok voor paarden, pony's en schapen, of meer exotische weidedieren als alpaca's en lama's.

Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om de schuilstal in te zetten als voederplaats of overdekte drinkplek. In de zomer kan de tent dienen als open boxstal met vaste uitloop.

De Basic en Premium Weidetenten zijn perfect als mobiele opslagplaats voor machines, gereedschap en voertuigen. In de landbouw worden deze tenten ook veelal gebruik als mobiele hooischuur, of als opslagplaats voor hout, stro of andere goederen.

Ben je voor je boerderij of landbouwbedrijf op zoek naar een grotere mobiele opslagplaats? Bekijk dan ook eens onze Rondbooghallen, Tenthallen of Opslagtenten. Hier vind je zeer grote, stabiele en duurzame tenten die bestand zijn tegen buitengewone weersomstandigheden.

Weidetent opbouwen

Het frame van een weidetent

De opbouwtijd van een mobiele stal voor pony's, schapen en paarden hangt af van de afmetingen en de complexiteit van het product. Als de overkapping uit verschillende kleine delen en een complexe dakconstructie bestaat, duurt de opbouw langer. Voor een 6x6 m Professional Mobiele Schuilstal heb je met 2-4 personen gemiddeld ca. 5 uur nodig. Voor een correcte opbouw is geen fundering noodzakelijk. Naar behoefte kun je kiezen tussen grondpennen voor een aarden of een betonnen bodem - zorg er wel voor dat de ondergrond vlak is, zodat de schuilstal recht staat. Bij de levering is een duidelijke en uitgebreide opbouwhandleiding inbegrepen.

Ook het afbreken van de schuilstal gaat dankzij de eenvoudige bouwwijze razendsnel. Dit geeft je de mogelijkheid om de mobiele stal snel op te bergen, of te vervoeren naar een andere locatie.

Onderhoud Weidetent

Wie zijn weidetent lang wil kunnen gebruiken, dient zijn tent regelmatig te controleren, reinigen en indien nodig te repareren. Controleer of alle grondpinnen en het verankeringssysteem nog goed in de grond vastzitten. Check ook de zeilen en de elastieken die het zeil aan het frame verbinden. Op het moment dat je een beschadiging ziet, dient deze zo snel mogelijk te worden gerepareerd, zodat de schade niet groter wordt. Je kunt bij de reparatie het best originele onderdelen en materialen gebruiken, die speciaal voor onze tenten ontwikkeld zijn. Vervangingsonderdelen en -materialen zijn bij ons tot 10 jaar na aankoopsdatum beschikbaar.

De zeilen kunnen eenvoudig met water, reinigingsmiddel of met onze speciale PVC-reiniger worden schoongemaakt. Voordat je de tent opslaat, dient deze helemaal droog te zijn, om schimmelvorming te voorkomen.

Service en advies

Heb je nog een vraag over onze Weidetenten of Mobiele Schuiltenten, of wil je graag meer weten over de levering of de voorwaarden voordat je iets wil bestellen? Geen probleem! Onze tentexperts voorzien je gratis van advies en info! Bel ons op +31 (0)20-26 25 900 (Ma. - vr.: 9 - 18 uur, Za.: 9 - 13 uur) of stuur een e-mail naar klantenservice@profitent24.nl. Je bent voor persoonlijk advies ook van harte welkom in onze showroom in Emmen.