Telefonisch advies van experts via +31 20 26 25 900
 • 10 jaar vervangingsgarantie
 • Topkwaliteit
 • Persoonlijk advies van experts: +31 20 26 25 900
Opslaan & beschermen

Opslagtenten

Opslagtenten

Opslagtenten

Bieden een betrouwbare bescherming - zijn snel op te bouwen, voordelig en 100% flexibel inzetbaar.

Toon alle producten
Opslagtenten

Opslagtenten

 • Snel op te bouwen
 • Vele verschillende ingangen en deuren verkrijgbaar
 • Statica voor de meeste afmetingen beschikbaar
 • Eenvoudig uit te breiden
Tenthallen

Tenthallen

 • Voor langdurige inzet
 • Hoge zijwanden bieden veel ruimte
 • Statica voor alle afmetingen beschikbaar
 • Professioneel zeilspan-systeem
 • Geen fundament nodig
Rondbooghallen

Rondbooghallen

Containeroverkappingen

Containeroverkappingen

meer ervaren
inklappen
Persoonlijk advies van experts

Advies van experts

+31 20 26 25 900

ma. - vr. 09:00 - 18:00 uur
za. 09:00 - 13:00 uur

Stuur een e-mail

E-mail onze klantenservice

Onze klantenservice zal zo snel mogelijk reageren.

21 resultaten

Grote of kleine opslagtent kopen

Opslagtent kopen

Met ons brede assortiment opslagtenten is een permanente oplossing voor tijdelijke opslag binnen handbereik. Tijdelijke opslag van goederen in een tent is namelijk praktisch, kan snel worden gerealiseerd en kan regelmatig opnieuw worden gebruikt. Onze 100% waterdichte en UV-bestendige PVC opslagtenten (ook wel magazijntent of stockagetent genoemd) bieden altijd een kortetermijnoplossing bij onverwachte opslagproblemen. Koop daarom nu een opslagtent bij een van Europa's grootste aanbieders van tentoplossingen!

Opslagtent als alternatief voor tijdelijke opslag

Opslagtent voor tijdelijke opslag

Tijdelijke opslag in een tent biedt enkele voordelen ten opzichte van het huren van een opslagruimte of het aankopen of laten bouwen van een permanent magazijn. Zo hoeft er geen fundament te worden gestort, is er geen specifieke vakkennis nodig voor de opbouw en kan de tent eenvoudig worden afgebroken en elders opnieuw worden opgezet. De tent blijft bovendien je eigen bezit, waardoor er geen borg hoeft te worden betaald die inghouden kan worden bij beschadigingen. Verder kun je de tent zo lang gebruiken als je zelf wil.

Tijdelijke opslag bij verhuizing of verbouwing

Verhuizingen en verbouwingen zijn typisch situaties waarbij het noodzakelijk is om een tijdelijke opslagruimte voor inboedel, meubels of gereedschappen aan huis te regelen. Een opslagtent is dan een prettige optie voor tijdelijke opslag thuis in de tuin, vlak voor de deur. Je spullen zijn dan nog altijd in de buurt, zodat er geen kostbare tijd verloren gaat met naar een opslagbox rijden.

Opslagtent i.p.v. opslagbox

Een opslagtent is een uitstekend alternatief voor het huren of kopen van een opslagruimte in een gebouw. Vaak wordt er gekozen voor een opslagbox. Dit is een ruimte in een complex met soms smalle gangen, waardoor het lastig is om grote objecten op te slaan. Hoe groter de opslagbox, hoe hoger de prijs. Het kopen van een opslagtent is een uitstekend alternatief voor een opslagbox. Een opslagtent zorgt ervoor dat je simpelweg op eigen terrein je goederen kunt opslag. Dit scheelt tijd, aangezien je niet eerst naar de opslaglocatie hoeft te rijden. Een tent is mobiel, zodat hij altijd gedemonteerd kan worden en naar de nieuwe beoogde locatie kan worden verplaatst. Goederen in- en uitrijden is bovendien eenvoudiger in een tent waarvan je zelf de locatie kunt bepalen dan in een smal gebouwencomplex.

PVC opslagtenten met stalen frame

Stormbestendige opslagtent in de winter

Alle opslagtenten die we verkopen zijn voorzien van een frame van gegalvaniseerd staal en een PVC zeil, dat al dan niet brandvertragend gecertificeerd is. Er zijn verschillende uitvoeringen verkrijgbaar, ieder met zijn eigen voordelen. De Economy is bijvoorbeeld zeer snel en gemakkelijk op te zetten, de Premium is een uitstekend compromis tussen duurzaamheid en prijs, terwijl de sterke Professionals door hun hoge stabiliteit het hele jaar door buiten kunnen staan.

 Economy
Premium
Professional
FrameGegalvaniseerd stalen frameGegalvaniseerd stalen frameGegalvaniseerd stalen frame
Verstevigd dakNeeJaJa
GrondframeAls extra optieJa, standaardJa, standaard
ZeilPVC ca. 500 gr/m²PVC ca. 500 gr/m²PVC ca. 550 gr/m²
Waterdicht100%100%100%
UV-bestendigtot 80+tot 80+tot 80+
Type openingRitssluitingRitssluitingOphijsbare deur, schuifdeur of ritssluiting
Hoogte ingangTot 2,6 m hoogTot 2,6 m hoogTot 4,0 m hoog
Extra personeningangNeeNeeOptioneel
BrandvertragendNeeNeeOptioneel

Grote of kleine opslagtenten

Afmetingen opslagtent

Opslagtenten zijn in diverse afmetingen verkrijgbaar, waardoor ze een geschikte oplossing voor verschillende typen opslagproblemen bieden. De kleinste opslagtent, tevens onze meest goedkope opslagtent, is slechts 3x2 meter groot, terwijl onze grootste opslagtent maar liefst 8x36 m meet! Populaire modellen zijn bijvoorbeeld onze 3x4, 4x6 en 4x8 opslagtenten.

Kleine opslagtenten zijn beschikbaar in alle kwaliteitsklassen. Door de kleinere maat passen ze ook vrijwel overal, van achtertuin tot bedrijventerrein. Mocht het tijdelijk magazijn alsnog te klein zijn, dan kan er altijd nog extra ruimte gecreëerd worden met een verbindingsgoot, waarmee meerdere tenten kunnen worden samengevoegd. Voor opslagtenten van een grotere maat kunnen we het aanraden om de kwaliteitsklassen Professional uit te kiezen. Deze tenten zijn voorzien van extra verstevigingen in het dak en in het frame, waardoor ze aanzienlijk steviger staan. Een bijkomend voordeel van de kwaliteitsklasse Professional is dat de opslagtenten voorzien kunnen worden van een brandvertragend gecertificeerd PVC zeil. In deze tenten liggen je goederen veiliger in geval van brand. Bovendien kan het certificaat bijdragen aan een succesvolle aanvraag van vergunningen.

Ingang opslagtent

Ingang opslagtent

De meeste opslagtenten zijn voorzien van één grote ingang aan de voorgevel en achtergevel. Deze ingangen zijn voorzien van een ritssluiting. Verder is het mogelijk om zijwanden te verwijderen, zodat er ook ingangen aan de zijkant ontstaan. Het is aan te raden om het grondframe bij de ingang weg te halen - de buizen zijn namelijk een struikelgevaar en vormen een obstructie voor voertuigen die de tent in en uit rijden.

Bij opslagtenten met een zijwandhoogte vanaf 3,0 meter is ook een of een schuifdeur beschikbaar. Bij opslagtenten met ophijsbare deur wordt een stuk zeil naar boven getakeld met een een ratel. De deur blijft eenvoudiger open staan, wat helpt bij regelmatig in- en uitrijden. Modellen met een ophijsbare deur hebben tevens het voordeel dat ze voorzien zijn van een extra personeningang naast de hoofdingang, zodat niet iedere keer de deur omhoog getakeld hoeft te worden als bijvoorbeeld personeel de tent in- en uitloopt.

Opslagtenten met schuifdeur bieden eveneens een hoofdingang die gemakkelijk open blijft staan, al bestaat de toegang hier uit twee stukken zeil die opzij worden geschoven. De deur zit alleen aan de bovenkant in een rail, zodat de toegang obstakelvrij is.

Accessoires & versteviging voor opslagtenten

Groene opslagtent met stormbeveiliging

Voor opslagtenten zijn verschillende aanvullende onderdelen te bestellen, waarmee de tent voornamelijk steviger en sterker wordt gemaakt.

Een van de belangrijkste onderdelen is het Zekerheids Plus Pakket, ook wel staticapakket genoemd. Dit betekent dat de tent wordt geleverd met een verstevigingspakket, plus een berekening die precies aantoont welke krachten de met een statica uitgeruste tent kan weerstaan. Het staticapakket is beschikbaar bij Professional opslagtenten met een minimale hoogte van 2,6 meter.

Ook een grondframe kan bijdragen aan de stabiliteit van de tent. Een grondframe is een set buizen die de staanders aan de onderkant verbindt. Hierdoor kan het frame minder bewegen, zodat het steviger staat als het waait. De buizen worden afzonderlijk van elkaar gemonteerd, zodat bijvoorbeeld bij de ingang de buizen verwijderd kunnen worden - handig voor een obstakelvrije doorgang. Premium & Professional opslagtenten worden standaard met grondframe geleverd, bij Economy opslagtenten kan het als accessoire aan de tent worden toegevoegd.

Tenslotte kunnen we ook een stormbeveiliging aanbevelen. Dit pakket bestaat uit dikke spanbanden die over het dak van de tent worden gespannen. Met de bodembevestiging worden de spanbanden vervolgens vastgezet in de grond. Zo staat de tent steviger in de bodem bij harde wind en storm.

Veelgestelde vragen

Is een opslagtent huren niet verstandiger dan een opslagtent kopen?

Aangezien het kopen van een opslag een behoorlijke investering is, is het logisch om ook naar de optie van een opslagtent huren te kijken. Bekijk je het online aanbod van PVC opslagtenten verhuur, dan zie je dat het aanzienlijk afwijkt van ons assortiment. Wil je een tijdelijke opslagtent huren, dan zit je al snel met beperkingen in de afmeting. Bovendien zijn het vaak producten die slechts met specifieke vakkennis kunnen worden opgebouwd. Het verhuurbedrijf doet dit graag voor je, maar wel tegen een meerprijs. Alles bij elkaar opgeteld lopen de onverwachte kosten voor tijdelijke opslag snel op bij het huren van een opslagtent. Deze problemen heb je bij het kopen van een opslagtent niet - dan weet je wat je koopt, hoeveel het kost, en kun je de tent bovendien zo lang gebruiken als je zelf wil.

De aanschaf van een tweedehands tent is meestal goedkoper dan het kopen van een nieuwe. Dit geldt ook voor het kopen van een tweedehands opslagtent. Prettig, maar er kleven wel wat nadelen aan een gebruikte opslagtent. Zo is er vaak geen garantie meer op het product, vertoont het PVC zeil of het frame soms al gebruikssporen of schade en kunnen bepaalde onderdelen niet altijd eenvoudig worden vervangen. Zoek je een duurzame stockagetent die nog vele jaren meegaat, dan kunnen wij het aanraden om een nieuwe aan te schaffen. Bij ons zijn er bijvoorbeeld gegarandeerd tot 10 jaar na aankoop vervangende onderdelen beschikbaar. Zo kun je reparaties zelf uitvoeren, waardoor je verzekerd bent van een product dat vele jaren meegaat.

Over het algemeen is er voor het opzetten en het gebruik van een opslagtent geen vergunning nodig, aangezien een opslagtent een tijdelijke constructie is. Voor tijdelijke opslag op gemeenschappelijke grond is het uiteraard wel noodzakelijk om een vergunning aan te vragen. De plaatselijke overheid zal bij de aanvraag waarschijnlijk ook bekijken of het bestemmingsplan het toestaat om de grond voor tijdelijke opslag te gebruiken, en hoe lang de opslagtent zou moeten staan. Bij twijfel raden we aan om contact op te nemen met de gemeente voordat je de tent opzet.

Klantenservice

Weet je niet precies waar je op moet letten bij het kopen van een opslagtent? Geen probleem! Onze experts van de klantenservice beantwoorden iedere mogelijke vraag over onze producten. Stuur een e-mail naar klantenservice@profitent24.nl of bel ons via +31 (0)20-26 25 900 (Ma. - vr.: 9 - 18 uur, Za.: 9 - 13 uur ).