Telefonisch advies van experts via +31 20 26 25 900 Experts opbellen Telefonisch advies van experts
+++ I.v.m. bouwvakvakantie zijn wij op zaterdag 24 juli, 31 juli, 7 augustus en 14 augustus gesloten. +++
 • 10 jaar vervangingsgarantie
 • Topkwaliteit
 • Persoonlijk advies van experts: +31 20 26 25 900
Opslaan & beschermen

Containeroverkappingen

Containeroverkappingen

Containeroverkappingen

Laten zich multifuntioneel inzetten- zijn snel te monteren en langdurig te gebruiken.

Toon alle producten
Opslagtenten

Opslagtenten

 • Snel op te bouwen
 • Vele verschillende ingangen en deuren verkrijgbaar
 • Statica voor de meeste afmetingen beschikbaar
 • Eenvoudig uit te breiden
Tenthallen

Tenthallen

 • Voor langdurige inzet
 • Hoge zijwanden bieden veel ruimte
 • Statica voor alle afmetingen beschikbaar
 • Professioneel zeilspan-systeem
 • Geen fundament nodig
Rondbooghallen

Rondbooghallen

Containeroverkappingen

Containeroverkappingen

meer ervaren
inklappen
Persoonlijk advies van experts

Hulp nodig?

Advies van experts

+31 20 26 25 900

ma. - vr. 09:00 - 18:00 uur
za. 09:00 - 13:00 uur

Stuur een e-mail

E-mail onze klantenservice

Onze klantenservice zal zo snel mogelijk reageren.

22 resultaten
Container overkapping 8x6 m, PVC 720 brandvertragend wit
Container overkapping 8x6 m, PVC 720 brandvertragend wit
Direct leverbaar
2.259,-
incl. 21% btw
Container overkapping 8x12 m, PVC 720 brandvertragend wit
Container overkapping 8x12 m, PVC 720 brandvertragend wit
Direct leverbaar
4.059,-
incl. 21% btw
Container overkapping 10x12 m, PVC 720 brandvertragend wit
Container overkapping 10x12 m, PVC 720 brandvertragend wit
Direct leverbaar
5.089,-
incl. 21% btw
Container overkapping 8x6 m, PE 350 wit
Container overkapping 8x6 m, PE 350 wit
Direct leverbaar
1.899,-
incl. 21% btw
Container overkapping 6x6 m, PE 350 wit
Container overkapping 6x6 m, PE 350 wit
Direct leverbaar
1.199,-
incl. 21% btw
Container overkapping 6x6 m, PVC 720 brandvertragend wit
Container overkapping 6x6 m, PVC 720 brandvertragend wit
Leveringsdatum op aanvraag
1.529,-
incl. 21% btw

Informatie over de Profitent24.nl containeroverkappingingen

Containeroverkapping tussen twee containers.

Containeroverkappingen zijn bijzonder interessant voor commerciële-, industriële- en landbouwdoeleinden. Ze dienen als overkapping voor verplaatsbare containers, bulkhallen of als een onderdak afgesloten van het weer tussen twee containers. De overkapping kan als werkplek of opslagplaats voor machines en goederen gebruikt worden. De hoge standvastigheid van een profitent24.nl containeroverkapping wordt gegarandeerd door de statica berekening. Voor de installatie is geen fundering nodig, de bijbehorende verankeringssystemen voor de statica worden namelijk meegeleverd. De containeroverkapping kan makkelijk opgebouwd en afgebroken worden en is daarom ook tijdelijk te gebruiken, bijvoorbeeld bij een bouwplaats.

Materiaal en eigenschappen van een containeroverkapping

Witte dakzeilen gemaakt van gegoten PVC.

De containeroverkapping is voor het hele jaar ontworpen en is bestand tegen een hoge belasting. De afmetingen van de verticale bogen zijn 1,5m. Hierdoor kan de roestvrije, thermisch verzinkte staal-contructie hoge belastingen aan. De statica bewijst de robuustheid en stabiliteit van de containeroverkapping. Bij correcte installatie zijn belastingen door de wind bij windkracht 10 en hoger of een belasting van 40 kg/m2 bij 6x6m, 54 kg/m2 bij 6x8m mogelijk. De afgeronde constructie van de containeroverkapping vermindert de effecten van de krachten en voert regen en vuil af. Voor soortgelijke eigenschappen bij een tent die op de grond wordt geplaatst, is een tent met ronde bogen interessant.

De beste containeroverkappingen zijn de overkappingen met een Prime zeil. Dit ca. 720 g/m2 zware PVC-zeil is niet vergelijkbaar met andere PVC-zeilen. Prime zeilen worden namelijk door middel van een gietproces geproduceert. Hierbij wordt vloeibare PVC over een dichte interieurstof gegoten. Daardoor ontstaat er een extreem robuust PVC-materiaal dat 9x meer scheurbestending als conventioneel PVC is. Dit Prime zeil kan gemakkelijk extreme temperatuurschommelingen tussen -30 tot +50 graden Celsius aan. Het is UV-bestendig, gecertificeerd brandwerend en 100% waterdicht. De overkapping wordt gespannen en vastgezet door middel van een speciaal riemsysteem met spanners. De stevig vastgezette dakzeilen dragen bij aan een optimale stabiliteit en voorkomen bewegingen in het zeil door de wind. Goed om te weten: profitent24.nl geeft 5 jaar garantie op de gesloten, goed gemonteerde Prime zeilen, op de staal contructie zit 10 jaar garantie tegen doorroesting.

Met het 4-in-1 Twistlock-systeem zijn er vier mogelijkheden om de containerkapping te verankeren:

 • Door het vastschroeven van het Twistlock-systeem aan de containers: hiervoor bevinden zich vier solide stalen platen aan de hoeken van de containeroverkapping, die aan het Twistlock-systeem bevestigd kunnen worden. Daarnaast zijn er zes extra schroefklemmen beschikbaar voor het bevestigen van het frame
 • Door vast te maken op een harde ondergrond: Voor de verankering op muren of betonoppervlakken worden lange stalen pluggen meegeleverd, waarmee de bodemplaten vastgemaakt worden. Ook zijn de containeroverkappingen te bevestigen op lego (beton) blokken.
 • Door vast te schroeven in de ondergrond: De container kan ook op de stellage worden gemonteerd met behulp van de montageflenzen
 • Door lassen op de stalen dragers: Het horizontale dwarsbalk-systeem kan ook worden gelast op stalen dragers

Installatie van een containeroverkapping

Stangconstructie voor een container-overkapping

Voor de opbouw van een container overkapping is in de meeste gevallen geen bouwvergunning nodig. Het is mogelijk om de montage zelf uit te voeren. Afhankelijk van de grootte kan het worden opgebouwd door 2-4 personen in ongeveer 6-8 uur. Het gebruik van een lift brug of een heftruck tijdens het opbouwen is aan te raden.

Als eerst wordt de stangen constructie opgezet. Hiervoor worden eerst de verticale bogen gemonteerd en vervolgens verbonden door horizontale stalen buizen. Als de stellage staat, wordt het dakzeil van een kant van de constructie naar de andere kant getrokken met touwen. Na het aanbrengen van het dakzeil moet deze vastgezet en gespannen worden. Afhankelijk van de locatie van de installatie wordt de containerkapping dan vastgeschroefd, vastgemaakt met pinnen of gelast om de hoge stabiliteit te waarborgen.

Toebehoren voor containeroverkapping

Voor de container overkapping zijn voor- en achterwanden beschikbaar. Hiermee kan de containeroverkapping gebruikt worden als semi-open of gesloten ruimte. Deze wanden zijn er dus voor de voor- en achterzijde. De voorkant is voorzien van een poort die geopend en gesloten kan worden. De wanden zijn gemaakt van hetzelfde hoogwaardige materiaal als de overkapping zelf. Het dakzeil wordt gespannen en gefixeerd door een speciaal riemsysteem.

Wil je meer weten over opslagtenten, tenthallen, container overkappingen of tentaccessoires? Wij helpen jou graag bij vragen en het vinden van het juiste product. Jij kunt ons telefonisch bereiken via +31 20 26 25 900 of per e-mail via klantenservice@profitent24.nl.

Referentievoorbeeld: Container overkapping als dak

In dit referentievoorbeeld worden twee 6 x 6m grote container overkappingen als dak voor een opslagruimte gebruikt. Ze dienen als aanvullende weerbescherming bij het laden en lossen van transportgoederen, waarbij er voldoende ruimte voor vrachtwagens is in de hoogte en aan de zijkant. Dit zorgt voor een droog werkgebied bij slecht weer.

Gebruik: blader- en regenbescherming tijdens transport van vrachtwagen ladingen

Probleemstelling voor de aankoop: Optimale bescherming tegen regen tijdens het herladen

Geplaatst in: Duitsland / Schleswig-Holstein

Handel: Vervoersdienstverleners

Tent type: Containeroverkapping met PVC-dakzeil

Grootte: 6 x 6 m

Dekzeil materiaal: Gegoten 720 g/m² zwaar PVC dakzeil met dichte binnenlaag met vijf jaar garantie op gesloten en correct gemonteerde PVC-dakzeilen

Stangen constructie: Robuuste roestvrije stalen stangen door thermische verzinking met tienjarige garantie tegen doorroesten