excl. btw

Muurkassen

Vergelijkbare producten

Muurkas kopen

Muurkas kopen

Een muurkas of wandkas is een kas waarvan de achterkant aan de muur van een huis of schuur bevestigd is. De zijwanden, de voorwanden en het dak bestaan uit glas of polycarbonaat. De warmte van de muur wordt doorgegeven aan de kas en daar opgeslagen.

De warmte van de muur wordt doorgegeven aan de kas en daar opgeslagen. Een waterdichte aluminium muurkas is niet uitsluitend een broeiplaats voor planten, groenten en fruit, maar wordt ook regelmatig ingezet als serre of aanbouw op schuifpui.

De voordelen van een muurkas

Een muurkas of wandkas biedt de voordelen van een normale tuinkas of hobbykas, maar heeft aanzienlijk minder ruimte nodig. Het muurmodel is daarom ook geschikt voor woningen met een kleine tuin of een klein terras, en wordt ook weleens gebruikt als balkonkas. De muurkas is uitgerust met een schuifdeur, waardoor ook de ingang weinig ruimte nodig heeft - de ruimte direct vóór de deur hoeft namelijk niet vrijgehouden te worden.

Doordat een muurkas of halve tuinkas met één wand aan de muur van een gebouw is bevestigd, is de muurkas in vergelijking met een vrijstaande tuinkas of broeikas minder gevoelig voor wind of storm.

Praktische muurkas, ook te gebruiken als balkonkas

Muurkas als serre of uitbouw

Naast het kweken van planten worden muurkassen ook gebruikt als een uitbouw van een huis*. De muurkas wordt dan over de schuifpui van de woning geplaatst, zodat er een soort serre ontstaat. Met name de grotere EDEN-modellen zijn hier uitermate geschikt voor. We zien ook regelmatig een combinatie van een serre en een kweekkas. Het resultaat is een aangename tuinkamer waarin het zelfs in de winter goed toeven is. Want wat is er nou lekkerder dan je bezoek te ontvangen in een heerlijk warme serre, waarin je omringd bent door groen en natuur.

Muurkas van polycarbonaat of glas

In onze webshop verkopen wij uitsluitend muurkassen van polycarbonaat. Niet alleen zijn de wanden van deze kunststof UV-bestendig, ze laten ook veel licht door. Doordat de platen voorzien zijn van luchtkanalen worden ze ook wel kanaalplaten genoemd. De extra luchtlaag zorgt voor een verbeterde isolatie. Verder zijn de platen vrijwel onbreekbaar, waardoor een kunststof schuifpui ook duurzaam is.

De andere optie is een muurkas van glas of veiligheidsglas. Glas is traditioneel het materiaal dat gebruikt werd voor een broeikas. Een glazen wand laat veel licht door, waardoor je planten, groenten en andere gewassen optimaal profiteren van de dagelijkse zonuren. Een glazen muurkas heeft echter ook een aantal nadelen. Hoewel glas er hoogwaardig uitziet, is een glazen serre beduidend duurder dan een muurkas met kunststof wanden. Verder is glas ook zwaarder dan polycarbonaat en is het ook lastiger te installeren of te vervangen.

Muurkas vergelijken: polycarbonaat of glas

Muurkas van polycarbonaat

Polycarbonaat

 • Laat veel daglicht door
 • UV-bestendig
 • Zeer stevig & duurzaam
 • Uitstekende isolerende werking
Glazen muurkas

Glas

 • Laat veel daglicht door
 • UV-bestendig
 • Hoogwaardig, luxe uiterlijk
 • Duurder in aanschaf en onderhoud

Grote & kleine muurkassen

Ons assortiment muurkassen bestaat uit twee verschillende type modellen: de ADENA en de EDEN. Hoewel de productlijnen veel overeenkomsten vertonen, wijken ze op twee belangrijke kenmerking af: de dakhoek, de hoogte van de nok, de diepte en de maximale breedte.

Kleine muurkassen

De ADENA muurkassen zijn met een diepte van ca. 77 cm onze kleinste muurkassen. De ADENA 12 heeft bijvoorbeeld slechts een oppervlakte van ca. 1,16 m². Door zijn compacte afmetingen zijn deze kleine muurkassen echter zeer flexibel - hij kan zelfs op een balkon als balkonkas gebruikt worden. De ADENA heeft ook een wat vlakker dak, waardoor de nokhoogte van deze broeikassen wat lager is. De breedste ADENA muurkas is ca. 294 cm breed.

Grote muurkassen

De EDEN muurkassen zijn met een diepte van ca. 148 cm groter dan de ADENA modellen. Verder is de wandhoogte met ca. 175 cm even hoog, maar doordat de dakhoek wat steiler is ligt de nokhoogte wat hoger. Verder is de maximale breedte van deze grote muurkassen breder: de grootste is maar liefst ca. 436 cm breed, wat neerkomt op een oppervlakte van ca. 6,41 m².

Vergelijking muurkas modellen

Adena muurkas kopen

Adena muurkassen

 • Geschikt voor balkons, kleine en grote tuinen
 • Diepte: ca. 77 cm
 • Breedte: ca. 151 - 294 cm
 • Wandhoogte: ca. 175 cm
 • Nokhoogte: ca. 202 cm
Bekijk Adena muurkassen
Eden muurkas kopen

Eden muurkassen

 • Geschikt voor zowel kleine als grote tuinen
 • Diepte: ca. 147 cm
 • Breedte: ca. 151 - 436 cm
 • Wandhoogte: ca. 175 cm
 • Nokhoogte: ca. 223 cm
Bekijk Eden muurkassen

Aanbiedingen muurkassen

Doordat een muurkas de helft kleiner is dan een vrijstaande tuinkas, kan dit type kas ook voor een lagere prijs worden aangeschaft. De kleinste en goedkoopste modellen zijn al voor enkele honderden euro's beschikbaar. Wil je jouw muurkas nog goedkoper aanschaffen? Hou dan onze muurkas aanbiedingen in de gaten.

Veelgestelde vragen

Is er een vergunning nodig voor een muurkas?

Heeft een muurkas een fundament nodig?

Kan ik ook een tweedehands muurkas kopen?

Service

Weet je niet precies waar je op moet letten bij het kopen van een muurkas? Of heb je meer informatie nodig over onze producten of accessoires? Geen probleem! Ons serviceteam staat voor je klaar!

Vergelijkbare producten

*Profitent24 is niet aansprakelijk voor schade aan de kas of aan de woning wanneer de muurkas als serre wordt gebruikt.