excl. btw

Pergola

Dakkleur
Afmetingen
Kwaliteit
Filters wissen
13 producten
Sorteren:
 

Vergelijkbare producten

Pergola zonwering kopen

Pergola zonwering kopen

Overweeg je een nieuwe toevoeging aan je buitenruimte? Overweeg dan de aanschaf van een pergola zonwering voor een perfecte combinatie van elegantie en functionaliteit.

De veelzijdigheid van een pergola zonwering met doek biedt niet alleen bescherming tegen de zon. Zij voegt ook een decoratief element toe aan je tuin. Een goed ontworpen en geïnstalleerde pergola met zonwering verhoogt bovendien de waarde van je woning. Kies een vrijstaande pergola zonwering met weerbestendig doek of een pergola zonwering met lamellen en bevestiging aan huis. De mogelijkheden zijn divers.

De weerbestendige eigenschappen van een pergola zorgen ervoor dat je het hele jaar door van je buitenruimte kunt genieten. Verstelbare lamellen van een pergola zonwering met lamellen geven je controle over de hoeveelheid schaduw en sluiten het dak waterdicht af.

Wat maakt onze pergola zo bijzonder?

Met een unieke focus op duurzaamheid en esthetiek, biedt ons assortiment moderne pergola’s een keuze aan 3 productlijnen. Waaronder natuurlijk ook de veelgevraagde 4 seizoenen pergola.

Of je nu de voorkeur geeft aan een vrijstaande pergola voor een opvallend middelpunt in je tuin of een strakke pergola aan de muur voor een eigentijdse uitstraling: Onze ontwerpen beloven zowel vorm als functie. De mogelijkheid van een open pergola biedt een luchtige, ruimtelijke ervaring. Terwijl onze luxe pergola’s met lamellen een vleugje elegantie toevoegen aan elke buitenomgeving.

Kies voor onze losstaande pergola's en ervaar vakmanschap gecombineerd met functionaliteit. Ontdek waarom onze pergola's, met hun verfijnde ontwerpen en aandacht voor detail, jouw buitenleven transformeren tot een oase van comfort en stijl.

Onze pergola's ...

 1. 1

  bevatten dwarsbalken en staanders die aan de uiteinden zorgvuldig zijn gelast;

 2. 2

  zijn niet hoger dan 2,50 m en hebben daarom geen bouwvergunning nodig;

 3. 3

  hebben lichtlopende rails voor de luifels;

 4. 4

  hebben een polycarbonaat beschermplaat die de luifel beschermt wanneer deze geparkeerd staat;

 5. 5

  zijn eenvoudig op te zetten met slechts 2 personen;

 6. 6

  hebben een geïntegreerd waterafvoersysteem.

Wat is een pergola?

Historisch gezien vinden de wortels van pergola’s betekenis hun oorsprong in het oude Egypte. Daar werden ze gebruikt als overgangselementen tussen binnen- en buitenruimtes in tuinen. De term "pergola" komt echter uit de Italiaanse Renaissance, waar deze structuren populair werden in de 17e eeuw.

De definitie van een pergola vandaag is een vrijstaande, overdekte structuur die vaak wordt gebruikt in tuinen, parken of als verlenging van een gebouw. Het bestaat uit verticale staanders of pilaren die verbonden zijn door dwarsbalken en soms bedekt zijn met een open dak van dwarsliggers of latten.

  Pergola’s met schaduwdoeken

  Ontdek ons pergola instapmodel in verschillende groottes met schaduwdoeken. Als perfecte samensmelting van esthetiek en functionaliteit biedt ons assortiment pergola's met doek een unieke ambiance aan je buitenruimte.

  Ervaar de veelzijdigheid van pergola’s met schaduwdoeken als schuifdak of zijwanden, perfect voor diverse behoeften. Onze pergola's met een waterdicht harmonicadoek op het dak bieden beschutting, ongeacht de weersomstandigheden.


  Pergola’s met schaduwdoeken

  Het pergola schuifdoek is ontworpen met oog voor detail. Harmonicadoeken zijn over het algemeen eenvoudig te bedienen. Het pergola harmonica doek kan handmatig met behulp van een lus open en dicht worden getrokken. Ons doek voor de pergola bestaat uit polyester 160 g/m2 en wordt in de open getrokken parkeerstand door een afdekplaat tegen vuil en regen beschermd. Transformeer jouw buitenruimte in een oase van comfort en stijl met onze hoogwaardige pergola’s met waterdichte doeken.

  Pergola met staal en aluminium lamellen

  Pergola met lamellendak

  Pergola zonweringen met lamellen hebben aan populariteit gewonnen vanwege hun veelzijdigheid, functionaliteit en esthetische aantrekkingskracht. Dit fenomeen is ontstaan uit de combinatie van verschillende factoren:

  • Aanpasbare schaduw:

   Lamellen bieden de mogelijkheid om de hoeveelheid schaduw aan te passen aan de specifieke behoeften van het moment. Hierdoor kunnen gebruikers genieten van een open hemel of juist beschutting zoeken op basis van de weersomstandigheden.

  • Ventilatiecontrole:

   De kantelbare lamellen zorgen voor controle over de ventilatie onder de pergola. Hierdoor kunnen gebruikers de luchtcirculatie regelen en een comfortabele omgeving creëren, zelfs op warme dagen.

  • Moderne Esthetiek:

   Pergola's met lamellen hebben een eigentijdse uitstraling die aansluit bij moderne ontwerptrends. De strakke lijnen en aanpasbare lamellen dragen bij aan een visueel aantrekkelijke buitenruimte.

  • Duurzaamheid:

   Veel pergola's met lamellen zijn vervaardigd van duurzame materialen, zoals aluminium, waardoor ze bestand zijn tegen de elementen en langdurig gebruik garanderen.

  • Toename van buitenleven:

   De groeiende trend van het maximaliseren van buitenruimtes heeft de vraag naar functionele structuren zoals pergola's met lamellen gestimuleerd. Mensen willen het hele jaar door comfortabel buiten kunnen leven en deze pergola's voorzien in die behoefte.

  Unieke pergola zonwering modellen

  Pergola’s in hout look

  Ontdek de perfecte harmonie van modern design en warme uitstraling met onze net echt houten pergola’s. De combinatie van het eigentijdse design met de natuurlijke charme van hout verrijkt elke tuin. De moderne twist op onze vrijstaande pergola in hout look brengt duurzaamheid en onderhoudsgemak, zonder concessies te doen aan de esthetische aantrekkingskracht. De modellen ‘Premium’ en ‘Deluxe’ zijn ook geschikt om als een houten pergola aan huis te worden vastgemaakt.

  Pergola’s in hout look

  Strakke aluminium pergola’s

  Onze vrijstaande pergola’s uit aluminium zijn in de kleuren antraciet en in hout look verkrijgbaar. De houtlook van de pergola met aluminium staanders biedt de warme uitstraling van hout zonder de nadelen van echt hout, zoals vervorming, splintering en kleurvervaging. In tegenstelling tot hout vereist een alu pergola weinig onderhoud. Een tuin pergola van aluminium hoeft niet te worden geschilderd, gebeitst of behandeld om zijn integriteit te behouden.

  Strakke aluminium pergola’s

  Onze pergola modellen in vergelijking

  Pergola Classic

  Pergola Classic

  • Harmonicadoek
  • Waterdicht polyester met PU-coating
  • Stalen staanders en balken
  • Ca. 220 cm
  • Ca. 8x8 cm
  Naar de Classic lijn
  Pergola Premium

  Pergola Premium

  • Lamellen
  • Dwarsbalken en lamellen van staal
  • Stalen dwarsbalken, aluminium staanders
  • Ca. 225 cm
  • Ca. 10 x 10 cm
  Naar de Premium lijn
  Pergola Deluxe

  Pergola Deluxe

  • Lamellen
  • Dwarsbalken en lammellen van aluminium
  • Compleet uit aluminium
  • Ca. 225 cm
  • Ca. 14 x 14 cm
  Naar de Delux lijn

  Constructie van onze robuuste pergola’s

  In het hart van onze tuinproducten schitteren onze metalen pergola's met een kubistisch, minimalistisch ontwerp, voorzien van een plat dak met lamellen of een harmonicadoek. De pergola ‘kant en klaar’ straalt uit met zijn compromisloze eenvoud, vrij van storende pergola schoren, en met een verfijnde afwerking die een tijdloze elegantie toevoegt aan elke buitenruimte.

  De pergola hoek is een essentieel element in onze zonder-schoren-pergola designs. De geavanceerde hoekverbinding van de pergola zorgt voor niet alleen een strakke uitstraling, maar ook een ongeëvenaarde structurele integriteit. De kant en klare pergola wordt geleverd met zorgvuldig geconstrueerde pergola palen en een ingenieuze pergola paalhouder onderaan, wat resulteert in een solide pergola constructie die de tand des tijds doorstaat.

  Constructie van onze robuuste pergola’s

  Een pergola zonder schoren met zorgvuldig verbonden pergola balken beloven een betoverende buitenomgeving. De nauwkeurig geplaatste pergola schroeven vormen de kers op de taart, waarbij functionaliteit en esthetiek samenkomen in perfecte harmonie. Ontdek de perfecte symbiose van vorm en functie met onze metalen pergola's.

  Het pergola dak

  Stap binnen in de wereld van tuinmeubeliair met onze metalen pergola's, elk gekenmerkt door een strak ontwerp en een verfijnde afwerking. Lees alles over de daken die deze architectonische juweeltjes bekronen.

  De veelzijdigheid van het pergola dak is opmerkelijk. Zowel de elegante lamellen als ook het harmonicadoek bieden een stijlvolle oplossing als zonwering. Onze zorgvuldig vervaardigde pergola balken zorgen voor een solide basis, terwijl de pergola dwarsliggers bij ‘Classic’ een subtiele, doch robuuste esthetiek toevoegen.

  Het pergola dak

  Of je nu de voorkeur geeft aan een pergola met dak voor maximale beschutting of de luchtigheid van een open ontwerp met harmonicadoek, ons assortiment voldoet aan je wensen. Onze pergola daken zijn waterdicht. Wij raden aan het harmonicadoek van de ‘Classic’ in te trekken voor zware regen-, wind- en onweersbuien. Verwijder het (droge) doek in de winter en bewaar het op een droge plaats.

  Pergola aan de bodem bevestigen

  Een solide basis is cruciaal voor de duurzaamheid van je minimalistische pergola. Een pergola vastzetten op tegels of het verankeren in de grond vereist aandacht voor detail en vakmanschap. Onze pergola steunen, ofwel staanders, zijn ontworpen met praktisch vernuft. Wil je je pergola op onverharde grond plaatsen? We raden dan aan stevige betonpoeren voor pergola’s te plaatsen, waardoor stabiliteit verhoogd wordt. Strategisch geplaatste schroeven in een pergola betonpoer maken het pergola bevestigen makkelijk.

  Pergola aan de bodem bevestigen

  Voor een elegante afwerking op tegels hoef je de pergola palen niet in de grond te verankeren. De staanders worden met precisie op de tegels vastgeschroefd, waardoor de structuur een onwrikbare stabiliteit verkrijgt. Op deze manier wordt de druk van de pergola verdeeld en staat ze steviger.

  Pergola als aanbouw aan de muur

  De pergola aanbouw tegen je huis is niet alleen een esthetische toevoeging maar ook een bio-climatische bouwaanpak. Onze minimalistische wand pergola’s met een elegant lamellen dak bieden de perfecte buitenruimte-uitbreiding.

  Maar een pergola tegen de muur bevestigen vraagt om een zorgvuldige planning. Onze wand pergola biedt helaas geen mogelijkheid voor een naadloze integratie aan de wand. Een pergola aan de gevel als aanbouw pergola te bevestigen blijft een zorgvuldig proces. Bovendien moet de pergola nog waterpas aan de grond worden bevestigd.

  Voor de grond- en muurbevestiging van onze pergola’s aanvaarden wij geen aansprakelijkheid.

  Pergola als aanbouw aan de muur

  Wat is een pergola bioclimatique?

  Een "pergola bioclimatique" is een bioklimatische pergola, ook wel bekend als een bioklimatische overkapping. Het is een innovatief ontwerp voor een pergola dat specifiek is afgestemd op de natuurlijke omgeving en klimatologische omstandigheden. Het belangrijkste kenmerk van een pergola bioclimatica is het vermogen om zich aan te passen aan veranderende weersomstandigheden en thermische behoeften.

   Enkele kenmerken van een bioclimatic pergola zijn:

   • Verstelbare Lamellen: Het dak van de pergola is uitgerust met verstelbare lamellen. Deze lamellen kunnen worden aangepast om meer of minder zonlicht toe te laten, en ze kunnen ook volledig worden gesloten om beschutting te bieden tegen regen.

   • Geïntegreerde Ventilatie: Sommige bioklimatische pergola's hebben geïntegreerde ventilatiesystemen die zorgen voor een natuurlijke luchtcirculatie, waardoor een comfortabel microklimaat ontstaat.

   • Duurzame Materialen: Bioklimatische pergola's worden vaak vervaardigd van duurzame materialen zoals aluminium. Dit draagt bij aan een langere levensduur en vereist minder onderhoud.

   • Automatisering en Afstandsbediening: Veel pergola's met bioklimatische eigenschappen worden geleverd met geautomatiseerde systemen en afstandsbedieningen waarmee gebruikers de lamellen en andere functies kunnen aanpassen.

   • Integratie met Natuur: Door gebruik te maken van natuurlijke elementen, zoals het regelen van zonlicht en luchtstroom, streeft een bioklimatische pergola naar een harmonieuze integratie met de omgeving.

   Het doel van een pergola bioclimatique is om een comfortabele buitenomgeving te creëren die zich aanpast aan de behoeften van de gebruiker en de omgevingsomstandigheden, waardoor een meer duurzame en energie-efficiënte oplossing ontstaat.

   Waterdichte pergola’s – Stijlvolle beschutting voor elk seizoen

   Geniet van het buitenleven in elk seizoen met onze waterdichte pergola's - een perfecte combinatie van elegantie en functionaliteit. Elk dak van onze pergola is waterdicht, ook het polyester pergola doek is waterdicht. Om de pergola met het schuifdak waterdicht te maken, hebben we het polyester met PU-coating voorzien.

   Onze aluminium pergola's, gekenmerkt door een minimalistisch ontwerp, bieden niet alleen esthetisch genot maar ook bescherming tegen onverwachte regenbuien. Alle aluminium pergola's zijn uitgerust met geïntegreerde waterafvoeren, waardoor je droog blijft zelfs tijdens de meest onstuimige regenbuien. De pergola's met aluminium lamellen gaan nog een stap verder met een uniek druppelloos ontwerp, waardoor regenwater geen kans krijgt om hinderlijk af te druipen. De pergola’s met lamellen zijn bij gesloten lamellen absoluut waterdicht.

   Waterdichte pergola’s – Stijlvolle beschutting voor elk seizoen

   Garantie: 10 jaar vervangende onderdelen beschikbaar

   Is er een onderdeel kapot of verloren gegaan? Geen probleem! Wij hebben gegarandeerd tot 10 jaar na aankoop vervangende onderdelen beschikbaar. Hierdoor ben je voor vele jaren verzekerd van een sterk en duurzaam tuinpaviljoen! Neem contact op met ons serviceteam voor meer informatie. Vervangdaken & zijwanden voor pergola’s kun je eenvoudig nieuw bestellen, zodat je pergola er ook de komende jaren fris en modern uitziet.

    Veelgestelde vragen over pergola's

    Is een pergola vergunningsvrij?

    Is het moeilijk om zelf een pergola te maken?

    Hoe hoog zijn de kosten voor een pergola?

    Klantenservice

    Weet je niet precies waar je op moet letten bij het kopen van een pergola? Of heb je nog vragen over onze producten of accessoires? Geen probleem! Ons serviceteam staat voor je klaar!

    Professioneel advies

    service-luuk
    *1 Oorspronkelijke totaalprijs in deze webshop, incl. 21% btw.