Telefonisch advies van experts via +31 20 26 25 900 Experts opbellen Telefonisch advies van experts
+++ Door enorme drukte is het mogelijk dat jouw bestelling vertraging oploopt. Hou hier aub rekening mee. +++
 • 10 jaar vervangingsgarantie
 • Topkwaliteit
 • Persoonlijk advies van experts: +31 20 26 25 900
Persoonlijk advies van experts

Hulp nodig?

Advies van experts

+31 20 26 25 900

ma. - vr. 09:00 - 18:00 uur
za. 10:00 - 14:00 uur

Stuur een e-mail

E-mail onze klantenservice

Onze klantenservice zal zo snel mogelijk reageren.

WeidetentenWeidetenten

100% waterdichte professionele weidetenten

Bekijk video Bekijk
18 resultaten
Weidetent 3,3x4,8 m, PVC 550, donkergroen
Weidetent 3,3x4,8 m, PVC 550, donkergroen
Direct leverbaar
625,-
569,-
incl. 21% btw
Weidetent 3,3x6,0 m, PVC 550, donkergroen
Weidetent 3,3x6,0 m, PVC 550, donkergroen
Direct leverbaar
665,-
639,-
incl. 21% btw
Weidetent 3,3x7,2 m, PVC 550, donkergroen
Weidetent 3,3x7,2 m, PVC 550, donkergroen
Direct leverbaar
755,-
699,-
incl. 21% btw
Weidetent 3,3x8,4 m, PVC 550, donkergroen
Weidetent 3,3x8,4 m, PVC 550, donkergroen
Direct leverbaar
829,-
incl. 21% btw
Weidetent 3,3x9,6 m, PVC 550, donkergroen
Weidetent 3,3x9,6 m, PVC 550, donkergroen
Direct leverbaar
899,-
incl. 21% btw
Paneel met poort voor de Professional weidetent 6x6m
Paneel met poort voor de Professional weidetent 6x6m
Direct leverbaar
699,-
incl. 21% btw
Wind- en insectennet voor 4x4m professional weidetent
Wind- en insectennet voor 4x4m professional weidetent
Direct leverbaar
199,-
incl. 21% btw
Wind- en insectennet voor 6x6m professional weidetent
Wind- en insectennet voor 6x6m professional weidetent
Direct leverbaar
299,-
incl. 21% btw
Weidetent 4x4 m, PVC 720, met brandvertragend certificaat, donkergroen
Weidetent 4x4 m, PVC 720, met brandvertragend certificaat, donkergroen
Leveringsdatum op aanvraag
2.250,-
incl. 21% btw
Weidetent 6x6 m, PVC 720, met brandvertragend certificaat, donkergroen
Weidetent 6x6 m, PVC 720, met brandvertragend certificaat, donkergroen
Leveringsdatum op aanvraag
3.799,-
incl. 21% btw

Weidetent kopen bij profitent24

Verschillende soorten weidetenten

In onze webwinkel vind je meerdere modellen weidetenten in verschillende afmetingen en kwaliteiten. Wij hebben de kwaliteiten basic, basic plus en professional. Onze professional weidetenten zijn standaard uitgerust met panelen en indien gewenst met dakvensters voor een extra verlichte binnenruimte. Alle modellen zijn 100% waterdicht en bieden jouw dieren een hoge UV-bescherming - dus dé perfecte bescherming tegen regen, zon en insecten.


Bestel nu bij profitent24.nl - De nr. 1 in professionele tenten van Nederland en België!

 • 10 jaar vervangingsgarantie
 • Persoonlijk advies van experts mogelijk
 • 60 dagen bedenktijd op alle artikelen

Advies nodig bij het kiezen van de juiste weidetent? Onze experts zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag ma. - vr. 09:00 - 18:00 uur za. 10:00 - 14:00 uur via +31 (0)20-26 25 900 of per e-mail via klantenservice@profitent24.nl. Je bent voor persoonlijk advies ook van harte welkom in onze showroom in Emmer-Compascuum(Emmen).

Onze weidetenten: sterk, stevig en uiterst weerbestendig

Weidedieren en vee brengen veel van hun tijd buiten door. Zodat de dieren zich buiten op hun gemak voelen en zich tegen zon en slecht weer kunnen beschermen, zijn mobiele schuilstallen een uitstekende oplossing.

Mobiele schuilstallen worden over het algemeen het hele jaar door ingezet en worden hierdoor aan weer en wind blootgesteld. Een stabiel, standvastig frame met hoogwaardige materialen is daarom de basis om de schuilstal het hele jaar door te kunnen gebruiken.

Een weidetent op een grasveld met pony´s

Om deze reden bestaan onze frames uit volledig gegalvaniseerd dikwandig staal. Deze frames zijn zeer robuust en doordat ze volledig gegalvaniseerd zijn tegen corrosie beschermt. De zeilen van alle weidetenten zijn gemaakt van PVC. PVC zeil is een zeer sterk materiaal dat ook wel ´´vrachtwagenzeil´´ wordt genoemd. Het is bestand tegen sterke weersinvloeden zoals wind, grote temperatuurschommelingen, zonlicht en neerslag. Onze PVC zeilen hebben een geweven binnenraster dat de zeilen beschermt en versterkt. De zeilen van de basic weidetenten zijn ca. 550 g/m² zwaar en van de basic plus en professional ca. 720 g/m² zwaar.

Wij bieden onze schuilhokken in twee verschillende basic kwaliteiten en één professional aan, de kwaliteiten hebben vervolgens weer verschillende varianten.

Onze basic schuilhokken zijn makkelijk te verplaatsen en laten zich snel opbouwen en afbreken. Afhankelijk van de ondergrond kan er tijdens de aankoop worden gekozen voor een bodem-verankeringssysteem voor beton of aarde. Onze basic schuilstallen zijn er in de groottes van 3,3x4,8m tot en met 3,3x9,6m.

De basic weidetent heeft ca. 550 g/m² zware PVC zeilen en de basic plus en professional ca. 720 g/m² zware PVC prime zeilen. Deze prime zeilen zijn brandvertragend gecertifeerd. Beide soorten zeilen hebben naden die onder een hoge temperatuur zijn gelast. Daarnaast zijn de zeilen 100% waterdicht en hebben ze een gecertificeerde Sun Protection Factor (SPF) van 80+. De ca. 720 g/m² zware prime zeilen zijn zeer scheurbestendig - 9x hoger als gebruikelijke PVC zeilen. Tevens zijn deze zeilen uiterst resistent tegen grote temperatuurschommelingen van tussen de -30 en +50 graden Celsius.

Weidetent met dakvensters en een paard

Onze professional weidetenten zijn standaard met een ca. 720 g/m² zwaar brandvertragend gecertificeerd pvc prime zeil uitgerust. De schuilstal voor bijvoorbeeld een paard heeft panelen in de binnenruimte en is verkrijgbaar in de groottes 4x4m en 6x6m. Er zijn voor deze schuilstallen wind- en insectenbeschermingsnetten verkrijgbaar, deze kun je optioneel aan de zijkanten monteren.

De 6x6m variant is ook verkrijgbaar met dakvensters. Deze dakvensters zijn gemaakt van transparant PVC materiaal en zorgen er voor dat er licht in de binnenruimte valt en de dieren dus veel meer kunnen zien. Voor deze 6x6m variant is er een paneel met poort verkrijgbaar, hiermee kan naar behoeften de ruimte worden afgesloten.

Tabelle: Unsere Weidezelte im Überblick

ProductBreedte x lengte in mPVC dekzeil dikteMet panelenOptionele accessoires
Basic weidetent3,3 x 4,8 (tot 9,60)ca. 550 g/m²Nee
 • Stormbeveiliging
Basic plus weidetent3,3 x 4,8 (tot 7,20)ca. 720 g/m²Nee
 • Stormbeveiliging
4x4 Professional weidetent4x4ca. 720 g/m²Ja
 • Wind- en insectenbeschermingsnettene
6x6 Professional weidetent6x6ca. 720 g/m²Ja
 • Wind- en insectenbeschermingsnet
 • Paneel met poort
6x6 Professional weidetent met dakvensters6x6ca. 720 g/m²Ja
 • Wind- en insectenbeschermingsnet
 • Paneel met poort

Voordelen van een weidetent

Een weidetent bij een manage

Een mobiele schuilstal biedt jouw dieren een veilige schuilplaats en bevredigt daarmee de behoeften van het dier naar bescherming en beschutting. Jouw dieren kunnen met een mobiele schuilstal bij slecht weer of bij felle zon zelfstandig en eenvoudig beschutting vinden.

Niet alleen jouw dieren hoeven te profiteren van een mobiel schuilhok. In de wintermaanden zou je het mobiele schuilhok bijvoorbeeld kunnen gebruiken voor het opslaan van goederen. De hoge mobiliteit van de schuilstal zorgt er tevens voor dat deze zeer snel kan worden afgebroken en ergens anders weer kan worden opgebouwd. Hiermee kun je zeer snel een ruimte creëren waar jij deze op dat moment nodig hebt - zonder grote bureaucratische moeite. Dat is op het moment dat jij bijvoorbeeld jouw paarden bij iemand anders hebt gestald natuurlijk ideaal. Je kunt de schuilstal voor het paard dan namelijk eenvoudig verplaatsen of weer doorverkopen. Daarom is zo´n schuilstal o.a. economisch en bouwtechnisch gezien een interessant alternatief voor permanente bouw. Naast de gebruiksmogelijkheid van als een tegen het weer beschermende voederplaats voor paarden, schapen en andere weidedieren. Kan een schuilstal ook dienen als onderdak voor machines, tuingereedschappen of voertuigen. Voor landbouwbedrijven kan de schuilstal ook worden gebruikt voor het opslaan van stro, hooi en andere goederen.

Indien je als landbouwonderneming of als bedrijf een grotere tent nodig hebt, raden wij je aan om bij onze rondbooghallen, tenthallen en opslagtenten te kijken. Hier vind je zeer grote stabiele en duurzame tenten die bestand zijn tegen de vele weersinvloeden.

Opbouw

Het frame van een weidetent

De opbouwtijd van een weidetent is afhankelijk van de grootte en de complexiteit van de tent. Indien de mobiele schuilstal over vele losse onderdelen en een complexe dakconstructie beschikt, duurt de opbouw langer. Voor een 6x6m professional weidetent heb je met 2-4 personen gemiddeld ca. 5 uur nodig. Voor een correcte opbouw is geen fundering noodzakelijk maar wel mogelijk om de schuilstal op te plaatsen. De ondergrond dient in ieder geval vlak te zijn, zodat de mobiele schuilstal recht staat. Naar behoeften kun je kiezen tussen aarde of beton bevestigingsmateriaal voor de schuilstal. Bij de levering zijn eenvoudig te volgen opbouwhandleidingen inbegrepen.

Het demonteren van de mobiele schuilstal is dankzij de eenvoudige bouwwijze snel mogelijk. Hiermee is het mogelijk om de schuilstal snel en eenvoudig op te slaan of te transporteren.

Verzorging en onderhoud

Wie zijn weidetent lang wil kunnen gebruiken, dient zijn tent regelmatig te controleren en te reinigen. Controleer of alle grondpinnen en het bodemverankeringssysteem nog goed in de grond vastzitten. Check tevens de elastieken met bal en de zeilen. Op het moment dat je een beschadiging ziet, dient deze zo snel mogelijk te worden gerepareerd, zodat de schade niet groter wordt. Je kunt het beste bij de reperatie gebruik maken van originele onderdelen en materialen, deze zijn namelijk door ons speciaal voor deze tenten ontwikkeld. Vervangingsonderdelen en -materialen hebben wij voor bijna alle producten tot 10 jaar na aankoopsdatum beschikbaar. Bel ons op of stuur een e-mail naar klantenservice@profitent24.nl en onze klantenservice helpt je hiermee verder.

Meer informatie over onze accessoires vind je hier: Accessoires

De zeilen kun je eenvoudig met water, reinigingsmiddel of met onze speciale PVC reiniger schoonmaken. Voordat je de tent opslaat, dient deze helemaal droog te zijn om schimmelvorming te voorkomen.

Hulp nodig? Wij helpen jou graag!

Onze Weidetent-Experten helpen jou graag. Bel ons op +31 (0)20-26 25 900, of stuur een e-mail naar klantenservice@profitent24.nl.