excl. btw

Garagetenten

Afmetingen
Kleur
Prijs
Filters wissen
61 producten
Sorteren:
 
Pagina 1 van 4

Vergelijkbare producten

Accessoires voor garagetenten

Meer informatie over accessoires voor garagetenten

Stormbeveiliging voor garagetenten

Bodembevestiging voor garagetenten

Tentelastieken voor garagetenten

Zekerheids-Plus-Pakket

Garantie: 10 jaar vervangende onderdelen garagetent beschikbaar

Het grootste voordeel van een garagetent bij ons kopen zijn onze garanties. Zo hebben we gegarandeerd tot 10 jaar vervangende onderdelen beschikbaar. Een kapot of verloren onderdeel is daardoor eenvoudig te repareren. Neem contact op met ons serviceteam voor meer informatie, of vul het formulier voor reserveonderdelen in.

  Stevige garagetent kopen

  Stevige garagetenten en autotenten kopen

  Een garagetent is een tent die ontworpen is voor de opslag van voertuigen en gereedschappen. Garagetenten worden ook wel tijdelijke garage, mobiele garage, verplaatsbare garage of tent garage genoemd.

  Een garage tent bestaat uit een metalen frame dat bedekt is met een waterdicht doek. Onze garage tenten zijn voorzien gevelwanden die je voertuig nog beter tegen weersinvloeden beschermen. De voorste gevelwand dient tevens als ingang om de toegang tot het voertuig te vergemakkelijken.

  Garagetenten: geschikt voor verschillende voertuigen

  Grote garagetent voor campers & caravans

  Een waterdichte garage tent voor campers of caravans is op de lange termijn een kostenbesparende optie als tijdelijke camper- of caravanstalling. De meest robuuste PVC garagetenten zijn stormbestendig en wintervast. Deze mobiele carports kunnen het hele jaar door als garage voor camper of caravan gebruikt worden. Een groot voordeel is echter dat een tent makkelijk gedemonteerd kan worden.

  Grote garagetent voor campers & caravans

  Garagetent voor auto's of motoren

  Een garagetent kan ook tijdelijk gebruikt worden als carport tent voor auto's. Auto's die in de winter buiten staan vereisen vaak extra reparatiekosten. Bevroren rem-, koel- en ruitenwisservloeistoffen, een vastgevroren handrem en lakschade door hagel zijn typische gevallen van vorstschade aan buiten geparkeerde auto's. Schades als deze worden niet door een standaard WA-verzekering gedekt - daarvoor is een aanvullende verzekering nodig.

  De genoemde schadegevallen kunnen voorkomen worden met een waterdichte auto tent als carport. In auto tenten worden de auto’s minder aangetast door vrieskou an wanneer ze in de buitenlucht staan. Een mobiele garage tent voorkomt zo onvoorziene reparaties aan je voertuig - reparaties die overigens duurder zijn dan de aanschaf van een tent als garage voor auto of motor.

  Garagetent voor auto's

  Tip: We raden bij het gebruik een mobiele carport aan om een tent met PVC zeil te kiezen, aangezien garage tenten met PE zeil niet geschikt zijn voor winterweer.

   Mobiele garage tent voor motor

   Een garagetent als motor garage is een handige en voordelige oplossing voor het stallen van je motorfiets. Een motor tent beschermt je motor tegen regen, sneeuw, hagel, stof en vuil. Onze garagetent is makkelijk op te zetten en af te breken, zodat je hem overal kunt plaatsen waar je wilt. Je kunt je motor stallen in de tuin of waar je ook op vakantie gaat. Een garagetent is ook veiliger dan een open parkeerplaats, omdat je je motor aan het frame kunt afsluiten met een slot of een ketting.

   Mobiele garage tent voor de motor

   Garagetent als fietsenstalling

   Het nadeel van een fietsenhok, fietsschuurtje of fietsenberging is dat het een permanent (deel van een) gebouw betreft. Als er nog geen fietsschuurtje staat, moet dit gebouwd worden - een dure klus die bovendien vakkennis en vergunningen vereist. Je kunt deze problemen omzeilen door onze kleine mobiele garage tenten tijdelijk in te zetten als fietsgarage. Net als in een permanente fietsenstalling staan je fietsen in een waterdichte fietstent veilig en droog. De kleinste garagetenten zijn in te zetten als fietstent voor 1 of 2 fietsen. De lichtgewicht fietstent kan zelfs met de caravan mee op vakantie! Grotere garagetenten kunnen worden ingericht als ruime fietsenstallingen voor tientallen tweewielers.

   Garagetent als fietsenstalling

   Vergelijking garagetent met een prefab garage van beton

   Wat zijn de voor- en nadelen van een mobiele garage tent tegenover een prefab garage? Een prefab garage van beton is een kant-en-klare betonnen garagebox die op maat wordt gemaakt en op je terrein wordt geplaatst. Er zijn verschillende voordelen en nadelen verbonden aan een betonnen garage en aan garagetenten. Wij hebben ze hier op een rijtje gezet.

   Mobiele garage tent

   Voordelen

   • Ruimtebesparend, omdat het minder plaats inneemt dan een traditionele garage.
   • Goedkoper, omdat het minder materiaal en arbeid vereist om te bouwen.
   • Flexibel in gebruik, omdat het gemakkelijk te verplaatsen of op te bergen is als het niet nodig is.
   • Milieuvriendelijk, omdat het minder energie verbruikt dan een verwarmde garage.
   • Kan geluidsoverlast veroorzaken door zeilen die in de wind slaan.
   • Het zeil kan na een aantal jaren door de weersinvloeden slijten en gaan scheuren.

   Garage prefab van beton

   Voordelen

   • Snel en eenvoudig te installeren, omdat de onderdelen al in de fabriek zijn geproduceerd.
   • Geen langdurige bouwwerkzaamheden door prefab.
   • Duurzaam en onderhoudsarm omdat beton een sterk en weerbestendig materiaal is.
   • Minder flexibel en aanpasbaar omdat het ontwerp al vaststaat.
   • Hogere investering, beton kan relatief duur zijn, afhankelijk van de kwaliteit en de grootte.

   Garagetent als tijdelijke schuur

   Het heeft vele voordelen om een waterdichte tent als mobiele garage of zelfs als opbergtent te gebruiken. Een tent heeft bijvoorbeeld geen vergunning nodig op eigen terrein en kan meermaals op verschillende locaties gebruikt worden.

   Garagetenten zijn niet alleen handig voor wegvoertuigen. Kleinere garagetenten zijn bijvoorbeeld erg handig als schuurtent voor de tijdelijke opslag van grasmaaiers, bladblazers en heggenscharen. Dankzij een waterdicht PVC zeil staat je gereedschap in de schuur tent veilig en droog. Een mobiele schuur kan bovendien worden afgebroken en opgeruimd wanneer hij niet meer nodig is.

   Garagetenten met stalen frame

   Een volledig gegalvaniseerd stalen frame zorgt voor een stabiele constructie. Dwarsverbindingen in de nok en diagonale buizen in de zijwanden zorgen voor een hoge stabiliteit.

   Het frame wordt geleverd met bodemverankering: grondpinnen voor een zachte bodem of grondankers voor een harde ondergrond.

   Garagetent met stalen frame

   Garagetenten van PVC of PE

   Carporttenten zijn uitgerust met een zeil van PE of PVC materiaal. PVC garagetenten zijn uitgerust met een sterk zeil dat het hele jaar door en voor lange periodes gebruikt kan worden. PE garagetenten zijn goedkoper en lichter, wat zorgt voor een eenvoudige opbouw - PE garagetenten zijn daarom voornamelijk geschikt als kortdurige oplossing.  Het dak en de zijwanden van onze garagetenten bestaat uit één stuk zeil. Dit draagt bij aan de stevigheid van de constructie. Door een hoogwaardig spansysteem kan het zeil op ieder moment bijgesteld worden, zodat het altijd strak over het frame gespannen is.

   Vergelijking PVC & PE garagetenten

   PVC garagetent

   PVC garagetent

   • 100% waterdicht
   • Met scheurbestendig binnenraster
   • Duurzaam & sterk
   • Perfect voor langdurige inzet, het hele jaar door
   Bekijk PVC garagetenten
   PE garagetent

   PE garagetent

   • 100% waterdicht
   • Snel op te bouwen
   • Licht & gebruiksvriendelijk
   • Perfect voor kortstondige inzet
   Bekijk PE garagetenten

   Brandvertragende garagetenten

   Als de garagetent gebruikt wordt als waterdichte werkplaats of wanneer hij in openbare ruimte geplaatst wordt, raden we aan om een van onze brandvertragend gecertificeerde garagetenten te kopen. Deze tenten zijn uitgerust met een PRIMEtex PVC zeil dat gecertificeerd is volgens EN-13501-1. Een PRIMEtex zeil wordt geleverd met een 5-jarige garantie op het zeil.

    Veelgestelde vragen

    Heb je een vergunning nodig voor een garagetent?

    Kan ik ook een tweedehands garagetent kopen?

    Welk merk garagetent verkopen jullie?

    Klantenservice

    Wil je meer weten over onze garagetenten? Geen probleem! Ons serviceteam staat voor je klaar!

    Professioneel advies

    service-luuk

    Vergelijkbare producten

    *1 Oorspronkelijke totaalprijs in deze webshop, incl. 21% btw.