Telefonisch advies van experts via +31 20 26 25 900
 • 10 jaar vervangingsgarantie
 • Topkwaliteit
 • Persoonlijk advies van experts: +31 20 26 25 900
6 resultaten
291 x 221 cm Tuinschuur,

Manuel

 • Draaglast dak: 300 kg/m²
 • Draaglast dak: 300 kg/m²
 • 190 cm Doorgangshoogte
 • 190 cm Doorgangshoogte
 • Schuifdeuren
 • Schuifdeuren
Tijdelijk niet leverbaar
Gratis verzending
vanaf 2.819,-
incl. 21% btw
187 x 116 cm Tuinschuur,

Manuel

 • Draaglast dak: 300 kg/m²
 • Draaglast dak: 300 kg/m²
 • 190 cm Doorgangshoogte
 • 190 cm Doorgangshoogte
 • Schuifdeuren
 • Schuifdeuren
Direct leverbaar
Gratis verzending
1.419,-
incl. 21% btw
221 x 186 cm Tuinschuur,

Manuel

 • Draaglast dak: 300 kg/m²
 • Draaglast dak: 300 kg/m²
 • 190 cm Doorgangshoogte
 • 190 cm Doorgangshoogte
 • Schuifdeuren
 • Schuifdeuren
Direct leverbaar
Gratis verzending
1.989,-
incl. 21% btw
187 x 152 cm Tuinschuur,

Manuel

 • Draaglast dak: 300 kg/m²
 • Draaglast dak: 300 kg/m²
 • 190 cm Doorgangshoogte
 • 190 cm Doorgangshoogte
 • Schuifdeuren
 • Schuifdeuren
Direct leverbaar
Gratis verzending
1.539,-
incl. 21% btw
256 x 186 cm Tuinschuur,

Manuel

 • Draaglast dak: 300 kg/m²
 • Draaglast dak: 300 kg/m²
 • 190 cm Doorgangshoogte
 • 190 cm Doorgangshoogte
 • Schuifdeuren
 • Schuifdeuren
Tijdelijk niet leverbaar
Gratis verzending
vanaf 2.339,-
incl. 21% btw
256 x 256 cm Tuinschuur,

Manuel

 • Draaglast dak: 300 kg/m²
 • Draaglast dak: 300 kg/m²
 • 190 cm Doorgangshoogte
 • 190 cm Doorgangshoogte
 • Schuifdeuren
 • Schuifdeuren
Tijdelijk niet leverbaar
Gratis verzending
vanaf 2.579,-
incl. 21% btw

Metalen schuurtjes voor in de tuin

Metalen tuinschuur van GFP kopen

Sla je gereedschappen en tuinmaterialen veilig en droog op in een metalen tuinschuur! De schuurtjes van het kwaliteitsmerk GFP bestaan helemaal uit metaal en bieden een droge opslagplaats voor de barbecue, grasmaaier, kliko's of zelfs fietsen en scooters. De metalen tuinhuisjes zijn gemaakt van hoogwaardig plaatstaal. Dankzij meervoudige beschermingslagen zijn de schuurtjes optimaal uitgerust om vele decennia buiten in de tuin te staan. Bekijk nu onze hoogwaardige metalen tuinhuisjes.

Stevige metalen tuinschuur

De moderne metalen tuinschuren uit ons assortiment zijn gemaakt van plaatstaal - ze worden daarom ook wel "blikhut" genoemd. De ijzeren wanden en deuren van het moderne schuurtje zijn verzinkt én gepoedercoat. Deze dubbele bescherming zorgt ervoor dat het metalen schuurtje onder alle weersomstandigheden veilig en waterdicht is. Daarnaast maakt deze behandeling het metaal roestbestendig, zodat je stalen tuinshuis in principe decennia mee kan gaan. De zijwanden en achterwand van het metalen tuinhuisje zijn grijs, voor de kleur van de deur zijn de kleuren grijs en antraciet beschikbaar.

Nadelen van aluminium tuinschuur

Veel tuinhuizen worden ook wel van aluminium gemaakt. Aluminium is licht en van zichzelf roestvrij, wat het materiaal geschikt maakt voor een schuurtje dat altijd buiten in de regen staat. Toch zitten er een aantal nadelen aan een aluminium tuinhuis of schuur. Aluminium is bijvoorbeeld minder sterk dan staal en kan onder bepaalde omstandigheden vervormen. Een aluminium tuinschuur is daardoor minder vormvast dan een stalen schuurtje. Verder is aluminium licht, wat prettig is bij de opbouw maar de stevigheid niet altijd ten goede komt. Om deze redenen is een stalen schuur een duurzamere keuze dan een aluminium tuinschuur.

Waarom geen plastic of kunststof tuinschuur?

Naast aluminium is ook een tuinschuur van kunststof of plastic een optie. Zeker als je vooral op zoek bent naar een goedkope optie voor de korte termijn. Kunststof schuurtjes zijn erg licht, wat prettig is bij de opbouw maar wat de stevigheid helaas niet ten goede komt. Doordat een kunststof schuurtje zo licht is, is de tuinschuur gevoeliger voor storm en harde windstoten. Hoe goedkoop dit type berging ook mag zijn, een kunststof of plastic schuurtje is minder goed uitgerust tegen slecht weer dan een stalen schuur met een stevig fundament.

Afmetingen: grote & kleine tuinschuurtjes

Wij bieden tuinschuurtjes aan in verschillende afmetingen. Je vindt dus altijd wel een tuinschuur op maat, die bij jou en je tuin past. Ieder metalen tuinhuis uit ons assortiment is ca. 2,12 m hoog, met een doorgangshoogte van ca. 1,90 m.

Kleine tuinschuurtjes: 2 tot 4 m²

Kleine tuinschuur van GFP kopen

De MANUEL 1811 en 1815 zijn onze kleinste tuinschuren. Beide schuurtjes zijn met ca. 1,87 m even smal, maar de diepte verschilt. De 1811 is ca 1,16 m diep, de 1815 is ca. 1,52 m diep. De kleine schuurtjes hebben een opslagruimte van respectievelijk 2,17 en 2,84 m², wat ze geschikt maakt voor kleine tuinen of een redelijk groot balkon. Tuingereedschap, kleine apparaten of bijvoorbeeld de spullen voor de barbecue kunnen prima in dit product worden opgeslagen.

Bekijk kleine tuinschuren

Grote tuinschuren: 4 tot 6 m²

De MANUEL 2218 en 2518 kunnen worden gezien als een grote tuischuur. Beide schuurtjes hebben een diepte van ca. 1,86 m. De 2218 is met een breedte van ca. 2,21 m wel iets smaller dan de 2518, die ca. 2,56 m breed is. Een grote tuinschuur biedt aanzienlijk meer opslagruimte. De extra diepte is handig doordat het je meer bewegingsvrijheid in de schuur geeft. Grotere gereedschappen en rijdend tuinmaterieel passen daardoor beter in de grote tuinschuren.

Bekijk grote tuinschuren

XXL tuinschuren: meer dan 6 m²

Grote tuinschuur van GFP kopen

De grootste tuinschuren van onze voorraad zijn de MANUEL 2525 en 2922. Deze XXL metalen tuinschuren bieden maar liefst 6 m² aan opbergruimte. De 2525 is met een breedte van ca. 2,56 m iets smaller, maar is met een diepte van ca. 2,56 m wel een stuk dieper, wat ideaal is om de tuinschuur te gebruiken als goedkope fietsenopslag of als scooterberging in de tuin. De 2525 geeft je door zijn omvang namelijk mogelijkheden tot het keren en wenden van voertuigen. De 2922 is met een breedte van ca. 2,91 m onze breedste tuinschuur.

Bekijk XXL tuinschuren

Tuinschuur met plat dak i.p.v. lessenaarsdak

Alle tuinschuren uit ons aanbod zijn voorzien van een plat dak. Een plat dak is samen met een lessenaarsdak de meest gangbare overkapping voor een tuinschuur. Tuinhuisjes met lessenaarsdak of schuin dak zijn voornamelijk populair omdat het schuine dak het schuurtje automatisch een goede waterafvoer biedt. Water wordt immers via de aflopende kant weggeleid. Een schuur met lessenaarsdak heeft echter ook een duidelijk nadeel - doordat het dak afloopt wordt ook opslagruimte aan de achterkant van de schuur weggenomen. Dit probleem heeft een schuurtje met plat dak niet. Doordat er geen ruimte wordt weggenomen aan de achterkant, biedt dit type schuur meer opslagruimte. Door de geïntegreerde watergoot hoef je je bovendien geen zorgen te maken om een slechte afvoer. Met ons product heb je dus de voordelen van beide ontwerpen!

Waterdichte schuurtjes voor buiten in de tuin

Het plaatstaal waarvan de metalen schuurtjes gemaakt zijn, is zowel verzinkt als gepoedercoat. Dit biedt het schuurtje een optimale bescherming tegen alle weersomstandigheden. De tuinschuur is waterdicht en roestbestendig en hoeft dus niet per se onder een afdak te staan. Door de unieke dubbele beschermlaag en de hoge kwaliteit van het materiaal is de schuur tevens onderhoudsvrij. Hooguit moeten af en toe de zijkanten en het dak worden schoongespoten, zodat het schuurtje er mooi uit blijft zien en de waterafvoer niet verstopt raakt.

Tuinschuur met soepele schuifdeuren

Onze metalen tuinschuren zijn uitgerust met schuifdeuren. Doordat de deuren op rollagers staan, zijn ze soepel en eenvoudig te openen, zelfs voor kinderen of ouderen. Het voordeel van een tuinhuis met schuifdeuren ten opzichte van een schuur met een openzwaaiende deur is dat het schuurtje minder ruimte inneemt. De ruimte direct vóór het schuurtje hoeft immers niet vrijgehouden te worden zodat de deur open kan. Het metalen tuinhuis wordt standaard geleverd met een cylinderslot, waarmee de deur veilig kan worden afgesloten.

Opbouw tuinschuur: praktisch bouwpakket

Het tuinhuis wordt compleet in een bouwpakket geleverd. Dankzij de opbouwhandleiding met duidelijke bouwtekeningen kan het schuurtje door iedereen worden opgebouwd. Zelfs als je niet over noemenswaardige kluservaring beschikt. Essentieel voor een lange levensduur van het product is het aanleggen van een betonnen fundering, zodat de schuur vast op de grond blijft staan. In de handleiding staan voorbeelden van veelgebruikte funderingen.

Accessoires metalen tuinschuurtjes

Vloer tuinschuur

Bij de aankoop van het product kun je kiezen voor een metalen tuinschuur met vloer. Deze vloer is belastbaar tot ca. 600 kg/m², waardoor zelfs zware materialen en apparaten veilig in het opbergschuurtje kunnen worden gestald.

Wandschappen tuinschuur

Rust je tuinschuur met wandschappen uit voor extra praktisch gebruik van de beschikbare ruimte. Op deze manier beschik je ook aan de zijwanden over horizontale opslagruimte en hoeft niet alles op de grond te staan. Je sorteert je gereedschappen niet alleen duidelijker uit - de inrichting van het schuurtje ziet er ook direct een stuk opgeruimder en mooier uit.

Aanbiedingen tuinschuurtjes

De tuinschuren van GFP zijn gemaakt van hoogwaardige materialen en zijn ontworpen om vele jaren, zo niet decennia, mee te gaan. De prijs van onze tuinschuren doet recht aan deze kwaliteiten - je kunt bij ons daardoor geen goedkope tuinschuur kopen. Wil je toch wat besparen op de aankoop van een schuurtje? Bekijk dan onze tuinschuur outlet voor meer informatie en aantrekkelijke aanbiedingen.

Veelgestelde vragen

Welke kleuren tuinhuisjes kan ik bij jullie bestellen?

De zijwanden en de achterwand van onze metalen tuinschuren zijn grijs. Voor de kleur van de deuren kan worden gekozen tussen grijs en antraciet. Antraciet is een kleur die precies tussen donkergrijs en zwart zit, waardoor we aan deze producten ook wel refereren als onze zwarte tuinhuisjes.

Voor ervaren klussers is het absoluut mogelijk zelf een tuinschuur te bouwen. Online zijn voldoende bouwtekeningen voor schuurtjes te vinden. Na één of meerdere trips naar de bouwmarkt om de materialen te halen kun je aan de slag. Let wel: zelf een schuurtje maken werkt alleen voor ervaren klussers, die weten hoe een tekening werkt, alle gereedschappen in huis hebben en hun hand niet omdraaien voor een zelfbouw schuurtje. Hou er verder rekening mee dat een houten schuurtje, in tegenstelling tot onze metalen tuinschuurtjes, regelmatig onderhoud vergt.

Het schuurtje wordt geleverd als bouwpakket. Dankzij de duidelijke gebruikshandleiding kan iedereen met een aantal basisgereedschappen de tuinschuur monteren. Hoewel het voor bepaalde stappen van het montageproces handig hebt als je een vriend hebt om je te helpen, zou in principe iedereen het schuurtje moeten kunnen plaatsen. Je hoeft het schuurtje dus niet door een vakman te laten bouwen en plaatsen.

Een schuurtje in de tuin geldt als een bijgebouw. Hoewel je een dergelijke constructie vaak vergunningsvrij kunt bouwen, is het eindoordeel van wel of geen vergunning nodig onder andere afhankelijk van het type woning, de wijk waarin de woning staat, de erfgrens en natuurlijk ook de grootte van de tuin en het schuurtje.

Wij verkopen uitsluitend nieuwe schuurtjes. Als je op zoek bent naar een gebruikte of tweedehands tuinschuur, verwijzen we je naar websites die specialiseren in de doorverkoop van gebruike spullen. Hoewel je wat kosten bespaart met een tweedehands schuurtje, moet je er wel rekening mee houden dat een tweedehands tuinhuisje vaak zonder garantie geleverd wordt en al gebruikssporen kan bevatten.

Klantenservice

Weet je niet precies waar je op moet letten bij het kopen van een tuinschuur? Of heb je meer informatie nodig over onze producten of accessoires? Geen probleem! Onze experts van de klantenservice beantwoorden al je vragen over tuinschuren en toebehoren. Stuur een e-mail naar klantenservice@profitent24.nl of bel ons via +31 (0)20-26 25 900.