excl. btw

Tomatenkassen

Vergelijkbare producten

Tomatenkas

Tomatenkas kopen: zelf tomaten kweken

Kweek zelf heerlijke tomaten buiten in je eigen tuin! De tomatenkassen van het kwaliteitsmerk GFP zijn speciaal ontwikkeld om tomatenplanten optimaal te beschermen tegen regen, hagel en harde wind.

Tomatenkas als balkonkas of minikas

Door hun compacte formaat passen de tomatenkassen in iedere tuin. Ze kunnen zelfs als balkonkas of minikas voor andere groenten of kruiden worden gebruikt.

Voordelen van tomaten in kas kweken

Een tomatenkas creëert namelijk de ideale omstandigheden om tomatenplanten optimaal te laten groeien. Tomaten hebben veel licht en warmte nodig, maar zijn gevoelig voor overtollig vocht. Een tomatenkas biedt tomatenplanten bescherming voor wind en neerslag. De zijwanden en het dak zijn voorzien van transparante polycarbonaat kanaalplaten, zodat er ruim voldoende licht en warmte binnenkomt. De tomaten kunnen worden geventileerd door het dakraam of de deuren te openen.

Zelf tomaten kweken in kas

Balkonkas of minikas

Een tomatenkas niet veel plaats nodig. Tomatenplanten groeien vooral in de hoogte. Een kas hoeft dus niet heel groot te zijn en past zelfs in de kleinste tuin. Door hun compacte formaat kunnen de tomatenkassen zelfs als balkonkas of als minikas voor andere groenten worden gebruikt.

Kwaliteit tomatenkassen

100% waterdichte tomatenkas

Tomatenplanten zijn gevoelig voor plantenziektes, die vaak veroorzaakt worden door te hoge luchtvochtigheid of te lage temperaturen. Voor gezonde tomaten is het essentieel om de tomatenplanten uit de regen te houden. Onze tomatenkassen zijn 100% waterdicht, zodat de gevoelige bladeren van de planten droog blijven. Met een tomaten kweekkas verhoog je dus de kans dat je zelfgekweekte tomaten gezond blijven.

Tomatenkas met aluminium frame

De tomatenkassen in onze webshop zijn voorzien van een roestbestendig frame van aluminium. Het metalen frame is opgebouwd uit verschillende profielen die zorgen voor een extra hoge stabiliteit. Aluminium is bovendien zeer onderhoudsvriendelijk, zeker in vergelijking met kassen met een houten of plastic frame. Op af en toe de kas schoonmaken na heb je er niet veel omkijken naar.

Tomatenkas met aluminium frame

Tomatenkas van polycarbonaat

Om de tomaten te beschermen voor regen en insecten is een waterdichte overkapping noodzakelijk. De tomatenoverkappingen van het kwaliteitsmerk GFP zijn gemaakt van hoogwaardige kanaalplaten van polycarbonaat, met een dikte van ca. 6, 8 of 10 mm. Polycarbonaat is UV-bestendig, waterdicht, lichtdoorlatend en duurzaam. Koop je een tomatenafdak van polycarbonaat, dan kies je dus bewust voor een stevig product dat maximale bescherming biedt en vele jaren meegaat.

Tomatenkas van polycarbonaat

Tomatenkas van glas of plastic folie

De wanden en het dak van onze tomatenkassen zijn gemaakt van polycarbonaat kanaalplaten. De combinatie van polycarbonaat wanden en een metalen frame biedt een optimale stabiliteit en duurzaamheid.

Een tomatenkas van glas heeft het voordeel dat het veel zonlicht doorlaat. Glas heeft een klassieke look voor een kas in de tuin. Een glazen tomatenkas is echter een stuk duurder dan een kunststof tomatenkas en isoleert bovendien minder goed.

Een ander populair type kas zijn tomatenkassen van plastic folie. Zeker in de vorm van een tunnelkas kunnen ze een praktische kortetermijnoplossing bieden. Deze plastic tomatenkassen zijn erg licht, kunnen makkelijk zelf gemaakt worden en zijn vaak goedkoper. Een foliekas met plastic hoes is echter niet zo stevig. Bij wind, regen, sneeuw of hagel gaan ze snel stuk. De tomatenplanten die eigenlijk beschermd zouden moeten worden ondervinden dan ook schade. De plastic hoes laat bovendien minder zonlicht door dan onze polycarbonaat platen, waardoor de tomatenplanten ook minder goed groeien.

Afmetingen tomatenkas

Tomatenplanten groeien voornamelijk in de hoogte. Daardoor hoeven de tomatenkassen - ook wel minikas of kleine tuinkas genoemd - niet enorm veel ruimte in te nemen. De EMMA tuinkas is bijvoorbeeld slechts 1,07 m² groot (ca. 1,47 x 0,73 m). Een tomatenkas past dus al snel op een balkon of in een kleine tuin.

Zelf een tomatenkas bouwen

Al onze tomatenkassen zijn zo ontworpen dat je ze zelf kunt bouwen. De kas wordt geleverd als bouwpakket en kan dankzij de duidelijke montagehandleiding door iedereen worden opgezet. Er hoeven dus geen specialisten te worden ingehuurd, wat tijd maar vooral veel geld bespaart.

Zelf tomaten kweken in een kas: 4 tips

 1. 1

  Zorg voor voldoende afstand tussen de tomatenplanten

  Zorg bij het inzaaien van de tomaten voor voldoende afstand tussen de tomatenplanten is. Iedere afzonderlijke plant heeft licht en frisse lucht nodig. Om ervoor te zorgen dat ze van beide voldoende krijgen, hebben de tomaten ruimte nodig om te groeien. Een ander nadeel van te dicht op elkaar geplante tomaten is de gevoeligheid voor ziekten. Met name de "aardappelziekte" Phytophtora infestans is berucht onder tomatenkwekers. Bij te veel planten op een klein oppervlakte ontstaan sneller ziektes in je kas.

  Hou een afstand van minstens 50 cm tussen de planten aan. Als je meerdere rijen plant, hou dan een afstand van 80-100 cm tussen de rijen aan. Wanneer je de planten water geeft, giet je uitsluitend op de grond en niet op de bladeren of planten.

 2. 2

  Hou de temperatuur goed in de gaten

  Tomaten hebben veel warmte en zonlicht nodig - ze groeien dan ook het beste in de zomer. De ideale temperatuur in een tomatenkas is constante temperatuur van ca. 18-25 graden, zowel overdag als 's nachts. Dat betekent dat er overdag regelmatig gelucht moeten worden, terwijl 's nachts de warmte vastgehouden moet worden.

 3. 3

  Plant de tomaten op het juiste moment in

  Hoewel een tomatenkas veel van de onvoorspelbaarheid van het weer opvangt, ben je altijd afhankelijk van hoe warm of koud het begin van de lente is. Bij een warm begin van de lente kunnen de planten eind maart of begin april al in de kas geplant worden. Je neemt dan echter een risico aangezien nachtvorst in april niet uitzonderlijk is.

  Zekerheid op een succesvolle oogst heb je als de tomatenplanten eind april of begin mei in de kas geplant worden. Je kunt dan in augustus tomaten oogsten. Idealiter plant je de tomaten eerst in kweekpotjes in je huis, zodat de tomatenplant al een aardig stekje is voordat hij de kas in gaat.

 4. 4

  Tijdig de tomatenplanten vastbinden

  Om de tomatenplanten goed in de hoogte te laten groeien moeten de planten ondersteund worden. Let er bij het vastbinden van de tomatenplanten op dat je de plant niet beschadigt. Bij een niet correct vastgebonden plant bestaat namelijk het risico dat de plant stuk gaat, waarna de tomaten sterven. We raden aan om de planten met natuurlijke materialen vast te binden, zoals een stuk touw van hennep en een stok van bamboe.

Moestuinbak voor tomatenplanten

Combineer je tomatenkas met een bijpassende moestuinbak! Waar de kas zelf ervoor zorgt dat de planten goed in de hoogte kunnen groeien, biedt dit product meer ruimte aan de wortels van de tomatenplanten of andere groenten die je in je minikas wil planten. De moestuinbak voor tomatenkassen is gemaakt van stevige aluminium planken en voorzien van een snel en praktisch insteeksysteem.

Je kunt dit artikel als extra accessoire bij de tomatenkas kopen. Tijdens het bestellen kun je kiezen voor het aanvullende pakket, waar de moestuinbak in zit.

Tomatenkas met moestuinbak op balkon

Veelgestelde vragen

Welke tomaten kan ik zelf kweken?

In welke grond kan ik de tomaten het beste planten?

Waarom barsten sommige tomaten uit hun huid terwijl ze groeien?

Klantenservice

Weet je niet precies waar je op moet letten bij het kopen van een tomatenkas? Of heb je meer informatie nodig over onze producten of accessoires? Geen probleem! Ons serviceteam staat voor je klaar!

Professioneel advies

service-luuk

Vergelijkbare producten