Telefonisch advies van experts via +31 20 26 25 900
+++ Wegens zomervakantie zijn we op volgende zaterdagen gesloten en telefonisch niet bereikbaar: 30/7, 6/8, 13/8, 20/8 en 27/8. +++
 • 10 jaar vervangingsgarantie
 • Topkwaliteit
 • Persoonlijk advies van experts: +31 20 26 25 900
Opslaan & beschermen

Containeroverkappingen

Containeroverkappingen

Containeroverkappingen

Laten zich multifuntioneel inzetten- zijn snel te monteren en langdurig te gebruiken.

Toon alle producten
Opslagtenten

Opslagtenten

 • Snel op te bouwen
 • Vele verschillende ingangen en deuren verkrijgbaar
 • Statica voor de meeste afmetingen beschikbaar
 • Eenvoudig uit te breiden
Tenthallen

Tenthallen

 • Voor langdurige inzet
 • Hoge zijwanden bieden veel ruimte
 • Statica voor alle afmetingen beschikbaar
 • Professioneel zeilspan-systeem
 • Geen fundament nodig
Rondbooghallen

Rondbooghallen

Containeroverkappingen

Containeroverkappingen

meer ervaren
inklappen
Persoonlijk advies van experts

Advies van experts

+31 20 26 25 900

ma. - vr. 09:00 - 18:00 uur
za. 09:00 - 13:00 uur

Stuur een e-mail

E-mail onze klantenservice

Onze klantenservice zal zo snel mogelijk reageren.

22 resultaten
Container overkapping 8x6 m, PVC 720 brandvertragend wit
Container overkapping 8x6 m, PVC 720 brandvertragend wit
Direct leverbaar
2.799,-
incl. 21% btw
Container overkapping 8x12 m, PVC 720 brandvertragend wit
Container overkapping 8x12 m, PVC 720 brandvertragend wit
Direct leverbaar
4.989,-
incl. 21% btw
Container overkapping 10x12 m, PVC 720 brandvertragend wit
Container overkapping 10x12 m, PVC 720 brandvertragend wit
Direct leverbaar
5.999,-
incl. 21% btw
Container overkapping 10x12 m, PVC 720 brandvertragend donkergroen
Container overkapping 10x12 m, PVC 720 brandvertragend donkergroen
Tijdelijk niet leverbaar
5.999,-
incl. 21% btw
Container overkapping 8x6 m, PE 350 wit
Container overkapping 8x6 m, PE 350 wit
Direct leverbaar
2.299,-
incl. 21% btw
Container overkapping 6x6 m, PE 350 wit
Container overkapping 6x6 m, PE 350 wit
Tijdelijk niet leverbaar
1.499,-
incl. 21% btw
Container overkapping 6x6 m, PVC 720 brandvertragend wit
Container overkapping 6x6 m, PVC 720 brandvertragend wit
Direct leverbaar
1.989,-
incl. 21% btw

Containeroverkappingen kopen

Containeroverkapping tussen twee containers

Wil je graag een tijdelijke opslagruimte creëren tussen twee zeecontainers? Dan zijn onze containeroverkappingen het perfecte product voor je!

Een containertent is uitermate geschikt om machines en goederen op te slaan die niet in de container zelf passen of die gemakkelijk te bereiken moeten zijn, of om een nieuwe, overdekte werkplaats te creëren. Onze containeroverkappingen zijn beschikbaar met PE zeil of met hoogwaardig PVC zeil, in de kleuren donkergroen of wit.

Voor de afmetingen van onze tenten kun je kiezen tussen 6, 8 of 10 meter breed, en 6 of 12 meter lang. De grootte kan verder uitgebreid worden door meerdere tenten aan elkaar te koppelen. De hoogte kan verschillend zijn als je de tent niet aan containers verankert maar aan andere objecten. De nok bevindt zich tussen de 1,9 en 3,6 meter hoger dan de bevestigingspunten.

Twijfel je er nog over om dit product te bestellen of wil je een offerte aanvragen? Of heb je eerst meer informatie nodig over de levering? Neem dan gerust contact op met onze tentenexperts, die hun jarenlange ervaring graag met je delen. Onze klantenservice is telefonisch bereikbaar op +31 20 26 25 900 (Ma. - vr.: 9 - 18 uur, Za.: 9 - 13 uur), of per e-mail via klantenservice@profitent24.nl.

Containertent als opslagruimte

Container-overkapping voor een opslagruimte

Onze PVC containeroverkappingen zijn ontworpen om het hele jaar door te gebruiken en zijn zodoende geschikt voor een brede inzet in handel, transport en industrie. Zowel het frame, de bevestigingselementen voor de containers als het PVC zeil blinken uit door hun hoge bestendigheid tegen buitengewone weersomstandigheden.

De tent biedt een betrouwbare shelter voor weergevoelige goederen, en een waterdichte garage voor grote machines en voertuigen.

De overkapping hoeft niet per se aan zeecontainers vast te worden gemaakt: het belangrijkste is dat de tent op al bestaande, sterke en massieve elementen wordt geplaatst. Je kunt de tent ook eenvoudig aan andere elementen dan containers bevestigen, zoals betonnen legoblokken, betonnen muren of andere solide voorwerpen met een hoog gewicht. Dit biedt oplossingen voor tijdelijke storage in sectoren waarin veel minder met containers wordt gewerkt, zoals landbouw, de bouw of zelfs bij evenementen.

Zoek je een ronde overkapping die in de bodem kan worden verankerd? Bekijk dan ons assortiment Rondbooghallen.

Waaruit bestaat een containeroverkapping?

Staticapakket - ultiem stabiel

Een bestelling op een containeroverkapping wordt standaard met een staticapakket geleverd. Dit pakket bestaat uit een reeks versterkende elementen in het frame, waardoor de tent zo stevig als een huis op de containers staat. Verder wordt er ook een staticaberekening meegeleverd, die aantoont welke krachten en gewichten de overkapping precies kan dragen.

Doordat je de tent tussen twee al bestaande elementen opbouwt, hoeft er voor dit tijdelijke containermagazijn geen fundering aangelegd te worden. Hierdoor kan de containeroverkapping flexibel worden ingezet. Zodra de noodzaak voor tijdelijke opslag verdwenen is, kan de tent eenvoudig worden afgebroken, om desnoods dezelfde dag nog op een nieuwe locatie weer ingezet te worden.

Stevig stalen frame

Stangconstructie voor een container-overkapping

Het frame bestaat uit metalen verticale bogen van roestvrij, thermisch verzinkt staal, die 1,5 meter van elkaar af staan. Deze constructie kan, mits correct opgebouwd, een zeer hoge belasting weerstaan. Het frame kan een gewicht van 40 kg/m² (voor de 6x6 meter) tot 54 kg/m² (voor de 8x6 meter) dragen en is bestand tegen windkracht 10. De ronde constructie is ontworpen om krachten weg te leiden van de tent en zorgt er tevens voor dat vuil en sneeuw gemakkelijk van het zeil verwijderd kunnen worden.

Het frame wordt geleverd met een garantie van 10 jaar tegen doorroesten.

Heb je voor je tijdelijke opslag liever een product dat op de grond staat in plaats van op een container, maar nog steeds groot genoeg is om goederen en voertuigen in op te slaan? Wellicht is een bestelling op een van onze Opslagtenten of Tenthallen het overwegen waard.

Een uiterst robuust dakzeil

Witte dakzeilen gemaakt van gegoten PVC

De bedekking van de containeroverkapping bestaat uit een dakzeil, gemaakt van PE of PVC.

Het 350 g/m² PE zeil is alleen beschikbaar in het wit en uitsluitend in afmetingen van 8x6 en 6x6 meter. Dit zeil is 100% waterdicht en biedt een betrouwbare UV-bescherming. Dit zeil is lichter en dunner, waardoor het gemakkelijker te demonteren en op te bergen is. De prijs van dit type bedekking ligt ook iets lager.

Het PVC zeil is een zeer hoogwaardig PRIME zeil van 720 g/m² gegoten PVC. Dit zeil is voorzien van een dicht binnenraster, waardoor het 9 keer scheurbestendiger is dan conventionele PVC dakzeilen.

Het PRIME-zeil is brandvertragend gecertificeerd en bestand tegen temperatuurschommeling van -30 tot +50°C. Het is UV-bestendig en 100% waterdicht. Dit type zeil wordt bovendien, mits juist gemonteerd, geleverd met een garantie van 5 jaar (bekijk onze Garantieverklaring voor meer informatie over de voorwaarden en de garantie op het frame).

De zeilen kunnen met een ratelsysteem strak over het metalen frame worden gespannen, waardoor bewegingen in het zeil door invloed van de wind minimaal blijven en het geheel vele malen steviger staat.

Opbouw van een containeroverkapping

Stap 1: het frame en het zeil

Een van de grote voordelen van een containertent is zijn eenvoudige opbouw - in de meeste gevallen kun je dit in eigen beheer houden. Aanvraag van een vergunning is vaak niet nodig.

De totale montage duurt ongeveer 6 tot 8 uur, ervan uitgaande dat er 2 tot 4 personen betrokken zijn bij de opbouw. We raden wel aan om een rolsteiger of vorkheftruck te gebruiken, zodat je snel alle moeilijke plekken kunt bereiken. Verder heb je alleen standaard gereedschap nodig, dat je simpelweg in de bouwmarkt kunt halen als je het nog niet in huis hebt.

De opbouw begint met het dak. De verticale buizen (verticale buizen hebben een diameter van 48 mm, horizontale buizen 34 mm) worden in elkaar gezet en verbonden met de horizontale buizen. Daarna wordt het zeil met touwen over het frame getrokken, uitgelijnd en met ratelspanners stevig vastgezet.

Stap 2: montage van de tent aan de containers

Er zijn vier manieren om de shelter te verankeren:

 • Je kunt het twist-locksysteem gebruiken om het frame van de tent met de containers te verbinden. Voor deze variant verbind je de vier hoeken van het dak met het frame van de tent. Daarnaast zijn er nog zes speciale schroefklemmen beschikbaar om de verankering extra stevig te maken.
 • Het is ook mogelijk om de tent aan een ander hard oppervlak dan een container koppelen. Hiervoor worden lange stalen pinnen meegeleverd om de voetplaten te kunnen verankeren.
 • De overkapping kan ook eenvoudig worden vastgeschroefd als het beoogde oppervlak al beschikt over een verankeringspunt.
 • Ten slotte kan de tent ook aan de container (of andere ondergrond) worden gelast. Dit is weliswaar een extra stevige verbinding, maar daar zit wel een prijs aan: de tent is lastiger af te breken als hij niet meer nodig is en je hem later elders wil gebruiken.

Accessoires voor containeroverkappingen

Een containeroverkapping bestaat uitsluitend uit de overkapping die de ruimte tussen twee containers overdekt, waardoor er twee grote openingen aan beide zijden ontstaan. De overkapping is echter wel om te vormen tot een volwaardige tent door er een voorwand en/of achterwand bij te kopen. Met deze producten kun je een halfopen of volledig gesloten ruimte tussen de containers creëren, waardoor een hoop nieuwe inzetmogelijkheden ontstaan. De geveldelen zijn te bestellen als accessoires en behoren niet standaard bij de bestelling.

De voorgevel is voorzien van een ingang, die met een hijsmechanisme kan worden geopend. De geveldelen bestaan uit hetzelfde hoogwaardige materiaal als de overkapping zelf.

Ben je op zoek naar een containeroverkapping voor een aantrekkelijke prijs? Bekijk dan ook eens onze Aanbiedingen.

Service en garanties

Een bestelling bij ons is altijd een duurzame en veilige investering. Ook na de verkoop staan we je nog zo goed mogelijk bij als daar behoefte aan is. Zo worden onze containeroverkappingen geleverd met 10 jaar garantie tegen doorroesten, en bepaalde overkappingen worden zelfs geleverd met 5 jaar garantie op het zeil.

Verder garanderen we dat er tot 10 jaar na de aankoop altijd vervangende onderdelen beschikbaar zijn.

Heb je meer info nodig over onze containeroverkappingen of toebehoren, heb je een vraag over een bestelling of wil je een graag eerst een offerte ontvangen voordat je besluit om iets te bestellen? Geen probleem! Onze tentenexperts helpen je graag verder. Neem contact op met onze klantenservice. Wij zijn telefonisch bereikbaar op +31 20 26 25 900 (Ma. - vr.: 9 - 18 uur, Za.: 9 - 13 uur). Je kunt ons uiteraard ook een e-mail sturen op klantenservice@profitent24.nl.