Telefonisch advies van experts via +31 20 26 25 900
 • 10 jaar vervangingsgarantie
 • Topkwaliteit
 • Persoonlijk advies van experts: +31 20 26 25 900
Opslaan & beschermen

Rondbooghallen

Rondbooghallen

Rondbooghallen

Het stabielste frame voor enn langdurig gebruik - bij alle weersomstandigheden.

Toon alle producten
Opslagtenten

Opslagtenten

 • Snel op te bouwen
 • Vele verschillende ingangen en deuren verkrijgbaar
 • Statica voor de meeste afmetingen beschikbaar
 • Eenvoudig uit te breiden
Tenthallen

Tenthallen

 • Voor langdurige inzet
 • Hoge zijwanden bieden veel ruimte
 • Statica voor alle afmetingen beschikbaar
 • Professioneel zeilspan-systeem
 • Geen fundament nodig
Rondbooghallen

Rondbooghallen

Containeroverkappingen

Containeroverkappingen

meer ervaren
inklappen
Persoonlijk advies van experts

Hulp nodig?

Advies van experts

+31 20 26 25 900

ma. - vr. 09:00 - 18:00 uur
za. 09:00 - 13:00 uur

Stuur een e-mail

E-mail onze klantenservice

Onze klantenservice zal zo snel mogelijk reageren.

36 resultaten
Zeer stabiele Rondbooghal 9,15m x 26m x 4,5m - PVC 720 wit
Zeer stabiele Rondbooghal 9,15m x 26m x 4,5m - PVC 720 wit
Leverbaar vanaf 07.06.2022
11.899,-
incl. 21% btw
Zeer stabiele Rondbooghal 9,15m x 12m x 4,5m - PVC 720 grijs
Zeer stabiele Rondbooghal 9,15m x 12m x 4,5m - PVC 720 grijs
Direct leverbaar
6.299,-
incl. 21% btw

Rondbooghal kopen - landbouw, industrie en handel

Rondbooghal met geopende ingangspoort

Wil jij een stabiele opslagplaats voor goederen en machines kopen? Dan is onze rondbooghal de perfecte oplossing!

Rondbooghallen (ook wel boogtenten of loodstenten) zijn geschikt als tijdelijke opslagruimte in landbouw, industrie en handel. Onze tenten zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren (donkergroen, grijs en wit), hoogten, lengten en breedten. De boogtenten worden geleverd met een staticapakket, dat aantoont welke lasten de constructie en de zeilen kunnen dragen.

We hebben de meeste van onze rondbooghallen op voorraad, waardoor ze direct na de bestelling geleverd kunnen worden.

Je profiteert bovendien van onze meer dan dertig jaar ervaring in de tentenindustrie en onze vele garanties - zo garanderen we bijvoorbeeld dat er tot 10 jaar na de aankoopdatum nog vervangende onderdelen leverbaar zijn.

Zoek je meer informatie voordat je iets wil kopen, heb je hulp nodig bij je keuze of heb je nog vragen over product, prijs of verzending? Stel ze gerust aan onze tentenexperts! Onze klantenservice is telefonisch bereikbaar via +31 20 26 25 900 (Ma. - vr.: 9 - 18 uur, Za.: 9 - 13 uur), of per email op klantenservice@profitent24.nl.

Gebruik van boogtent in industrie en handel

Rondbooghal opgebouwd zonder gevelwanden

Een rondbooghal is een perfecte tijdelijke opslagplaats voor grote voertuigen, machines en weergevoelige waren. Het dekzeil is 100% waterdicht en biedt zodoende een optimale bescherming bij neerslag.

Een tent is sneller op te bouwen en af te breken, en kan gemakkelijker worden getransporteerd naar de volgende locatie of juist worden opgeslagen totdat een nieuwe klus zich aandient.

Een rondboogtent is ook te gebruiken als werkplaats of overkapping op bouwplaatsen. Verder is dit type tent uitermate geschikt voor opslagproblemen in de landbouw - als een van de (of beide) geveldelen worden verwijderd, kunnen grote voertuigen er over het algemeen makkelijker in en uit rijden.

Er zijn vele verschillende formaten leverbaar, van 10 tot 21 meter lang en van 9,15 tot 15,25 meter breed. Bij een groot model bevindt de nok zich op een hoogte van 7,6 meter en is de deur ruim 5 meter hoog en 4,7 meter breed.

Voordelen van loodstenten

Rondbooghal met voertuigen

Kunststof booghallen van PE- of PVC-materiaal zijn ideaal om in korte tijd plaats voor opslag te creëren of om een vergelijkbaar bestaand magazijn op een flexibele en mobiele manier uit te breiden.

Rondbooghallen zijn een goed alternatief voor een permanente loods van hout of plaatstaal. De prijs voor aankoop en opbouw ligt aanzienlijk lager, en een tent is flexibel in te zetten. Door hun tijdelijke karakter kunnen rondbooghallen vaak zonder vergunning worden gebruikt, in tegenstelling tot een permanente loods van hout of plaatstaal. Niettemin kun je het beste vooraf contact opnemen met de gemeente, aangezien een aantal wetten op regionaal niveau kunnen afwijken.

Meer voordelen in één oogopslag

 • Eenvoudige opbouw: duidelijke opbouwhandleiding en genummerde onderdelen, geen specialistische gereedschappen nodig
 • Tent kan zonder fundering worden opgebouwd
 • Wintervaste, UV-bestendige en 100% waterdichte zeilen van ca. 720 g/m² PVC- of zeilen van ca. 350 g/m² PE-materiaal
 • Zijwanden en dak bestaan uit één deel, wat bijdraagt aan de stevigheid van de tent
 • Flexibel: kan worden gebruikt voor zowel korte- als langetermijnprojecten
 • Wordt geleverd in stevige houten kisten, die uitermate geschikt zijn voor langdurige opslag en bescherming tegen vocht en roest
 • Zeer stabiel: wordt geleverd met staticaberekening, die de maximale lasten aangeeft
 • Snelle toegang: ieder geveldeel heeft een kleine ingang voor personen en een grote ingang voor machines en voertuigen - geveldelen kunnen eventueel ook geheel worden weggelaten
 • Onderhoudsvriendelijk dankzij glad en rond PVC zeil: mits goed verzorgd gaat de tent vele jaren mee

Bijzonder stabiel: het frame van onze rondbooghallen

Alle onze rondbooghallen zijn voorzien van een staticapakket. Dit pakket bevat enkele dak en wandverstevigingen, waardoor de tent steviger staat. Bij het pakket wordt ook een berekening meegeleverd, waarmee je kunt aantonen welke krachten de tent precies kan doorstaan. Dit kan van pas komen bij het aanvragen van een vergunning, of wanneer je de tent voor evenement wil gebruiken. Dankzij het staticapakket is de tent geschikt om alle dagen van het jaar buiten te staan.

We hebben twee typen frame beschikbaar: een frame met vakwerkbogen en een frame met ronde buisbogen. Beide constructies bestaan uit roestvrijstalen buizen, en bieden de mogelijkheid voor een grote ingang voor voertuigen en materialen en een kleinere personeelsingang.

Het frame is ontworpen om het gewicht beter en gelijkmatiger over het gebogen frame te verdelen. De zijwanden en het dak bestaan uit één stuk zeil, dat strak over het gebogen frame ligt. Hierdoor kunnen sneeuw en andere vormen van neerslag gemakkelijk van de tent worden verwijderd. Het zeil kan ook gemakkelijker worden schoongehouden, en bij zware regenval ontstaan er geen waterzakken in het dak.

Rondbooghallen met ronde buisbogen

Vergelijking tussen ronde-buis booghallen en vakwerkconstructie booghallen

In dit type boogtent bestaat het frame uit enkele halfronde bogen (op de foto links). De buizen hebben een diameter van 76 mm. Afhankelijk van de beenafstand zijn belastingen tot 100 kg/m² mogelijk.

Rondbooghallen met vakwerkbogen

Het frame van deze boogtent bestaat uit twee halfronde bogen, elk met een diameter van 76 mm, die onderling zijn verbonden met gelaste dwarsbalken - dit heet ook wel vakwerkconstructie (op de foto rechts). Dit verhoogt het maximale draagvermogen, waardoor er afhankelijk van de pootafstand tot wel 208 kg/m² belast kan worden, en maakt tevens veel grotere overkappingen mogelijk. De beste en grootste tenten uit onze voorraad zijn daarom allemaal uitgerust met deze constructie. Enerzijds verhoogt dit het maximale draagvermogen - afhankelijk van de pootafstand kan de rondbooghal tot 208 kg/m² belast worden.

Specificaties PVC Rondbooghal

Rondbooghal als hooi opslagplaats

De overkapping van de rondbooghal bestaat uit één stuk zeil, dat zowel het dak als de zijwanden beslaat. Het zeil is gemaakt van gegoten PVC van hoogwaardige kwaliteit, of van licht en ruimtebesparend PE.

Het PVC PRIME zeildoek weegt ca. 720 g/m² en is verstevigd met een dicht binnenraster. Het biedt een hoge UV-bescherming en is 100% waterdicht. De ingebouwde ventilatievensters in de geveldelen zorgen voor een optimale lichtcirculatie en een uitstekend binnenklimaat in de tent. Dit type zeil is bovendien brandvertragend gecertificeerd.

De tent wordt geleverd inclusief 5 jaar garantie op de nieuwe zeilen en 10 jaar op het nieuwe frame. Meer informatie hierover vind je in onze Garantieverklaring.

Je kunt uiteraard ook kiezen voor PE zeilen. Deze zijn lichter, wat prettiger is bij het opbouwen en afbreken. PE zeil neemt minder ruimte in bij de opslag. De prijs van producten met een PE zeil ligt bovendien lager.

Met een professioneel spansysteem kan de spanning op de zeilen altijd worden aangepast, waardoor de overkapping altijd strak over het gegalvaniseerde stalen frame ligt.

Duurzame en stabiele rondboogtenten

Rondbooghallen zijn door de gebogen constructie sterk en zeer stabiel. Dit wordt gewaarborgd door de statica en de bodemverankering voor betonnen en aarden oppervlakten. Door de boogvorm en het gladde PVC zeil glijden sneeuwlasten gemakkelijker naar beneden - wij raden aan om gevallen sneeuw altijd direct van het zeil te verwijderen.

Een PVC boogtent heeft geen fundering nodig; hij is van zichzelf al stevig genoeg. Bij de aankoop kun je kiezen uit betonankers of grondpennen. Daarmee kun je de tent in zowel een harde als een zachte ondergrond stevig verankeren.

Doordat een rondboogtent grote lasten kan dragen en een uitstekende stabiliteit biedt, kan de tent met het PVC zeil, mits correct opgebouwd, het hele jaar door onder vrijwel alle weersomstandigheden gebruikt worden.

Rondbooghallen van hoge kwaliteit

Open of halfopen rondbooghallen met een PVC zeil hebben kenmerken die voldoen aan een groot aantal Europese normen:

 • ca. 720 g/m² gegoten PVC PRIME dekzeil met dicht binnenweefsel - gecertificeerd volgens DIN EN ISO 527
 • Scheurbestendigheid is 9 keer hoger dan van conventionele PVC dekzeilen
 • PVC PRIME is brandvertragend gecertificeerd volgens DIN 4102 B1
 • Thermisch verzinkt, roestvrijstalen frame
 • Constructie met gebogen stalen buizen biedt een uitstekende stabiliteit
 • Het meegeleverde staticapakket is getest door een Duits ingenieursbureau en garandeert welke lasten de tent dragen kan

Opbouw van boogtenten

Bodemverankering rondbooghallen

Voor de opbouw van een rondbooghal is geen fundering en in veel gevallen ook geen vergunning nodig. De tent wordt geleverd met een duidelijke opbouwhandleiding en gemarkeerde onderdelen, waardoor de opbouw relatief eenvoudig gaat en in veel gevallen in eigen beheer kan worden uitgevoerd. Er zijn geen bijzondere gereedschappen voor nodig, maar een paar handen extra hulp komen waarschijnlijk wel van pas.

Voor de levering dient een vorkheftruck met een laadvermogen van 1,6 ton beschikbaar te zijn, vanwege de houten kisten waarin de tent geleverd wordt.

De tent wordt geleverd met grondpennen voor harde of zachte ondergrond (deze keuze kun je zelf tijdens de bestelling vastleggen), zodat de tent stevig in de bodem kan worden verankerd.

Service en garanties

De PVC Rondbooghallen worden geleverd met 10 jaar garantie tegen doorroesten op het frame, en 5 jaar garantie op de zeilen, op voorwaarde dat de tent correct wordt opgebouwd. Verder garanderen we dat er tot 10 jaar na de aankoop nog vervangende onderdelen beschikbaar zijn.

Wil je een rondbooghal kopen, of heb je juist vragen over onze producten? Wellicht hebben onze tentenexperts de gouden tip! Onze klantenservice voorziet je bovendien graag van informatie en persoonlijk advies. Wij zijn telefonisch bereikbaar via +31 20 26 25 900 (Ma. - vr.: 9 - 18 uur, Za.: 9 - 13 uur) of via e-mail via klantenservice@profitent24.nl.