excl. btw

Houtopslag kopen

Afmetingen
Kleur
Productlijn
Filters wissen
28 producten
Sorteren:
 
Pagina 1 van 2

Haardhout opslag buiten – onze tips voor een houtopslag

Als je een haardhout opslag buiten hebt, is het belangrijk om de stapel hout te beschermen tegen vocht, schimmel en ongedierte. Een goede haardhout opslag buiten voorkomt het dat het hout gaat schimmelen of rotten, wat de kwaliteit en de verbrandingseigenschappen van het hout aantast. Droog haardhout brandt sneller en beter, omdat het minder vocht bevat en dus makkelijker ontvlamt. Bovendien bespaart het geld en energie, omdat je minder hout nodig hebt om dezelfde warmte te produceren als nat haardhout. Ten slotte is het ook beter voor het milieu, omdat droog hout minder rook en schadelijke stoffen uitstoot dan nat hout.


Er zijn verschillende manieren hout opslag om hout buiten op te slaan, afhankelijk van de hoeveelheid, de soort en het doel van het hout. Uit ons assortiment tenten zijn niet alleen de kleine garagetenten en opslagtenten bijzonder geschikt als brandhout opslag of haardhout berging, maar ook de multifunctionele partytenten. Lees hieronder alles over houtberging en onze tips voor brandhout opslag of haardhout opslag.

Voordelen van een hout opslag in de tuin

Een van de voordelen van hout opslag buiten is dat het hout goed kan drogen. Een ander voordeel van een brandhout opslag buiten is dat het ruimte bespaart in huis. Haardhout neemt veel plaats in en kan in een opslag opgeruimd er uit zien. Met een haardhout opslag buiten, houd je je huis netjes en schoon. Onze oplossingen zijn bedoeld voor de opslag van veel hout gedurende een lange periode.

Houthok en houtrek buiten - alternatieve mogelijkheden

Als je thuis een open haard of een vuurkorf in de tuin hebt, wil je natuurlijk je hout goed droog houden. Er zijn naast onze opslagtenten verschillende soorten houtopslag voor buiten die je daarbij kunnen helpen. Denk aan een haardhout rek of een houtopslag tegen de muur in een houtstapelhouder met een afdakje. Sommige zijn gemaakt van cortenstaal, een duurzaam materiaal dat een roestige kleur krijgt en mooi contrasteert met het hout en het groen in je tuin. Andere zijn gemaakt van zwart gepoedercoat metaal dat een moderne en strakke uitstraling geeft en ook geschikt is voor binnen. Je kunt ook kiezen voor een hout hok van hardhout, douglashout, geïmpregneerd tuinhout of steigerhout. Deze typische tuinhoutsoorten zijn goed bestand tegen weersinvloeden.

Houthok en houtrek buiten - alternatieve mogelijkheden om hout op te slaan

Er zijn houtopslagen in verschillende maten, vormen en stijlen, zodat je de houtopslag kunt kiezen die het beste bij je tuin past. Let wel dat een brandhout overkapping of een haardhout overkapping meestal geen volledige bescherming tegen weersinvloeden biedt omdat ze open is. Een haardhout rek buiten is altijd minder beschut dan een opslag in de tent. De comfortabelste manier om hout op te slaan is een haardhout hok of rek in een kleine opslagtent. In onze tenten met stahoogte is het handig om je brandhout te splijten en de houtblokken op je gemak op rekken te stapelen.

Vergelijking soorten houtopslag

Voordelen van onze steigerbuis houtopslag oplossing met tentzeil

Houtopslag tent

 • verplaatsbaar
 • weerbestendig

Houtopslag uit staal buiten

 • Niet verplaatsbaar
 • Gevoelig voor roest

Houtopslag houten schuur

 • Onderhoud nodig
 • Niet brandveilig

Open houten opslaghok

 • Vast aan de muur
 • Hout wordt nat

Tips over hout opslaan voor de open haard

Haardhout buiten bewaren

 • Voordat je je hout buiten gaat opbergen, kies je een droge en schaduwrijke plek voor je houtopslag. Vermijd direct zonlicht, regen en sneeuw. Zorg voor een goede ventilatie rondom het hout om vocht af te voeren.

 • Dek je hout af met een waterdicht zeil of een houten dak. Zorg ervoor dat het zeil of het dak alleen de bovenkant van het hout bedekt en niet de zijkanten. Zo voorkom je dat er water onder het zeil of het dak blijft staan en dat het hout gaat schimmelen.

 • Controleer regelmatig je hout op tekenen van vocht, schimmel of ongedierte. Verwijder eventuele beschadigde of aangetaste stukken hout en vervang ze door nieuwe. Houd je houtopslag schoon en vrij van afval of planten.

Haardhout stapelen

 • Laat het hout drogen in de zon of in de garage voordat je een houtstek gaat maken om je hout op te slaan.

 • Gebruik een houtopslagrek of een houtstapelhouder om je brandhout mooi te stapelen en van de grond of vloer te houden. Zo voorkom je dat het hout in contact komt met water, vuil of ongedierte. Zorg ervoor dat het rek stevig en stabiel is en dat het hout er niet uitvalt.

 • Stapel je hout netjes en gelijkmatig op. Leg de stukken hout zo dicht mogelijk tegen elkaar aan, maar laat wel wat ruimte over voor luchtstroming. Wissel af tussen lange en korte stukken hout om de stapel stabiel te houden. Leg de dikste en zwaarste stukken hout onderaan en de dunste en lichtste bovenaan.

Houtopslag opbouwen

Een houtopslag maken met onze opslagtenten is heel eenvoudig. Bij elke tent zit een montagehandleiding die je stap voor stap kunt volgen. Je kunt zo in een mum van tijd je houtopslag voor je openhaard bouwen. Wil je liever een video van de opbouw bekijken? Dat kan ook! Je vindt op ons YouTubekanaal opbouwvideos over bijna alle tenten. Bekijk hieronder bijvoorbeeld de opbouw van onze kleine garagetent.

Naar de video

Veelgestelde vragen over houtopslag

Haardhoutopslag zelf maken of kant-en-klaar kopen?

Hoeveel hout mag ik thuis opslaan?

Klantenservice

Heb je vragen over houtopslag in onze tenten? Ons service-team staat klaar voor je!

Professioneel advies

service-luuk
*1 Oorspronkelijke totaalprijs in deze webshop, incl. 21% btw.