excl. btw

Aluminium pergola's kopen

Aluminium pergola’s met lamellen dak

Onze lamellen pergola’s in gepoedercoat aluminium zijn duurzaam en onderhoudsvriendelijk dankzij de afwerking met poedercoating. Gepoedercoat aluminium is sterk en weerbestendig, zonder rot, roest of aantasting door weer. De coating vormt een beschermende laag tegen vocht, UV-straling, chemicaliën en zouten.

Bovendien is een overkapping van aluminium gemakkelijk schoon te maken en heeft het weinig onderhoud nodig. Spuit de lamellen en staanders regelmatig schoon met een tuinslang om zand en stof te verwijderen. Maak de aluminium onderdelen vervolgens schoon met een zachte doek of spons, lauw water en een milde zeep.

Aluminium pergola met lamellen dak

Info: Hoe werkt poedercoating?

Het aanbrengen van de poedercoating gebeurt via een elektrostatisch proces, waarbij het poeder negatief geladen wordt en het aluminium positief. Dit zorgt voor een sterke hechting van de coating aan het metaal. Na het aanbrengen wordt de coating verhit in een oven, waardoor het smelt en uithardt tot een zeer harde en duurzame laag.

  Aluminium overkappingen met lamellendak bieden ook flexibiliteit, aangezien de lamellen kunnen worden geopend en gesloten om de hoeveelheid zonlicht en schaduw te regelen. Plus je zit droog als je de lamellen sluit voor de regenbuien. Dit maakt aluminium overkappingen met zonwering een praktische en onderhoudsarme keuze voor buitenruimtes.

  Alle voordelen op een rijtje van onze alu pergola’s:

  • Aluminium overkapping met een plat dak zal niet vervormen, verbuigen of roesten onder invloed van weersinvloeden.

  • Pergola overkappingen van aluminium zijn vrijwel onderhoudsvrij en kunnen eenvoudig met water en zeep worden schoongemaakt..

  • De aluminium overkapping met lamellendak biedt flexibiliteit omdat de lamellen kunnen worden geopend en gesloten om de hoeveelheid zonlicht en schaduw te regelen.

  • Onder een gesloten lamellen dak zit je droog tijdens de regenbuien.

  • Een aluminium overkapping met antraciet coating heeft een moderner en industriëler uiterlijk.

  • Aluminium pergola zonweringen zijn lichter en daardoor makkelijker te installeren dan zwaardere houten of stalen varianten.

  Vrijstaande aluminium overkappingen

  Populaire toepassingen

  De flexibiliteit en veelzijdigheid van aluminium terras overkappingen maken ze geschikt voor diverse toepassingen buitenshuis waar schaduw, beschutting en een sfeervol accent gewenst zijn. Of je nu schaduw voor de schuifpui wilt creëren of wilt genieten van een rustig plekje buiten in de tuin, vrijstaande aluminium overkappingen bieden een veelzijdige oplossing. Onze vrijstaande pergola’s van aluminium kun je werkelijk overal als losstaande aluminium overkapping plaatsen. De elegante structuren bieden ook praktische voordelen. Van bescherming tegen de zon en regen tot het creëren van een sfeervolle loungeplek, de mogelijkheden zijn eindeloos met een aluminium vrijstaande overkapping.

  Een terras overkapping van aluminium

  Een terras overkapping van aluminium is niet alleen een praktische toevoeging aan je buitenruimte, maar ook een statement van stijl en elegantie. Met haar duurzame constructie en moderne uitstraling biedt een vrijstaande aluminium terrasoverkapping niet alleen schaduw maar heeft voordelen op het gebied van energie- en milieubesparing. Daarom is er ook vaak sprake van een bioklimatische pergola. Onze overkapping voor het terras met aluminium lamellen vermindert oververhitting en zo bespaar je op airconditioning en koelsystemen.

  Zoek je naar beschutting tegen de zon en oververhitting op warme zomerdagen of bescherming tegen regen tijdens wisselvallig weer? Onze aluminium terras overkapping biedt het hele jaar door comfort en gemak.

  Een terras overkapping van aluminium

  Aluminium pergola aan het huis

  Een aluminium overkapping aan huis kan ook een uitnodigende entree vormen bij de oprit of ingang van je huis. Met een overkapping aan huis van aluminium vergroot je met een vleugje stijl het comfort rond het huis. Een aluminium pergola aan huis kan  je voertuigen net als een carport tegen weersinvloeden zoals regen en sneeuw beschermen. Tijdens de zomermaanden kan het je auto beschermen tegen oververhitting en verkleuring. Let wel op of de overkapping voldoende hoogte heeft voor grotere voertuigen.

  Aluminium pergola aan het huis

  Pool of jacuzzi overkapping van aluminium

  Onze pergola’s kun je over pool en jacuzzi plaatsen, want ze zijn bestand tegen regen en vocht. Rondom een zwembad kan een pool pergola beschutting bieden tegen de zon, zodat je comfortabel van een koelere ruimte kunt genieten.

  Gebruik je chloor in het water? We raden dan af om de pergola te dicht bij het zwembad te plaatsen, omdat de poedercoating van de aluminium staanders te lijden kan hebben onder het chloor.

  Pool of jacuzzi overkapping van aluminium

  Een overkapping in de tuin van aluminium

  Met een tuin overkapping van aluminium kan je een sfeervol en beschut zitje creëren. Het biedt schaduw en privacy. Omdat aluminium een licht materiaal is, is de pergola gemakkelijk te installeren zonder zware funderingen. Onze tuin pergola van aluminium kan heel goed worden gebruikt voor beplanting met klimplanten. Denk aan een clematis die rijkelijk bloeien en goed tegen de zon kunnen. Let er wel op dat de klimplanten niet over het dak gaan groeien en het werken van de lamellen belemmeren. Een nadeel is misschien dat een aluminium tuin overkapping mogelijk meer onderhoud door bladafval van beplanting vereist.

  Een overkapping in de tuin van aluminium

  Tip: Aluminium overkapping zijkant dichtmaken?

  Er zijn verschillende manieren om de zijkanten van een aluminium pergola of aluminium overkapping dicht te maken voor meer beschutting. Je kunt bijvoorbeeld glazen schuifwanden als zijwand voor je aluminium overkapping laten maken. Een voordelige oplossing is een zelfgemaakte, vaste zijwand van hout of aluminium voor de overkapping. Een aluminium overkapping kun je ook dichtmaken met uitrolbare of uitvouwbare zonnescreens. Of ga te werk met beplanting: Klimplanten zoals druivenranken of clematis kunnen tegen de zijkanten van de pergola worden geleid voor een natuurlijke, groene afscheiding.

   Aluminium overkapping onderdelen onder de loep

   Aluminium lamellen overkapping met kantelbare lamellen

   Bij het ontwerpen van onze aluminium overkappingen met shutters staat de kwaliteit van de lamellen centraal. Onze aluminium lamellen overkapping is ontworpen om de perfecte balans te bieden tussen functionaliteit en esthetiek. Het dak van de overkapping met aluminium lamellen bestaat uit verstelbare lamellen, waardoor je de mate van zonlicht en ventilatie naar wens kunt regelen. Met een maximale openingshoek van ca. 135° graden bieden de aluminium shutters optimale flexibiliteit. De bediening van de lamellen gebeurt moeiteloos via een lichtlopende zwengel. Dankzij het holkamerprofiel van de aluminium shutters bieden ze maximale stabiliteit, zelfs bij hoge sneeuwlast.

   De robuuste constructie van aluminium met poedercoating zorgt voor een lange levensduur en minimale onderhoudsvereisten. Bovendien is onze pergola met aluminium lamellen voorzien van een geïntegreerd waterafvoersysteem, waardoor regenwater efficiënt wordt afgevoerd en je buitenruimte beschermd blijft. Of je nu op zoek bent naar een aluminium overkapping met lamellen voor de op het terrras of een vrijstaande aluminium overkapping met lamellendak voor in de tuin, onze lamellenoverkappingen bieden de ideale oplossing voor uw buitenleven.

   Aluminium staanders van de overkapping

   Bij het ontwerp van onze pergola's leggen we een sterke nadruk op de kwaliteit en duurzaamheid van de aluminium staanders voor de overkapping. De aluminium staanders voor alle overkappingen zijn ontworpen om stabiliteit en esthetiek te combineren, waardoor je buitenruimte een elegant en functioneel karakter krijgt.

   De diameter van de staanders is ca. 140 x 140 mm, wat zorgt voor een solide basis voor de pergola. Deze robuuste aluminium palen voor onze overkappingen zijn vervaardigd uit hoogwaardig aluminium vierkant profiel met een wanddikte van ca. 2 mm, wat zorgt voor een uitstekende structurele integriteit.

   Aluminium staanders van de overkapping

   Aluminium liggers van de overkapping

   De liggende aluminium profielen voor de overkapping hebben een afmeting van ca. 150 x 35 mm, worden dankzij de voormontage en weinig schroefverbindingen snel met de staanders gemonteerd. Omdat de hoogte van de staanders ca. 2,4 m bedraagt, wordt er voldoende ruimte geboden voor eventuele bevestigingen en accessoires aan de aluminium balken van de overkapping ofwel pergola.

   Aluminium liggers van de overkapping

   Mag je iets ophangen aan een aluminium overkapping?

   Je mag natuurlijk iets ophangen aan een aluminium overkapping, maar er zijn een paar belangrijke aandachtspunten zoals de bevestigingsmethode. Gebruik de juiste bevestigingsmaterialen die geschikt zijn voor aluminium, zoals speciale aluminium schroeven of klemmen. Als je gaten boort, kan dit de waterdichtheid van de overkapping aantasten. Gebruik daarvoor de juiste afdichtingsmaterialen. Houd rekening met het gewicht van wat je wilt ophangen. Aluminium overkappingen zijn sterk, maar hebben een maximale draagkracht. Zwaardere items zoals hangplanten of verlichting kunnen te veel belasting vormen. Denk eraan dat dingen die aan een overkapping hangen, de windbelasting verhogen.

    Aluminium pergola opbouwen

    Ben je van plan om een aluminium terrasoverkapping bouwpakket aan te schaffen? Onze aluminium pergola bouwpakketten zijn ontworpen met het oog op eenvoudige zelfbouw, waardoor zelfs de meest onervaren doe-het-zelver een prachtige pergola kan creëren. Als je niet de mogelijkheid om een aluminium overkapping laten plaatsen kiest, bespaar je niet alleen op kosten voor arbeid, maar krijgt je ook de voldoening van het zelf bouwen.

    Onze pergola aluminium bouwpakketten bevatten alles wat je nodig hebt voor een vlotte installatie, inclusief gedetailleerde instructies met afbeeldingen en alle benodigde onderdelen. De opbouw met 2 personen zorgt voor een efficiënte montage, waarbij de gemiddelde installatietijd slechts 2,5 uur bedraagt. Met een duidelijk stappenplan en voorgeboorde gaten voor eenvoudige montage is een aluminium pergola zelfbouw soepel en moeiteloos. Voordat je de alumium overkapping gaat plaatsen raden we aan een fundament storten voor iedere staander, wat zorgt voor een solide basis en stabiliteit voor je pergola.

    Afmetingen van onze pergola modellen

    KWALITEITAFMETINGENMATERIAAL CONSTRUCTIEMATERIAAL DAK
    Classic3x3 m, 3x6 mStaal antracietHarmonicadoek stone

    3x3 m, 3x6 m
    Staal houtlookHarmonicadoek crème
    Premium3x3 m, 3x6 m
    Aluminium antracietStalen lamellen antraciet

    3x3 m, 3x6 m
    Aluminium houtlookStalen lamellen antraciet
    Deluxe3x3 m, 3x6 m
    Aluminium antraciet
    Aluminium lamellen antraciet

    3x3 m, 3x6 m
    Aluminium houtlookAluminium lamellen antraciet

    Moet je een aluminium overkapping schoonmaken?

    Ook een aluminium overkapping met poedercoating moet af en toe schoongemaakt worden, maar het is een relatief eenvoudig en onderhoudsarm proces. Poedercoating is een zeer duurzame en krasbestendige afwerkingslaag op aluminium. Hierdoor blijft de overkapping langer mooi en is regelmatig schilderen niet nodig. Voor het reinigen volstaat meestal een tuinslang en een milde zeepoplossing op een zachte borstel of doek.

     Veelgestelde vragen over aluminium pergola's

     Kun je een aluminium overkapping zelf maken?

     Hoe hoog zijn de kosten van een aluminium overkapping inclusief montage?

     Klantenservice

     Heb je vragen over terrasoverkappingen? Weet je bijvoorbeeld niet zeker of een paviljoen meer geschikt is voor je terras als zonwering met een pergola? Geen probleem! Neem gerust contact op met onze deskundige klantenservice!

     Professioneel advies

     service-luuk
     *1 Oorspronkelijke totaalprijs in deze webshop, incl. 21% btw.