excl. btw

Mobiele marktkraam kopen: De aspecten van een markttent

Afmetingen
Kleur
Zijwanden
Filters wissen
365 producten
Sorteren:
 
Pagina 1 van 19

Mobiele marktkraam met een partytent maken

Een mobiele marktkraam biedt een uitstekende mogelijkheid om producten of goederen op diverse markten op een professionele en aantrekkelijke manier te presenteren.

Of je nu ambachtsman, boer, of ondernemer bent, ontdek op deze pagina de voordelen van een marktkraam met een party- of easy up tent. Hieronder bekijken we enkele toepassingen en belangrijke aspecten van het bouwen van een mobiele marktkraam met een tent.


Artikel 'marktkraam inrichten' lezen

Voordelen van een markttent

Heb je een marktkraam te koop, wil je een standaard marktkraam van 4 meter kopen, of simpelweg je marktkraam-ervaring verbeteren? Een upgrade met een opvouwbare tent biedt een scala aan voordelen.

 • Met haar veelzijdigheid past een lichte, opvouwbare partytent perfect bij elke mobiele marktkraam. Of je nu een marktkraam op wielen hebt of een marktkraam aanhanger, deze tenten zijn ontworpen voor eenvoudige installatie en demontage. Daardoor ze ideaal zijn voor een drukke handelsdag.

 • De markttent met een tent dient ook als een uitstekend marketinginstrument. Met voldoende ruimte voor branding en personalisatie, wordt je lifestyle marktkraam een blikvanger op elke markt. Kies de kleur van je corporate identity!

 • Bovendien zijn easy up markttenten aan marktkramen praktisch omdat ze beschutting tegen zon en regen bieden. Gemaakt van hoogwaardige materialen, kunnen de duurzame tenten keer op keer worden opgezet zonder aan kwaliteit in te boeten.

Kortom, investeren in een opvouwbare partytent is een slimme zet voor elke ondernemer die zijn marktkraam maken wil tot een waar succes.

Verschillende afmetingen marktkraam - welke past bij mij?

Als je een marktkraam wilt kiezen, is het belangrijk om te kijken naar de marktkraam afmetingen die het beste bij jou en je ruimte passen. Of je nu net begint of al ervaring hebt, de juiste maat marktkraam kan het verschil maken in hoe je je producten presenteert en bedient.

Vraag je je af hoe breed een marktkraam is? Er bestaat geen standaard afmeting voor een marktkraam. Een populaire optie is de marktkraam van 4 meter. Met die breedte van de marktkraam heb je genoeg ruimte om je spullen uit te stallen en klanten te helpen. De maten van een marktkraam zijn in verschillende lengtes en breedtes, zodat je flexibel bent in hoe je je stand inricht.

Marktkraam op de groentemarkt

Voor wie wat minder ruimte nodig heeft, is een kleine marktkraam of een mini marktkraam ideaal. Die zijn handig voor evenementen waar de ruimte beperkt is, of voor ambachtslieden die een selectie van hun werk willen laten zien op lokale markten. Let bij het kiezen van een easy up tent voor je kraam ook op de maximale hoogte voor een marktkraam. Zoek uit of daarvoor een specificatie of regel is. Je wilt wel dat zowel jij als je klanten comfortabel kunnen staan en lopen voor een prettige koopervaring.

Bij het bepalen van de marktkraam maten is het belangrijk dat de lengte van de marktkraam op de toegewezen standplaats past. Daarnaast moet je ook nog zorgen voor een marktplaatsvergunning en een standplaatsvergunning of ventvergunning. De meest voorkomende maten zijn 2 meter, 3 meter of 4 meter kramen. Voor al deze breedtes hebben we de passende tenten. Indien je voor een hospitality tent met privacy kiest, overweeg een breder model dan de marktkraam tafel. Dan kun je de tafel een klein stukje de tent in trekken, zodat je helemaal beschut staat.

Marktkraam groente en fruit

Groentemarkt

Marktkraam vlooienmarkt

Rommelmarkt

Marktkraam creatieve markt

Creative markt

Accessoires: Marktkraam zeil voor alle weersomstandigheden

Een marktkraam zeil is een essentieel accessoire voor ondernemers die zich op markten begeven. Met een betrouwbaar tent zeil voor een marktkraam kunnen handelaren zich beschermen tegen diverse weersomstandigheden.

Overweeg je marktkraam zeilen te kopen, denk dan aan een handige oplossing met een easy up partytent op je standplaats en tafels. Allereerst is het belangrijk om te zoeken naar een geschikt marktkraam zeildoek dat vervaardigd is van hoogwaardige materialen die bestand zijn tegen zowel regen als zonlicht.

Regen op markttenten

Als je een robuust marktkraam zeil koopt, biedt het niet alleen bescherming tegen neerslag, maar ook tegen schadelijke UV-stralen, wat de levensduur van de markttent en je koopwaar verlengt. Een achterzeil voor je marktkraam is bijvoorbeeld een slimme toevoeging voor extra bescherming en privacy. Een marktkraam achterzeil van de easy up tent kan dienen als een afscherming tegen wind en regen vanaf de achterkant van de kraam, terwijl het ook een discrete ruimte creëert voor opslag of personeelsactiviteiten. Datzelfde geldt ook voor de optionele scheidingswanden in de partytenten.

Ontdek hier onze accessoires voor je markttent

Planning en vergunning voor je marktkraam

Een standplaats voor een marktkraam huren op een braderie kan een lucratieve onderneming zijn. Het vereist wel enige planning en voorbereiding. Voordat je enthousiast begint met het opzetten van je kraam, is het belangrijk om te weten hoe groot een marktkraam is.

Als je serieus bent over een marktkraam beginnen, is het slim om contact op te nemen met de juiste instanties om te achterhalen welke vergunningen je voor je marktkraam nodig hebt en welke stappen je moet nemen om legaal en succesvol te opereren.

Vergunning voor marktplaats aanvragen

Op het Ondernemersplein van de KVK (Kamer van Koophandel) vind je een formulier om een marktvergunning in een gemeente aan te vragen. Hiervoor moet je wel ingeschreven zijn bij de KVK. Met een marktvergunning heb je recht op 1 standplaats op een markt. Je kunt voor verschillende soorten marktstandplaatsen een marktvergunning aanvragen, zoals:

 • dagplaatsen
 • vaste standplaatsen
 • standwerkersplaatsen
 • seizoensstandplaatsen

Let wel: Een marktvergunning is niet hetzelfde als een standplaatsvergunning of ventvergunning en de kosten verschillen per gemeente.

Tips: Marktkraam inrichten

Wil je marktkraam inrichten tips om de aandacht van klanten te trekken? Overweeg dan om hoogteverschillen te creëren met stellingen of kisten voor een dynamisch effect. Gebruik heldere verlichting om je producten te laten opvallen, zelfs bij weinig daglicht. Kleurgebruik is ook belangrijk; kies tinten die passen bij je merkidentiteit en die uitnodigend zijn voor voorbijgangers. En vergeet niet om je kraam regelmatig te vernieuwen om de interesse van klanten te behouden.

  Veelgestelde vragen over marktkramen

  Liever een marktkraam huren of kopen?

  Wat kost een marktkraam?

  Kun je een marktkraam tweedehands kopen?

  Klantenservice

  Weet je niet precies waar je op moet letten bij het kopen van een markttent? Of heb je nog vragen over onze producten of accessoires? Geen probleem! Ons serviceteam staat voor je klaar!

  Professioneel advies

  service-luuk
  *1 Oorspronkelijke totaalprijs in deze webshop, incl. 21% btw.