excl. btw

Tuinpaviljoen in hout look als alternatief voor houten prieel

Afmetingen
Kleur
Kwaliteit
Filters wissen
14 producten
Sorteren:
 

Tuin prieel hout vs. tuinpaviljoen in hout look

Een tuinpaviljoen in hout look van Profitent24 is een open of gedeeltelijk gesloten tuin of terras overkapping in hout look. Het paviljoen wordt buiten geplaatst om beschutting te bieden tegen de zon, regen of wind. Meestal zie je overkappingen van hout en van aluminium. Beide materialen hebben hun voor- en nadelen. Een tuinpaviljoen in aluminium met houtlook lijkt een betere keuze te zijn. In aluminium kan een “houten” prieel esthetischer, duurzamer en voordeliger zijn. Dat komt omdat een prieel in hout look milieu- en onderhoudsvriendelijker dan een echt houten prieel is. Kies nu jouw tuin paviljoen in hout look uit ons assortiment!

tuinpaviljoen in hout look

Houten tuinpaviljoenen zijn populaire en aantrekkelijke elementen in een tuin. Houten paviljoenen bieden een gezellige zithoek voor sociale samenkomsten. Een klein gesloten houten prieeltje kan ook worden gebruikt als serre, schuur of opslagplaats voor brandhout.

De pluspunten van een tuin prieel in houtlook

Enkele voordelen van een houten paviljoen zijn:

 • Stijlvolle en elegante uitstraling die past bij veel architectonische bouwstijlen en tuinen.

 • Geeft een gevoel van geborgenheid, omdat een houten tuinprieel van natuurlijk en warm materiaal is.

 • Stabiel en robuust, omdat een tuin prieel van hout een hoge sterkte en draagkracht heeft.

 • Dakbedekking kan geïsoleerd worden, bijvoorbeeld met bitumen voor thermische isolatie. Daardoor kan het ook in de winter blijven staan.

 • Keuze uit een breed scala aan houtsoorten, zoals grenen, vuren, douglasspar, die verschillen in kleur, nerf, duurzaamheid en prijs.

Hout look als echt alternatief

Een prieel of overkapping in de tuin van hout gaat dus gepaard met veel inspanning, wat ook een kostenfactor met zich meebrengt. Profitent24 biedt een echt alternatief met tuinpaviljoenen in hout look, want het gepoedercoate aluminium in houtkleur met houtnerf lijkt net echt hout.

  3 Tuinpaviljoenen in hout look vergeleken

  Zoals de naam "Forest" al doet vermoeden, imiteren onze verbluffend echte en moderne overkappingen in hout look het uiterlijk van eikenhout. Voor de staanders hebben we aluminium met poedercoating gebruikt, zodat ze volledig corrosie- en weerbestendig zijn. Binnen onze productlijn Forest kun je kiezen tussen 3 verschillende kwaliteiten: Premium, Deluxe en Superior.

  De kwaliteiten verschillen in het type dak en de manier waarop de zijwanden zijn opgehangen. Het frame is voor allemaal hetzelfde, de staanders zijn gemaakt van 90 mm vierkant aluminium met reliëf, gepoedercoat in houtlook

  paviljoenen in hout look vergeleken

  Kwaliteiten Forest tuinpaviljoenen

  tuinpaviljoen forest hout look premium

  Premium

  • Softtop polyester dak met PU-coating
  • Realistische eikenhout look
  • Dubbele gordijnrails
  tuinpaviljoen forest deluxe polycarbonaat dak

  Deluxe

  • Hardtop polycarbonaat 8 mm
  • Realistische eikenhout look
  • Het hele jaar door te gebruiken
  tuinpaviljoen forest superior met stalen dak

  Superior

  • Hardtop stalen dakplaten
  • Realistische eikenhout look
  • Het hele jaar door te gebruiken

  Tuinpaviljoen hout look in 3 verschillende maten

  Forest biedt 3 verschillende maten om te kiezen. Tot onze bestsellers behoren het houten prieel 3x3 m en het houten paviljoen 3x4 m breedte. Vooral het net echte tuinpaviljoen 3x4 m met imitatie hout wordt vaak gebruikt als alternatief voor een tuinoverkapping in hout. Als je een bijzonder grote houten overkapping wenst, raden we je ons net echte houten prieel 4x4 m aan. Dit model met een dak van 4x4 m lengte x breedte biedt voldoende ruimte om een behoorlijke groep uit te nodigen en samen beschut in de tuin of op de veranda te zitten. Een houten overkapping van 4x4 m is ook perfect als hot tub-dak. Geen enkel ander van onze tuinpaviljoenen geeft je tuin zo'n groot dak om onder te relaxen als het houten prieel 4x4 in imitatiehout!

  tuinpaviljoen forest rechthoekig 3x4m

  Houten prieel met zijwanden

  Enkele voordelen van een houten paviljoen zijn:

  Ons prieel in hout look wordt geleverd met zijwanden oftewel zijpanelen. Je kunt echter altijd zelf beslissen of je je tuinpaviljoen hout look gesloten of open wilt. De zijwanden van elk prieel kunnen op elk moment flexibel geopend, gesloten en zelfs afgenomen worden. In de zomer biedt je net echte houten prieel met doek je bescherming tegen de zon, terwijl in de winter de zijwanden bescherming bieden tegen wind en regen die van opzij valt. De zijkanten of zijwanden van de Forest paviljoenen zijn:

  • Verkrijgbaar in de moderne kleuren crème & loft grey (donkergrijs)

  • Een echte blikvanger in combinatie met de houten stijl

  • Gemaakt van polyester met PA-coating

  • Voorzien van handige ritsen

  In plaats van een houten overkapping hebben onze tuinpaviljoenen Forest een dak van polyesterzeil, polycarbonaat platen of stalen platen als dakbedekking.

  Tuinpaviljoen hout accessoires

  Opbouw tuin paviljoen hout look

  Wil je een prieel van hout zelf maken of kant-en-klaar kopen? Bekijk hier de opbouw van Forest Deluxe - een leidraad en inspiratie als je een houten paviljoen zelf gaat maken of opbouwen.

  Opbouw bekijken

  Klantenservice

  Weet je niet precies waar je op moet letten bij het kopen van een tuinpaviljoen in hout look? Of heb je nog vragen over onze producten of accessoires? Geen probleem! Ons serviceteam staat voor je klaar!

  Professioneel advies

  service-luuk
  *1 Oorspronkelijke totaalprijs in deze webshop, incl. 21% btw.