excl. btw

Glazen tuinkas kopen

Kleur
Afmetingen
Zijwandhoogte
Filters wissen
8 producten
Sorteren:
 

Vergelijkbare producten

De glazen kas – een blikvanger in de tuin

Een moderne tuinkas van glas is meer dan alleen een praktische bescherming voor planten en groenten. Het is ook een aantrekkelijke blikvanger die de sfeer van je tuin verbetert. Met een glazen tuinkas kun je het hele jaar door je favoriete bloemen, planten en kruiden kweken zonder dat je je zorgen hoeft te maken over vorst, ongedierte of onkruid.

Je kunt je hobbykas uit glas ook een persoonlijk tintje geven door meubels, verlichting of decoraties toe te voegen. Een glazen kas in de tuin is dus niet alleen een investering in je oogst, maar als tuinkamer ook in je levenskwaliteit.

Glazen tuinkas als tuinkamer in de tuin

De voordelen van onze glas tuinkassen op een rijtje:

 • 15 jaar garantie op het aluminium frame

 • Zijdes van de glazenkas van 4 mm gelaagd veiligheidsglas (ESG)

 • Dak van dubbele kanaalplaten

 • In 10 jaar vergelen de kanaalplaten niet meer dan 8%

 • Roestvrijstalen schroeven

 • Alle kassen hebben regengoten

Een glazen kas kopen doe je bij de vakspecialist!


Een tuinkamer van glas of een glazen kweekkas?

Een tuinkas van glas is niet alleen een ideale plek voor planten, maar ook een gezellige tuinkamer voor mensen. Een plantenkas van glas als vrijstaande serre biedt je veel voordelen. Je kunt het hele jaar door van het buitenleven genieten zonder aan comfort in te boeten. Als je je glazen kweekkas wilt gebruiken als een vrijstaande glas serre, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Je moet er voor zorgen dat de tuinkamer van glas goed geïsoleerd is om warmte vast te houden in de winter en buiten te houden in de zomer. We raden ook aan een geschikte verwarming en ventilatie installeren om een aangenaam binnenklimaat te creëren. 

Zitje in een tuinkamer

Je kunt dus je kweekkast buiten van glas voor verschillende doeleinden gebruiken, zoals een kas voor planten en groenteteelt, atelier of wintertuin. Je kunt je glazen plantenkas naar eigen smaak inrichten en decoreren om een persoonlijke oase van welzijn te creëren. Een tuinhuis van glas als vrijstaande serre is een geweldige manier om je leefruimte uit te breiden en je tuin te verfraaien.

Een glazen kas voor kleine tuintjes

Glazen kassen hebben we in klein en groot, alle met een zijwandhoogte van 1.93 m. We hebben in ons assortiment voor kleine tuintjes een kleine kas van glas van 2.63 m bij 1.38 m en een van 2.63 m bij 1.99 m. Zelfs in kleine tuinen is een tuinkast van glas een geweldige manier om het hele jaar door vers fruit en groenten te kweken. Een mini kas van glas laat veel zonlicht binnen, wat belangrijk is voor de groei. Een glazen kweekkas in klein is ook erg decoratief en voegt een vleugje elegantie en stijl toe aan de tuin. Onze glazen kassen hebben zelfs optioneel 2 automatische dakraamopeners en een klaptafel, wat praktisch is voor het opbergen van gereedschap of accessoires.

small_greenhouse

Een kas van glas of polycarbonaat?

Glazen kassen en polycarbonaat kassen zijn twee populaire opties voor hobbytuiniers die hun planten willen beschermen tegen kou, wind en ongedierte. Maar wanneer kies je glas voor een tuinkas? Hier volgen enkele voor- en nadelen van een tuinkas uit glas of polycarbonaat.

Tuinkassen met glas platen hebben het voordeel dat ze zeer duurzaam en stabiel zijn en worden door veel mensen als esthetisch mooier beoordeeld. Een glasplaat kas laat veel licht binnen en biedt een goede isolatie. Ze is ook gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden. Tuinkassen van glas zijn echter ook duurder, zwaarder en kwetsbaarder dan kassen van polycarbonaat. Ze kunnen beschadigd raken door zware hagel of storm en moeten regelmatig gecontroleerd worden op scheuren. Ze kunnen ook te warm worden in de zomer als ze niet voldoende geventileerd of beschaduwd worden.

Glasplaten

Tuinkas glas

 • Laat veel licht binnen
 • Biedt goede isolatie
 • Makkelijk schoonhouden
 • Zwaar en kwetsbaarder
 • Blijft esthetisch mooi
 • Duur
 • Kan te warm worden in de zomer
polycarbonaat dubbele kanaalplaat

Tuinkas polycarbonaat

 • Goede bescherming tegen UV-stralen
 • Beter bestand tegen weersinvloeden
 • Gevoelig voor schimmelvorming
 • Lichtgewicht maar robuust
 • Platen kunnen vergelen
 • Kosteneffectief
 • Kan koud worden in de winter

De keuze tussen een kas van glas of polycarbonaat hangt af van verschillende factoren, zoals budget, benodigde ruimte, klimaat en persoonlijke smaak. Beide hebben hun voor- en nadelen, die zorgvuldig moeten worden afgewogen. Uiteindelijk hangt het af van wat je eigen behoeften en doelen zijn als tuinier.

Veelgestelde vragen over glazen tuinkassen

Heeft Profitent24.nl ook tuinkassen uit glas in de aanbieding?

Waarom geen tweedehands tuinkas uit glas kopen?

Heb je voor een hobbykas een vergunning nodig?

Klantenservice

Weet je niet precies waar je op moet letten bij het kopen van een glazen tuinkas? Of heb je meer informatie nodig over onze producten of accessoires? Geen probleem! Ons serviceteam staat voor je klaar!

Professioneel advies

service-luuk