excl. btw

Kleine kassen kopen

Kleur
Diepte
Zijwandhoogte
Filters wissen
15 producten
Sorteren:
 

Een mini kas voor een kleine tuin of balkon kopen

Heb je niet veel ruimte in je tuin of op je terras? Of begin je als hobbytuinier met je eerste kasje? Dan is een mini kas de optimale oplossing! Kleine kassen, oftewel kleine tuinkassen, zijn uiterst ruimtebesparend en robuust. Een tuinkas in klein is perfect voor beginners: Ondanks de kleinere afmetingen kun je een aantal soorten planten en groentes kweken en je eerste ervaringen opdoen op het gebied van zelfvoorziening. Als je je wilt richten op het kweken van tomaten, zul je dol zijn op de EMMA minikas. Of het nu gaat om een kas in klein of waar en hoe je een kleine kas gaat inrichten – hier word je verder geholpen!

Een mini kas voor een kleine tuin of balkon

Voordelen van een tuinkasje, muurkasje en patiokas

Een kleine kas is ideaal voor een kleine tuin, voor op een balkon of in een patio tuin. Een groot voordeel van onze verschillende kleine tuinkasjes: ze zijn geschikt voor bijna elke plek en toepassing! Zelfs als je in je tuin of op het balkon maar een heel kleine plekje over hebt. Vooral de EMMA mini kas buiten past in elke tuin, omdat deze smalle tuinkas maat specifiek ontworpen is voor de hoogte en niet voor de breedte.

Tuinkasje, muurkasje en patiokas

Indien je een grote tuin hebt, hoef je niet per se een kas model te kiezen dat ook groot is. Een mini tuinkas past zowel in kleine als grote tuinen. Huur je een volkstuin? Een kleine kas voor in de tuin is ook perfect geschikt voor in een volkstuin. Je kunt kleine tuinkasjes niet alleen in de tuin gebruiken, maar ook op het balkon. Zoek voor deze toepassing van tevoren uit hoeveel gewicht je balkon kan dragen en of de balkonvloer hierop berekend is.

Verschillende soorten kasjes

Kas tuin klein

Enkele tuinkasjes in ons assortiment zijn laag en breed en hebben geen stahoogte. Hun voordeel is dat ze onopvallend achter struiken in de tuin kunnen worden geplaatst. Een perfecte kas ook voor een kleine moestuin.

Tuinkasjes bekijken

Kleine tomaten kas balkon

Een hoge, smalle tuinkas, zoals onze muurkas in klein, is geschikt voor planten en groenten die in de hoogte groeien zoals tomatenplanten. Met een kleine kas op je balkon kun je toch van eigen groenten genieten of plantjes kweken.

Tomaten kassen bekijken

Kleine patiokas

Een hoge en smalle tuinkas is ook voor in een patiotuin een goede oplossing, als je toch geen uitzicht en weinig vloerruimte hebt.  Een stijlvolle hoge kas met donkergrijs aluminium kan ook een mooie blikvanger worden.

Kleine patiokassen bekijken

Planten winterrust in een plantenkasje

Een plantenkasje is een geweldige manier om je planten in de winter te beschermen tegen vorst, sneeuw en wind en om ze een optimaal klimaat te bieden. Je kunt ook exotische planten in een kleine plantenkas overwinteren die anders niet goed zouden gedijen op onze breedtegraden. Denk aan orchideeën, cactussen of palmbomen. Zet de potten in je mini plantenkas liever niet op de grond, maar op een isolerende ondervloer of op schappen.

Planten winterrust in een plantenkasje

Tip voor de plantenkas klein

Vergeet niet om een thermometer en hygrometer aan te schaffen om de temperatuur en vochtigheid in je planten kasje te controleren. Deze zijn erg belangrijk voor de groei en gezondheid van je planten. Je moet ervoor zorgen dat plantenkasjes niet te warm of te koud zijn. In de winter kun je een verwarming of isolatie gebruiken om te voorkomen dat je planten bevriezen.

  Zelfverzorging met groenten uit een kleine groentekas

  Wil je jezelf graag voorzien van verse groenten, maar heb je geen tuin of maar weinig ruimte? Dan is een eigen kleine groentekas of een kleine tomatenkas misschien de oplossing voor jou. Een groentekas maken biedt je veel voordelen: je kunt het hele jaar door groenten verbouwen, ongeacht het weer en het seizoen. Een kas biedt bescherming tegen de natuurlijke elementen. Je kunt zelf de kwaliteit en smaak van je groenten bepalen door pesticiden en kunstmest te vermijden. Je bespaart geld doordat je minder groenten hoeft te kopen in de supermarkt. En je doet iets goeds voor het milieu door met je groente kas klein je ecologische voetafdruk te verkleinen.

  Zelfverzorging met groenten uit een kleine groentekas

  Tip: Groentes moeten bij elkaar passen

  Je moet er echter wel voor zorgen dat de groenteplanten bij elkaar passen en dezelfde eisen stellen aan licht, water en voedingsstoffen. Je moet je planten ook regelmatig water geven, bemesten en snoeien en controleren op plagen of ziekten.

   Klein kasje in verschillende uitvoeringen en afmetingen

   De grootte van een minikasje hangt af van de ruimte die je hebt, je budget en je behoefte aan ruimte voor de planten. Er zijn verschillende soorten kleine tuinkasjes, variërend in vorm, maat, kleur en materiaal. Een muurkasje is bijvoorbeeld een smalle kas die niet veel plaats inneemt. Een kleine tomatenkas is niet diep maar wel hoog omdat de tomatenplanten erg hoog groeien. Denk aan stokken of gaas en plantenclips om ze te laten klimmen. Onze lage minikasjes zijn perfect geschikt voor het overwinteren van niet-winterharde planten.

   lean-to-greenhouse-assembly

   De meest voorkomende materialen zijn hout, metaal en plastic. Hout is een natuurlijk en esthetisch materiaal, maar het is ook gevoelig voor schimmel en rot. Kunststof is een goedkoop en licht materiaal, maar het is ook minder stabiel en weerbestendig. Een mini kasje van metaal of aluminium met platen van polycarbonaat is het meest robuust en duurzaam.

   Tip: Koop de kleine kas met geïntegreerd grondframe.

   Voor de montage is één voorbereidende stap essentieel: het bouwen van een fundering voor de kas. Omdat de kas die je zelf gaat bouwen klein van formaat is, raden we aan om de passende grondframe set bij het product te kopen. Klik gewoon online op de juiste actieset op de productpagina van de geselecteerde kleine kas en deze wordt samen met een geïntegreerd funderingsframe afgeleverd.

    FAQ's - Veelgestelde vragen over kleine kasjes

    Hoe gebruik je een kleine tuinkas?

    Welke groente in kleine kas?

    Heb je een vergunning nodig voor een tuinkasje?

    Klantenservice

    Weet je niet precies waar je op moet letten bij het kopen van een kleine kas? Of heb je meer informatie nodig over onze producten of accessoires? Geen probleem! Ons serviceteam staat voor je klaar!

    Professioneel advies

    service-luuk