Telefonisch advies van experts via +31 20 26 25 900
 • 10 jaar vervangingsgarantie
 • Topkwaliteit
 • Persoonlijk advies van experts: +31 20 26 25 900
Opslaan & beschermen

Opslagtenten

Opslagtenten

Opslagtenten

Bieden een betrouwbare bescherming - zijn snel op te bouwen, voordelig en 100% flexibel inzetbaar.

Toon alle producten
Opslagtenten

Opslagtenten

 • Snel op te bouwen
 • Vele verschillende ingangen en deuren verkrijgbaar
 • Statica voor de meeste afmetingen beschikbaar
 • Eenvoudig uit te breiden
Tenthallen

Tenthallen

 • Voor langdurige inzet
 • Hoge zijwanden bieden veel ruimte
 • Statica voor alle afmetingen beschikbaar
 • Professioneel zeilspan-systeem
 • Geen fundament nodig
Rondbooghallen

Rondbooghallen

Containeroverkappingen

Containeroverkappingen

meer ervaren
inklappen
Persoonlijk advies van experts

Hulp nodig?

Advies van experts

+31 20 26 25 900

ma. - vr. 09:00 - 18:00 uur
za. 09:00 - 13:00 uur

Stuur een e-mail

E-mail onze klantenservice

Onze klantenservice zal zo snel mogelijk reageren.

145 resultaten
Opslagtent 5x8m met schuifdeur - 3,0m zijwandhoogte, PVC 550, met grondframe
Opslagtent 5x8m met schuifdeur - 3,0m zijwandhoogte, PVC 550, met grondframe
Direct leverbaar
vanaf 2.159,-
incl. 21% btw
Opslagtent 4x8m met ritssluitingen - 3,0m zijwandhoogte, PVC 550, met grondframe
Opslagtent 4x8m met ritssluitingen - 3,0m zijwandhoogte, PVC 550, met grondframe
Leverbaar vanaf 20.06.2022
vanaf 1.439,-
incl. 21% btw

Opslagtenten & magazijntenten kopen

Opslagtent gevuld met pallets

Ben je op zoek naar een hoogwaardige en extra hoge, brandveilige opslagtent die waterdicht en UV-bestendig is? Bekijk dan ons ruime aanbod opslagtenten (ook wel stockagetent of magazijntent genoemd) in verschillende formaten, kleuren en uitvoeringen.

Onze Opslagtenten zijn 100% waterdicht en bieden je een plek voor de opslag van goederen die beschermt tegen wind, zon, regen en andere vormen van neerslag. Volledig afgesloten, dus met alle zijwanden opgezet, beschermt het tijdelijke magazijn je voorraad ook voor nieuwsgierige blikken en geeft het jou en je personeel privacy tijdens de klus.

Zoek je meer informatie over een stockagetent voordat je er een wil kopen? Stel je vragen gerust aan onze tentenexperts! Wij zijn bereikbaar van Ma. - vr.: 9 - 18 uur, Za.: 9 - 13 uur via +31 20 26 25 900. Je kunt ook per e-mail contact met ons zoeken op klantenservice@profitent24.nl.

Opslagtent als tijdelijk magazijn

Opslagtent als overkapping gebruikt

Een opslagtent kan flexibel worden ingezet door particulieren of door bedrijven, bijvoorbeeld als opslaghal, als tijdelijke garage voor voertuigen en machines of in de landbouw als weidetent of schuur. Een stockagetent is daardoor een uitstekend alternatief voor een permanente opslagplaats.

Bij het ontwerp van een magazijntent gaan wij er standaard van uit dat de tent in ieder jaargetijde gebuikt wordt als een betrouwbare plaats voor de opslag van goederen. Een stockagetent van ons heeft een lange levensduur en is winterbestendig. Alle frames zijn van gegalvaniseerd staal en zijn corrosiebestendig.

Er wordt geen PE gebruikt als zeilmateriaal, alleen robuust, duurzaam PVC. PVC is 100% waterdicht en geeft een hoge UV-bescherming. De Professional Opslagtenten zijn ook te bestellen met een brandvertragend gecertificeerd PVC zeil.

Tips voor het kopen van een Opslagtent

Grote of kleine Opslagtent

Opslagtent Professional Prime in de landbouw

Uiteraard moet je eerst berekenen wat de grootte en breedte van je tijdelijke magazijn moeten zijn op de beoogde locatie. Bij ons vind je kleine opslagtenten in de maat 3x2 meter, tot grote opslagtenten van 8x36 meter. Er zijn ook verschillende hoogtes, tussen de 2 en 4 meter.

Een Professional Opslagtent biedt bijvoorbeeld veel verticale ruimte, zodat goederen en koopwaar hoog kunnen worden opgestapeld. Als je je tent echter wil gebruiken voor projecten waarvoor bijvoorbeeld met voertuigen in de tent wordt gereden of personen constant naar binnen en buiten lopen, is een tent met grotere afmetingen en dus meer oppervlakte, die voorzien is van dakvensters voor natuurlijke verlichting, wellicht meer geschikt.

Kwaliteit opslagtent

Opslagtent Everest Prime als industrietent gebruikt

Onze opslagtenten zijn verkrijgbaar in de kwaliteitsniveaus Economy, Premium en Professional. De verschillen zitten voornamelijk in het materiaal en de stoffen van de dakzeilen, het frame, de structuur en de stabiliteit.

Elke productlijn van onze Opslagtenten wordt gekenmerkt door bepaalde eigenschappen en verschilt in prijs, materiaal en constructie. Er zijn drie productlijnen: Economy, Premium en Professional.

Economy Opslagtent: de solide compacte klasse

Onze instapklasse, de Economy productlijn, heeft een eenvoudig frame zonder bodem- en dakversterking. Dat maakt hem lichter, en dus gemakkelijker op te bouwen, af te breken en op te bergen. Het PVC-zeildoek weegt ca. 500 g/m². De Economy Opslagtenten zijn uitstekend voor mobiel, tijdelijk gebruik als onderdak of opslagruimte. Voor een comfortabel transport vind je in ons assortiment ook verschillende Draagtassensets.

Premium Opslagtent: de middenklasse

De Premium lijn is de middenklasse van onze Opslagtenten. Deze magazijntent heeft een PVC zeil van ca. 500 g/m², een grondframe en een dubbele versteviging voor het dak. Daardoor is dit type stockagetent stabiel, stevig en duurzaam.

Professional Opslagtent: de topklasse

In de Professional-lijn vind je onze beste en stevigste Opslagtenten, met het sterkste frame. Naast een grondframe heeft de Professional een dubbele dakversteviging, en PVC dekzeil van 550 g/m². Deze productlijn is ook verkrijgbaar met zijhoogtes van 2,6 meter.

Bekijk aanbiedingen Opslagtenten

Op zoek naar een koopje? Bekijk dan onze Aanbiedingen. Hier vind je niet alleen Opslagtenten voor een aantrekkelijke en betaalbare prijs, maar ook vele andere van onze producten, zoals Partytenten, Garagetenten en Tenthallen.

Voordelen van een Opslagtent

Opslagtent met pallets

Snel aan te passen

Als het opslagvolume van een bedrijf op korte termijn moet worden vergroot, dan biedt een opslagtent de perfecte oplossing! In een handomdraai creëer je een overdekte ruimte voor materialen, goederen en machines. Terwijl een permanente schuur of loods in veel gevallen een vergunning nodig heeft en tijd en geld kost om te bouwen, bespaart een mobiele tentoplossing je tijd en geld.

Een magazijntent is goedkoper dan vergelijkbare permanente bouwwerken. Ze kunnen in betrekkelijk korte tijd en met weinig personeel worden opgebouwd. Voor de bouw van een loods is bijvoorbeeld meer tijd nodig en moeten hogere kosten worden gemaakt. Als de tijdelijke opslagruimte toch te klein blijkt te zijn, is dat zo aangepast door simpelweg meerdere tenten met behulp van Verbindingsgoten samen te voegen om een grotere maat tent te realiseren. Een permanent magazijn daarentegen kan niet zo gemakkelijk en zonder ingrijpende bouwkundige maatregelen worden uitgebreid.

Een opslagtent als kleedkamer

Grote flexibiliteit en mobiliteit

Een tijdelijk bouwwerk als een opslagtent is eenvoudig op te zetten. De tent kan snel en flexibel worden vervoerd en op een andere plaats worden opgebouwd, en hij kan worden opgeslagen of doorverkocht wanneer hij niet meer nodig is.

Behalve voor kortstondig gebruik is een PVC magazijntent ook perfect om het hele jaar door te gebruiken voor de opslag van goederen. De hoogwaardige, robuuste materialen garanderen een lange levensduur.

De wanden van onze opslagtenten kunnen deels worden weggelaten, zodat je meerdere ingangen kunt creëren. Zo heb je je magazijntent zonder al te veel problemen aangepast wanneer de situatie daarom vraagt, en is je tent ook voor verschillende typen projecten in te zetten.

Weerbestendig en stabiel

Professional opslagtent

Een opslagtent moet weerbestendig, stabiel en wintervast zijn. De tenten in ons assortiment zijn gemaakt van hoogwaardige materialen, en hebben speciale verankeringssystemen voor de bodem.

Het dekzeil van een tijdelijk magazijn is gemaakt van scheurbestendig PVC, dat vergelijkbaar is met vrachtwagenzeil. PVC is UV-bestendig en bestand tegen temperaturen van -30 tot +50 °C. Het tentzeil en het tentdak liggen strak op het frame, om gewapper te voorkomen. Speciale spansystemen kunnen deze verbinding nog sterker maken.

Het gegalvaniseerde stalen frame zorgt voor meer stabiliteit: extra sterke buizen, verbindingsstukken en grondpennen maken de tent stabiel. Stormbanden kunnen de stabiliteit nog verder verhogen.

Opslagtent stabieler maken

Opslagtent met stormspanbanden gezekerd

De stabiliteit van een van onze opslagtenten kan zonder al te veel problemen worden vergroot – daarvoor verkopen wij speciale accessoires. Je kunt bijvoorbeeld een van onze Stormbeveiligingssets, bestaande uit robuuste spanbanden en grondpinnen of betonankers, bij je opslagtent kopen. Hierdoor zorg je voor een veel stevigere verankering in de bodem. De Stormbeveiligingssets zijn universeel, en kunnen dus ook op andere van onze producten, zoals een partytent, garagetent of tenthal, gebruikt worden.

Bekijk ook het Safety Plus Pakket. Dit pakket, inclusief verstevigingen als een staalkabelsysteem, grondankers en dikkere spanbanden, wordt tevens geleverd met een staticaberekening. Met deze berekening wordt aangetoond welke lasten de constructie gegarandeerd kan dragen. Met het Safety Plus Pakket is je tent bestendiger tegen harde wind en zware weersomstandigheden *6).

Brandveilig gecertificeerde opslagtenten

Opslagtent Everest Prime Plus met brandvertragend gecertificeerd PVC-zeil

De Opslagtent kan ook geleverd worden met een brandvertragend certificaat, dat voldoet aan de Europese normen (bijvoorbeeld D - DIN 4102 - B1/B2, A-EN 13501-1 of CH-BKZ 5.2) Zo ben je er zeker van dat je professionele goederen veilig opgeslagen zijn en voldoen aan de voorwaarden van bijvoorbeeld brandveiligheidsinstanties en verzekeringen.

De brandvertragend gecertificeerde modellen zijn op onze website voorzien van een pictogram van een vlammetje met een oranje streep erdoor. Let bij het het kopen van je tent dus op dit logo als je een brandvertragende opslagtent zoekt.

Opslagtent zelf repareren

Bij beschadigingen is het belangrijk om de industrietent zo spoedig mogelijk te repareren, want een alleen een intacte tent geeft je de zekerheid dat je goederen veilig opgeslagen liggen. Kleine reparaties aan het zeil kun je ook altijd zelf uitvoeren met onze Reparatieset, waarmee je gaten in het zeil kunt herstellen met PVC-lijm en losse stukjes PVC. Als de oogjes waarmee het zeil aan het frame wordt verbonden vervangen moeten worden, kun je met de meegeleverde gereedschappen en vervangende oogjes gemakkelijk nieuwe oogjes in het zeil slaan.

Na een bestelling bij ons zijn er gegarandeerd 10 jaar vervangende onderdelen beschikbaar, die je via onze website kunt aanvragen. Klik in de webshop op het tabblad Reserveonderdelen en laat je gegevens achter op het formulier. Onze klantenservice neemt dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Service en garanties

Profiteer van onze jarenlange ervaring en onze een uitstekende service, ook na de aankoop. Een van de grootste voordelen van ons als fabrikant: voor de meeste van onze producten garanderen wij dat er tot 10 jaar na je bestelling reserveonderdelen in huis zijn.

Heb je nog vragen voordat je een bestelling wil plaatsen? Wij helpen je verder en voorzien je graag van info en advies! Onze klantenservice is bereikbaar van Ma. - vr.: 9 - 18 uur, Za.: 9 - 13 uur via +31 20 26 25 900 of via klantenservice@profitent24.nl.