excl. btw

Bodembevestigingen

Bodembevestiging voor tent kopen

Een bodembevestiging draagt bij aan de stabiliteit van je tent. Met de juiste grondankers of grondpinnen staat je tent steviger in de bodem, zodat je beter voorbereid bent op harde windstoten.

Er zijn verschillende bodembevestigingen waarmee je een tent veilig op of in de grond plaatst: grondankersgrondpinnen of verzwaringen van de staanders. Iedere bevestiging heeft zijn eigen voordelen en nadelen, afhankelijk van de ondergrond. Er is dus niet één type bodembevestiging dat altijd het beste resultaat biedt. Voor een harde ondergrond als beton is bijvoorbeeld een ander type verankering nodig dan voor een zachte bodem.

Bodembevestiging voor tent

Grondpinnen: voor zachte grond

Om een tent op een zachte ondergrond op te zetten raden we het gebruik van grondpinnen aan. Met zachte bodem bedoelen we zand, grind of gras. Grondpinnen zijn gebruikelijk bij campingtenten, waar ze ook wel haringen of tentharingen worden genoemd. Meestal is er alleen een hamer nodig om de grondpin diep in de grond te slaan. De scheerlijnen van de tent worden aan de grondpinnen verbonden, waarna de tent veilig verankerd is in de bodem. Wij verkopen sets van 48 en 12 grondpinnen.

Grondpinnen: tentverankering voor zachte grond

Grondankers: voor harde grond

Voor het verankeren van een tent op een harde ondergrond zijn onze grondankers van verzinkt staal het meest geschikte product. Met een harde ondergrond bedoelen we beton, tegels, hout of asfalt. Er dient eerst een gat in de grond te worden geboord van minstens 10 cm diep, waar het grondanker in geplaatst kan worden. Het grondanker wordt vervolgens vastgeschroefd. De scheerlijn van de tent kan aan het oog van het anker worden bevestigd. Wij verkopen sets van 816 of 24 grondankers.

Grondankers voor harde grond

Tentvoeten

Wanneer er geen gat in de bodem kan worden gemaakt voor een grondpin of grondanker kun je altijd nog onze verzwaarde tentvoeten gebruiken. Een set tentvoeten bestaat uit metalen kruizen met een maat van 45 x 45 cm. Een kruis kan aan de onderkant van een ronde hoekstaander worden gemonteerd. Op de voeten plaats je gewichten als betonnen tegels of haltergewichten. Door het extra gewicht staat de tent steviger en stabieler op de grond. Wij verkopen sets van 2 of 4 tentvoeten.

Tentvoeten voor partytenten en opslagtenten

Bodembevestiging voor easy up partytenten

Voor het verankeren van easy up partytenten zijn verschillende producten beschikbaar. Ze werken echter volgens hetzelfde principe: de staanders van een easy up partytent worden met gewichten uitgerust. Door de gewichten is de tent minder vatbaar voor windstoten. Hiervoor verkopen we gewichtsplaten en gewichtszakken.

Gewichtszakken voor easy up partytenten

Klantenservice

Heb je nog vragen over een of meerdere artikelen uit ons assortiment bodembevestigingen? Geen probleem! Ons serviceteam staat voor je klaar!

Professioneel advies

service-luuk