Telefonisch advies van experts via +31 20 26 25 900 Experts opbellen Telefonisch advies van experts
+++ I.v.m. bouwvakvakantie zijn wij op zaterdag 24 juli, 31 juli, 7 augustus en 14 augustus gesloten. +++
 • 10 jaar vervangingsgarantie
 • Topkwaliteit
 • Persoonlijk advies van experts: +31 20 26 25 900
Persoonlijk advies van experts

Hulp nodig?

Advies van experts

+31 20 26 25 900

ma. - vr. 09:00 - 18:00 uur
za. 09:00 - 13:00 uur

Stuur een e-mail

E-mail onze klantenservice

Onze klantenservice zal zo snel mogelijk reageren.

WeidetentenWeidetenten

100% waterdichte professionele weidetenten

Bekijk video Bekijk
20 resultaten

Weidetenten & mobiele schuilstallen kopen bij Profitent24

Verschillende soorten weidetenten

In onze webwinkel vind je meerdere modellen weidetenten en mobiele schuilstallen in verschillende afmetingen en kwaliteiten. Het assortiment strekt zich uit van de BASIC weidetenten tot de PROFESSIONAL mobiele schuilstallen met panelen. Alle modellen zijn 100% waterdicht en bieden een hoge UV-bescherming - dus perfect voor het opslaan van hooi, voer, landbouwmachines of voertuigen. De PROFESSIONAL weidetent kan daarnaast ook als schuilstal voor je paarden, ezels, koeien gebruikt worden als bescherming tegen regen, zon en insecten.

Bestel nu bij Profitent24 - De nr. 1 in professionele weidetenten en mobiele schuilstallen in Nederland en België!

Jouw voordelen:

 • 10 jaar garantie op vervangingsonderdelen
 • 60 dagen bedenktijd op alle artikelen
 • Professioneel advies en uitstekende service

Advies nodig bij het kiezen van de juiste weidetent? Onze experts zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag Ma. - vr.: 9 - 18 uur, Za.: 9 - 13 uur via +31 (0)20-26 25 900 of per e-mail via klantenservice@profitent24.nl. Je bent voor persoonlijk advies ook van harte welkom in onze showroom in Emmen.

Onze weidetenten en mobiele schuilstallen: sterk, stevig en uiterst weerbestendig

Mobiele weidetenten en schuilstallen worden over het algemeen het hele jaar door ingezet en worden hierdoor aan weer en wind blootgesteld. Een stabiel, standvastig frame met hoogwaardige materialen is daarom de basis, zodat je de schuilstal het hele jaar door kunt gebruiken.

Een weidetent op een grasveld met pony´s

Daarom bestaan onze frames uit volledig gegalvaniseerd dikwandig staal. Omdat het staal volledig verzinkt is, is het frame uitstekend beschermd tegen corrosie en erg robuust.

De zeilen van alle weidetenten zijn gemaakt van PVC. PVC-zeil is een zeer sterk materiaal dat ook wel "vrachtwagenzeil" wordt genoemd. Het is bestand tegen sterke weersinvloeden zoals wind, grote temperatuurschommelingen, zonlicht en neerslag.

Onze PVC-zeilen hebben bovendien een geweven binnenraster dat de zeilen beschermt en versterkt. De zeilen van de weidetenten zijn gemiddeld ca. 550 tot 720 g/m² zwaar. Polyethyleen zeil met een gemiddelde dikte van ca. 180 tot 300 g/m² zijn niet geschikt voor weidetenten.

Weidetent met dakvensters en een paard

Onze mobiele schuilstal is een constructie die geschikt is om herhaaldelijk en tijdelijk op verschillende locaties te worden opgezet en afgebroken. Meestal zijn hiervoor geen officiële vergunningen nodig. De regelgeving kan echter verschillen in de afzonderlijke gemeentes. Neem daarom best vooraf even contact op met de plaatselijke bevoegdheden.

Binnen het weidetent-assortiment hebben we drie productklasses: PROFESSIONAL, PREMIUM en BASIC. Deze tenten zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en verschillen in hun mogelijke toepassingen.

Beste materialen: Onze PROFESSIONAL mobiele schuilstal

Onze PROFESSIONAL mobiele schuilstallen zijn standaard met een ca. 720 g/m² zwaar brandvertragend gecertificeerd PVC Prime zeil uitgerust. De schuilstal heeft panelen in de binnenruimte en is verkrijgbaar in de afmetingen 4x4m en 6x6m. Er zijn voor deze schuilstallen wind- en insectenbeschermingsnetten voor 4x4m en 6x6m verkrijgbaar, deze kun je optioneel aan de zijkanten monteren.

De 6x6m variant is ook verkrijgbaar met zogenaamde dakvensters. Deze dakvensters zijn gemaakt van transparant PVC-materiaal en zorgen ervoor dat er daglicht in de binnenruimte valt en de dieren dus veel meer kunnen zien. Voor deze 6x6m variant is er een paneel met poort verkrijgbaar, hiermee kan indien nodig de ruimte worden afgesloten. De PROFESSIONAL mobiele schuilstal 6x6m is verkrijgbaar in het donkergroen.

Goed om weten: Naast de opslag van machines, hooi en voer is de PROFESSIONAL weidetent bovendien ook geschikt als mobiele schuilstal voor dieren zoals paarden, schapen, koeien of ezels. Deze dieren brengen een groot deel van hun tijd buiten door. Zodat de dieren zich goed voelen en beschutting tegen zon, wind of slecht weer kunnen vinden, zijn weidetenten een ideale schuilstal.

Extra sterk: De PREMIUM weidetenten

De PREMIUM weidetenten voldoen precies aan je verwachtingen van een stabiele tent als opslagplaats of overkapping voor je landbouwgoederen. Ze worden met name gekenmerkt door een extra stevig ovaal buisprofiel van volledig gegalvaniseerd staal en hebben ook grote voetplaten voor de grond. Deze grote voetplaten geven de overkappingen een zeer hoge mate aan stabiliteit.

Het ca. 550g/m² PVC-zeil is bijzonder slijtvast dankzij het scheurvaste binnenweefsel. Je kunt echter ook kiezen voor een brandwerend PVC Prime dakzeil met een gewicht van ca. 720 g/m² voor je PREMIUM weidetent. Beide zeilen worden met een speciaal zeilspansysteem aan het zware frame van de tent bevestigd. Dit vermindert de vorming van waterzakken en de vatbaarheid voor wind. Bovendien is het frame van de PREMIUM weidetent tot 6 keer versterkt en zijn de dak- en zijwanden uit één stuk gemaakt - voor extra stabiliteit.

Goed om weten: De PREMIUM weidetent is uitgerust met ingebouwde ventilatieflappen - om het binnendringen van vocht te voorkomen en voor een optimale luchtcirculatie in de tent. Dankzij deze ventilatieflappen worden je landbouwvoertuigen of je opgeslagen hooibalen en machines optimaal beschermd tegen wind, regen, vuil - en in de winter tegen roest en eventuele schade. PREMIUM-weidetenten zijn niet geschikt voor het houden van weide- en landbouwdieren.

Snel opgebouwd: De BASIC weidetenten

Onze BASIC weidetenten zijn makkelijk te verplaatsen en laten zich snel opbouwen en afbreken. Afhankelijk van de ondergrond kan er tijdens de aankoop worden gekozen voor een verankeringssysteem voor beton of aarde. Onze BASIC schuilstallen zijn er in de afmetingen van 3,3x4,8m tot en met 3,3x9,6m.

De BASIC weidetent heeft ca. 550 g/m² zware PVC zeilen en de BASIC PLUS heeft ca. 720 g/m² zware PVC Prime zeilen. Deze Prime zeilen zijn brandvertragend gecertifeerd. Beide soorten zeilen hebben naden die onder een hoge temperatuur zijn verzegeld. Daarnaast zijn de zeilen 100% waterdicht en hebben ze een gecertificeerde zonbeschermingsfactor (SPF) van 80+. De ca. 720 g/m² zware Prime zeilen zijn zeer scheurbestendig - 9x hoger dan gebruikelijke PVC-zeilen. Daarnaast zijn deze zeilen uiterst resistent tegen grote temperatuurschommelingen van tussen de -30 en +50 graden Celsius.

Goed om weten: Onze garagetent en onze weidetent BASIC zijn identieke tenten die gebruikt kunnen worden als carport of als overkapping. Ze zijn van de hoogste kwaliteit en uiterst stabiel. Als permanente tent bieden ze bescherming tegen weer en wind en dienen ze als opslagruimte voor machines, apparatuur, voer, oogst en voertuigen. De BASIC en BASIC PLUS weideoverkappingen zijn net als de PREMIUM weideoverkappingen niet geschikt als paardenboxen of als buitenboxen of staltenten voor dieren.

Alle kwaliteiten in één oogopslag

ProductBreedte x lengte in mPVC dekzeil dikteMet panelenOptionele accessoires
Basic weidetent3,3 x 4,8 (tot 9,60)ca. 550 g/m²Nee
 • Stormbeveiliging
Basic plus weidetent3,3 x 4,8 (tot 7,20)ca. 720 g/m²Nee
 • Stormbeveiliging
4x4 Professional weidetent4x4ca. 720 g/m²Ja
 • Wind- en insectenbeschermingsnettene
6x6 Professional weidetent6x6ca. 720 g/m²Ja
 • Wind- en insectenbeschermingsnet
 • Paneel met poort
6x6 Professional weidetent met dakvensters6x6ca. 720 g/m²Ja
 • Wind- en insectenbeschermingsnet
 • Paneel met poort

Zoek je nog grotere tenten als overkapping of als opslag voor je machines? Neem dan even een kijkje in de categorie tenthallen. De Wikinger tenthallen kunnen hier interessant zijn.

Voordelen van weidetenten en mobiele schuilstallen

Een weidetent bij een manage

Weidetenten zijn uitstekend geschikt als opslag of als overkapping voor landbouwvoertuigen, machines, materiaal, hooi of voer. Hierdoor zijn weidetenten de optimale opslagtenten voor het hele jaar door.

Mobiele schuilstallen daarentegen bieden beschutting voor je dieren en voldoen zo aan de basisbehoefte veiligheid en zekerheid. Je dieren zijn zo beschermd tegen regen, harde wind of te veel zonlicht. De schuilstal dient dan ook als een optimaal onderkomen op de weide voor o.a. paarden, ezels of schapen.

Mobiele opslag op de weide

De hoge mobiliteit van weidetenten en mobiele schuilstallen draagt ertoe bij dat ze te allen tijde kunnen worden gedemonteerd, opgeslagen of flexibel elders kunnen worden opgezet. Dit is precies de reden waarom dit type weidebeschutting ook wel een "mobiele constructie" wordt genoemd. Vervul je droom van een ruimte die voldoet aan je behoeften, die je volledig kunt inrichten waar je het nodig hebt - zonder veel administratieve rompslomp. Dit is een groot voordeel als er gebruik wordt gemaakt van een gehuurde woning in plaats van een eigen woning. Tenten kunnen dus altijd worden verplaatst of doorverkocht. Houd er echter rekening mee dat de goedkeuringsvoorschriften in alle gemeentes kunnen verschillen. Wij raden je daarom aan om vooraf gedetailleerde informatie over voorschriften in te winnen.

Het voordelige alternatief voor massieve gebouwen en weidestallen

Mobiele weidetenten en mobiele schuilstallen zijn aantrekkelijke alternatieven voor een massieve constructie zoals een carport. In het geval van een vaste open stal op je eigen terrein heb je bijvoorbeeld een bouwvergunning nodig, terwijl bij weidetenten geen extra vergunning nodig is. Er zijn twee opties voor mobiele open stallen: weidehut of mobiele schuilstal.

Mobiele weidehutten zijn ook geschikt als paardenopvang en als buitenbox voor andere grazende dieren zoals schapen. Ze bieden bescherming tegen slecht weer en kunnen ook dienen als voederplaats. De schuilstal verschilt van de weidehut in die zin dat het gemakkelijker is om deze zonder auto te verplaatsen. De hutten zijn meestal gemaakt van golfplaten, waardoor ze zwaarder zijn. Bovendien zijn schuilstallen goedkoper dan weidehutten en hebben ze ook een betere isolatie.

Van staltent tot opslagtent

PROFESSIONAL mobiele schuilstallen kunnen als mobiele paardenbox, overkapping, stal of als beschutte voeder- en staanplaats voor paarden, schapen, koeien en andere dieren gebruikt worden. Weidetenten daarentegen zijn ontworpen als stabiele schuilplaatsen voor machines, tuingereedschap of als garage voor voertuigen. In de landbouw is het gebruik van een weideschuilplaats bijzonder populair als mobiele opslagruimte voor hooi, stro, hout of andere goederen.

Indien je als landbouwonderneming, als bedrijf of als particulier een grotere tent nodig hebt, raden we je aan om bij onze rondbooghallen, tenthallen en opslagtenten te kijken. Hier vind je zeer grote stabiele en duurzame tenten die bestand zijn tegen de vele weersinvloeden. Enkele tenten zijn zelfs met statica verkrijgbaar.

Opbouw

Het frame van een weidetent

De opbouwtijd van een mobiele weidetent hangt samen met de maat en de complexiteit van het product. Als de overkapping uit verschillende kleine delen en een complexe dakconstructie bestaat, duurt de opbouw langer. Voor een 6x6m PROFESSIONAL mobiele schuilstal heb je met 2-4 personen gemiddeld ca. 5 uur nodig. Voor een correcte opbouw is geen fundering noodzakelijk, maar wel mogelijk om de schuilstal op te plaatsen. De ondergrond dient in ieder geval vlak te zijn, zodat de mobiele schuilstal recht staat. Naar behoefte kun je kiezen tussen aarde of beton bevestigingsmateriaal voor de schuilstal. Bij de levering is eenvoudig te volgen opbouwhandleiding inbegrepen.

Het demonteren van de mobiele schuilstal is dankzij de eenvoudige bouwwijze snel mogelijk. Hiermee is het mogelijk om de schuilstal snel en eenvoudig op te slaan of te transporteren.

Zorg en onderhoud

Wie zijn weidetent lang wil kunnen gebruiken, dient zijn tent regelmatig te controleren, te reinigen en indien nodig te repareren. Controleer of alle grondpinnen en het verankeringssysteem nog goed in de grond vastzitten. Kijk daarnaast de elastieken met bal en de zeilen na. Op het moment dat je een beschadiging ziet, dient deze zo snel mogelijk te worden gerepareerd, zodat de schade niet groter wordt. Je kunt het best bij de reparatie gebruik maken van originele onderdelen en materialen, deze zijn namelijk door ons speciaal voor deze tenten ontwikkeld. Vervangingsonderdelen en -materialen hebben wij voor bijna alle producten tot 10 jaar na aankoopsdatum beschikbaar. Bel ons op of stuur een e-mail naar klantenservice@profitent24.nl en onze klantenservice helpt je hiermee verder.

Meer informatie over onze accessoires vind je hier: Accessoires

De zeilen kun je eenvoudig met water, reinigingsmiddel of met onze speciale PVC-reiniger schoonmaken. Voordat je de tent opslaat, dient deze helemaal droog te zijn om schimmelvorming te voorkomen.

Advies nodig? Wij helpen jou graag!

Onze weidetent-experten helpen ja graag. Bel ons op +31 (0)20-26 25 900, of stuur een e-mail naar klantenservice@profitent24.nl. Je bent voor persoonlijk advies ook van harte welkom in onze showroom in Emmen.