excl. btw

Mobiele fietsenbergingen kopen

Afmetingen
Ingang
Prijs
Filters wissen
10 producten
Sorteren:
 

Mobiele fietsenbergingen voor het stallen van je fietsen

Als je een overdekte fietsenstalling gaat kopen, verwacht je dat de fietsenberging weerbestendig en waterdicht is. Een fietsberging zoals een fietsenschuur van steen of beton voldoet aan deze eisen. Helaas is dit niet handig als je hem wilt verplaatsen. Ben je daarom op zoek naar een mobiele fietsenstalling om je fietsen veilig te stallen? In dat geval zijn onze mobiele fietsenbergingen precies goed voor jou! Onze fietsen bergingen zijn van hoge kwaliteit, veel goedkoper dan een permanent fietsschuurtje en kunnen individueel en flexibel worden opgezet. Ook zijn ze perfect geschikt als veilige fietsenberging voor je elektrische fiets of als bakfiets berging.

Fietsenberging in de tuin

Handige oplossing voor fietsenstalling in je tuin of voortuin

Erger je je ook aan die rommelige fietsenstalling in je voortuin? Zoek je naar een goede oplossing voor de fietsen in je voortuin? Zowel een vaste fietsenberging voor in een voortuin als een mobiele garagetent zijn perfect als fiets garage. In beide varianten vinden zowel fietsen, e-bikes als motoren het hele jaar door beschutting en bescherming tegen weer, regen en wind. Bovendien kunnen beide soorten fietsenhokken in de tuin ook gebruikt worden om materiaal in op te bergen, zoals grasmaaiers of kruiwagens.

Het grootste verschil is dat een mobiele fietsoverkapping in je voortuin niet gebonden is aan één plek in de tuin. De mobiele fietsenstalling uit de voortuin kan dus ook flexibel meegenomen worden naar de volgende kampeertrip. Het massieve fietsenschuurtje uit de voortuin daarentegen is vast en gebonden aan de plaats van installatie. We hebben de belangrijkste verschillen tussen een fiets opbergen in de garage of mobiel fietsenhok in de voortuin hieronder samengevat.

Mobiele fietsenberging en fietsschuur vergelijken

Fietsenberging in de tuin

Mobiele fietsenberging tuin

Eigenschappen

 • De mobiele stalling is goedkoper dan een permanent gebouw
 • Een overkapping beschermt tegen weersinvloeden & roest
 • Kan op elk moment eenvoudig worden verplaatst & uitgebreid
 • Verkrijgbaar in veel verschillende maten

Mogelijke toepassingen

 • Het hele jaar door beschutting voor fietsen, e-bikes & motoren
 • Fietsenstalling met extra ruimte voor bijvoorbeeld tuingereedschap
 • Een praktische kampeertent voor fietsen, andere opslag of een camping douche op zonne-energie!
Houten fietsschuur

Vaste fietsenschuur voortuin

Eigenschappen

 • Duur en ingewikkeld om te bouwen
 • Beschermt goed tegen wind, zon, weer en roest
 • Kan niet eenvoudig worden verplaatst of uitgebreid
 • Vast en verbonden met de fundering
 • Kan worden uitgerust met fietshaken aan de wand

Mogelijke toepassingen

 • Stallen van fietsen, motoren, elektrisch gereedschap en huishoudelijke artikelen
 • Een schuur voor voertuigen en gereedschap
 • Een extra speelruimte voor kinderen en tieners

Fietsenberging van kunststof vs. hout vs. metaal

Een fietsenschuurtje van hout is een effectieve en betaalbare optie voor iedereen die zijn fiets in de tuin wil stallen. Misschien heb je een houten fietsberging of een ander dergelijk fietsenberging van hout, kunststof of staal al als optie overwogen. Je hebt een ruime keuze, van een stenen of metalen fietsenberging, over een houten fietsenberging of een kunststof fietsenberging, tot een kosteneffectieve, flexibele optie zoals een garagetent als overkapping voor fietsen. In de bovenstaande tabel toonden we al eerder enkele verschillen tussen een verplaatsbare kunststof fietsenberging en een permanente fietsenstalling van bijv. hout.

Fietsenberging van kunststof vs. hout vs. metaal
 • Een houten fietsenstalling of overkapping vraagt veel zorg en onderhoud. Een fietsenhok van hout moet regelmatig geschuurd, geverfd en gelakt worden.

 • Daarom zijn al onze fietsenhokken met kunststof dakzeil gemaakt met een frame van metaal. Het frame is van schok- en krasbestendig staal. Onze stalen fiets overkappingen hebben daardoor geen onderhoud nodig. Het stalen frame van onze Economy en Premium fiets overkapping is gepoedercoat en dat van onze Professional fiets overkapping is gegalvaniseerd.

Voor een fietsberging geschikt voor 3 fietsen raden we onze garagetent van 2,4 m aan. In dit fiets schuurtje kunnen gemakkelijk 3 fietsen naast elkaar geplaatst worden. Als je op zoek bent naar een fietsberging voor 5 fietsen, is het belangrijk dat de fietsoverkapping voldoende groot is. We raden dan aan om gebruik te maken van een fietsrek en te kiezen voor een grotere garagetent, zoals bijvoorbeeld een formaat van 2,4 x 3,6 m.

Fietsenhok zelf bouwen vs. kant-en-klaar fietsenhok bouwpakket

Je kunt zelf een fietsenhok bouwen. Je hoeft geen gespecialiseerd bedrijf in te huren voor de bouw van een overkapping. Bij een fietsenhok bouwpakket, zoals onze prefab fietsenstalling, bevat de levering al instructies en alle benodigde onderdelen. Na ontvangst van je fietsenstalling bouwpakket kun je meteen beginnen met het bouwen van je fietsoverkapping! Onze garagetenten voor fietsen zijn ook gemakkelijk te monteren. Het is niet nodig om een fundering te storten, dus je kunt de locatie van je tent op elk moment veranderen als dat nodig is.

DTL05_CAR_PRO_0000x0000_GY

Eenvoudige montage van een PVC garagentent als overkapping voor je fietsen

Tip:

Als je je fiets lang in de box wilt opbergen en hem wilt beschermen tegen alle weersomstandigheden, raden we een stormbeveiliging aan. Dit accessoire verhoogt de stabiliteit van je fietsbox vele malen en bestaat uit spanbanden, ratelspanners en stevige grondpinnen voor een stevige verankering aan de grond.

  FAQ's - Veelgestelde vragen over fietsenbergingen

  Heb je een vergunning nodig voor een fiets schuur

  Is het slecht om je fiets buiten zonder afdak te laten staan?

  Hoeveel ruimte heb je voor 4 fietsen nodig?

  Klantenservice

  Zoek je de juiste fietsenstalling voor in de tuin? Wil je meer weten over onze garagetenten? Geen probleem! Ons serviceteam staat voor je klaar!

  Professioneel advies

  service-luuk
  *1 Oorspronkelijke totaalprijs in deze webshop, incl. 21% btw.