excl. btw

Mobiele motorstalling voor motorfietsen kopen

Motorstallingen kopen

Als je een motor hebt, weet je hoe belangrijk het is om hem veilig en beschermd tegen alle weersinvloeden te houden. Of je je motor nu droog wilt houden tijdens een regenbui of wilt beschermen tegen de felle zonnestralen, een verrijdbare motorberging kan een uitstekende oplossing zijn.

Mobiele motorgarages zijn een praktische en kosteneffectieve oplossing om je motor buiten te stallen. Onze motor tent bestaat uit stevige metalen buizen bedekt met een waterdicht zeil. De motortent is eenvoudig te monteren en demonteren en kan op verschillende locaties worden opgezet. Zo kun je je motor altijd en overal veilig en comfortabel stallen.

Motorstalling in de tuin

Grote of kleine motorstalling

Bij het kopen van een draagbare motor stalling voor in de tuin moet je met een paar dingen rekening houden. Ten eerste moet je rekening houden met de grootte van je motor en ervoor zorgen dat de mobiele motorschuur die je kiest groot genoeg is. Je zult ook op zoek willen gaan naar een motorberging die gemaakt is van hoogwaardige materialen en ontworpen is om de weersinvloeden te weerstaan.

Over het algemeen kan een mobiele motor berging een uitstekende investering zijn voor iedereen die een motorfiets bezit. Een mobiele motorfiets garage is niet alleen praktisch in je eigen tuin, maar kan ook met jou en de motor meereizen in de camper.

Grote of kleine motorstalling

Motor tent garage versus motor box of carport

In tegenstelling tot een motorbox of een carport, die vast aan je huis of terrein zijn gebouwd, kun je een mobiele garagetent makkelijk opzetten, verplaatsen en opbergen. Bovendien neemt een mobiele garagetent minder ruimte in beslag dan een motorbox of een carport, waardoor je meer parkeerplekken hebt voor je auto of andere voertuigen.

GaragetentCarportMotor opslagbox
Geschikt als winterstalling, beschermt tegen de alle weersomstandigheden die jouw motorfiets kunnen beschadigen.

Geen volledige bescherming tegen weersinvloeden, zoals regen, wind, sneeuw en hagel.

Volledige bescherming tegen weersinvloeden, zoals regen, wind, sneeuw en hagel.

Veelzijdig in gebruik. Hij kan snel en gemakkelijk worden opgezet en afgebroken. Of je nu op reis gaat of gewoon je motor in de tuin wilt stallen.

Niet afgesloten en daardoor toegankelijk is voor ongewenste personen of dieren.

Lastige toegankelijkheid - Je moet altijd een sleutel of code bij je hebben om je motorfiets uit de motor garagebox te halen.

Betaalbare optie voor motorbezitters die op zoek zijn naar een betrouwbare manier om hun voertuigen te beschermen.

Kan extra kosten veroorzaken, denk aan de aanschaf, de installatie, het onderhoud en de vergunningen.

Hoge aanschafprijs en de plaatsing en het onderhoud kan ook extra kosten met zich meebrengen.

Geen extra onderhoud nodig.

Kan het uitzicht belemmeren of de lichtinval verminderen.

Neemt veel plaats in beslag, zeker als je meerdere motorfietsen wilt stallen.

Het metalen frame van onze kleine motorstallingen voldoet aan alle noodzakelijke criteria: Staal is het hele jaar door vormvast, vereist weinig zorg en onderhoud en trotseert weer en wind het hele jaar door. Afhankelijk van het model is het staal gegalvaniseerd of gepoedercoat en biedt zo een uitstekende bescherming tegen UV-stralen en corrosie.

Winterstalling - Tips om je motor winterklaar te maken

Of het nu regent, sneeuwt of waait, een mobiele motorstalling kan je motor beschermen tegen de zware omstandigheden die hem kunnen beschadigen. Dit betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken dat je motor gaat roesten of andere schade oploopt door blootstelling aan weersinvloeden.


Winterstalling Tips om je motorfiets winterklaar te maken

Motor in de winter buiten laten staan

 1. 1

  Controleer de bandenspanning en het profiel van je banden. Een goede bandenspanning zorgt voor een betere grip op de weg, vooral als het glad is. Een goed profiel voorkomt dat je banden snel slijten of lek raken.

 2. 2

  Vul de tank met benzine en voeg een brandstofstabilisator toe. Dit voorkomt dat de benzine veroudert en dat er roest of vuil in de tank komt.

 3. 3

  Maak de motorfiets schoon en droog. Verwijder eventuele modder, zand of zout van de carrosserie, de ketting en de remmen. Droog de motorfiets goed af om roestvorming te voorkomen.

 4. 4

  Smeer de ketting en de kabels in met een speciaal smeermiddel. Dit beschermt ze tegen vocht en corrosie.

 5. 5

  Zet de motorfiets op een standaard of blokken, zodat de banden niet in contact komen met de grond. Dit voorkomt dat de banden vervormen of leeglopen.

 6. 6

  Parkeer je motorfiets in een motorberging om hem te beschermen tegen stof, vuil en zonlicht. Zo kun je bijvoorbeeld je harley winterklaar maken en ervoor zorgen dat hij in goede staat blijft.

Motorfiets in de winter stallen

Als je je motorfiets wilt stallen voor de winter, moet je een aantal voorbereidingen treffen om hem in goede staat te houden. Hier zijn enkele tips voordat je de motor onder een overkapping in de voortuin gaat zetten:

 1. 1

  Maak je motorfiets schoon en droog. Vuil en vocht kunnen roest en corrosie veroorzaken, dus zorg ervoor dat je alle modder, stof, insecten en andere viezigheid verwijdert. Gebruik een zachte doek en een mild reinigingsmiddel om de lak, het chroom en het kunststof te poetsen. Droog alles goed af met een andere doek of een luchtcompressor.

 2. 2

  Controleer de bandenspanning en het profiel. Een te lage bandenspanning kan leiden tot scheuren in de banden, terwijl een te hoge bandenspanning kan leiden tot een ongelijkmatige slijtage. Het profiel moet minimaal 1,6 mm zijn om voldoende grip te hebben op de weg. Als je de banden wilt vervangen, doe dat dan voordat je de motorfiets stalt.

 3. 3

  Vul de brandstoftank en voeg een stabilisator toe. Een lege of halfvolle tank kan condensvorming veroorzaken, wat schadelijk is voor het brandstofsysteem. Een volle tank voorkomt dit probleem en beschermt tegen roest. Een stabilisator zorgt ervoor dat de benzine niet veroudert en de carburateur of injectoren verstopt.

 4. 4

  Ververs de olie en het filter. Oude olie bevat zuren en verontreinigingen die de motor kunnen aantasten. Door de olie en het filter te verversen, zorg je voor een goede smering en bescherming van de motor. Gebruik de juiste olie voor jouw type motorfiets en klimaat.

 5. 5

  Koppel de accu los en laad hem op. De accu kan leeglopen als hij langere tijd niet wordt gebruikt, wat kan leiden tot startproblemen of schade aan de elektronica. Door de accu los te koppelen, voorkom je dat hij stroom verliest door parasitaire belastingen. Door hem regelmatig op te laden met een druppellader, houd je hem in optimale conditie.

 6. 6

  Parkeer je motorfiets bijvoorbeeld in een motor garage tent in de tuin. Een gesloten tent beschermt je motorfiets tegen stof, vuil, vocht en zonlicht, die allemaal schadelijk kunnen zijn voor de lak en het materiaal. Let op ventilatie in je motorberging die vocht laat ontsnappen en schimmelvorming voorkomt.

Zelf eenvoudig de motorstalling opbouwen

Een groot voordeel van een mobiele tentgarage ten opzichte van een massieve garage voor je motor: je kunt de mobiele motorstalling zelf maken. Bij een massieve garage voor motoren moet een extern gespecialiseerd bedrijf worden ingeschakeld - dit proces kost tijd en geld. Een motorberging met tentzeil daarentegen is direct na levering klaar voor gebruik en de montage is eenvoudig. Bij de levering zitten gedetailleerde instructies die je door alle stappen leiden. Afhankelijk van de grootte is het raadzaam om nog iemand in te schakelen voor ondersteuning.

Zelf eenvoudig de motorstalling opbouwen

Veelgestelde vragen over motorbergingen

Heb ik een garagetent vergunning nodig voor de motorstalling?

Is een motorstalling huren niet goedkoper dan een motorstalling te kopen?

Klantenservice

Wil je meer weten over onze garagetenten? Geen probleem! Ons serviceteam staat voor je klaar!

Professioneel advies

service-luuk
*1 Oorspronkelijke totaalprijs in deze webshop, incl. 21% btw.