excl. btw

Bruiloft tent kopen

Afmetingen
Kleur
Prijs
Filters wissen
357 producten
Sorteren:
 
Pagina 1 van 18

Buiten trouwen: Een outdoor trouwfeest plannen

Een trouw feest vindt meestal plaats na de officiële ceremonie op de trouwlocatie waar het bruidspaar het jawoord geeft. Wil je deze mooiste dag met een bruiloft feest buiten vieren? Lees hieronder hoe en in welke tenten je een bruiloft kunt vieren. De trouwdag kan uit verschillende onderdelen bestaan, denk aan de ceremonie, de bruidstaart aansnijden, een receptie, een diner, een feest, een openingsdans. Een huwelijksfeest of een geregistreerd partnerschap feest is een gelegenheid om de liefde tussen twee mensen te delen met familie, vrienden en andere gasten. Dus begin maar met plannen!

De perfecte bruiloft tent voor elk trouwfeest buiten

Een bruiloft tent is een essentieel onderdeel van een geslaagd trouwfeest buiten. Zij biedt bescherming tegen de zon, de regen en de wind, en creëert een gezellige sfeer voor de gasten. Maar hoe kies je de perfecte partytent voor jouw feest? Hier zijn enkele tips om je te helpen.

 • Bepaal de grootte van de tent voor je bruiloft. Je wilt niet dat je gasten zich te krap voelen, maar ook niet dat er te veel lege ruimte is. Een goede vuistregel is om ongeveer 1 vierkante meter per persoon te rekenen, plus extra ruimte voor de dansvloer, het buffet, de bar en andere elementen. Lees hier meer in onze gids.

 • Kies een stijl die past bij je thema. Er zijn verschillende kleuren en soorten partytenten, je kunt ook kiezen voor een open of gesloten partytent, afhankelijk van het weer en de privacy die je wilt. Wil je buiten trouwen in een tent, denk dan aan een Easy Up tent als romantische trouwtent voor de ceremonie.

 • Vergelijk de prijzen en de kwaliteit. Een tent voor een bruiloft kopen is een investering, dus je wilt waar voor je geld krijgen. Vergelijk de prijzen van verschillende productlijnen van onze trouw tenten en let op de kwaliteit van het materiaal, de stevigheid van de constructie.

 • Plan op tijd. Een partytent voor een bruiloft regelen is niet iets wat je op het laatste moment kunt doen. Je moet rekening houden met de beschikbaarheid, de levering, de opbouw en de afbraak van bruiloft tenten. Het is aan te raden om minstens een paar maanden van tevoren te beginnen met zoeken zodra je je keuze hebt gemaakt.

 • Geniet van je feest. Een goede partytent kun je met decoratie veranderen in een luxe feesttent en zo zorgen voor een onvergetelijk trouwfeest. Je kunt genieten van het gezelschap van je familie en vrienden, zonder je zorgen te maken over het weer of andere ongemakken. Een partytent is meer dan alleen een dak boven je hoofd, het is een onderdeel van je feestvreugde.

Onderdelen voor een individueel aangepaste bruiloft tent

Leuke bruiloft organiseren voor buiten

Goedkoop trouwen: Tip voor een low budget trouwfeest

Trouwen in het gemeentehuis kan in Nederland in principe gratis. Sinds 1897 bestaat er een wet die een gratis huwelijk verplicht stelt aan gemeenten. Gemeentes met meer dan 10.000 inwoners moeten twee momenten per week aanbieden om gratis te trouwen. Kies je een ander datum, dan moet je tussen €600 en €1000 voor een normale huwelijksvolstrekking betalen. Op andere vaste officiële trouwlocaties zoals op een landgoed of in een park moet je bovendien nog voor het verzoek indienen betalen. De kosten voor het aanvragen van de trouwlocatie zijn € 125.

Tip: Als je voor een gratis huwelijksvolstrekking in het gemeentehuis kiest, moet je wel met een wachttijd rekenen, maar kun je veel geld besparen. Geld dat je overhebt voor bijvoorbeeld een trouwfeest in je eigen tuin!

Bruiloft ideeën voor buiten in een feesttent

Vier ook de trouwceremonie buiten!

Op deze manier kunnen jullie de ceremonie organiseren op een manier die helemaal past bij jullie wensen en persoonlijkheid. Denk er wel aan jullie verkozen buitenlocatie eerst tot eenmalige officiële trouwlocatie te laten benoemen, zie verder onder Trouwen in eigen tuin. Houd bij het plannen van de huwelijksceremonie rekening met het tijdstip van de dag en de stand van de zon. Stel bijvoorbeeld de stoelen zo op dat ze niet naar de zon of met de rug naar de zon staan. Dit voorkomt dat jullie gasten of jullie, het bruidspaar, verblind worden door de zon.

Trouwceremonie buiten

Onze tip: Onze witte Easy up-vouwtenten zonder zijwanden bieden de perfecte setting voor de ceremonie. Hang in plaats van de zijwanden witte gordijnen aan het prieel en versier ze met bloemen. Zo wordt je prieel een echte blikvanger!

  Romantisch bruiloft feest

  Verlichting draagt bij aan een heel speciale, romantische sfeer. Je kunt bijvoorbeeld buiten de tent al Zweedse fakkels en houten fakkels neerzetten. Je kunt voor binnen in de feesttent schijnwerpers huren en deze combineren met LED-lichtsnoeren. Lichtsnoeren zorgen voor discrete verlichting, maar in combinatie met de schijnwerpers geven ze voldoende licht voor de hele tent. Voeg LED-kaarsen toe aan deze combinatie en plaats ze op de tafels. Hang ook kleine lantaarns aan de palen aan de zijkanten van de tent. Gebruik in ieder geval geen echte kaarsen of brandende lichtbronnen; om veiligheidsredenen is het beter om LED-producten te gebruiken. Als je toch liever echte kaarsen gebruikt, zorg er dan voor dat ze in potten zitten die niet kunnen omvallen in de wind. Zorg er ook voor dat ze niet vrij toegankelijk zijn voor kinderen en bijvoorbeeld niet op een tafelkleed staan.

  Romantisch buiten trouwen

  De bruiloftdecoratie

  Eén belangrijk punt op onze lijst van originele ideeen voor een bruiloft feest. Wat zou een huwelijksfeest zijn zonder decoraties? Juist de decoraties zorgen voor een unieke bruiloft. Om ervoor te zorgen dat je bruiloftsdecoratie de hele bruiloft meegaat, geven we je hieronder een paar tips en ideeën voor bruiloft decoraties!

  1. 1

   Hout als decoratiemateriaal

   Om te voorkomen dat je bruiloftdecoratie bij de minste windvlaag wegvliegt, raden we aan om zware materialen en voorwerpen te gebruiken voor de decoraties. Een optie is bijvoorbeeld hout. Een bruiloftdecoratie van houten elementen is uiterst discreet en elegant tegelijk. Gebruik hout voor de tafeldecoratie door de plaatskaartjes van hout te maken. Gegraveerde namen maken deze decoratie veel persoonlijker en aantrekkelijker.

  2. 2

   Onze tips voor het gebruik van bloemen

   Een decoratie-idee dat op geen enkele bruiloft mag ontbreken: bloemen. Onze tip: Kies grotere, zwaardere boeketten en zet ze in zware vazen. Door water aan de vazen toe te voegen, worden ze nog zwaarder en daardoor stabieler. We raden je aan om één groot boeket per tafel te nemen in plaats van meerdere kleine vazen die minder wegen en snel omvallen. Nog een leuk idee: gebruik pampagras. Omdat pampagras geen water nodig heeft, zijn decoratieve stenen of zand ideaal om de vazen te verzwaren.

  3. 3

   Decoratief idee voor de tent zelf

   Wil je niet alleen de tafels en servetten versieren met bloemen, maar wil je liever een compleet versierde bruidstent? Ook dat is geen probleem! Koop verschillende kleine glazen potjes, bijvoorbeeld reageerbuisjes, vul ze met bloemen en hang ze aan de palen van je feesttent. Het glas zal de bloemen ook verzwaren zodat ze niet wegwaaien en ze omtoveren tot aantrekkelijke bruiloftdecoraties.

  De perfecte trouwfeest locatie

  Kies een mooie trouwfeest locatie die past bij jullie stijl en persoonlijkheid. Dit kan je eigen tuin, een park, een strand of een bos zijn. Zorg ervoor dat de locatie genoeg ruimte biedt voor je gasten en dat je toestemming hebt als dat nodig is.

  Een droom – Trouwen in eigen tuin

  Trouwen in eigen tuin is een droom voor veel mensen die houden van een intieme en persoonlijke ceremonie. Maar mag je in Nederland in de eigen tuin trouwen in een tent? Ja, maar onder bepaalde voorwaarden. Een van de voorwaarden is dat de tuin waar je wilt trouwen door de gemeente aangewezen moet worden als tijdelijke officiële trouwlocatie. Hiervoor moet je een verzoek indienen bij de gemeente waar je woont. Vraag de gemeente ruim van tevoren jullie eigen locatie aan te wijzen als trouwlocatie voor één dag. Een vergunning voor een besloten tuinfeest heb je niet nodig. Wel is het verstandig om de buren altijd van te voren te informeren over geluidsoverlast.*

  Trouwen in eigen tuin

  Wat zijn de voorwaarden voor een tijdelijke officiële trouwlocatie in de eigen tuin?

  • De locatie ligt in de gemeente van verzoek.
  • Er is een aparte (voorbereidings)ruimte voor de ambtenaar van de burgerlijke stand.
  • De voltrekking van het huwelijk/partnerschap in de open lucht is toegestaan als er een overdekte locatie aanwezig is, zodat bij slecht weer uitgeweken kan worden.
  • Je hebt een beëdigde trouwambtenaar nodig die de huwelijksvoltrekking doet. Dit kan iemand zijn die in dienst is van de gemeente, of iemand die je zelf kiest en die voor één dag benoemd wordt als buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand (BABS). Je moet dit wel ruim van tevoren regelen met de gemeente en de trouwambtenaar.

   Trouwfeest op een openbare locatie - Waar je op moet letten

   Als je buiten een feest tent op wilt zetten, moet je op een aantal dingen letten. Hier onder hebben we een check list voor je gemaakt.

   • Kies een geschikte locatie met een bodem die vlak, droog en stevig is.

   • Als je kiest voor een trouwlocatie op een openbare plek, moet je er rekening mee houden dat je een vergunning nodig hebt van het gemeentehuis van de stad of gemeente in kwestie. Deze kunnen regionaal verschillen. Voor een evenement op een publiek toegankelijke plaats dien je altijd een vergunning aan te vragen. Voor evenementen in een feest tent voor meer dan 50 personen moet bovendien bij de brandweer een tijdelijke gebruiksvergunning worden aangevraagd. In sommige gevallen voldoet een melding klein evenement bij de gemeente (gratis) ook.*

   • Zorg voor toegang tot water en stroom en natuurlijk sanitaire voorzieningen.

   • Kies de juiste afmetingen en vorm van de tent, die passen bij het aantal gasten en de activiteiten die je wilt organiseren. Advies over de grootte van een tent berekenen vind je hier onder.

   • Hier vind je feesttenten die zijn uitgerust met een PVC zeildoek dat brandwerend is verklaard volgens de EU-norm EN-13501-1. Brandwerende PVC tenten zijn de perfecte tenten voor een huwelijksreceptie en voor het onderbrengen van onder andere elektrische en gastoestellen.

   • Informeer de uitgenodigden dat het feest buiten plaatsvindt, zodat zij hun kleding kunnen aanpassen. Zorg voor dekens, muggensprays of citroengras polsbandjes. Als je op een warme zomerdag trouwt, raden we je ook aan om zonnecrème bij de hand te hebben.

   • Zet de tent goed vast met haringen, touwen en gewichten, zodat hij niet wegwaait of instort. Denk over een stormbeveiliging na.

   • Neem de tijd om de tent versieren en interichten naar je eigen smaak en thema, zodat je een gezellige en sfeervolle feestruimte creëert.

   * De eisen met betrekking tot vergunningen vanuit de gemeente verschillen regionaal. Aan de informatie op deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend. Vraag bij de gemeente informatie aan.

   Tent huren voor de bruiloft of kopen?

   Er zijn veel opties voor het huren van bruidstenten. Het is daarom normaal om aanbiedingen voor kopen en huren te willen vergelijken. Op het eerste gezicht lijkt het huren van een partytent voor de huwelijksreceptie of een tuinpaviljoen voor de bruiloft de praktischer of financieel gunstigere oplossing, maar wij adviseren je om precies het tegenovergestelde te doen - kopen. Maar waarom?

   De huurprijs van een bruidstent hangt af van de aanbieder. Meestal is het echter niet veel goedkoper dan het kopen van een nieuwe feesttent. Een voordeel van huren is echter dat in de meeste gevallen de opbouwservice bij de prijs is inbegrepen. Na je bruiloft of de huwelijksreceptie moet je het product echter terugbrengen naar de leverancier en mag je het niet houden. Zelfs als de grootte van een gekocht tentproduct voor zelfmontage in eerste instantie ontmoedigend kan zijn, verdwijnen deze gedachten onmiddellijk, want: Onze tenten zijn eenvoudig op te zetten en vereisen geen speciale vakkennis. De uitleg in de montagehandleiding is duidelijk en nauwkeurig. Alles wat je nodig hebt is een beetje tijd en een paar helpende handen.

   Als je een partytent koopt, is zij ook gloednieuw en in perfecte staat. Plus: het is een investering in de toekomst. Je kunt je feesttent op elk moment hergebruiken - of je nu een verloving of een gouden bruiloft van vrienden en familieleden viert. Als je geen ander gebruik voor je tent kunt vinden, kun je hem gewoon doorverkopen. Omdat de tent maar één keer is gebruikt, is hij nog zo goed als nieuw en in trek bij geïnteresseerde kopers. Bovendien biedt de doorverkoop een groot voordeel: je kunt veel geld terugkrijgen van de prijs die je oorspronkelijk betaalde, zodat de aankoop van de tent niet te veel invloed heeft op je bruiloftbudget.

    Klantenservice

    Heb je vragen over trouwfeesten in onze tenten? Ons service-team staat klaar voor je!

    Professioneel advies

    service-luuk
    *1 Oorspronkelijke totaalprijs in deze webshop, incl. 21% btw.