excl. btw

Dakgootset

Handige dakgoot set voor je schuur kopen

In onze online shop bieden we bijpassende accessoires voor onze tuinschuren. Ons assortiment omvat onder andere een dakgoot set voor de schuur Manuel. Met onze dakgoten kan regenwater eenvoudig worden opgevangen en afgevoerd. De set bestaat uit een dakgoot op maat, dakgoothouders, valpijp en verbindingsmateriaal. Je hebt geen extra bevestigingsmateriaal nodig.

De dakgoot wordt aan de achterkant van de tuinschuur gemonteerd. Waarom om je een dakgoot aan je schuurtje moet plaatsen lees je hieronder. Koop nu een dakgoot voor je tuinhuis bij een gespecialiseerde dealer!

Dakgoot set voor tuinschuur Manuel

Voordelen van een dakgoot voor schuur en tuinhuis

Een dakgoot op een schuurtje is handig omdat die het water van het dak afvoert, waardoor het minder vochtig wordt. Vocht kan leiden tot schimmel, rot of roest, wat de levensduur van de schuur kan verkorten. Een dakgoot kan ook helpen om het gebied rond de schuur droog te houden, wat onkruidgroei voorkomt en het risico op overstromingen of erosie vermindert. Bovendien kan regenwater worden opgevangen in een vat en worden gebruikt om de tuin te besproeien, wat water en geld bespaart.

Verschillende maten dakgoten

Een kunststof dakgoot is een populaire keuze voor veel huiseigenaren. Een dakgoot van pvc is van een lichtgewicht, duurzaam en kosteneffectief materiaal dat veel voordelen biedt vergeleken met bijvoorbeeld een aluminium dakgoot.

Een aluminium dakgoot een duurzame oplossing voor de afvoer van regenwater. De voordelen van een aluminium dakgoot vind je ook hieronder.

Een dakgoot van zink is aantrekkelijk voor veel huiseigenaren die op zoek zijn naar een duurzame en kosteneffectieve oplossing voor regenwaterafvoer.

Onze dakgoot uit verzinkt staal heeft ook veel voordelen. Verzinkt staal is een duurzaam materiaal dat bestand is tegen corrosie, weersinvloeden en mechanische schade.

Kunststof dakgootAluminium dakgootDakgoot van zinkDakgoot uit verzinkt staal
Kunststof is weerbestendig en roest niet. Kunststof dakgoten zijn minder gevoelig voor schade door zon of ijs.
Aluminium is een lichtgewicht, duurzaam,  corrosiebestendig en recyclebaar materiaal.
Zink is een metaal dat zich aan verschillende weersomstandigheden goed aanpast.
Het laagje zink om het staal helpt het te beschermen tegen corrosie en verlengt de levensduur.
Kunststoffen buizen hoeven ook niet geverfd of gelakt te worden om hun uiterlijk te behouden.
Een alu dakgoot in RAL-kleur past zich goed aan verschillende dakstijlen aan.
 
Een zinken dakgoot vormt een natuurlijk, mooi patina dat tevens beschermt tegen corrosie.
Verzinkt staal verbetert de esthetiek van het staal, door de glanzende en gladde afwerking.
Kunststof dakgoten en regenpijpen zijn gemakkelijk te installeren en te onderhouden.
Een aluminium dakgoot op maat vereist complexere montage. Het moet worden vastgeklonken en afgedicht met siliconen.
Zink is zwaar en vereist een professionele installatie om schade aan het dak of de gevel te vermijden.
Onze dakgoot met regenpijp is ook makkelijk zelf te bevestigen en te onderhouden.
Een dakgoot pvc schoonmaken is ook eenvoudig, want je hoeft ze alleen maar af te spoelen met water en zeep.
Zet uit bij verhitting en krimpt bij afkoeling, wat invloed heeft op de levensduur van de aluminium dakgoot.
Zink reageert met andere metalen als ze niet goed geïsoleerd zijn, wat kan leiden tot roest of verkleuring. 
Door het zink wordt de elektrische geleidbaarheid vermindert en het risico op brand of schokken verkleint.
Een dakgoot voor je schuur van pvc is voordelig,  milieuvriendelijk en recyclebaar.
Een nadeel is de hoge prijs. Dakgoten van aluminium zijn aanzienlijk duurder dan andere materialen.
Een dakgoot van zink is niet goedkoop, maar compleet recyclebaar en milieuvriendelijk.
Onder alle soorten dakgoten biedt deze een goede prijs-kwaliteitverhouding.
 

Regenpijp en dakgoot plaatsen

Als je naderhand een goot wilt plaatsen, kun je deze voor de schuur Manuel als set bij ons kopen. Onze dakgootset is een complete set met goot en buis. Dit betekent dat je geen extra materiaal bij de bouwmarkt hoeft te kopen als je de dakgoot aan je tuinhuis wilt monteren. Bij de levering van de dakgootset voor onze tuinschuurtjes is het montagemateriaal al inbegrepen, zoals: goot, beugels, regenpijp en verbindingselementen.

Onze dakgoot is speciaal ontworpen voor het metalen tuinhuis MANUEL. Voor elk model met een breedte van 187 cm, 221 cm, 256 cm of 291 cm ontvang je met onze set een perfect passende dakgoot om aan je tuinhuis te plaatsen. Een ander voordeel van de set: Een kunststof dakgoot plaatsen is snel en eenvoudig. Gewoon aan de achterkant van het tuinhuisje aan het dak monteren en klaar is kees.

Regenpijp en dakgoot plaatsen

Staal of kunststof dakgoot repareren vs. nieuwe dakgoot kopen

De keuze tussen repareren of vervangen hangt af van een aantal factoren, zoals de leeftijd, het soort materiaal en de staat van je dakgoot. Een dakgoot gaat gemiddeld zo'n 20 tot 30 jaar mee, afhankelijk van het materiaal. Een kunststof dakgoot reparatie is makkelijker omdat je een pvc dakgoot kunt lijmen. Een lekkende dakgoot herstellen van zink of aluminium is moeilijker dan bijvoorbeeld een pvc dakgoot die lekt op een naad. Of je een zinken dakgoot moet vervangen of repareren, ligt aan de schade. Scheurtjes of gaatjes kun je zelf repareren met een speciale kit of tape. Of als het dakgoot verbindingsstuk lekt, kun je deze uitwisselen. Maar als de dakgoot ernstig beschadigd is door storm of corrosie, an kun je beter een nieuwe dakgoot kopen.

Klantenservice

Wil je dakgoten kopen voor je tuinhuisje? Heb je vragen over onze set, bijvoorbeeld over de regenpijp, de dakgoot of de montagestappen? Of heb je liever specifieke vragen over het tuinhuisje zelf, de beschikbare lengtes en breedtes of en welke fundering nodig is? Geen probleem! Ons serviceteam staat voor je klaar!

Professioneel advies

service-luuk