excl. btw

Vloer

Een vloer voor je schuur

Heb je geen fundering voor je schuur? Dan raden we de optionele vloer voor je tuinhuis aan! We bieden de juiste tuinhuis vloer voor elk MANUEL tuinschuurtje. Waarom je je metalen tuinhuis met een vloer moet uitrusten, wanneer een schuur vloer niet absoluut noodzakelijk is en welke oplossing voor vloer schuurtjes bestaan, lees je hieronder. Koop nu een geschikte vloer voor in je schuurtje bij de specialist Profitent24.nl en installeer hem zelf!

Vloer voor tuinschuur Manuel

Waarom zit er in ons bouwpakket geen vloer voor de schuur? Omdat een vloer van metalen platen op een schuur fundering niet in alle gevallen nodig is. Als je bijvoorbeeld van plan bent om ons Manuel tuinhuis zonder vloer op tegels of beton te plaatsen, is een extra vloer niet absoluut noodzakelijk. Maak daarvoor bijvoorbeeld op de beton- of tegelvloer een mooie gietvloer in de schuur. Als je echter van plan bent de schuur, ofwel het tuinhuis op een punt- of strokenfundering te plaatsen, raden wij je aan om ons metalen tuinhuis mét vloer platen aan te schaffen. Zeker als je voor een groot model hebt gekozen, zoals de MANUEL berging met afmetingen van 256x256 cm.

Of je je tuinhuis met vloer of zonder vloer uitrust, hangt dus in de eerste plaats af van je geplande locatie en of je al een fundering voor je schuurtje in de tuin of op het terras hebt. Fundering met vloer of zonder: We hebben in ieder geval een vloer voor je tuinhuis in ons assortiment klaar liggen!

Metalen vloer of (prefab) schuur fundering?

Een metalen vloer in een metalen schuur heeft een aantal voordelen tegenover bijvoorbeeld een betonvloer in de schuur.

  • Een metalen vloer op waterpas is robuust en duurzaam. De platen zijn bestand tegen hoge belastingen zonder te breken of te vervormen. Hij is ook bestand tegen vocht, schimmel en ongedierte die anders door de tegels in de schuur komen.

  • Een metalen vloer is gemakkelijk te onderhouden en vereist weinig onderhoud. Hij hoeft niet geverfd of verzegeld te worden zoals een houten vloer in een tuinhuis. Hij is gemakkelijk schoon te maken en bestand tegen vlekken en krassen.

  • Een metalen vloer is warmte-isolerend en geluidsabsorberend. Hij voorkomt dat de kou van de grond de schuur binnendringt en vermindert het lawaai van binnen en buiten.

  • Vloer platen van metaal kunnen je metalen schuur dus comfortabeler, veiliger en aantrekkelijker maken. Maar onze metalen vloer op je betonnen vloer van je schuurtje is geen vereiste.

Zelf een fundering maken voor de schuur

Schuur bouwen op betonplaat

Een fundament van beton is een stevige basis voor een schuur of een terras. Om zelf een betonvloer te storten voor je schuur, moet je eerst de locatie en de afmetingen van het fundament bepalen. Ook moet je, voordat je de fundering voor de schuur gaat maken, de grond goed voorbereiden door eventuele begroeiing te verwijderen en te egaliseren.

Schuur fundering bouwen met kist. Maak een bekisting maken van houten planken of metalen profielen, die de vorm en de hoogte van het fundament bepalen. De bekisting moet stevig vastgezet worden met haringen of schoren. Breng een wapening met afstandhouders uit metalen staven of netten die het beton verstevigen, in de bekisting aan.

Schuur vloer storten. Tot slot moet je het beton in de bekisting storten, met behulp van een betonmixer of een betonpomp. Let op dat het beton goed rond de wapening vloeit. Het beton moet goed verdeeld en aangedrukt worden met een trilnaald of een spaan.

Vloer schuur egaliseren. De beton vloer van de schuur moet ook gladgestreken worden met een rei of een troffel. Het beton moet daarna minstens 28 dagen uitharden voordat je de bekisting kunt verwijderen en verder kunt bouwen op het fundament.

Schuur bouwen zonder fundering

Wanneer je een schuur gaat bouwen zonder fundering hoef je je niet drukt te maken over het storten van beton. Heb je op de gewenste locatie al tegels of een betonnen plaat liggen? Dan hoef je geen fundering te maken voor je tuinhuis of schuurtje

Prefab is een snelle en goedkope fundering voor je schuur

Prefab kan een goedkope vloer voor je schuur of tuinhuis zijn. Een prefab fundering is een fundering die bestaat uit betonnen elementen die in een fabriek worden gemaakt en op de bouwplaats worden samengevoegd. Er zijn verschillende soorten prefab funderingen, afhankelijk van de draagkracht van de bodem en de belasting van het bouwwerk. Een prefab fundering op staal wordt direct op een draagkrachtige zandlaag geplaatst. Deze fundering is geschikt voor lichte bouwwerken op plaatsen waar de bodem voldoende draagvermogen heeft.

Prefab snelle en goedkope fundering voor schuur

Het gebruik van prefab funderingen heeft veel voordelen, zoals een snelle bouwtijd, hoge kwaliteit, lage bouwkosten en minder afhankelijkheid van weersomstandigheden. Dit maakt prefab ideaal als je een goedkope vloer voor je tuinhuis of schuur zoekt.

Klantenservice

Weet je niet precies waar je op moet letten bij het kopen van een vloer voor de schuur? Of heb je meer informatie nodig over onze producten of accessoires? Geen probleem! Ons serviceteam staat voor je klaar!

Professioneel advies

service-luuk