Telefonisch advies van experts via +31 20 26 25 900
  • 10 jaar vervangingsgarantie
  • Topkwaliteit
  • Persoonlijk advies van experts: +31 20 26 25 900
19 resultaten

Schaduwdoek voor tuinpaviljoen kopen

Koop nu een elegant schaduwdoek voor je Deluxe tuinpaviljoen! Voor ultiem ontspannen in de tuin, zelfs op de heetste dagen van het jaar!

Platen van polycarbonaat vormen het hele jaar door een betrouwbaar, waterdicht paviljoendak. Doordat polycarbonaat zonlicht doorlaat, zorgt het dak er bovendien voor dat je zo lang mogelijk in de tuin kunt zitten. Toch kleeft er een nadeel aan deze hoogwaardige dakplaten: doordat ze zonlicht doorlaten, kan het in zomer warm en broeierig worden in het tuinpaviljoen.

Dit kan worden verholpen door het tuinpaviljoen uit te rusten met een schaduwdoek. Deze werken hetzelfde als een zonneschermof parasol - ze laten geen zonlicht door en zorgen ook op de warmste dagen van het jaar voor bescherming van de zon en schadelijk uv stralingen. Geen reden dus om niet in de tuin te zitten als de zon op zijn felst is.

Elegant schaduwdoek voor tuinpaviljoen

Naast een lekker koele schaduw en UV bescherming levert een schaduwdoek nog een groot voordeel: het hele tuinpaviljoen ziet er chique en elegant uit. Het doek heeft dezelfde afmetingen als het paviljoen zelf. Hierdoor wordt de hele onderkant van het dak bedekt en wordt het zicht op de dakplaten ontnomen. Als het schaduwdoek qua kleur ook nog matcht met de andere producten van het tuinpaviljoen (muggennetten en/of zijwanden), dan is het prieel écht het hoogtepunt van je tuin!

Productdetails zonnescherm voor tuinpaviljoen

Schaduwdoeken zijn verkrijgbaar voor Deluxe tuinpaviljoenen in de kleuren crème & stone. Deze kleuren zijn ook beschikbaar voor zijwanden en als muggennetten, de andere producten uit ons assortiment tuinpaviljoenaccessoires.

Het schaduwdoek is gemaakt van ca. 160 gr/m² polyester, dat met PA gecoat is. Dit materiaal laat geen zon door en biedt een hoogwaardig en klassiek uiterlijk. Het doek is beschikbaar in Forest, Sunset & Paradise, in de afmetingen 3x3, 3x4 en 4x4 m. Zodoende is er voor alle iedere Deluxe uitvoering van onze tuinpaviljoenen een schaduwdoek beschikbaar.

Montage schaduwdoek aan paviljoen

Het doek is betrekkelijk snel en eenvoudig aan het paviljoen te bevestigen. De onderkant van het paviljoendak is voorzien van een haak. Een vierkant tuinpaviljoen (lees: de 3x3 en 4x4 tuinpaviljoenen) heeft één haak in het midden, bij de langwerpige 3x4 paviljoenen zitten er twee haken in het dak. De bovenkant van het doek heeft een lus, zodat het doek aan deze haak of haken kan worden opgehangen.

Nadat het doek aan de nok is bevestigd, dienen de zijkanten nog op hun plaats te worden vastgebonden. In de hoeken en aan de zijkanten van het doek zitten koordjes, waarmee het schaduwdoek aan de dakspanten kan worden vastgebonden. Een strakke knoop is niet nodig, aangezien het doek door het dak van regen en wind wordt beschut.

Het schaduwdoek is door één persoon eenvoudig binnen vijf minuten op te hangen. Bij slecht weer of harde wind dient het schaduwdoek te worden verwijderd. Het Deluxe tuinpaviljoen zelf is wintervast en kan wel het hele jaar door in de tuin blijven staan.

Klantenservice

Weet je niet precies waar je op moet letten bij het kopen van een schaduwdoek voor tuinpaviljoenen? Geen probleem! Onze experts van de klantenservice beantwoorden al je vragen over onze producten. Stuur een e-mail naar klantenservice@profitent24.nl of bel ons via +31 20 26 25 900 (Ma. - vr.: 9 - 18 uur, Za.: 9 - 13 uur).