Tentvloer zelf maken met houten vlonders

Tentvloer zelf maken met houten vlonders

Een tentvloer maken met houten vlonders is een slimme zet voor wie streeft naar een next level feestervaring.

Partytenten bekijken

Het bouwen van een robuuste vlondervloer biedt niet alleen stabiliteit, maar voegt ook een vleugje natuurlijke elegantie toe aan je buitenruimte. Met de juiste aanpak kan het maken van een tentvloer met houten vlonders een leuk DIY-project zijn dat je evenement naar een hoger niveau tilt.


Deze inhoud wacht op je in het artikel:

 1. Goede redenen om een tentvloer te bouwen
 2. Houten vloer met vlonders in de tuin maken
 3. Dansvloer met houten pallets maken
 4. Tentvloer huren, kopen of zelf bouwen?


Goede redenen om een tentvloer te bouwen

Een tentvloer bouwen biedt tal van voordelen voor verschillende gelegenheden. Organiseer je een dansfeest in je achtertuin of een chique catering thuis? Met een houten tentvloer creëer je een solide dansvloer waarop gasten kunnen dansen zonder zich zorgen te maken over oneffenheden in de grond. Een stevige vlonder vloer is zeker ook handig om van het buffet naar de tafels te lopen. Een vloer voor de tent biedt ook bescherming tegen modder en vocht, wat vooral handig is tijdens wisselvallig weer.

Haal vlonders in je tuin en vier met een dans vloer de feesten als ze vallen! Voor een echte discosfeer kun je zelfs overwegen om een aparte discovloer te integreren in je tent vloer, waardoor je feest naar een hoger niveau wordt getild. Tentvloeren zorgen voor een professionele uitstraling en verbeteren de algehele ervaring voor zowel gasten als organisatoren.

Partytent met dansvloer

Partytent met dansvloer

Partytenten
Tenthal met stevige vloer

Tenthal met stevige vloer

Tenthallen
Feesttent met vloer voor catering

Feesttent met vloer voor catering

Grote feesttenten

Hoe kun je zelf een tentvloer maken?

Houten vloer met vlonders in de tuin maken

Met houten vlonders in je tuin kun je een ondergrond creëren die perfect is voor allerlei activiteiten, van een dansfeest tot het hosten van levendige bijeenkomsten. Maar hoe kun je nu zelf voor kortstondig gebruik een vlondervloer maken voor de party tent?

Benodigdheden

 • Zand (voor de gaten in de grond)
 • Vierkante houten balken 8 x 6 cm
 • Eventueel bakstenen
 • Houten vlonders of ...
 • Hellingsmeter
 • ... ruwe spaanplaten
 • Koord
 • Circelzaag & rubberen hamer
 • Lineaal
 • Accuboormachine & schroeven

  Tuin vlonders stappenplan

  1. 1

   Oppervlakte meten:

   Allereerst is het belangrijk om de oppervlakte te meten van de feesttent waar je de houten vloer in wilt maken. Zorg ervoor dat je nauwkeurige metingen hebt om te bepalen hoeveel hout en andere materialen je nodig hebt. Afhankelijk van de grootte van de tent kun je het beste een schets maken om de benodigde hoeveelheid tuin vlonders, dwarsbalken en spijkers of schroeven te berekenen.

  2. 2

   Houten vloer planken kiezen:

   Kies voor hoogwaardige houten planken voor buiten, bij voorkeur geïmpregneerde planken om ze te beschermen tegen vocht en rot. Welke look wil je creëren? Denk aan brede planken voor een robuuste uitstraling, zoals een houten planken vloer met stoere brede planken. Wordt dit te duur, kun je ook gewone houten planken voor buiten, zelfs tweedehands, of spaanplaten kiezen. Daardoor wordt je houten vloer buiten goedkoper.

  3. 3

   Basis leggen

   Voordat je de houten vloer buiten legt, is een solide basis belangrijk. Gebruik stevige dwarsbalken als ondersteuning voor de houten planken vloer, zodat hij stabiel blijft. Zorg ervoor dat de dwarsbalken gelijkmatig verdeeld en waterpas liggen voor een gelijkmatige verdeling van het gewicht. Als de grond ongelijk is, overweeg dan om deze eerst te egaliseren met zand, grind of stenen blokken.

  4. 4

   Planken plaatsen

   Eenmaal klaar om de vlonders in de tuin te leggen, begin met het plaatsen van de planken in een patroon dat past bij jouw esthetische visie. Experimenteer met verschillende lay-outs, zoals diagonaal of rechtlijnig, om een unieke uitstraling te creëren. Zorg voor voldoende tussenruimte. Past alles en je komt geen houten tuin vlonders of planken te kort, kun je gaan schroeven. Als je hardhouten tent vlonders hebt, moet je voorboren. Tuinhouten planken die geïmpregneerd zijn liever niet voorboren.

  5. 5

   Afrondende klusjes

   Zaag uitstekende planken af en controleer de vloer zorgvuldig om er zeker van te zijn dat alle planken stevig zijn bevestigd en dat er geen losse of uitstekende spijkers zijn die letsel kunnen veroorzaken.

  Tentvloer van houten pallets en grove spaanplaten

  Een voordeel van het gebruik van pallet hout voor een tentvloer is dat ze relatief goedkoop zijn. Goedkope pallets bieden een aantrekkelijke optie voor mensen die een budget hebben voor het maken van een tentvloer. Je kunt ook gebruikte pallets of europallets kopen. Ook hier helpt een schets voor de berekening van benodigdheden.

  Benodigdheden

  • Zand (voor de gaten in de grond)
  • Circelzaag & rubberen hamer
  • Euro pallets
  • Accuboormachine & schroeven
  • Ruwe spaanplaten
  • Rubberen hamer
  • Koord
  • Evtl. laminaat
  • Hellingsmeter

   Stappenplan dansvloer met houten pallets maken

   1. 1

    Zet je tent op en zorg ervoor dat de hoeken van de tent in een rechte hoek staan.

   2. 2

    Vul gaten of oneffenheden op met zand om de vloer te egaliseren

   3. 3

    Leg de europallets uit en gebruik eventueel een hellingmeter en touw (gespannen tussen de hoekpallets) om te controleren of alle pallets op dezelfde hoogte staan.

   4. 4

    Schroef de europallets aan elkaar.

   5. 5

    Spreid de grove spaanplaten uit op de pallets en schroef ze vast. Indien nodig kun je een rubberen hamer gebruiken om ervoor te zorgen dat alle planken goed op elkaar aansluiten.

   6. 6

    De grove spaanplaten kunnen indien gewenst bedekt worden met een ander materiaal, zoals laminaat.

   Extra pro tip:

   Om je houten vloer brandwerend te maken, overweeg het gebruik van speciale coatings of behandelingen die de planken beschermen tegen vlammen en hitte.

    Tentvloer huren, kopen of zelf bouwen?

    Tentvloer huren, kopen of zelf maken?

    De keuze hangt af van verschillende factoren, zoals budget, gemak en of je kluservaring hebt. Als je op zoek bent naar gemak en snelheid, kan een partytent vloer huren de ideale optie zijn. Met een scala aan keuzes, van partytent vloer huren tot vlonders huren, kun je de perfecte vloer vinden die past bij jouw behoeften en stijl.

    Als je handig bent en graag een persoonlijk tintje aan je evenement wilt toevoegen, waarom zou je dan niet overwegen om zelf een houten vloer te leggen? Met de juiste gereedschappen en materialen kun je een unieke en op maat gemaakte vloer creëren die perfect aansluit bij jouw visie.

    Een houten vloer huren heeft veel voordelen. Vooral is een tentvloer huren vaak goedkoper dan kopen. Het vlonders huren voor een tentvloer biedt de flexibiliteit om de tentvloer te gebruiken voor verschillende evenementen en locaties. Dit is handig als je verschillende evenementen organiseert. Bovendien betekent dat je geen ruimte nodig hebt om de vloer op te slaan wanneer het niet gebruikt wordt.

    Voor degenen die niet klussen, maar streven naar langdurige oplossingen en volledige controle over het ontwerp, kan een vlondervloer kopen de beste route zijn. Met hoogwaardige materialen en vakmanschap kun je een stevige en aantrekkelijke vloer creëren die jarenlang meegaat. Overweeg een cassettevloer te kopen die herbruikbaar is voor toekomstige evenementen. Hoewel de initiële kosten hoger kunnen zijn, biedt een eigen houten tentvloer kopen langdurige waarde en vrijheid om je ruimte aan te passen zoals jij dat wilt.

    Maar wat als je ergens in het midden wilt landen? Misschien kun je overwegen om een tentvloer tweedehands te kopen. Dit kan een kosteneffectieve optie zijn, terwijl je toch profiteert van de duurzaamheid van een eigen vloer. Indien je nog geen feesttent hebt, is het misschien een optie om een partytent met vloer te huren. Als je een tent met vloer huurt, is er geen onderhoud nodig, zoals het schoonmaken en repareren van de tent of vloer.

    Heb je nog vragen?

    Nog niet helemaal zeker, prijsinformatie nodig of nog op zoek naar de juiste tentvloer? Laat je telefonisch adviseren door onze deskundige klantenservice +31 591 728443 of stuur een e-mail via ons contactformulier.

    Mirjam Boumans

    Mirjam

    Editor

    Welkom bij ons online magazine!

    Ik ben Mirjam, een van de redacteuren. Hier deel ik alles met je over onze producten: praktische informatie, tips en trucs om een expert te worden en het meest geschikte model voor jouw project te kiezen. In mijn artikelen doe ik ideeën op voor het inrichten van je tuin met een tuinpaviljoen, het decoreren van je feesttent voor een evenement en nog veel meer. De wereld van tenten zal geen geheimen meer voor je hebben!

    Tot ziens online!