Telefonisch advies van experts via +31 20 26 25 900
  • 10 jaar vervangingsgarantie
  • Topkwaliteit
  • Persoonlijk advies van experts: +31 20 26 25 900
Persoonlijk advies van experts

Advies van experts

+31 20 26 25 900

ma. - vr. 09:00 - 18:00 uur
za. 09:00 - 13:00 uur

Stuur een e-mail

E-mail onze klantenservice

Onze klantenservice zal zo snel mogelijk reageren.

62 resultaten
Garagetent 2,4x3,6 m, PVC, donkergroen
Garagetent 2,4x3,6 m, PVC, donkergroen
Direct leverbaar
579,-
incl. 21% btw
Garagetent 3,3x4,8 m, PVC, grijs
Garagetent 3,3x4,8 m, PVC, grijs
Direct leverbaar
799,-
incl. 21% btw
Garagetent 3,3x6 m, PVC, donkergroen
Garagetent 3,3x6 m, PVC, donkergroen
Direct leverbaar
899,-
incl. 21% btw
Garagetent 2,4x3,6 m, PVC donkergroen
Garagetent 2,4x3,6 m, PVC donkergroen
Direct leverbaar
399,-*1)
375,-
incl. 21% btw
Beste prijs afgelopen 30 dagen: 489,-
Garagetent 3,3x4,7 m, PVC donkergroen
Garagetent 3,3x4,7 m, PVC donkergroen
Direct leverbaar
499,-*1)
455,-
incl. 21% btw
Beste prijs afgelopen 30 dagen: 599,-
Garagetent 3,3x4,7 m, PVC grijs
Garagetent 3,3x4,7 m, PVC grijs
Direct leverbaar
499,-
incl. 21% btw

Stevige garagetent kopen

Een garagetent is een tent die ontworpen voor de opslag van voertuigen en gereedschappen. Het heeft vele voordelen om een waterdichte tent als garage te gebruiken. Een tent heeft bijvoorbeeld geen vergunning nodig op eigen terrein en kan meermaals op verschillende locaties gebruikt worden. Garagetenten worden daarom ook wel tijdelijke garage, mobiele garage, verplaatsbare garage of tentgarage genoemd.

Koop nu je garagetent van professionele kwaliteit bij Profitent24, de vakhandel voor tentproducten!

Garagetent als tijdelijke schuur

Garagetenten zijn niet alleen handig voor wegvoertuigen. Kleinere garagetenten zijn bijvoorbeeld erg handig als schuurtent voor de tijdelijke opslag van grasmaaiers, bladblazers en heggenscharen. Dankzij een waterdicht PVC zeil staat je gereedschap in de schuurtent veilig en droog. Een mobiele schuur kan bovendien worden afgebroken en opgeruimd wanneer hij niet meer nodig is.

Kleine garagetent als fietsenstalling

Kleine garagetent

Het nadeel van een fietsenhok, fietsschuurtje of fietsenberging is dat het een permanent (deel van een) gebouw betreft. Als er nog geen fietsschuurtje staat, moet dit gebouwd worden - een dure klus die bovendien vakkennis en vergunningen vereist. Je kunt deze problemen omzeilen door onze kleine garagententen in te zetten als tijdelijke fietsenstalling. Net als in een permanente fietsenstalling staan je fietsen in een waterdichte fietstent veilig en droog. De kleinste garagetenten zijn in te zetten als fietstent voor 1 of 2 fietsen. Grotere garagetenten kunnen worden ingericht als ruime fietsenstallingen voor tientallen tweewielers!

Garagetent voor auto of motorfiets

Garagetent voor auto's

Een garagetent kan ook gebruikt worden als tijdelijke carport voor auto's of motorfietsen. Auto's en motorfietsen die in de winter buiten staan vereisen vaak extra reparatiekosten. Bevroren rem-, koel- en ruitenwisservloeistoffen, een vastgevroren handrem en lakschade door hagel zijn typische gevallen van vorstschade aan buiten geparkeerde auto's. Schades als deze worden niet door een standaard WA-verzekering gedekt - daarvoor is een aanvullende verzekering nodig.

De genoemde schadegevallen kunnen voorkomen worden met een waterdichte garagetent als carport voor je auto. In de tent wordt de auto wordt minder aangetast door vrieskou an wanneer hij in de buitenlucht staat. Een mobiele carport voorkomt zo onvoorziene reparaties aan je voertuig - reparaties die overigens duurder zijn dan de aanschaf van een tent als garage voor auto of motor.

We raden bij het gebruik een mobiele carport aan om een tent met PVC zeil te kiezen, aangezien garagetenten met PE zeil niet geschikt zijn voor winterweer.

Grote garagetent voor campers & caravans

Garagetent voor camper

Een waterdichte garagetent voor camper of caravan is op de lange termijn een kostenbesparende optie als tijdelijke stalling. De meest robuuste PVC garagetenten zijn stormbestendig en wintervast. Deze mobiele carports kunnen het hele jaar door als garage voor camper of caravan gebruikt worden. Een groot voordeel is echter dat een tent gedemonteerd kan worden.

Frame garagetenten

Frame garagetent

Een volledig gegalvaniseerd stalen frame zorgt voor een stabiele constructie. Dwarsverbindingen in de nok en diagonale buizen in de zijwanden zorgen voor een hoge stabiliteit. Het frame wordt geleverd met bodemverankering: grondpinnen voor een zachte bodem of grondankers voor een harde ondergrond.

PE of PVC garagetenten

Carporttenten zijn uitgerust met een zeil van PE of PVC materiaal. Hoewel beide materialen 100% waterdicht en UV-bestendig zijn, zijn er belangrijke verschillen. Tenten met PE zeil zijn goedkoper en lichter, wat zorgt voor een eenvoudige opbouw. PE garagetenten zijn daarom voornamelijk geschikt als kortdurige oplossing. PVC garagetenten daarentegen hebben een sterker zeil, dat het hele jaar door en voor lange periodes gebruikt kan worden.

Het dak en de zijwanden van onze garagetenten bestaat uit één stuk zeil. Dit draagt bij aan de stevigheid van de constructie. Door een hoogwaardig spansysteem kan het zeil op ieder moment bijgesteld worden, zodat het altijd strak over de buizen van het frame gespannen is.

Brandvertragend gecertificeerde garagetenten

Brandvertragende garagetent

Als de garagetent gebruikt wordt als waterdichte werkplaats of wanneer hij in openbare ruimte geplaatst wordt, raden we aan om een van onze brandvertragend gecertificeerde garagetenten te kopen. Deze tenten zijn uitgerust met een PVC PRIME zeil dat gecertificeerd is volgens EN-13501-1. Deze stof weegt 720 gr/m² en is bestand tegen temperaturen tussen -30 en +50°C. Bovendien bieden ze een UV-bescherming van 80+. Een PVC PRIME zeil wordt geleverd met een 5-jarige garantie op het zeil.

Accessoires garagetenten

Stormbeveiliging voor garagententen

Stormbeveiliging voor garagetent

Creëer een meer stormbestendige garagetent met een set stormbeveiliging. Met deze set, bestaande uit stormbanden, ratelspanners en bodemverankering, veranker je het tijdelijke carport stevig in de bodem.

Bekijk stormbeveiliging

Zekerheids Plus Pakket

Zekerheids Plus Pakket

Het Zekerheids Plus Pakket geeft de carporttent maximale stabiliteit. Het pakket bestaat uit staalkabels voor dak en zijwanden, bodemverankering en spanbanden. Onmisbaar als de tent het hele jaar door gebruikt wordt.

Bekijk Zekerheids Plus Pakket

Onderdelen garagetent vervangen

Onderdelen garagetent

Het grootste voordeel van een garagetent bij ons kopen zijn onze garanties. Zo hebben we gegarandeerd tot 10 jaar vervangende onderdelen beschikbaar. Een kapot of verloren onderdeel is daardoor eenvoudig te repareren. Neem contact op met de klantenservice voor meer informatie, of vul het formulier voor reserveonderdelen in.

Veelgestelde vragen

Heb je een vergunning nodig voor een garagetent?

Omdat een garagetent een tijdelijke constructie is, is voor een garagentent op eigen terrein over het algemeen geen vergunning nodig. Lokale wetgevingen voor het gebruik van een tijdelijke garage zijn echter niet overal hetzelfde (ook het bestemmingsplan van de beoogde locatie is hierbij van belang). Daarom raden wij aan om altijd navraag te doen bij de gemeente voordat je de tent opzet - zeker als je de tent voor een langere periode wil gebruiken.

Een garagetent is een sterk en stevig product, dat ook in zijn tweede waarschijnlijk nog ruim voldoende stevigheid bevat om je machines en voertuig veilig op te slaan. Hou er wel rekening mee dat een tweedehands garagetent niet over dezelfde voorwaarden en garanties beschikt als een nieuw gekochte tent bij ons. Op tenten met een PVC PRIME zeil bieden we bijvoorbeeld 5 jaar garantie op het zeil, terwijl we ook gegarandeerd tot 10 jaar na aankoop vervangende onderdelen beschikbaar hebben. Deze zekerheden heb je niet bij aankoop van een tweedehandse carporttent.

Wij verkopen uitsluitend garagetenten van TOOLPORT. Dit merk, actief in vele Europese landen, levert verschillende type betrouwbare tentproducten af. Hun garagetenten zijn betrouwbaar, voldoen aan hoge standaarden en zijn voorzien van de juiste keurmerken.

Klantenservice

Wil je meer weten over onze garagetenten? Geen probleem! Onze experts van de klantenservice staan voor je klaar! Stuur een e-mail naar klantenservice@profitent24.nl of bel ons via +31 (0)20-26 25 900 (ma. - vr. 09:00 - 18:00 uur
za. 09:00 - 13:00 uur).

  • 1*)
    Oorspronkelijke totaalprijs in deze webshop, incl. 21% btw.