excl. btw

Tent-elastieken

Tent elastieken kopen

Tent elastieken worden gebruikt om de verschillende onderdelen van het zeil aan het frame van de partytent of opslagtent te bevestigen. Tentelastieken worden ook wel spanrubbers, partytent elastieken of bungee ball elastieken genoemd. Een tent elastiek bestaat uit twee onderdelen: een elastische lus van rubber met een beschermend koord van nylon materiaal eromheen, en een hard plastic balletje. Ongeveer halverwege het balletje zit een rand, die over de gehele breedte loopt. Dit zorgt voor een extra veilig en stevige verbinding.

Tent elastieken voor partytenten en verschillende soorten opslagtenten

Voordelen partytent elastiek

Tentelastieken zijn de beste manier om zijwanden en geveldelen van je partytent of opslagtent aan het frame van de tent te bevestigen.

  • Het elastiek moet niet te los en niet te strak aan het frame worden verbonden. Hierdoor sluiten de zeilen de binnenruimte niet hermetisch af, maar kan het zeil enigszins meebewegen in de wind. Frisse lucht ververst hierdoor continu de binnenruimte van de tent.

  • Een uitgerekt elastiek kan gemakkelijk worden vervangen. Daardoor ben je voor vele jaren gegarandeerd van een sterke en duurzame partytent.

  • Te lange elastieken kun je eenvoudig inkorten door een stuk van het elastiek af te knippen en een nieuwe knoop onder de bungee ball te leggen.

Bevestiging partytent elastieken

Bevestiging van een elastiek is ontzettend eenvoudig en in een mum van tijd volbracht. Hiervoor is geen vakkennis nodig.

Neem de lus van het elastiek aan haal dat via de achterkant door een van de messing oogjes van de zijwand, gevel of het dakzeil. Het balletje haal je via de achterkant over een van de buizen van het frame. Vervolgens trek je aan beide uiteinden (dus zowel aan de lus als aan het balletje), zodat je wat ruimte hebt. Haal het balletje vervolgens door de lus en haal de spanning van het elastiek.

Herhaal dit proces bij alle oogjes van de zijwanden, dakzeilen en geveldelen voor een stevige en veilige bevestiging. Idealiter zit een elastiek niet zo strak om het frame dat er geen bewegingsruimte meer is, maar ook niet zo los dat het doek te veel kan wapperen in de wind.

Bevestiging partytent elastieken

Bungee ball elastiek bestellen

Partytent elastieken zijn in vier verschillende pakketten te koop: in aantallen van 100, 75, 50 en 25 stuks. Een bungee ball elastiek is een universeel product dat ook voor andere doeleinden geschikt is. Ideaal als je een elastiek op dat moment niet gebruikt of je partytent niet opgebouwd is.

De elastieken zijn te koop in 3 verschillende lengtes: kort, lang en extra lang. Hou er bij het bestellen van de maat rekening mee dat van een te lang elastiek wel een deel kan worden weggeknipt, maar dat een te kort elastiek niet kan worden uitgebreid.

Maat elastiekLengte koordMaximale lengte met spanningDiameter balletje
Kort
Ca. 6 cm
Ca. 12 cm
Ca. 2,9 cm
LangCa. 15 cm
Ca. 30 cm
Ca. 2,9 cm
Extra langCa. 18 cm
Ca. 36 cm
Ca. 2,9 cm

Klantenservice

Twijfel je welke maat elastieken je nodig hebt? Geen probleem! Ons serviceteam staat voor je klaar!

Professioneel advies

service-luuk
*1 Oorspronkelijke totaalprijs in deze webshop, incl. 21% btw.