Telefonisch advies van experts via +31 20 26 25 900 Experts opbellen Telefonisch advies van experts
+++ I.v.m. bouwvakvakantie zijn wij op zaterdag 24 juli, 31 juli, 7 augustus en 14 augustus gesloten. +++
 • 10 jaar vervangingsgarantie
 • Topkwaliteit
 • Persoonlijk advies van experts: +31 20 26 25 900
Persoonlijk advies van experts

Hulp nodig?

Advies van experts

+31 20 26 25 900

ma. - vr. 09:00 - 18:00 uur
za. 09:00 - 13:00 uur

Stuur een e-mail

E-mail onze klantenservice

Onze klantenservice zal zo snel mogelijk reageren.

62 resultaten
Garagetent 3,3x7,2 m, PVC, donkergroen
Garagetent 3,3x7,2 m, PVC, donkergroen
Direct leverbaar
819,-
incl. 21% btw
Garagetent 3,3x8,4 m, PVC, donkergroen
Garagetent 3,3x8,4 m, PVC, donkergroen
Direct leverbaar
889,-
incl. 21% btw
Garagetent 3,3x9,6 m, PVC, donkergroen
Garagetent 3,3x9,6 m, PVC, donkergroen
Direct leverbaar
979,-
incl. 21% btw

Garagetent kopen bij profitent24.nl

Wil jij een garagetent kopen waarvan jij jarenlang plezier zult hebben? Bij profitent24.nl kun je kiezen uit vele verschillende garagetenten die dé ideale berscheming geven aan jouw camper, auto, boot, motor of fiets! Stel dus snel met de filter boven in deze pagina een garagetent samen die aan al jouw wensen en eisen voldoet en vind nu eindelijk dé garagetent waarmee jij jarenlang vooruit kan!

Advies nodig bij het kiezen van de juiste garagetent? Onze experts zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag Ma. - vr.: 9 - 18 uur, Za.: 9 - 13 uur via +31 20 26 25 900 of per e-mail (klantenservice@profitent24.nl)

Garagetent voor boot, woonwagen, motor, vrachtwagen en auto

Velen spreken van garagetenten, anderen van tentgarages. Daarmee wordt in principe hetzelfde bedoeld: stabiele, standvastige tent die als betaalbaar alternatief voor een garage of carport dient. Bij Profitent24 vindt u kleinere garages van 1.6x2.4 m tot aan de zeer grootte van bijv. 8x12 of 6x36 m. Naast de standaard zijwand hoogte van 2m zijn er ook ware ruimtewonders verkrijgbaar met een zijwand hoogte tot en met 4m. Navenant vindt u bij ons dus altijd een passende garagetent voor motor, auto, bestelwagen, vrachtwagen of boot.

Onze productlijn garagetenten zijn ontworpen voor gebruik het hele jaar door. Ze zijn 100% waterdicht, bieden een hoge UV-bescherming en hebben een uitstekende standvastigheid. Sommige tenten zijn verkrijgbaar met statistiek. Een tent als garage is bijzonder interessant wanneer de standplaats vaak verandert of wanneer de overkapping slechts tijdelijk nodig is. Tenten kunnen snel op en af gebouwd worden en met weinig ruimte verlies opgeslagen worden als de tent niet gebruikt wordt.

Natuurlijk kan de garagetent ook anders gebruikt worden. Bijv. als opslagtent of als weidetent. Vele doeleinden zijn denkbaar.

Tips voor het kopen

Robuuste garagetenten kenmerken zich door een weldoordachte constructie: doorgeschroefde stalen buizen, dwarsverbindingen in de nok en diagonale verbindingen in de zijwand zorgen voor een hoge stabiliteit en ondersteunen bijkomend de zeilen.

Let u op het professionele spanbanden- of wel spansysteem. Deze dient voor het precies aanbrengen van het zeil over het stalen frame. Een optimaal gespannen zeil verhindert beweging in het zeil en bevordert het weglopen van regenwater. PVC-zeilen zijn in vergelijking met PE zeilen scheurbestendiger, duurzamer en UV-bestendiger. PE-zeilen hebben daartegen het voordeel dat ze makkelijker te hanteren zijn.

Om de passende garagetent te vinden, bepaalt u eerst welke afmeting u nodig heeft voor uw voertuig. Daarna overweegt u of u extra ruimte nodig heeft om te knutselen of voor gereedschap. Een goede vraag is hoe hoog de tent moet zijn. Voor woonwagens en bestelwagens zijn in de regel zijwanden van meer dan 2 m nodig. Bij Profitent24 vindt u garagetenten met een zijwand hoogte tot en met 4 m. Zodra u de gewenste grootte heeft bepaald, controleer dan nog eens de voorgestelde standplaats. Niet dat er nog bomen of gebouwen in de weg staan. Nu kunt u de productlijn kiezen die aan uw eisen voldoet. Wij voeren een solide compactklasse tot en met de exclusieve topklasse met statistiek.

Garagetent-productlijnen bij Profitent24

Onze garagetenten hebben één ding met elkaar gemeen: het dak en de zijwanden bestaan uit één stuk zeil. Dit zorgt voor extra stevigheid en stabiliteit. Het zeil wordt door een speciaal spansysteem buitengewoon stabiel en precies over het stalen frame gespannen en zo worden bewegingen in het zeil en waterzakken in het dak voorkomen. Alle garagetenten zijn 100% waterdicht en geven een hoge UV-bescherming. In de gevel-delen zitten ingangen die snel door robuuste merk ritssluitingen te openen zijn. Het verschil tussen de productlijnen zit voornamelijk in het materiaal, constructie en standvastigheid. Ieder productlijn vervult daarmee speciale eisen.

Vaak op- en afbouwen vraagt bijv. om een lichte en mobiele constructie. Hieraan voldoet onze solide compactklasse van de productlijn Economy. Dat is de juiste keuze voor kortstondige, tijdelijke oplossingen maar kan ook het hele jaar door ingezet worden. Een robuust, tegen corrosie beschermd, frame en een stevig 260 g/m² zwaar PE-zeil zijn relatief makkelijk en snel op en af te bouwen.

De productlijn Premium behoort tot de middenklasse van onze garagetenten. Deze klasse heeft dezelfde buizenconstructie als de productlijn Economy. Als zeil wordt echter een 500 g/m² zwaar PVC-zeil met een dicht binnen raster gebruikt. De Premium garagetent is een goed compromis tussen stabiliteit en mobiliteit.

De topklasse Professional heeft een bijzonder robuust, volledig verzinkt, stalen vierkantprofiel frame en een ca. 550 g/m² zwaar PVC-zeil met een dicht binnen raster – vergelijkbaar met een vrachtwagenzeil. Bovendien hebben tenten uit de lijn Professional een statistiek. Daarmee garanderen wij dat uw tent ook bij bepaalde windkrachten en krachtinwerkingen standhoudt. De precieze waarden in de statistiek kunt u in de betrekkelijke productomschrijving vinden. De garagetent productlijn Professional Plus heeft hetzelfde frame maar een nog robuuster zeil. Het is de verhevene topklasse, beschikt over een statistiek en een extreem robuust Prime-zeil uit gegoten PVC. Het zeil is ca. 720 g/m² zwaar, brandvertragend gecertificeerd en 9x scheurbestendiger als gebruikelijke PVC-zeilen! Bovendien verdraagt het makkelijk sterke temperatuurschommelingen van -30 tot +50 graden Celsius, daardoor is het uitermate geschikt voor gebruik het hele jaar door bij extreme weersomstandigheden.

De productlijn Wikinger behoort eveneens tot de verhevene topklasse van onze garagetenten. Het grootste deel van onze Wikinger-producten hebben een geteste statistiek. Bij Profitent24 zijn twee varianten van de Wikinger garagetent verkrijgbaar: de Wikinger en de Wikinger Prime – beide zijn verkrijgbaar met zijwandhoogte tot en met 4 m. Afhankelijk van de grootte van het product hebben de buizen van de constructie verschillende diameters en wanddikten. Het volledig verzinkte frame bestaat uit extra robuuste vierkantprofiel buizen. Het verschil tussen de varianten zit in het PVC-zeil. De Wikinger heeft een ca. 550 g/m² zwaar PVC-zeil terwijl de Wikinger Prime met een ca. 720g/m² zwaar Prime-zeil uit gegoten PVC uitgerust is. Prime-zeilen zijn 9x scheurbestendiger als gebruikelijke PVC-zeilen, brandvertragend gecertificeerd en bestand tegen grote temperatuur verschillen.

Brandveiligheid gecertificeerde garagetenten

Moet uw garagetent aan brandveiligheid voorschriften voldoen dan zijn onze productlijnen Professional en Wikinger ook als brandvertragend gecertificeerde tent verkrijgbaar. Deze voldoen aan veel Europese normen voor brandveiligheid, bijv. D – DIN 4102 – B1/B2, A-EN 13501-1 of CH-BKZ 5.2. – en anderen. Dat schept een hoge mate aan zekerheid en kan ook verzekeringstechnisch beslissend zijn.

Onze service en garanties

Wij hebben meer dan 20 jaar ervaring in de tenten-handel. Bij ons staat de klant in het middelpunt. U profiteert van onze uitstekende service en jarenlange support prestaties, zoals 10 jaar vervangingsonderdelen beschikbaar of onze advisering. Nog een plus: een veelvoud aan product specifieke garanties, bijv. tegen doorroesten of op PVC-zeilen. Koop nu een garagetent bij Profitent24! Alleen bij ons is er een 100% tevredenheidsgarantie.

Heeft u nog vragen? Onze experts hebben de antwoorden!

ma. - vr. 09:00 - 18:00 uur
za. 09:00 - 13:00 uur

+31 20 26 25 900

De standvastigheid wezenlijk verhogen

Door speciale toebehoren kunt u uw garagetent nog standvastiger maken. Met een stormbeveiliginsset voor tenten verankert u de garagetent met robuuste spanbanden en grondankers aan de bodem.

Met een zekerheids plus pakket behaalt u de hoogste mate van standvastigheid – bij de productlijn Wikinger is dit pakket bij het product inbegrepen. Een speciaal ontworpen staalkabelsysteem, een grondverankeringsysteem en versterkte spanbanden verhogen de stabiliteit en standvastigheid vele malen. Voor de grondverankering kan naar behoefte gekozen worden tussen Profi-grondpennen en Profi-betonankers.

Onderhoud en reparatie

Het onderhoud van tenten is belangrijk en zou periodiek uitgevoerd moeten worden. Ontdekt men hierbij schade dan dient die snel verholpen te worden. Een intacte tent heeft de hoogste stabiliteit en standvastigheid. Profitent24 biedt speciale reparatiesets aan, waarmee kleine reparaties uitgevoerd kunnen worden. Kleine gaten kunnen bijv. met speciale PVC-lijm en een PVC-lapje verholpen worden. Met de inbegrepen ringen-reparatie set vervangt u snel uitgescheurde ringen zodat de zeilen weer optimaal aan de buizen kunnen worden bevestigd.

Profitent24 kwaliteiten voor garagetenten

Uitrusting Economy

Onze garagetent productlijn Economie vormt een solide compacte klasse. Een sterke, vol verzinkte buizen en een doorlopend zeildoek van 260 gr/m² PE materiaal ter beschermen van uw auto tegen weer en wind. De 260 gr/m² PE zeildoek biedt een uitstekende UV-bescherming, is waterdicht tot 100% en is bevestigd door een speciaal spansysteem aan het frame.

Zeilen:

 • Alle zeilen van ca. 260 gr/m² PE materiaal
 • UV-bestendig
 • hoge beschermingsfactor
 • 100% waterdicht gelaste naden
 • Dak en zijkleden aan een stuk voor extra stabiliteit
 • Dak wordt stevig vastgezet d.m.v. een klemsysteem - Dak kan elk moment worden bij gespannen
 • Afneembare eindstukken voor grotere ingangen
 • Afsluitbare ventilatierooster beschermd tegen condensatie
 • Ingang met robuuste ritsen

Frame:

 • Volledig verzinkte stalen frame, tegen corrosie beschermd volgens DIN 55633
 • Stalen buizen
 • Diameter: ca. 34 mm

  Wanddikte: ca. 0,8 mm

 • Koppelstukken
 • Diameter: ca. 38 mm

  Wanddikte: ca. 1,1 mm

 • Stalen buizen en koppelstukken worden in elkaar geschroefd - geen goedkope, instabiel kliksysteem!
 • Veilige bevestiging aan de grond door stevige haringen

Opbouw:

 • Eenvoudige handleiding en nummering van de buizen maakt een eenvoudige opbouw mogelijk.

Afmetingen:

Breedte1,6 m2,4 m3,3 m
Doorloophoogte ca.2,40 m3,60 m4,80 - 6,20 m
Nokhoogte ca.1,95 m2,40 m2,45 m
Doorloophoogte ca.1,70 m1,95 m1,95 m

Uitrusting Premium

De productlijn Premium is de middelklasse van onze garagetenten. Een Premium tentgarage bestaat uit een stabiel, tegen corrosie beschermd frame en zeil uit ca. 500 g/m² zwaar PVC-materiaal. De robuuste zeilen worden met een spansysteem strak over de constructie bevestigd. Dit maakt het zeil bijzonder resistent tegen bewegingen van het zeil door de wind. De weerbestendige Premium garagetent is een uitstekende overkapping voor uw voertuig. Het biedt een hoge UV-bescherming van 80+ en is 100% waterdicht!

Zeilen:

 • Dak en zijwanden zijn uit een stuk en dat zorgt voor extra stabiliteit
 • Zeil gemaakt van ca. 500 g/m² zware PVC met dubbel binnen raster
 • PVC-Materiaal is vergelijkbaar met vrachtwagen zeil
 • 100% waterdicht door gelaste naden
 • Hoge UV bestendigheid
 • Geteste lichtbeschermings factor van UV 80+
 • Dak wordt door spansysteem precies en strak gespannen – Dakzeil kan altijd worden na gespannen
 • Afneembare eindwanden voor grotere ingang
 • Afsluitbaar beluchtingen roosters zorgen voor luchtcirculatie en verhinderen condensvorming
 • Ingang met robuuste ritssluitingen

Frame:

 • Volledig verzinkte stalen frame, tegen corrosie beschermd volgens DIN 55633
 • Stalen buizen
 • Diameter: ca. 34 mm

  Wanddikte: ca. 0,8 mm

 • Koppelstukken
 • Diameter: ca. 38 mm

  Wanddikte: ca. 1,1 mm

 • Stalen buizen en koppelstukken worden in elkaar geschroefd - geen goedkope, instabiel kliksysteem!
 • Veilige bevestiging aan de grond door stevige haringen

Opbouw:

 • Eenvoudige handleiding en nummering van de buizen maakt een eenvoudige opbouw mogelijk.

Afmetingen:

Breedte1,6 m2,4 m3,3 m
Doorloophoogte ca.2,40 m3,60 m4,80 - 6,20 m
Nokhoogte ca.1,95 m2,40 m2,45 m
Doorloophoogte ca.1,70 m1,95 m1,95 m

Uitrusting Professional

De productlijn Professional is de topklasse van onze garagetenten en beschikt over een statistiek. De Professional garagetent bestaat uit een stabiele, volledig verzinkte stalen constructie met bijzonder sterke buizen. Als zeil-materiaal wordt robuust ca. 550 g/m² zwaar PVC gebruikt. het zeil wordt met een spansysteem strak over de constructie bevestigd. Dit maakt het zeil bijzonder resistent tegen bewegingen van het zeil door de wind. De weersbestendige, standvastige Professional garagetent kan het hele jaar door als overkapping voor uw voertuig gebruikt worden. De tent is bijzonder stabiel en standvastig, biedt een hoge UV-bescherming van 80+ en is 100% waterdicht!

Statistiek:

  Het gebruik i.v.m. veiligheid:

 • Windlast tot windkracht 10 en opwaarts of
 • Gerapporteerde draagvermogen in kg/m² - zie het statistiek handboek

Zeilen:

 • Dak en zijwanden uit een stuk voor extra stabiliteit
 • Zeilen bestaan uit ca. 550 g/m² zwaar PVC met dubbel geweven binnenraster
 • PVC materiaal is vergelijkbaar met vrachtwagenzeil
 • 100% waterdicht door gelaste naden
 • Hoge UV-bestendigheid
 • Geteste lichtbeschermingsfactor voor UV van 80+
 • Dak wordt door spansysteem precies en vast bevestigd - Zeil kan elk moment na gespannen worden
 • Gevel-delen kunnen verwijderd worden voor een grotere ingang
 • Afsluitbare ventilatieroosters zorgen voor luchtcirculatie en verhinderen vochtophoping
 • Ingang met robuuste ritssluitingsysteem

Frame:

 • Buizenconstructie uit 100% staal, beschermd tegen corrosie door volledige verzinking
 • Verticale buizen: extra sterke, afgeronde vierkantprofiel buizen
 • Vierkantprofiel buis: ca. 45 x 32 mm

  Wanddikte: ca. 1,2 mm

 • Horizontale ronde buizen
 • Diameter: ca. 42 mm

  Wanddikte: ca. 1,1 mm

 • De verticaal lopende stalen buizen worden in elkaar geschoven. De gaten in de buizen dienen voor het vast zetten van de buizen met lange schroeven en moeren (doorgeschroefd)
 • De horizontaal lopende stalen buizen worden eveneens met schroeven aan de verticale bogen geschroefd
 • Bij de vier gevel voeten zitten ratels waarmee het dakzeil gespannen kan worden
 • Spanstangen in het zeil die met spanbanden aan het grondframe vast gezet worden dienen ter bevestiging van het zeil
 • Zekere verankering aan de bodem door robuuste 60 cm lange grondpennen (bij levering inbegrepen)

Opbouw:

 • Eenvoudige handleiding en genummerde buizen maken de opbouw makkelijk

Afmetingen:

Breedte3,66 m
Lengte4,8 – 9,6 m
Ingang breedte3,16 m
Ingang hoogte2,0 m
Nok hoogte2,7 m
Zijwand hoogte2,0 m

Uitrusting Professional Plus

 

De productlijn Professional Plus is de verhevene topklasse van onze garagetenten en beschikt over een statistiek. De professional Plus garagetent bestaat uit een stabiel, volledig verzinkt frame met bijzonder sterke buizen. Als zeil-materiaal wordt extreem robuust, gegoten ca. 720 g/m² zwaar PVC gebruikt. Dit zeil-materiaal is 9x scheurbestendiger dan gebruikelijke PVC-zeil en is bestand tegen temperaturen van -30 tot +50 graden Celsius. De zeilen worden met een spansysteem strak over de constructie bevestigd. Dit maakt het zeil bijzonder resistent tegen bewegingen van het zeil door de wind. De weersbestendige, standvastige Professional Plus garagetent kan het hele jaar door bij extreem weer als overkapping gebruikt worden. De tent is buitengewoon stabiel , zeer standvastig, biedt een hoge UV-bescherming van 80+ en is 100% waterdicht.

Statistiek:

  Het gebruik i.v.m. veiligheid:

 • Windlast tot windkracht 10 en opwaarts of
 • Gerapporteerde draagvermogen in kg/m² - zie het statistiek handboek

Zeilen:

 • Dak- en zijwandzeilen uit een stuk voor extra stabiliteit
 • Hoogwaardige, gegoten PVC-zeil met dicht binnen raster - gecertificeerd naar DIN EN ISO 527
 • PVC-materiaal is ca. 720 g/m² zwaar
 • Scheurbestendigheid is 9x groter dan bij gebruikelijke PVC zeilen
 • 100% waterdicht door gelaste naden
 • Temperatuurtest doorstaan voor temperaturen van -30 tot +50 graden Celsius
 • Hoge UV-bestendigheid
 • Geteste lichtbeschermingsfactor voor UV van 80+
 • Verwijderbare Gevel-delen voor een grotere ingang
 • Afsluitbare ventilatieroosters zorgen voor luchtcirculatie en verhinderen vochtophoping
 • Ingang met robuuste ritssluitingsysteem

Frame:

 • Buizenconstructie uit 100% staal, beschermd tegen corrosie door volledige verzinking
 • Verticale buizen: extra sterke, afgeronde vierkantprofiel buizen
 • Vierkantprofiel buis: ca. 45 x 32 mm

  Wanddikte: ca. 1,2 mm

 • Horizontale ronde buizen
 • Diameter: ca. 42 mm

  Wanddikte: ca. 1,1 mm

 • De verticaal lopende stalen buizen worden in elkaar geschoven. De gaten in de buizen dienen voor het vast zetten van de buizen met lange schroeven en moeren (doorgeschroefd)
 • De horizontaal lopende stalen buizen worden eveneens met schroeven aan de verticale bogen geschroefd
 • Bij de vier gevel voeten zitten ratels waarmee het dakzeil gespannen kan worden
 • Spanstangen in het zeil die met spanbanden aan het grondframe vast gezet worden dienen ter bevestiging van het zeil
 • Zekere verankering aan de bodem door robuuste 60 cm lange grondpennen (bij levering inbegrepen)

Opbouw:

 • Eenvoudige handleiding en genummerde buizen maken de opbouw makkelijk

Afmetingen:

Breedte3,66 m
Lengte4,8 – 9,6 m
Ingang breedte3,16 m
Ingang hoogte2,0 m
Nok hoogte2,7 m
Zijwand hoogte2,0 m

Uitrusting Wikinger met statistiek

 

De tenthallen van de productlijn Wikinger hebben een zeer robuust frame in vierkantprofiel en zijn verkrijgbaar met een zijwandhoogte tot en met 4 m. Wikinger tenthallen hebben een geteste statistiek die garandeert dat de tent bepaalde windlasten en krachtinwerkingen kan doorstaan - de precieze waarden vindt u in de productbeschrijving. Alle Wikinger tenthallen hebben een dak en zijwanden die uit een stuk bestaan en die door een spansysteem precies en vast over het frame bevestigd wordt. Strak gespannen zeilen zorgen voor een hogere stabiliteit, laten neerslag weglopen en voorkomen beweging in het zeil. Het doorlopende zeil bestaat uit robuust ca. 550 g/m² zwaar PVC, is 100% waterdicht en UV-bestendig.

Statistiek:

  Het gebruik i.v.m. veiligheid:

 • Windlast tot windkracht 10 en opwaarts of
 • Draagvermogen tot en met 60 kg/m²

Zeilen:

 • Dak- en zijwandzeil uit een stuk voor extra stabiliteit
 • Zeil uit ca. 550 g/m² zwaar PVC met dubbel geweven binnenraster
 • PVC-materiaal is vergelijkbaar met een vrachtwagenzeil
 • PVC-zeil is ook als brandvertragend gecertificeerde variant verkrijgbaar
 • 100% waterdicht door gelaste naden
 • Hoge UV-bestendigheid
 • Dak wordt met spansysteem precies en vast bevestigd - zeil kan elk moment na gespannen worden
 • Gevel-delen kunnen geheel verwijderd worden waardoor een zeer grote ingang ontstaat
 • Afsluitbare ventilatieroosters zorgen voor luchtcirculatie en voorkomt vochtophoping
 • ingang met robuust ritssluitingsysteem

Frame:

 • Buizenconstructie uit 100% staal, tegen corrosie beschermd door volledige verzinking
 • Verticale buizen: extra sterke, afgeronde vierkantprofiel buizen
 • Diameter: ca. 70 x 43 mm

  Wanddikte: ca. 1,9 mm

 • Horizontale ronde buizen
 • Meerdere dakverstevigingen en extra dwarsdrager in de nok voor een verhoogd draagvermogen
 • Diagonale verbindingen in alle hoekelementen voor extra versteviging van de zijwand
 • De verticaal lopende stalen buizen worden in elkaar geschoven. De gaten in de buizen dienen voor het vast zetten van de buizen met lange schroeven en moeren (doorgeschroefd)
 • De horizontaal lopende stalen buizen worden eveneens met schroeven aan de verticale bogen geschroefd
 • Bij de vier gevel-voeten zitten ratels waarmee het dakzeil gespannen kan worden
 • Spanstangen in het zeil die met spanbanden aan het grondframe vast gezet worden dienen ter bevestiging van het zeil
 • Zekere verankering aan de bodem door robuuste 60 cm lange grondpennen (bij levering inbegrepen)

Opbouw:

 • Eenvoudige handleiding en genummerde buizen maken de opbouw makkelijk

Afmetingen:

Breedte4 m5 m6 m7 m8 m
Ingang breedte3,5 m4,1 m4,1 m5,0 m4,0 m
Ingang hoogte3,5 m3,5 m2,9 m2,9 m3,6 m
Nok hoogte4,3 m4,9 m3,6 m3,8 m4,25 m
Zijwand hoogte3,35 m4 m2,6 m2,7 m3,0 m

Uitrusting Wikinger Prime met statistiek

 

De tenthallen van de productlijn Wikinger hebben zeer robuuste, volledig verzinkte buizen in vierkantprofiel en zijn verkrijgbaar met zijwand hoogt tot en met 4 m. Wikinger tenthallen hebben een geteste statistiek die garandeert dat de tent bepaalde windlasten en krachtinwerkingen doorstaat - precieze waarden vindt u in de productbeschrijving. alle Wikinger tenthallen hebben een dak- en zijwanden uit een stuk dat met een spansysteem precies en vast over het frame bevestigd. Strak liggende zeilen zorgen voor een hoge stabiliteit, laten neerslag goed weglopen en voorkomt beweging in het zeil. De doorlopende Prime-zeilen bestaan uit gegoten, zeer robuust ca. 720 g/m² zwaar PVC, is 100% waterdicht en heeft een hoge UV-bescherming van 80+. Het PVC-zeil is 9x scheurbestendiger als de gebruikelijke PVC-zeilen en doorstaat temperaturen van -30 tot +50 graden Celsius.

Statistiek:

  Het gebruik i.v.m. veiligheid:

 • Windlast tot windkracht 10 en opwaarts of
 • Draagvermogen tot en met 60 kg/m²

Zeilen:

 • Dak- en zijwandzeil uit een stuk voor extra stabiliteit
 • Hoogwaardige, gegoten PVC-zeil met dicht binnenraster - gecertificeerd naar DIN EN ISO 527
 • PVC-materiaal is ca. 720 g/m² zwaar
 • Scheurbestendigheid is 9x hoger dan bij gebruikelijke PVC-zeil
 • 100% waterdicht door gelaste naden
 • Temperatuurtest doorstaan voor temperaturen van -30 tot +50 graden Celsius
 • Hoge UV-bestendigheid
 • Geteste lichtbeschermingsfactor voor UV van 80+
 • Dak wordt met spansysteem precies en vast bevestigd - zeil kan elk moment na gespannen worden
 • Gevel-delen kunnen geheel verwijderd worden waardoor een bijzonder grote ingang ontstaat
 • Afsluitbare ventilatieroosters zorgen voor luchtcirculatie en verhinderen vochtophoping
 • Ingang met robuust ritssluitingsysteem

Frame:

 • Buizenconstructie uit 100% staal, tegen corrosie beschermd door volledige verzinking
 • Verticale buizen: extra sterke, afgeronde vierkantprofiel buizen
 • Diameter: ca. 70 x 43 mm

  Wanddikte: ca. 1,9 mm

 • Horizontale ronde buizen
 • Meerdere dakverstevigingen en extra dwarsdrager in de nok voor een verhoogd draagvermogen
 • Diagonale verbindingen in alle hoekelementen voor extra versteviging van het zijwand
 • De verticaal lopende stalen buizen worden in elkaar geschoven. De gaten in de buizen dienen voor het vast zetten van de buizen met lange schroeven en moeren (doorgeschroefd)
 • De horizontaal lopende stalen buizen worden eveneens met schroeven aan de verticale bogen geschroefd
 • Bij de vier gevel-voeten zitten ratels waarmee het dakzeil gespannen kan worden
 • Spanstangen in het zeil die met spanbanden aan het grondframe vast gezet worden dienen ter bevestiging van het zeil
 • Zekere verankering aan de bodem door robuuste 60 cm lange grondpennen (bij levering inbegrepen)

Opbouw:

 • Eenvoudige handleiding en genummerde buizen maken de opbouw makkelijk

Afmetingen:

Breedte4 m5 m6 m8 m
Ingang breedte3,5 m4,1 m4,1 m4,0 m
Ingang hoogte3,5 m3,5 m2,9 m3,6 m
Nok hoogte4,3 m4,9 m3,6 m4,25 m
Zijwand hoogte3,35 m4,0 m2,6 m3,0 m