Telefonisch advies van experts via +31 20 26 25 900
+++ Onze showroom kan weer bezocht worden! Neem telefonisch contact op om een afspraak te maken. +++
  • 10 jaar vervangingsgarantie
  • Topkwaliteit
  • Persoonlijk advies van experts: +31 20 26 25 900
Persoonlijk advies van experts

Hulp nodig?

Advies van experts

+31 20 26 25 900

ma. - vr. 09:00 - 18:00 uur
za. 09:00 - 13:00 uur

Stuur een e-mail

E-mail onze klantenservice

Onze klantenservice zal zo snel mogelijk reageren.

TuinpaviljoenenTuinpaviljoenen
8 resultaten
Tuinpaviljoen Hardtop Sunset Deluxe loft grey, 3x4m
SUNSET DELUXE Tuinpaviljoenen van Profitent24
Tuinpaviljoen Hardtop Sunset Deluxe loft grey, 3x4m
Direct leverbaar
1.489,-
1.355,-
incl. 21% btw
Tuinpaviljoen Hardtop Sunset Deluxe loft grey, 3x3m
SUNSET DELUXE Tuinpaviljoenen van Profitent24
Tuinpaviljoen Hardtop Sunset Deluxe loft grey, 3x3m
Direct leverbaar
1.179,-
1.125,-
incl. 21% btw
Tuinpaviljoen Hardtop Paradise Deluxe taupe, 3x4m
RENDEZVOUS DELUXE Tuinpaviljoenen van Profitent24
Tuinpaviljoen Hardtop Paradise Deluxe taupe, 3x4m
Direct leverbaar
1.269,-
1.195,-
incl. 21% btw
Tuinpaviljoen Hardtop Paradise Deluxe taupe, 3x3m
RENDEZVOUS DELUXE Tuinpaviljoenen van Profitent24
Tuinpaviljoen Hardtop Paradise Deluxe taupe, 3x3m
Direct leverbaar
1.159,-
1.085,-
incl. 21% btw
Tuinpaviljoen Hardtop Sunset Deluxe crème, 3x4m
SUNSET DELUXE Tuinpaviljoenen van Profitent24
Tuinpaviljoen Hardtop Sunset Deluxe crème, 3x4m
Direct leverbaar
1.489,-
1.355,-
incl. 21% btw
Tuinpaviljoen Hardtop Sunset Deluxe, 4x4m
SUNSET DELUXE Tuinpaviljoenen van Profitent24
Tuinpaviljoen Hardtop Sunset Deluxe, 4x4m
Direct leverbaar
1.799,-
1.655,-
incl. 21% btw
Tuinpaviljoen Sunset stone, 3x4m
SUNSET CLASSIC Tuinpaviljoenen van Profitent24
Tuinpaviljoen Sunset stone, 3x4m
Direct leverbaar
549,-
515,-
incl. 21% btw
Tuinpaviljoen Sunset stone, 3x3m
SUNSET CLASSIC Tuinpaviljoenen van Profitent24
Tuinpaviljoen Sunset stone, 3x3m
Direct leverbaar
479,-
455,-
incl. 21% btw

Metalen en houtlook tuinpaviljoenen kopen

Collage van verscheidene tuinpalviljoenmodellen

Ben je op zoek naar een stabiel en voordelig tuinpaviljoen van staal of aluminium, of wil je een metalen prieel kopen dat het uiterlijk van hout zeer realistisch nabootst? Dan ben je hier aan het juiste adres! Wij hebben namelijk verschillende producten, die uitstekend dienst doen als terrasoverkapping, zonnewering, pergola, luifel of afdak bij regen of slecht weer. De Deluxe en Superior producten, met hun polycarbonaat of stalen dak, zijn zo stevig en stabiel dat ze het hele jaar door in de tuin kunnen blijven staan – hét moderne alternatief voor een ouderwets tuinhuisje of blokhut!

Onze paviljoenen, te bestellen in de afmetingen 3x3, 3x4 en 4x4 m, kunnen deels of geheel afgesloten worden met geïmpregneerde polyester zijwanden, die beschermen tegen neerslag en wind. Uiteraard zijn al onze producten 100% waterdicht, en bieden ze een hoge UV-bescherming en een naar verhouding erg goedkope prijs-kwaliteitverhouding.

Een groot voordeel van ons als fabrikant: we hebben alle producten vrijwel altijd op voorraad, en tot 10 jaar na de aankoopdatum zijn er vervangende onderdelen beschikbaar. Een bestelling bij ons is dus gegarandeerd duurzaam en voordelig.

Zoek je meer informatie? Wij geven je graag gratis persoonlijk advies. Onze experts zijn beschikbaar voor al je vragen over onze tuinpaviljoenen. Neem contact op met onze klantenservice. Wij zijn telefonisch bereikbaar op Ma. - vr.: 9 - 18 uur, Za.: 9 - 13 uur via +31 (0)20-26 25 900 (voor België +31 (0)20-26 25 900) of per e-mail klantenservice@profitent24.nl. Je bent natuurlijk ook van harte welkom in onze showroom in Emmen!

Dit maakt onze tuinpaviljoenen zo bijzonder

Collage van onze tuinpaviljoenen-deskundigen

Wij hebben al vele tientallen jaren ervaring met tuinpaviljoenen. Hierdoor weten we precies wat onze klanten nodig hebben voor hun tuin, wat te zien is in de producten die we leveren. Onze paviljoenen zijn ontwikkeld door een team van deskundigen uit de vliegtuigindustrie. Het team besteedde extra veel aandacht aan het ontwerpen van een robuuste constructie van metaal, die desondanks gemakkelijk op te bouwen en af te breken is – een punt dat bij vergelijkbare metalen tuinpaviljoenen vaak tot kritiek leidt. Met de opbouw ben je in circa 30 minuten tot 3 uur (afhankelijk van het model) klaar, waarmee we ruim onder de gemiddelde tijd zitten van paviljoenen die je elders kunt kopen. Doordat we bijvoorbeeld ook producten als partytenten, vouwtenten en opslagtenten produceren, hebben we veel ervaring met waterdichte materialen en een hoge UV-bescherming. Onze daken, zowel de geïmpregneerde polyester softtops als de hardtops die van polycarbonaat of staal zijn gemaakt, laten dus absoluut geen vocht door en vormen een betrouwbare terrasoverkapping bij slecht én goed weer. Je hebt tevens de mogelijkheid om je tuinpaviljoen uit te rusten met zijwanden en muggennetten, zodat je echt iedere dag van je tuin kunt genieten.

Bekijk onze producten: Paradise, Sunset & Forest

Onze tuinpaviljoenen zijn verkrijgbaar in verschillende modellen en kleuren. Het verschil tussen de kwaliteitsklassen en productlijnen zit voornamelijk in het materiaal waarvan het dak en het frame zijn gemaakt, en het design.

De Paradise is een voordelige productlijn met een speels, decoratief ontwerp dat zowel functioneel als stabiel is. De Paradise is verkrijgbaar in Classic, Premium en Deluxe. De Classic- en Premium-producten hebben een geïmpregneerd polyester dakzeil en een frame gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal, de Deluxe is voorzien van een polycarbonaat overkapping.

De Sunset is een zeer stabiele, functionele en optisch neutrale productlijn. De Sunsets zijn verkrijgbaar in Classic, Premium en Deluxe. De Classic en Premium hebben een polyester zeil, de Deluxe is voorzien van een polycarbonaat dak. De Premium en de Deluxe hebben een aluminium frame, de Classic is gemaakt van roestvrij staal.

De Forest is onze nieuwe, natuurlijke productlijn met een verrassend realistische houtlook, die het uiterlijk van een houten prieel of pergola zeer realistisch nabootst en zo perfect bij je tuin past. De Forests zijn verkrijgbaar in Premium, Deluxe en Superior. De Premium heeft een polyester dak, de Deluxe een van polycarbonaat. De Superior is qua overkapping het sterkst, met een hoogwaardig stalen dak. De Forest-producten leveren we altijd met een roestbestendig alumium frame.

De producten met een polyester dakzeil moeten in de winter worden afgebroken, de paviljoenen met een overkapping van polycarbonaat of staal kunnen het hele jaar door blijven staan (maximale sneeuwbelasting 50-110 kg/m², afhankelijk van het model).

Al onze tuinpaviljoenen kunnen snel worden opgebouwd en afgebroken, en bieden een UV-bescherming van 50+. Alle producten zijn 100% waterdicht. De zijwanden en muggennetten kun je afzonderlijk bestellen. Je hebt dus de mogelijkheid of je je paviljoen helemaal open laat of juist volledig of deels wil sluiten.

De tuinpaviljoenen vergelijken:

ProductMateriaal frameProfiel potenMateriaal dakUV-beschermingWaterdichtheidSneeuwbelasting in kg/m²
Paradise ClassicStaalRond - ca. 48 mm Ø180 g/m² polyester zeilen30+100% waterdichtGeen testresultaten bekend
Sunset ClassicStaalVierkant - ca. 60 x 60 mm180 g/m² polyester zeilen30+100% waterdichtGeen testresultaten bekend
Paradise PremiumStaalVierkant - ca. 60 x 60 mm220 g/m² polyester zeilen50+100% waterdichtGeen testresultaten bekend
Sunset PremiumAluminiumVierkant - ca. 90 x 90 mm220 g/m² polyester zeilen50+100% waterdichtGeen testresultaten bekend
Paradise DeluxeAluminiumVierkant - ca. 90 x 90 mm6 mm polycarbonaat platen50+100% waterdichtMax. 50 kg/m²
Sunset DeluxeAluminiumVierkant - ca. 90 x 90 mm8 mm polycarbonaat platen50+100% waterdichtMax. 80 kg/m²
Forest PremiumAluminiumVierkant - ca. 90 x 90 mmca. 220 g/m² polyester zeilen50+100% waterdichtGeen testresultaten bekend
Forest DeluxeAluminiumVierkant - ca. 90 x 90 mmca. 8 mm polycarbonaat platen50+100% waterdichtMax. 50 kg/m²
Forest SuperorAluminiumVierkant - ca. 90 x 90 mmca. 0,55 mm gegalvaniseerd staal50+100% waterdichtMax.110 kg/m²

Gebruiksmogelijkheden en voordelen van metalen tuinpaviljoenen

Stalen tuinpaviljoen in een tuin

Er zijn vele verschillende soorten vergelijkbare paviljoenen voor in de tuin te koop: vouwpaviljoenen, tuintenten van metaal met PE-zeil of PVC-zeil, houten pergola of een prieel. Een permanent geplaatst tuinpaviljoen van metaal is echter duurzaam, en heeft een elegante en hoogwaardige uitstraling. Een prieel van metaal biedt een uitstekende bescherming tegen harde wind, zon of regen, en is daardoor een perfect alternatief voor het algemene tuinhuisje of blokhut. In de zomer kun je de dag doorbrengen in een heerlijk koele plek in de schaduw, en bij slecht weer beschermt de overkapping je voor de regen. Een metalen tuinpaviljoen is een feel-good oase midden in je tuin, en beschermt tegelijkertijd je tuinmeubelen tegen UV-straling en andere weersinvloeden. Als je je ook tegen de hitte wilt beschermen, kun je ook een schaduwdoek aan je online bestelling toevoegen. Met het doek is je paviljoen met hardtop overkapping optimaal beschermd tegen warmteontwikkeling. Een must-have die beschikbaar is voor de Deluxe modellen!

Tuinpaviljoenen van metaal zijn bijzonder betrouwbaar. Ze kunnen langere tijd worden gebruikt, of zelfs permanent in de tuin blijven staan. Ze zijn bijzonder robuust en bieden een goede bescherming tegen weersinvloeden. Als we ze vergelijken met een houten prieel of blokhut, zijn metalen paviljoenen erg onderhoudsvriendelijk. Dankzij de speciale coatings zijn de metalen frames bestand tegen vocht en roest. Vooral paviljoenen met hardtop overkapping zijn geschikt om het hele jaar door ingezet te worden. Ze bieden niet alleen een uitstekende bescherming tegen zon en regen, maar het dak heeft ook een hoge sneeuwbelasting.

Voor onze tuinpaviljoenen is over het algemeen geen vergunning nodig. Dit kan echter op regionaal niveau afwijken. Wij raden klanten aan om eerst zelf onderzoek te doen naar de wetgeving in hun specifieke regio, voordat men besluit om dit product aan te schaffen.

In 3 stappen het perfecte prieel vinden

Wij hebben een ruim assortiment tuinpaviljoenen in verschillende prijsklassen te koop. In slechts drie stappen laten wij je zien hoe je het perfecte tuinprieel vindt.

1. Wil je het tuinpaviljoen hele jaar door gebruiken of slechts tijdelijk?

Stalen tuinpaviljoen in een tuin

Bedenk vooraf waarvoor je het paviljoen gaat gebruiken. Wil je een paviljoen dat bestand is tegen de winter, dan heb je een robuust model met een hoge sneeuwbelasting nodig, voorzien van een dak van polycarbonaat of stalen platen. Zo'n prieel kan de hele winter blijven staan, zodat je de mogelijkheid hebt om tuingereedschappen of tuinmeubelen op te bergen. Hiervoor komen onze Deluxe-modellen in aanmerking, of de Deluxe en de Superior als je voor een tuinpaviljoen uit de nieuwe Forest-lijn gaat. Deze producten zijn bijzonder stabiel en voorzien van nauwkeurige informatie over de belasting (zie tabel hierboven). Het aluminium frame is bovendien goed beschermd tegen corrosie. Met een UV-bescherming van 50+ biedt een prieel van ons ook de perfecte bescherming tegen felle zon!

De overige paviljoenen hebben geïmpregneerde daken van polyester. Deze moeten in de herfst worden opgeborgen om het materiaal te ontzien en een lange levensduur te garanderen. Koop je liever een product dat snel kan worden opgebouwd en afgebroken en bedoeld is voor tijdelijk of incidenteel gebruik? Bekijk dan onze artikelen in de categorie Easy up Partytenten of Partytenten.

2. Stijl: tijdloos & strak, speels & decoratief of een natuurlijk design?

Vergelijking van onze tuinpaviljoen-designs

De drie productlijnen Paradise, Sunset en Forest verschillen voornamelijk qua ontwerp. De Sunset-lijn heeft een eenvoudig, strak design. De Paradise is speels, met mooie versieringen boven aan het frame. De nieuwe Forest-lijn is één met de natuur, en bootst het uiterlijk van een houten tuinprieel of pergola na. Bij het prieel met berkenhoutoptiek zorgen de staanders voor een natuurlijk gevoel dankzij de look van houten balken. Het is aan jou zelf om de variant te kiezen die het beste bij je tuin past. Let daarbij ook op de beoogde kleur. Wil je je tuinpaviljoen kopen in taupe, crème, grijs of stone? Als je van meer opvallende tonen houdt, bekijk dan ons online aanbod Easy up Partytenten, die we leveren in zeer bonte kleuren, inclusief oranje, paars, rood of emerald.

3. Afmetingen: 3x3 m, 3x4 m of 4x4 m?

Bekijk eerst hoeveel plaats er beschikbaar is in je tuin - hoe hoog en groot mag het paviljoen zijn, met welke breedte en diepte? Past alles, dan kun je besluiten of het metalen prieel plaats moet bieden aan slechts 2-4 personen of ook voor grotere groepen vrienden bedoeld is – in dat geval is een groot tuinpaviljoen van 4x4 m de meest geschikte maat. Zoek jij nog grotere paviljoenen? Bekijk dan onze artikelen Easy up Partytenten tot 4x8 en 5x5 m of Partytenten tot 8x36 m.

Tips voor de opbouw en het onderhoud van tuinpaviljoenen

Voor de verankering is een fundament nodig. Daarna kan het frame met behulp van een duidelijke opbouwhandleiding stap voor stap worden opgezet. Als het frame staat, wordt afhankelijk van het model het dakzeil aangebracht, of worden de polycarbonaat of stalen panelen in het dak geschoven. Hierna volgt de montage van de wanden. Tenslotte wordt het paviljoen met betonankers in het fundament vastgezet. Alle onderdelen worden bij de levering meegeleverd. Bekijk ons YouTube-kanaal oor opbouwvideo’s, waarin je kunt zien welke stappen je precies moet doorlopen.

Tuinpaviljoen – Opbouw 3x4m Sunset Deluxe

Bescherming tegen muggen en insecten

Wie kent het niet? Je zit lekker na te borrelen na een barbecue met vrienden, en voor je het weet is het laat en valt de avond. Je zet de tuinlampen aan, maar de eerste muggen en andere insecten komen sneller dan verwacht. Bescherm jezelf en je gasten tegen muggenbeten met muggenneten. Insecten krijgen zo geen kans meer om in het paviljoen te komen, en jullie kunnen lekker blijven genieten van die prachtige nazomerse avonden.

De muggennetten zijn een aantrekkelijke blikvanger - kies bijvoorbeeld de kleur taupe en creëer direct een gevoel van warmte, of ga juist voor een klassieke en rustige toon met een grijze set klamboes. Je kunt ook spelen met een combinatie van muggennetten en open of gesloten wanden. De netten worden aan de gordijnroede of aan de gordijnrail bevestigd.

Paviljoen met dakzeil klaar maken voor de winter

Paviljoenen met dakplaten van polycarbonaat of staal kunnen het hele jaar door worden ingezet, maar een geïmpregneerd dak van polyester en de zeilen van de wanden dienen voor de winter te worden afgebroken en opgeborgen. Te grote temperatuursverschillen en weersinvloeden zorgen voor beschadigingen van het polyester, wat tot scheuren in het zeil kan leiden. Het metalen frame kan in de winter buiten blijven staan.

Als er na verloop van tijd onderdelen beschadigd raken, neem dan direct contact met ons op. We leveren tot 10 jaar na de aankoopdatum vervangende onderdelen voor onze tuinpaviljoenen.

Onze service: deskundig advies van de experts

Profitent24-Filiaal in Emmen

Wij geven je graag persoonlijk advies op maat als je nog twijfelt over je keuze, zodat je altijd het paviljoen vindt dat perfect bij je persoonlijke voorkeuren past. Je kunt je vragen op verschillende manieren aan ons stellen: telefonisch via +31 (0)20-26 25 900, per e-mail via klantenservice@profitent24.nl of persoonlijk in ons filiaal in Emmen. Wij helpen je graag verder!