Telefonisch advies van experts via +31 20 26 25 900
 • 10 jaar vervangingsgarantie
 • Topkwaliteit
 • Persoonlijk advies van experts: +31 20 26 25 900

PVC partytent: Extreem sterk, stevig en brandvertragend

In een tuin geplaatste PVC partytent

Wie een partytent koopt staat voor een moeilijke keuze. Moet als tentzeil-materiaal polyester (PEs), polyethyleen (PE) of beter polyvinylchloride (PVC) gekozen worden? Hier lees je waarom PVC partytenten duurder zijn en waarom het zich loont iets meer geld te investeren. Bovendien lees je waar je bij de koop op moet letten.

PVC partytenten bieden een effectieve bescherming tegen wind en regen, geven schaduw en dienen in de koele avonduurtjes als warm onderkomen. Bovendien zijn PVC partytenten extreem bestendig tegen milieufactoren van buitenaf. Een tentzeil van PVC beschikt over een duurzaam structuurweefsel met binnen raster en kan tussen de ca. 500g/m2 en de 850g/m2 wegen. Daarmee is het zeil ongeveer twee- tot drie keer zo zwaar als een PE zeil. Dat zorgt voor een extreme robuustheid en voorkomt scheuren door een te hoge spanning. Voor wie een partytent voor langere tijd wil opstellen, bevelen wij PVC partytenten aan! Naast een lange levensduur heeft PVC ook nog als voordeel een brandvertragende werking. Interessant is dit bijvoorbeeld wanneer er in de partytent gekookt, gebarbecued of gerookt wordt. Het dikkere en robuustere PVC-materiaal van de partytent kost weliswaar in eerste instantie meer, maar dat maakt zich betaald, omdat de partytent een langere levensduur heeft.

Voordelen van een PVC partytent in een overzicht:

 • Uitstekende bescherming tegen weer en wind
 • Zeer goed bestendig tegen milieufactoren van buitenaf
 • Lange levensduur
 • Ongevoelig voor scheuren door spanning
 • Het hele jaar door te gebruiken
 • Brandvertragend materiaal

Koop-tips voor een PVC partytent

Partytent met geopende ingang

De dikte, respectievelijk het gewicht van het zeilmateriaal, spelen een beslissende rol voor de sterkte en stevigheid van je PVC partytent. De zeilen van de partytent moeten daarom van minstens ca. 500 g/m2 PVC materiaal zijn gemaakt.

Om je gasten tegen de felle zon en regenbuien te beschermen moet je er bij de aankoop op letten dat de partytent UV-bestendig en 100% waterdicht is. Juist bij de naden bestaat het gevaar dat er water binnen kan dringen. Let er daarom op, dat de naden onder hoge temperatuur gelast zijn.

Een partytent moet praktisch en flexibel zijn: om zo flexibel mogelijk bij de vormgeving van je partytent te zijn, moeten zowel gevelwanden als zijwanden compleet of één voor één weg te nemen zijn. Daardoor kunnen enerzijds overal aan de partytent ingangen ontstaan, anderzijds kan bij een weersomslag snel gereageerd worden door het openen of sluiten van de partytent. Hiermee is je tent door een flexibele ingang aan te passen aan elke gelegenheid en plaats. Gevelwanden zijn meestal van ingangen voorzien, die met ritssluitingen worden geopend. Let erop dat het hoogwaardige, robuuste ritssluitingen zijn, die een lange levensduur hebben.

Natuurlijk moet een partytent ook comfortabel zijn, zodat je gasten zich prettig voelen. Zodat er een aangenaam klimaat in de parytent heerst en er genoeg zuurstof in de partytent binnenkomt, moeten geen klittenband sluitingen of zeilen uit één stuk gebruikt worden. Let er bij de aankoop op, dat zijwanden uit meerdere onderdelen zijn gemaakt. Deze ventilerende verbindingen laten zuurstof in de partytent, zonder dat er tocht ontstaat.

Zijwanden met rondboogvenster

Een lichte binnenruimte met open ramen werkt uitnodigend en geeft de gasten een gevoel van ruimte en vrijheid. Let daarom niet alleen op de stabiliteit van de getoogde ramen, maar ook op de grootte.

Wat niets in een partytent te zoeken heeft is: koude tocht. Daarom moeten alle zeildelen overlappend met de bodem afsluiten. Ter fixering van de bovenliggende zeilen moeten ogen voorhanden zijn, die met grondpinnen worden gefixeerd. Naast koude tocht, worden zo ook windbewegingen van het zeil vermeden. Een dakzeil uit één stuk draagt aanvullend bij aan de stabiliteit van de partytent.

Alle voor de koop essentiële punten in een overzicht:

 • Zeilen moeten vanwege de resistentie uit minstens ca. 500 g/m² PVC materiaal bestaan
 • Een dakzeil uit één stuk stabiliseert de partytent
 • Grote ramen gemaakt van meerdere lagen duurzaam materiaal laten veel licht in de partytent en zijn robuust
 • Hoge UV-bestendigheid van de zeilen zorgt voor bescherming tegen de zon
 • 100% waterdichtheid zorgt voor een droge binnentent bij harde regen
 • Onder hoge temperatuur gelaste naden zorgen voor stevigheid en 100% waterdichtheid
 • Eén voor één weg te nemen zijwanden zorgen voor veel variatie mogelijkheden van de in- en uitgangen
 • Gevelwanden met ingangen, die met ritssluitingen geopend of gesloten kunnen worden zijn praktisch en snel te gebruiken
 • Luchtcirculatie tussen de zijdelen zorgen voor frisse lucht in de partytent
 • Op de grond liggende, fixeerbare zeildelen verhinderen tocht

Conclusie

Een PVC partytent is extreem sterk en uitstekend geschikt om het hele jaar door te gebruiken. Je moet weliswaar iets meer geld uitgeven, maar jij hebt daarvoor veel langer plezier van jouw partytent. Mocht je de partytent op een gegeven moment niet meer nodig hebben, is een hoogwaardige PVC partytent beter verder te verkopen dan goedkopere partytenten van andere materialen. Wie een extreem weerbestendige en brandvertragende partytent zoekt moet een PVC partytent kopen. Naast brandvertragende bieden wij ook brandveilige gecertificeerde PVC partytenten aan.

Wie zijn partytent slechts incidenteel wil gebruiken kan ook met een solide PE partytent genoegen nemen. Wanneer je meer wilt weten, kun je onze leidraad lezen: PE partytent: voordelig en praktisch