excl. btw

Verschillen tussen PE en PVC partytent zeilen

Wat is het beste: een PE of een PVC partytent? De keuze tussen een PE of PVC tent hangt voornamelijk af van je eigen voorkeuren. Iedere tent beschikt over zijn eigen voordelen en nadelen. Verder is het belangrijk hoe je de tent wil gebruiken. Wil je je tent het hele jaar door gebruiken, of slechts sporadisch en voor kortere periodes? In de tekst hieronder geven we meer informatie over partytenten met een PE of een PVC zeil, zodat je weet waar je op moet letten bij de aankoop van een van onze producten.

PE & PVC partytent vergelijken

PE partytent eigenschappen

PE Partytent

 • 100% waterdicht
 • Beschermt tegen UV-straling
 • Lichter dan PVC
 • Neemt weinig ruimte in bij opslag
 • Meestal goedkoper dan PVC
 • Ideaal voor spontaan, kortstondig gebruik
 • Hoogte zijwanden: 2m
 • Beschikbaar in 2 verschillende kleuren
Bekijk PE partytenten
Eigenschappen PVC partytent

PVC partytent

 • 100% waterdicht
 • UV-bestendig (50+)
 • Met scheurbestendig binnenraster
 • Duurzaam en robuust
 • Vergelijkbaar met vrachtwagenzeil
 • Geschikt voor regelmatig en/of langdurig gebruik
 • Hoogte zijwand: 2 of 2,6 m
 • Beschikbaar in 8 verschillende kleuren
Bekijk PVC partytenten

Wat is het verschil tussen PE en PVC materiaal?

Wat is PE?

De betekenis van PE is polyetheen of polyethyleen. PE is een van de meest gebruikte kunststoffen ter wereld. Polyetheen is een thermoplast, wat inhoudt dat het materiaal door temperatuurwijzigingen op een bepaalde manier te vormen is. PE materiaal wordt gebruikt in alledaagse voorwerpen als plastic tassen, folies, vuilnisbakken en vrieszakken, kinderspeelgoed en plastic tassen. Stevigere tassen als shoppers zijn ook van PE, maar daar wordt het materiaal eerst in lange strengen gevormd en vervolgens gevlochten. Het materiaal is licht, flexibel en UV-bestendig, waardoor PE materiaal de perfecte eigenschappen heeft voor een lichtgewicht partytent.

Wat is PVC?

PVC staat voor polyvinylchloride. PVC is een kunststof met bijzonder veelzijdige eigenschappen, waardoor hij voor veel verschillende doeleinden gebruikt kan worden. PVC wordt bijvoorbeeld gebruikt in producten als buizen, waterleidingen, elastiek en langspeelplaten. Je vindt PVC materiaal ook terug in verschillende soort zeilen zoals vloerbedekking, afdekzeilen en tentzeilen. PVC materiaal is duurzaam, waterdicht, scheurbestendig, bestand tegen invloeden van alchol, zuren, vetten en olieën en heeft een brandvertragende werking.

Wat zijn de eigenschappen van PE partytenten?

Polyetheen (PE) is door zijn waterdichte en UV-bestendige eigenschappen een uitstekend materiaal voor partytenten. Een PE doek of zeil is bovendien erg licht en voor zijn gewicht erg stevig, waardoor het niet gemakkelijk scheurt. PE is onder hoge temperaturen echter brandbaar en is niet bestand tegen extreme weersomstandigheden. Een PE tent is geschikt voor sporadisch, particulier gebruik voor kortere periodes tijdens betrekkelijk normale weersomstandigheden.

De feesttenten zijn beschikbaar in de productklasse Light, Smart of Plus. De PE Economy partytenten zijn uniek omdat de zijwanden niet bestaan uit losse stukken, maar uit één lang zeil dat de volledige zijkant beslaat. PE partytenten zijn beperkter in hun gebruiksmogelijkheden, maar zijn wel voordeliger en eenvoudiger om op te bouwen. Qua kleuren kan alleen gekozen worden uit wit of grijs met wit.

Waarvoor is een PE partytent geschikt?

PE zeil is vergelijkbaar met een geweven dekzeil: lichtgewicht en praktisch. PE partytenten zijn daardoor perfect voor kortstondig gebruik, zoals op beurzen, een eendaags straatfestival of als tijdelijke voortent van een caravan of camper tijdens het camperen. Doordat PE zeil minder zwaar en minder dik is, neemt het betrekkelijk weinig ruimte in bij de opslag - hierdoor is een PE tent ook geschikt voor incidenteel gebruik in de tuin, als tijdelijke beschutting tegen de zon of regen.

PE partytent voor een feestje in de tuin

Populaire PE parytenten

Wat zijn de eigenschappen van PVC partytenten?

PVC partytenten zijn de sterkste, grootste stevigste, meest stormvaste en weerbestendige partytenten uit ons assortiment. De zeilen zijn vergelijkbaar met vrachtwagenzeilen en zijn voorzien van een scheurbestendig binnenraster, waardoor ze steviger zijn dan de PE tenten. De zijwanden van de PVC parytenten bestaan uit losse delen, die naar wens kunnen worden opgehangen en weggelaten.

De zeilen van de PVC partytenten zijn iets zwaarder. Qua productklasse kan ook hier gekozen worden tussen SmartPlus en Ultra. Het is echter ook mogelijk om een hoger model te bestellen. De hoogte van de zijwanden is bij de lage PVC partytenten 2,0 meter, bij de grote PVC partytenten zijn de zijwanden 2,6 meter hoog. De stevige PVC partytenten uit het topsegment zijn wintervast en kunnen het hele jaar door voor langdurige periodes buiten staan.

Brandvertragend gecertificeerd

Naast gebruikelijke PVC partytenten verkopen we ook brandvertragend gecertificeerde PVC partytenten. Doordat deze zeilen een brandvertragende werking hebben, zijn ze ideaal voor evenementen waarbij gebarbecued of gegrild wordt. Het certificaat van brandvertragendheid EN-13501-1 voldoet aan brandveiligheidsvoorschriften die bij veel openbare activiteiten vereist zijn.

  Waarvoor is een PVC partytent geschikt?

  PVC partytenten bieden een optimale bescherming tegen weersinvloeden. Dankzij het scheurbestendige binnenraster zijn PVC zeilen duurzaam en scheurbestendig. PVC tenten zijn daardoor geschikt voor professioneel gebruik op evenementen en festivals, als overkapping van buffet of gewoon voor een feestje in de tuin. Doordat PVC tenten steviger zijn, kunnen ze ook onder zwaardere weersomstandigheden gebruikt worden.

  PVC partytent als bar

  Populaire PVC partytenten

  Veelgestelde vragen

  Voor welke activiteiten kan ik beter een PE partytent gebruiken?

  Voor welke activiteiten kan ik beter een PVC partytent gebruiken?

  Kunnen PVC of PE zeilen gerepareerd worden?

  Klantenservice

  Heb je meer informatie nodig over de verschillen tussen een PE en een PVC partytent? Of wil je meer weten over onze producten of accessoires? Geen probleem! Ons serviceteam staat voor je klaar!

  Professioneel advies

  service-luuk