excl. btw

Partytent stormbestendig & wintervast maken

Een partytent die het hele jaar door buiten dient te staan, moet wintervast en windbestendig zijn. Maar hoe bescherm je een tent zo goed tegen storm, wind, regen, hagel en sneeuw dat je je stormvaste partytent met een gerust hart buiten kunt laten staan?

In dit artikel geven we enkele tips om de stabiliteit van de partytent te verhogen onder verschillende weersomstandigheden. Verder geven we tips voor zinvolle accessoires uit ons assortiment, die je tent de beste bescherming bieden bij slecht weer en/of harde wind.

Wintervaste partytent: wat te doen bij sneeuw?

Gevallen sneeuw kan al snel een behoorlijk gewicht bereiken wanneer het zich op een bepaalde plek in het dak ophoopt. Als dit gewicht continu op het zeil drukt, wordt de langdurige druk uiteindelijk te veel en scheurt het dakzeil. Ook de structuur van de partytent kan slechts een bepaald gewicht dragen. Als het frame voor langere periode aan een hoger gewicht wordt blootgesteld, kan ook het frame het begeven.

Verwijder sneeuw daarom altijd direct van de partytent, zodat het frame en het zeil niet onnodig lang het extra gewicht hoeven te dragen. Je kunt sneeuw het beste met een zachte bezem verwijderen. Zo beschadig je ook het zeil zelf niet.

Wintervaste partytent in de sneeuw

Kan ik een partytent in de winter laten staan?

De zeilen van onze partytenten zijn bestand tegen in Nederland en België gebruikelijke vorst. Voor een klimaat als het onze kunnen we dus inderdaad spreken van een wintervaste partytent die geschikt is voor het hele jaar.

Als je een partytent in de winter wil laten staan, moeten er wel enige voorzorgsmaatregelen worden genomen. Zo moet je de tent stevig in de grond zetten, zodat hij ook zwaardere omstandigheden kan weerstaan.

Dient je partytent het hele jaar door buiten te staan, of voor langere periodes achter elkaar? Bekijk dan ons assortiment PVC partytenten. Deze zeilen zijn extra dik en stevig, net als het meegeleverde frame. De PVC tenten weerstaan daardoor alle vormen van neerslag. Zo ben je verzekerd van een feesttent die in de winter even betrouwbaar is als in de zomer.

Partytent van PE of PVC materiaal?

PE tenten zijn geschikt voor kortstondig gebruik tijdens mooi weer - perfect voor bijvoorbeeld tuinfeesten in de zomer. PVC partytenten zijn duidelijk steviger, waardoor ze meer geschikt zijn voor langduriger gebruik, slechter weer of voor professioneel gebruik tijdens festivals en evenementen. De PROFILine partytenten topmodellen kunnen bovendien geleverd worden met een certificaat van brandvertragendheid. Meer weten over partytent zeilen? Lees dan deze tekst over de verschillen tussen PE & PVC partytenten.

  Stormbestendige partytent: wat te doen bij storm?

  Als een sterke wind of storm wordt aangekondigd, is het belangrijk om tijdig passende maatregelen te nemen om de partytent extra te beveiligen. We spreken van storm vanaf windkracht 9, maar we raden aan om de partytent bij windkracht 5 of 6 al extra te verstevigen. Houd daarbij de volgende vier aspecten in de gaten.

  Stormbestendige partytent met stormbeveiliging

  1. Windvaste partytent kopen

  Voordat je kunt nadenken over extra verankering of versteviging, is het belangrijk om het juiste soort partytent uit te kiezen. Ons assortiment bestaat uit verschillende soorten partytenten, die voor verschillende doeleinden gebruikt kunnen worden. Onze voordeligste tenten, de FLEX Light, zijn bijvoorbeeld erg snel op te zetten, maar zijn eigenlijk alleen geschikt voor korte periodes tijdens mooi weer.

  Windvaste partytent bestellen

  Voor gebruik onder zwaardere weersomstandigheden raden we onze windvaste PVC Professional partytenten aan. Deze stevige partytenten zijn uitgerust met een scheurbestendig PVC zeil en een versterkt frame.

  2. Partytent stevig vastzetten: verankering

  Een partytent wordt standaard geleverd met tentharingen. Onder zwaardere weersomstandigheden is het echter aan te raden om de partytent extra te verankeren. Om de tent stevig vast te zetten op ieder type ondergrond verkopen we twee typen bodemverankering: grondankers voor een harde ondergrond en grondpinnen voor een zachte ondergrond.

  Partytent verankeringen kopen

  Grondankers of betonankers zijn geschikt om een partytent vast te zetten op tegels, steen of beton. Met grondpinnen kun je een partytent goed vastzetten op zachte ondergronden, zoals gras, een gazon of aarde.

  3. Stormbanden partytent: standvastigheid verhogen

  Bij harde wind zorgt het stormbandenpakket voor extra veiligheid en stabiliteit, zowel overdag als 's nachts. De set bestaat uit een grondverankeringssysteem (keuze uit betonankers voor harde of grondpinnen voor zachte bodem), ratelspanners en robuuste zwarte stormbanden. De stormbanden van hoge kwaliteit zijn 15 of 20 meter lang, afhankelijk van de hoogte en breedte van je partytent. Je kunt de stormbanden als accessoire aan je bestelling toevoegen. De spanning op de stormbanden kan op ieder moment worden aangepast met de ratelspanners, zodat ze altijd stabiel in een hoek van 45 graden over de breedte van de tent kunnen worden gemonteerd. De stormbanden eindigen in een haak, waarmee ze eenvoudig aan de betonankers of grondpinnen kunnen worden bevestigd.

  Stormbeveiliging voor partytent kopen

  Bij correcte bevestiging bieden de stormbanden een grote verhoging van de stabiliteit van de tent. De stormbanden zijn beschikbaar voor alle Profitent24-tentproducten.

  4. Partytent verzwaren

  Een snelle en eenvoudige manier om de stabiliteit van een partytent te vergroten is door verzwaringen aan de staanders te monteren. Wanneer de poten van de partytent verzwaard zijn, helpt het extra gewicht om de tent stevig op zijn plaats te houden. Wij verkopen twee type verzwaringen voor partytenten: tentvoeten en gewichtszakken.

  Tentvoeten of gewichtszakken kopen

  Een tentvoet of verzwaringsvoet is een kruis van roestvrij staal dat aan de voet van de partytent wordt bevestigd. De partytent kan vervolgens met tegels worden verzwaard. De gewichtszakken worden ook wel zandzakken voor partytenten genoemd, omdat er meestal zand gebruikt wordt als gewicht.

  Regenbestendige partytent


  Partytenten zijn ontworpen om regenwater goed van de tent weg te leiden. Toch kan het bij enorme stortbuien voorkomen dat er waterzakken vormen in het dak. Dit zijn plekken in het dak waar regenwater zich ophoopt, zodat het een soort bult in het dakzeil creëert. Dit kan voorkomen bij stortbuien, wanneer er grote stromen regenwater via het dak moeten worden afgevoerd.

  Partyzelt_im_Regen

  Waterzakken zijn zwaar en zetten door het extra gewicht veel druk op delen van het dakzeil en het frame - in het ergste geval kunnen er zelfs scheuren in het zeil ontstaan. Waterzakvorming kan zo veel mogelijk worden voorkomen met extra dakverstevigingen. Verschillende modellen partytenten zijn uitgerust met extra dakversteviging, die helpen bij het voorkomen van waterzakvorming in het dakzeil. Meer informatie hierover lees je in de tekst over partytent frames.

  Zorg er verder voor dat er altijd voldoende spanning op het dakzeil staat. Zodra het dakzeil wat losser zit, kan regenwater niet meer efficiënt worden afgevoerd, wat nadelig werkt tegen waterzakvorming. Mochten er toch waterzakken ontstaan, dan dienen deze zo spoedig mogelijk te worden verwijderd. Duw voorzichtig vanuit de binnenkant tegen de waterbult tot het water via de gevel en de zijwanden weg kan lopen. Je kunt hiervoor eventueel een bezemsteel of ander lang voorwerp gebruiken.

  Veelgestelde vragen

  Kan een partytent tegen wind?

  Kan een partytent tegen regen?

  Moet de tent open of dicht bij slecht weer?

  Klantenservice

  Weet je niet precies waar je op moet letten bij het stormbestendig maken van een partytent? Of heb je meer informatie nodig over onze producten? Geen probleem! Ons serviceteam staat voor je klaar!

  Professioneel advies

  service-luuk