excl. btw

Reparatiesets

Reparatietips en -sets voor tentzeil

Zelfs als het PE- of PVC-zeil van je tent van de hoogste kwaliteit is, kunnen er altijd gaten of scheuren ontstaan. Vooral als het zeil langere tijd wordt gebruikt of na een zware storm kan dergelijke schade optreden. Een zeiloog kan onder bepaalde omstandigheden ook breken. Maar moet je dan meteen een nieuwe tent kopen? Het antwoord is eenvoudig: nee.

Met behulp van het juiste oog en de juiste accessoires voor het zeil kan je tent snel worden gerepareerd. Hieronder presenteren we geschikte tent accessoires waarmee je een tentreparatie kunt uitvoeren.

Zeilogen en tentzeil repareren

Reparatiesets voor tentzeilen

Zodra je een scheur of gat in je tentzeil ontdekt, is het belangrijk dat je het beschadigde deel zo snel mogelijk repareert om verdere of permanente schade te voorkomen. Je hebt hier geen speciale expertise voor nodig, maar er zijn verschillende manieren om het beschadigde materiaal te repareren.

Gebruik bijvoorbeeld stevig plakband. Plak dit aan beide zijden op het zeil en bescherm zo het tentzeil tegen verder scheuren of grotere schade. We raden echter af om deze optie permanent te gebruiken. Voor reparaties op langere termijn is stikken geschikter. Als je een sterke draad en een stevige naald gebruikt, kan je kleine gaatje met weinig moeite zelf naaien en repareren. Bevestig bovendien een patch. Zelfklevende patches zijn het meest geschikt, ze geven je naad extra stabiliteit.

Reparatietips voor een PVC-zeil

Omdat PVC-zeilen bijzonder robuust en waterdicht zijn en qua materiaal op een vrachtwagenzeil lijken, vereisen ze meer zorg dan PE-tentzeilen. Breng ook patches aan op kleine scheuren, maar gebruik hete lucht of zelfs een plastic lijm voor het aanbrengen van de patches. Als je klaar bent met repareren, laat je de lijm 24 uur drogen zodat het stuk tentdoek goed past. We raden je ook aan om een vlakke ondergrond te gebruiken waarop je het PVC-zeil kunt leggen voor de reparatie.

Ringenreparatieset voor zeilringen

In het assortiment tent accessoires van Profitent24 vind je een reparatieset voor zeilringen, ook wel nestelringen of zeilogen genoemd. Dus als je kapotte zeilringen tegenkomt bij het controleren van je tent op mogelijke schade, dan is deze tentreparatieset precies de juiste oplossing voor jou. De set bestaat uit 30 zeilringen met een binnendiameter van ongeveer 11 mm. Inbegrepen is het bijbehorende gereedschap - een zeilringenpers en een slagpons gecombineerd in één montagegereedschap. Met behulp van deze zeilringen-set kun je je eigen gaten voor je tent maken.

reparatieset voor zeilringen

Individuele gaten in alle soorten zeil

Dit aspect is vooral interessant voor je als je je tent en de bijbehorende zeilringen niet bij Profitent24 hebt gekocht. In dit geval raden wij je aan om de breedte van de gaten te controleren. Als de gaten te klein zijn, kun je ze eenvoudig vergroten met het ronde oogtang dat in de set is inbegrepen. Anders zijn zelfklevende PVC-patches ook geschikt. Maar als het gat voor het zeiloog de juiste grootte heeft, leg je het zeil op de grond of op een vlakke, harde ondergrond. Plaats dan het paddestoelvormige deel van het oog onder het zeil zodat het kleine deel in jouw richting door het gat in het zeil gaat. Klem de ring van de messing ring erop en verbind de twee metalen stukken met de meegeleverde ooghamer. Het ronde messing oogje zit nu op zijn plaats!

Ook niet onbelangrijk om te vermelden: de zeilringen zijn geen rubberen of plastic zeilringen, maar hoogwaardige metalen zeilringen van messing. Dankzij het messing worden de ronde zeilringen niet aangetast door roest en zijn ze dus roestvrij. Nog een voordeel van dit zeilaccessoire: Je kunt niet alleen tentogen repareren met de reparatieset, maar ook doeken uit andere gebieden. Gebruik de tentreparatieset bijvoorbeeld om een zwembad- of trailerzeil te repareren. Haal een touw door de ogen en versterk de bevestiging van je zeilen.

Tentzeil repareren - Samengevat

Als er ooit een scheur in het tentzeil wordt ontdekt of een zeiloog is gebroken, is dat geen probleem. Dankzij de geschikte oog- en zeilaccessoires hoef je niet meteen het hele tentproduct te vervangen. Probeer de "doe-het-zelf" methode en repareer zelf de zeilringen of het PVC-zeil van je tent. Je hebt hier niet eens veel gereedschap voor nodig - in de meeste gevallen helpt een eenvoudige patch of, in het geval van de zeilringen, de oogjesreparatieset bij tentreparaties.

Tentzeil repareren

Klantenservice

Je hebt grotere gaten ontdekt in je PVC-zeil? Heb je vragen over de bevestiging van zeilringen? Wil je persoonlijk advies over zeil accessoires en prijzen? Of ben je op zoek naar reserveonderdelen? Bel ons gerust op +31 591 728515, stuur een e-mail via het formulier hier onder of kom langs in onze vestiging in Emmen!

Professioneel advies

service-luuk