excl. btw

Organiseer het perfecte horeca event of je tuinfeest met een stevige partytent 4x8 m! Ideaal bijvoorbeeld als instant overkapping tijdens een gecaterde lunch of als tijdelijke opslagplaats in de buitenlucht.

Stevige partytent 4x8 meter kopen

Kleur
Zeilen & frame
Zijwandhoogte
Filters wissen
25 producten
Sorteren:
 
Pagina 1 van 2

Waterdichte partytent 4x8 meter kopen

Leuk het volgende feest of outdoor evenement op met een partytent 4x8! Naast het gebruik als feesttent is de 4x8 tent ontzettend veelzijdig. Ideaal bijvoorbeeld als instant overkapping tijdens een gecaterde lunch of als tijdelijke opslagplaats in de buitenlucht. Een multifunctioneel product, geschikt voor alle jaargetijden. Bestel daarom nu je eigen 4x8 partytent bij de veelzijdige tentexpert!

Partytent 4x8 kopen

Partytent zeil 4x8: PE of PVC?

Wij verkopen 4x8 partytenten met PE of met PVC zeil. Hoewel beide zeiltypen 100% waterdicht zijn, verschilt het materiaal in kwaliteit, gewicht en duurzaamheid. De PE partytenten 4x8 zijn lichter en daardoor gemakkelijk op te zetten. Een perfecte oplossing voor de particulier die zijn feesttent slechts sporadisch en voor korte periodes nodig heeft. PVC partytenten 4x8 daarentegen zijn zwaarder, maar het materiaal is duurzamer en sterker. Het zeil is voorzien van een scheurbestendig binnenraster en kan eventueel geleverd worden met een certificaat van brandvertragendheid. De PVC partytent 4x8 is daarom uitermate geschikt voor professioneel gebruik.

Vergelijking PE & PVC partytenten 4x8

PE zeil 4x8 partytent

PE zeil

 • 100% waterdicht
 • Doorloophoogte 2,0 m
 • Populair bij particulieren
 • Gebruiksvriendelijk gewicht
 • Razendsnel opgezet
 • Verkrijgbaar in 2 kleuren
PE partytent 4x8
PVC zeil 4x8 partytent

PVC zeil

 • 100% waterdicht
 • Doorloophoogte 2,0 of 2,6 m
 • Prefessionele kwaliteit
 • Scheurbestendig
 • Eventueel brandvertragend gecertificeerd
 • Verkrijgbaar in 7 kleuren
PVC partytenten 4x8

Aantal personen in partytent 4x8

Wij krijgen regelmatig de vraag hoeveel personen er in een 4x8 partytent passen. Hoewel het een en ander natuurlijk sterk afhankelijk is van de inrichting (wel of geen podium, staande of zittende gasten, wel of geen statafels, enzovoorts), hanteren wij zelf de volgende vuistregels om te bepalen hoeveel personen er in een partytent passen.

 • Iemand die staat heeft 0,5 m² ruimte nodig

 • Een persoon die op een stoel zit, heeft 0,7 m² nodig

 • Zet je lange tafels met banken in je tent, dan heeft één gast ca. 0,8 m² nodig

 • Gasten die op stoelen aan ronde tafels zitten, hebben ca. 1-1,2 m² nodig

Hoe groot moet mijn partytent zijn?

Een partytent van 4x8 meter biedt een overkapping van 32 vierkante meter. Hierdoor kunnen er maar liefst 64 personen in een partytent van 4 bij 8 meter staan. In een bioscoopopstelling, met stoelen in rijen achter elkaar, moet je rekening houden met een maximale capaciteit van 46. 40 personen kunnen aan tafels met lange banken zitten. Wanneer je de tent met stoelen aan tafels inricht, kunnen er 32 personen in een 4x8 partytent plaatsnemen. Lees dan onze adviestekst over partytentgrootten.

  Partytent 4x8 opzetten

  Hoewel de 4x8 partytent gezien kan worden als een grote partytent, is hij toch betrekkelijk eenvoudig op te bouwen. Iedere partytent 4x8m wordt geleverd met een duidelijke handleiding, waarin ieder onderdeel gemarkeerd is. Hierdoor zie je direct op de tekening van de 4x8 partytent waar het onderdeel hoort te komen. De bestelling wordt inclusief gereedschap geleverd.

  Opbouw 4x8 partytent

  Een korte handleiding

  1. 1

   Begin met het sorteren van alle onderdelen, zodat je het benodigde deel snel kunt vinden.

  2. 2

   Het dak wordt eerst in elkaar gezet. De dikke stalen buizen schuiven soepel in de stalen koppelstukken, waarna ze met moeren en bouten worden vastgeschroefd. De uitzondering hierop is de PE FLEX Economy, die voorzien is van een frame met kliksysteem - voor een extreem snelle opbouw!

  3. 3

   Zodra het dakframe in elkaar zit gaat het dakzeil over het dak heen. Til het dak aan één kant op, zodat de staanders aan deze kant onder de tent kunnen worden gezet. Vervolgens doe je hetzelfde aan de andere kant.

  4. 4

   Veranker vervolgens de 4x8 partytent in de grond. Geveldelen en zijwanden kunnen daarna nog worden toegevoegd. De 4x8 tent wordt inclusief witte tentelastieken geleverd, waarmee de gevels en zijwanden aan het frame kunnen worden bevestigd.

  Meer informatie nodig?

  Afhankelijk van het model kost de opbouw ca. 30 minuten. Je hebt hiervoor minimaal drie personen nodig. Bekijk voor meer informatie ook de opbouwvideo.

   Veelgestelde vragen

   Welk merk 4x8 partytent verkoopt Profitent24?

   Is een 8x4 partytent hetzelfde als een 4x8 partytent?

   Hoe kan ik de 4x8 partytent het beste opbergen als ik hem niet gebruik?

   Hoe maak ik de 4x8 partytent stormbestendig?

   Klantenservice

   Weet je niet precies waar je op moet letten bij het kopen van een partytent 4x8 m? Of heb je nog vragen over onze producten of accessoires? Geen probleem! Ons serviceteam staat voor je klaar!

   Professioneel advies

   service-luuk
   *1 Oorspronkelijke totaalprijs in deze webshop, incl. 21% btw.
   *13 Houd er rekening mee dat de levertijd langer kan zijn als er meerdere tenten worden besteld.