Telefonisch advies van experts via +31 20 26 25 900
 • 10 jaar vervangingsgarantie
 • Topkwaliteit
 • Persoonlijk advies van experts: +31 20 26 25 900

PE of PVC partytent: Van welk materiaal moet mijn partytent gemaakt zijn?

Je staat voor de aankoop van een partytent en je vraagt je af, welk materiaal het beste voor jouw doeleinden geschikt is? In de tekst krijg je een overzicht van de verschillende materialen PE en PVC en lees je welke partytent beter aan jouw eisen voldoet.

Welke eigenschappen bezit een PE partytent?

Witte PE partytent

Onze PE partytenten zijn waterdicht, sterk en UV-bestendig. De dak- en zijwandzeilen worden gemaakt van 240g/m² zwaar PE en zijn dubbel gestikt. Dakzeilen uit één stuk versterken aanvullend de stabiliteit van de partytent. In de zomermaanden bieden PE partytenten ook uitstekende bescherming tegen sterke zonnestraling, omdat zeilen van PE materiaal UV afstotend zijn.

 

Een PE partytent is geschikt voor iedereen die:

 • een voordelige partytent wil aanschaffen
 • zijn partytent alleen in de zomer wil opbouwen en in de winter wil opslaan
 • zich een lichtere tent wenst, die eenvoudiger te hanteren is

Wil jij een partytent kopen? Wij hebben meer dan 400 partytenten, bekijk dan snel ons enorme aanbod en vind de partytent die aan al jouw wensen en eisen voldoet!

Welke eigenschappen bezit een PVC partytent?

Brandvertragende PVC partytent

Onze PVC partytenten onderscheiden zich door een buitengewoon lange levensduur. Ze zijn UV-bestendig, voor 100% waterdicht en uiterst weerbestendig. Door de robuustheid van het materiaal is een tent van deze soort bijzonder ongevoelig voor scheuren door spanning en uitstekend geschikt om het hele jaar te gebruiken. De naden van onze zeilen zijn onder hoge temperaturen gelast en daardoor extreem robuust en absoluut waterdicht. Alle zeilen zijn van extreem sterk PVC-materiaal gemaakt en zijn verstevigd met een duurzaam structuurweefsel. Onze extreem stabiele PVC zeilen wegen tussen de ca. 500g/m² en de 720 g/m². Ter vergelijking: het PVC zeil van een vrachtwagen weegt gemiddeld 700 g/m².

PVC is brandvertragend. Met onze modelseries ECONOMY, PLUS, PREMIUM PLUS, PROFESSIONAL PLUS en WIKINGER PLUS bieden wij zelfs een certificaat voor brandveiligheid. Daarmee voldoen onze PVC tenten niet alleen aan de Nederlandse, maar ook aan bijvoorbeeld de Oostenrijkse, Zwitserse en andere Europese bepalingen voor brandveilige tenten. Deze certificeringen zijn bij concurrenten bijna niet te vinden. Brandveilige zeilen dragen in hoge mate bij aan de veiligheid van de gasten en mogen bij evenementen, waar men op beschermingsmaatregelen tegen brand moet letten, niet ontbreken.

Een PVC partytent is geschikt voor iedereen die:

 • zijn partytent het hele jaar door wil plaatsen
 • in of bij de tent wil koken of barbecueën
 • bij zijn evenement een catering of een buffet wil hebben
 • het roken in de tent wil toestaan
 • een evenement plant, waarbij gelet moet worden op beschermingsmaatregelen tegen brand

PE en PVC: korte uitleg over het materiaal

Polyethyleen (afk. PE, ook Polyetheen genoemd) is naast Polyvinylchloride (PVC) de meest gefabriceerde kunststof. Deze is zeer veelzijdig te gebruiken zoals voor emmers, plastic zakken, diepvrieszakken, drankkratten, manden, vuilnisbakken en nog veel meer andere voorwerpen. Ook buizen of kabelisoleringen worden van PE gemaakt. PE behoort tot de kunststoffamilie van de thermoplasten (plastisch= vormbaar), die steeds zachter worden naar mate ze warmer worden. In contact met chemicaliën is PE echter zeer resistent. Tegenover zoutoplossingen, basen en anorganische zuren is het materiaal resistent. PE wordt gewonnen door de polymerisatie van etheen, een gasvormige stof, die door de petrol-chemische verwerking van aardolie ontstaat. In principe wordt tussen twee verschillende soorten PE onderscheid gemaakt: het rekbare PE-LD (LD= Low Density), waaruit bijvoorbeeld plasticzakken en folies gemaakt worden, en het stabielere PE-HD (HD= High Density), dat onder andere voor de productie van buizen wordt gebruikt.

Polyvinylchloride (afk. PVC) wordt in grote hoeveelheden en op de meest verschillende terreinen toegepast. De elasticiteit van PVC is door het toedienen van verschillende substanties tijdens het productieproces zeer goed te variëren. Daarom wordt deze kunststof enerzijds in harde vorm (Hard PVC, een amorfe thermoplast) voor producten zoals dakgoten, buizen, grammofoon platen en hardschalen koffers gebruikt, anderzijds ook voor vloerbedekkingen en tuinslangen (zacht- PVC – een elastische, rubberachtige thermoplast, die door het toevoegen van weekmakers wordt gemaakt). In de zachte vorm is PVC zo flexibel dat het zelfs als PVC-“pasta” op regenjassen en de schuimstoffen van gestoffeerde meubels aangebracht kan worden. Bovendien is de kunststof bestand tegen alcohol, basen, vetten, zuren en oliën. PVC is zeer brandvertragend.

Hulp nodig?

Bel onze klantenservice!

Ma- Vr: 9-18 uur - Za. 9-13 uur

+31 020 26 25 900

Wil je liever meer over PE partytenten lezen, lees dan dit artikel: partytent

Of lees dit artikel over PVC partytenten: partytent

 • 1*)
  Oorspronkelijke totaalprijs in deze webshop, incl. 21% btw.