excl. btw

Verwarmingen

Handige tent verwarming voor grote tenten kopen

In de nazomer, herfst en over het algemeen in koude seizoenen, wanneer de dagen korter worden, kan het koud worden in de partytent. Om ervoor te zorgen dat je gasten zich toch comfortabel voelen is een partytent verwarmer een goede keuze. Met bijvoorbeeld een hetelucht gaskanon ontstaat een aangename warmte in de feesttent.

Zoek je een tent verwarmer maar je weet niet welke? Partytent verwarmingen kunnen een warmtekanon voor binnen, speciale heater voor de tent of een gasstraler zonder elektriciteit zijn. Hier onder laten we je kennismaken met de verschillende opties en soorten mobiele partytent verwarmingen. Dankzij partytent heater geef je kou geen kans meer!

Handige tent verwarming voor grote tenten kopen

Opslagtent en partytent verwarmen: Wanneer past welke heater het best?

Wil je je tent verwarmen met een heater? Heaters geven warmte af aan de lucht. Zonder actieve verspreiding verdeelt de warme lucht zich slechts langzaam in de koude tent, dus het kan even duren voordat je de verwarming in de tent voelt. Dus welke verwarmingen zijn het meest geschikt om je tent te verwarmen in de winter?

Elektrische heteluchtkanon met gas: Snelle en efficiënte verwarming

Als je een snelle, actieve warmteverspreiding wilt in ruimtes zoals een feesttent, kun je het beste een warmtekanon gebruiken. Een hetelucht warmte kanon heeft een hoge luchtcirculatie, waardoor de warmte snel wordt verspreid. Bovendien wordt de koude omgevingslucht opgewerveld en vermengd met de verwarmde lucht. De warmte wordt dus snel en gelijkmatig in de tent verspreid. Het nadeel: de hetelucht kanon heeft elektriciteit nodig - zelfs als de warmte wordt geproduceerd door een gas kanon.

Elektrische heteluchtkanon met gas

Elektrische straalkachel: de ongecompliceerde tentverwarming

Als je het niet erg vindt om afhankelijk te zijn van elektriciteit, zijn elektrische straalkachels of partytent heaters ook ideaal om te gebruiken als partytentverwarming. Hoewel de verwarmingskosten hoger zijn bij gebruik van deze camping heaters, hoef je geen lege gasflessen of gaspatronen te vervangen. Het is precies deze omstandigheid die deze tentverwarming zo ongecompliceerd maakt. Andere voordelen van elektrische mobiele straalkachels zijn dat ze onderhoudsarm zijn en lang meegaan.

Elektrische straalkachel: de ongecompliceerde tentverwarming

Gasstraler: Verwarmen zonder elektriciteit

Als je je grote tent wilt verwarmen zonder elektriciteit, kun je een gasstraler overwegen. Vergeleken met een hete lucht kanon verwarmt een gasstraler grote ruimtes selectiever. Het duurt langer voordat de warmte zich gelijkmatig door de tent heeft verspreid en de gewenste temperatuur heeft bereikt. Het doorslaggevende voordeel van deze tentverwarming is echter dat je onafhankelijk van het stopcontact kunt verwarmen. Bij het voorbereiden van je volgende feestje hoef je je dus geen zorgen te maken over waar het dichtstbijzijnde stopcontact is. Dankzij de gasstraler op gasfles ben je volledig mobiel als het gaat om het opzetten van de verwarming.

Gasstraler: Verwarmen zonder elektriciteit

Is een heater in een partytent gevaarlijk?

De winter staat voor de deur en de partytent moet zo snel mogelijk warm worden en een aangenaam binnenklimaat creëren. Maar bij feesttentverwarmers gaat het niet alleen om de juiste temperatuur en snelheid, maar vooral om de veiligheid van de gasten in de feesttent en het juiste kW vermogen van de feesttentverwarming. Onze tip: Let daarom bij het verwarmen van je partytent op de volgende twee aspecten:

  1. Verwarmingscapaciteit: partytenten zijn geen geïsoleerde, gesloten ruimtes. Ze hebben ventilatieopeningen waardoor koude lucht gemakkelijk de tent kan binnendringen. Dit betekent dat er voortdurend warmte verloren gaat. Daarom moet een verwarming een hoog verwarmingsvermogen hebben van ongeveer 3 - 10 kilowatt. Een dergelijk vermogen zorgt ervoor dat de binnentent merkbaar verwarmd kan worden. Hoe groter de partytent, hoe hoger het vermogen van de heater moet zijn. In onze accessoireshop vind je een krachtige heteluchtkanon met een vermogen van 10 kW.
  2. Veiligheid: verwarmers moeten goedgekeurd zijn voor gebruik binnenshuis. Anders bestaat er gevaar voor brand of vergiftiging. In de onderstaande tips kun je lezen waar je op moet letten om ervoor te zorgen dat er geen open vuur of andere gevaren ontstaan door het gebruik van tentverwarmers.

Tips voor het opstellen van een tent verwarming

Voordat je een heater of een heleluchtkanon binnen gaat gebruiken, moet je op een aantal punten letten:

  • De afstand tussen het verwarmingselement en brandbare voorwerpen en brandbaar materiaal, zoals het tentdoek, moet ruim zijn om brand te voorkomen.

  • Het verwarmingselement moet op een plek worden geplaatst waar de kans op botsingen het kleinst is om brandwonden te voorkomen.

  • Gasverwarmers moeten een piëzo-ontsteking hebben zodat het gas gemakkelijk en veilig kan worden ontstoken.

  • Als gas wordt gebruikt voor verwarming, is het essentieel dat er voldoende zuurstof is, anders bestaat het risico op CO-vergiftiging. Let er bij aankoop op dat het apparaat geschikt is om binnen te gebruiken.

Klantenservice

Weet je nog steeds niet welke tentverwarming met hoeveel watt het beste past bij de grootte van je tent? Ben je geïnteresseerd in mobiele heteluchtkanon, maar wil je niet te lang wachten tot het warm wordt in de tent? Geen probleem - onze medewerkers staan voor je klaar! Samen vinden we de perfecte partytentverwarming voor je!

Professioneel advies

service-luuk