excl. btw

PVC / PE-reiniger

Professionele PVC-reiniger kopen

Wil je je tent optimaal beschermen tegen vuil? Of zit je tentzeil al onder het vuil en wil je je tentzeil schoonmaken? Onze tip: gebruik een speciale kunststof reiniger voor PE- en PVC-tenten. Hieronder leggen we uit waarom we deze professionele kunststof reiniger aanraden en hoe je je tent er goed mee kunt schoonmaken.

Professionele PVC-reiniger kopen

De beste pvc reiniger voor lichte vervuiling en hardnekkige tentvlekken

Om het materiaal van je PE- of PVC-tent op lange termijn te beschermen en schimmel en andere zware vervuiling te voorkomen, is het belangrijk dat je de binnen- en buitenkant van je tent regelmatig reinigt. Maar wie heeft het niet meegemaakt - je hebt een buffet in de tent opgezet voor een evenement en plotseling heb je toch vlekken achtergelaten op het tentzeil. Soms gebeurt dit zelfs zonder evenement, bijvoorbeeld na dagen van slecht weer. Maar wat is de beste manier om dit vuil te verwijderen?Lichte vervuiling

Voor lichte vervuiling kan je standaard schoonmaakmiddelen gebruiken zoals een doek of spons bevochtigd met zeepwater van bijv. een milde pvc vloer reiniger. Gebruik de zachte spons om je tent voorzichtig schoon te maken wanneer deze is opgezet. Was je zeil nooit in de wasmachine! Zowel het PE- als het PVC-materiaal is niet geschikt voor gebruik in een wasmachine. Je krijgt dan wel een schoon tentdoek, maar je tent zal door het wassen ernstig beschadigd raken en kwaliteitsgarantie is niet meer mogelijk.Tentzeil van kunststof bij lichte vervuiling met spons schoonmaken

Hardnekkige vlekken

Maar wat als je tent waterresistente, hardnekkige vlekken toont? In dit geval zijn eenvoudige schoonmaakmiddelen niet langer voldoende. Sommige vetten of oliën zijn bijna onmogelijk te verwijderen en als je verkeerd reinigt, bestaat ook het risico dat de naden scheuren of dat het vuil nog dieper in de stof wordt gewreven. De oplossing: professionele kunststof reinigers voor waterdichte oppervlakken. Wij adviseren de sterk alkalische PE- en PVC-reiniger voor je partytent (1000 ml).

Sterk alkalisch reinigingsmiddel voor PE- en PVC-tenten

PVC & PE-reiniger: de residu-vrije tentzeil reiniger

Om hardnekkig vuil zoals vet, olieresten, roet, schimmel, gras, teer of andere zware, waterbestendige aanslag van het zeil schoon te maken, heb je een vetoplossende reiniger nodig. Wij raden onze PVC- en PE-reiniger voor partytenten aan. Dit is een sterk alkalisch, vloeibaar concentraat in een fles die je na het eerste gebruik niet meer wilt missen. Waarom? Heel eenvoudig: deze zeildoekreiniger verwijdert zelfs de hardnekkigste vlekken en is speciaal ontworpen voor het schoonmaken van kunststof oppervlakken. 

Deze zeildoekreiniger is zeer effectief, zelfs bij lage concentraties. In onze online shop kun je deze PE- en PVC-reiniger verkrijgen in een fles van 1000 ml met een pH-waarde van 13. Een tent moet altijd gereinigd worden, maar het is niet altijd mogelijk om de tent regelmatig te reinigen. Ook in dit geval is de PE- en PVC-reiniger de ideale oplossing. Met deze reiniger koop je een krachtig product dat, zelfs als het al een tijdje geleden is sinds de laatste intensieve reiniging, de hele tent snel weer in zijn oorspronkelijke pracht zal herstellen.


De reiniger correct gebruiken

Het juiste gebruik van deze intensieve reiniger is essentieel. Juist omdat deze 1000 ml zeildoekreiniger de meest hardnekkige vlekken schoon verwijdert, moet je de volgende instructies in acht nemen:

 1. 1

  Deze speciale tentreiniger is een agressieve reiniger, dus draag altijd beschermende handschoenen als je hem gebruikt.

 2. 2

  Gebruik het concentraat alleen in een goed geventileerde ruimte.

 3. 3

  Gebruik gerust een hogedrukreiniger.

 4. 4

  Voordat je het zeil reinigt, moet je het agressieve reinigingsmiddel verdunnen met helder water. De hoeveelheden hangen af van de wasmethode en de staat van het zeil. Meng het product niet met andere chemische stoffen.

 5. 5

  Gebruik altijd koud water en geen lauw water. Warm water wordt ook afgeraden.

 6. 6

  Gebruik gerust een spons of borstel en maak het zeil van je tent schoon met deze gebruiksvoorwerpen.

 7. 7

  Wees niet verbaasd als het water slechts een beetje schuim heeft; dit heeft geen invloed op de effectiviteit van de reiniger.

 8. 8

  Als je klaar bent met schoonmaken of afvegen, spoel het zeil dan goed af.

 9. 9

  Laat de natte tent of het natte dekzeil nu drogen.

 10. 10

  Zorg er ten slotte voor dat het zeil droog is voordat je het opvouwt om schimmelvorming op het oppervlak te voorkomen. Je kunt het nu op een droge plaats opbergen.

Verdere toepassingen voor de reiniger

De PE- en PVC-reiniger is niet alleen bedoeld voor het reinigen van je tentzeil. Dankzij zijn vermogen om zelfs het meest plakkerige kunststof schoon te maken, is deze zeildoekreiniger ook erg populair buiten tenten. Denk aan kunststof tuinstoelen schoonmaken of pvc vloeren reinigern. Het wordt zelfs steeds meer gebruikt in industrieën, werkplaatsen en voor alkalische vloeren. Voor deze toepassingen worden echter geen flessen van 1 liter gebruikt, maar blikken van 10 liter.

Onze bevinding:

Voor lichte vlekken kan je je tent gewoon afvegen en schoonmaken met een doek, een zachte spons of, indien nodig, een zachte borstel. Was de tent nooit in de wasmachine en we raden ook af om harde borstels te gebruiken, vooral op een PE-tent. Voor ernstiger vuil zijn conventionele huishoudelijke producten echter niet langer toereikend. Onze tip: kies voor onze PVC en PE zeildoekreiniger. Die doet wat hij belooft: vet, olie, teer en andere waterbestendige vlekken maak je met dit product snel en betrouwbaar schoon. Gebruik de reiniger niet onverdund, maar meng het altijd met koud water. Na het reinigen raden wij je aan je tent volledig te laten drogen. De reiniger is verkrijgbaar in onze online shop in flessen van 1000 ml.

Heb je vragen over het product?

Heb je nog vragen over het wassen of drogen van je tent of wil je persoonlijk advies? Geen probleem! Neem contact op met onze deskundige klantenservice!

Professioneel advies

service-luuk
*1 Oorspronkelijke totaalprijs in deze webshop, incl. 21% btw.