Telefonisch advies van experts via +31 20 26 25 900
  • 10 jaar vervangingsgarantie
  • Topkwaliteit
  • Persoonlijk advies van experts: +31 20 26 25 900

Beschermd tegen het weer en feestvieren in de buitenlucht

Bescherming tegen het weer: een partytent.

Er is een goede reden om een partytent aan te schaffen voor Outdoor activiteiten: het weer. Wie grote familiefeesten of evenementen plant heeft voor de organisatie van het evenement een bepaalde dag ingepland. Mocht het weer op deze dag slecht zijn, kan het hele feest letterlijk in het water vallen. Ook erg zonnig weer kan de feestgasten parten spelen. Met een partytent van Profitent24.nl ben je op elke situatie voorbereid en kun je je gasten extra comfort en veiligheid bieden.

Naast de bescherming tegen het weer is de feesttent ook daar op te zetten, waar je hem juist nodig hebt – een betonconstructie is daarentegen plaatsgebonden. Bovendien kan een partytent ook als uitbreiding worden gebruikt. Bijvoorbeeld door deze op het terras voor de woonkamer te plaatsen, voor je caravan te zetten of deze als uitbreiding bij je restaurant te gebruiken. Zo kun je je plaats aanbod tijdelijk uitbreiden zonder duurzame verbouwingen. Wanneer je de partytent tijdelijk of helemaal niet meer gebruikt kun je hem opslaan of door verkopen. Dit is bij een betonconstructie moeilijk tot onmogelijk.

Bijkomend voordeel: Een tent is snel en eenvoudig te vergroten. Hoe dat gaat lees je in onze tips: Hoe vergroot ik een tent?

Welke verschillen zijn er bij partytenten?

Vier verschillende partytenten.

Omdat een partytent voor het grootste gedeelte uit de componenten frame en zeil bestaat, zijn hier ook het onderscheid in de verschillende prijsklassen te verklaren. De prijs heeft effecten op de stabiliteit en de duurzaamheid van de partytenten. Over het algemeen geldt: Hoe meer geld je uitgeeft, hoe sterker en stabieler het product is, dat je koopt. Van tevoren moet je je daarom afvragen waarvoor de partytent in de toekomst gebruikt gaat worden. Een gebruiker die de tent voor privédoeleinden aanschaft, heeft niet persé een partytent nodig die ervoor gemaakt is om wekelijks opgebouwd en afgebroken te worden of om jarenlang buiten te staan. Wanneer je een partytent zoekt, die je maar een paar dagen per jaar nodig hebt komt een voordelige PE partytent voor jou in aanmerking.

Neem een kijkje in onze PE leidraad om meer te weten te komen: PE partytent: Goedkoop en praktisch

De verschillen in het frame zitten bijvoorbeeld in de diameter en in de wandsterkte van de buizen en verbindingsdelen. Als frame-materiaal wordt meestal staal gebruikt. Hoogwaardig staal is vol verzinkt, zodat het niet kan roesten. Terwijl het frame van voordeligere partytenten vaak met een goedkoop kliksysteem wordt verbonden, gebruiken kwalitatief betere producten hoogwaardigere kliksystemen of verschroefde of pin- verbindingen, die stabieler zijn en langer meegaan. Bovendien is het frame van hoogwaardigere partytenten complexer en beschikt bijvoorbeeld over een grondframe en extra versterkingen voor het dak.

Voor de zeilen van partytenten worden de materialen Poly-Ethyleen (PE) of Polyvinylchloride (PVC) gebruikt. Beide materialen zijn bestendig tegen UV-straling en 100% waterdicht. Hoogwaardige producten gebruiken PVC als zeilmateriaal, omdat dit robuuster en langer mee gaat dan PE. Wie dus een tent zoekt om het hele jaar te laten staan, kan beter wat dieper in de buidel tasten om een resistente en bestendige partytent te kopen. Deze kan dan bijvoorbeeld als tuintent worden gebruikt. Profitent24 heeft meer dan 400 verschillende PE en PVC partytenten. Bekijk snel welke het beste bij jouw wensen en eisen past!

Ook voor bepaalde gebruiksdoelen zoals bijvoorbeeld in de gastronomiebranche zijn PVC partytenten vanwege hun brandvertragende werking beter geschikt. PE daarentegen biedt het voordeel bij gelijke grootte maar half zo zwaar te zijn, waardoor het eenvoudiger te hanteren is en een kleiner pakvolume heeft.

Een vergelijking tussen PE en PVC partytenten vind je hier: PVC of PE tent?

Voorbeeld van een partytent, die voor langere tijd opgesteld kan worden

Met een PROFESSIONAL Partytent koop je een extreem sterk product met zeer lange levensduur, dat tegen verschillende klimaatomstandigheden bestand is en geschikt is voor gebruik gedurende het gehele jaar. Door de extra koop van de accessoire set Zekerheids Plus pakket krijg je bovendien een statica dat door een Duits ingenieursbureau gecertificeerd is. Extra versterkingen, een bodemverankeringssysteem en stormbeveiligingsbanden behoren tot het pakket en zorgen voor een grotere stabiliteit en verbeterde robuustheid van de feesttent. Bij het bodemverankeringssysteem kan afhankelijk van de ondergrond voor aarde of beton gekozen worden. Door het Zekerheids Plus pakket doorstaan partytenten van de lijn PROFESSIONAL bij het gebruik van het pakket een windsterkte tot windkracht 10 of verdragen zij een sneeuwlast tot max. 50 – 60 kg/m2. Dat zijn ideale vereisten voor een partytent die het hele jaar door gebruikt wordt.