Telefonisch advies van experts via +31 20 26 25 900
  • 10 jaar vervangingsgarantie
  • Topkwaliteit
  • Persoonlijk advies van experts: +31 20 26 25 900
4x8 m partytent kopen - stabiel & waterdicht

Biedt plek voor
ca.64 ca.46

100% waterdicht & zeer UV-bestendig

Gegalvaniseerde stalen constructie

Professionele tent met zeildoek van PE en PVC

Stevige partytent 4x8 meter kopen

Leuk het volgende feest of outdoor evenement op met een partytent 4x8! Naast het gebruik als feesttent is de 4x8 tent ontzettend veelzijdig. Ideaal bijvoorbeeld als instant overkapping tijdens een gecaterde lunch of als tijdelijke opslagplaats in de buitenlucht. Een multifunctioneel product, geschikt voor alle jaargetijden. Bestel daarom nu je eigen 4x8 partytent bij de veelzijdige tentexpert!

Partytent zeil 4x8: PE of PVC?

Wij verkopen 4x8 partytenten met PE of met PVC zeil. Hoewel beide zeiltypen 100% waterdicht zijn, verschilt het materiaal in kwaliteit, gewicht en duurzaamheid. De PE partytenten 4x8 zijn lichter en daardoor gemakkelijk op te zetten. Een perfecte oplossing voor de particulier die zijn feesttent slechts sporadisch en voor korte periodes nodig heeft. PVC partytenten 4x8 daarentegen zijn zwaarder, maar het materiaal is duurzamer en sterker. Het zeil is voorzien van een scheurbestendig binnenraster en kan eventueel geleverd worden met een certificaat van brandvertragendheid. De PVC partytent 4x8 is daarom uitermate geschikt voor professioneel gebruik.

Vergelijk PE & PVC partytenten 4x8

Aantal personen in partytent 4x8

Aantal personen 4x8 partytent

Wij krijgen regelmatig de vraag hoeveel personen er in een 4x8 partytent passen. Hoewel het een en ander natuurlijk sterk afhankelijk is van de inrichting (wel of geen podium, staande of zittende gasten, wel of geen statafels, enzovoorts), hanteren wij zelf de volgende vuistregels om te bepalen hoeveel personen er in een partytent passen.

  • Iemand die staat heeft 0,5 m² ruimte nodig
  • Een persoon die op een stoel zit, heeft 0,7 m² nodig
  • Zet je lange tafels met banken in je tent, dan heeft één gast ca. 0,8 m² nodig
  • Gasten die op stoelen aan ronde tafels zitten, hebben ca. 1-1,2 m² nodig

Een partytent van 4x8 meter biedt een overkapping van 32 vierkante meter. Hierdoor kunnen er maar liefst 64 personen in een partytent van 4 bij 8 meter staan. In een bioscoopopstelling, met stoelen in rijen achter elkaar, moet je rekening houden met een maximale capaciteit van 46. 40 personen kunnen aan tafels met lange banken zitten. Wanneer je de tent met stoelen aan tafels inricht, kunnen er 32 personen in een 4x8 partytent plaatsnemen.


Opbouw 4x8 partytent

Witte 4x8 partytent

Hoewel de 4x8 partytent gezien kan worden als een grote partytent, is hij toch betrekkelijk eenvoudig op te bouwen. Iedere partytent 4x8m wordt geleverd met een duidelijke handleiding, waarin ieder onderdeel gemarkeerd is. Hierdoor zie je direct op de tekening van de 4x8 partytent waar het onderdeel hoort te komen. De bestelling wordt inclusief gereedschap geleverd.

We adviseren om te beginnen met het sorteren van alle onderdelen, zodat je het benodigde deel snel kunt vinden. Het dak wordt eerst in elkaar gezet. De dikke stalen buizen schuiven soepel in de stalen koppelstukken, waarna ze met moeren en bouten worden vastgeschroefd. De uitzondering hierop is de OPTILine Economy, die voorzien is van een frame met kliksysteem - voor een extreem snelle opbouw! Zodra het dakframe in elkaar zit gaat het dakzeil over het dak heen. Til het dak aan één kant op, zodat de staanders aan deze kant onder de tent kunnen worden gezet. Vervolgens doe je hetzelfde aan de andere kant. Veranker vervolgens de 4x8 partytent in de grond. Geveldelen en zijwanden kunnen daarna nog worden toegevoegd. De 4x8 tent wordt inclusief witte tentelastieken geleverd, waarmee de gevels en zijwanden aan het frame kunnen worden bevestigd.

Afhankelijk van het model kost de opbouw ca. 30 minuten. Je hebt hiervoor minimaal drie personen nodig. Bekijk voor meer informatie ook de opbouwvideo.

Veelgestelde vragen

Welk merk 4x8 partytent verkoopt Profitent24?

Wij verkopen uitsluitend 4x8 meter partytenten van TOOLPORT. Dit merk, dat door vrijwel heel Europa verkocht wordt, levert verschillende type tenten af voor onder andere de agrarische, industriële en de particuliere markt. De 4x8 partytenten die TOOLPORT levert zijn betrouwbaar, voldoen aan hoge standaarden en zijn voorzien van de juiste keurmerken.

De begrippen '8x4 partytent' en '4x8 partytent' worden zo vaak als synoniem gebruikt, dat hiermee praktisch hetzelfde product wordt bedoeld. De maten worden meestal genoteerd als Breedte x Lengte. In het geval van 4x8 meter betekent dit 4 meter breed en 8 meter lang. Schrijf je de maten van de tent als 8x4 meter, dan is hij dus 8 meter breed en 4 meter lang. Dit is echter zo'n bijzonder formaat, dat men ervan uit mag gaan dat met partytent 8x4 een tent van 4 meter breed en 8 meter lang bedoeld wordt.

De 4x8 feesttent dient na gebruik altijd droog te worden opgeborgen, anders kunnen er schimmels op de zeilen en de zijwanden ontstaan. Controleer de zeilen tijdens het afbreken op beschadigingen. Zelfs het kleinste gaatje in het zeil laat al water door - alleen een onbeschadigd tentzeil is 100% waterdicht. Kleine reparaties kun je eventueel zelf uitvoeren met onze reparatieset. Wil je de 4x8 tent gemakkelijk kunnen vervoeren, dan kunnen we onze partytenttassen aanraden. Deze tassen van waterdicht materiaal beschermen de tent van beschadigingen. Ze bieden tevens een waterdichte opslagplaats wanneer de tent niet gebruikt wordt.

Een tent met grote afmetingen als een 4x8 partytent is door zijn formaat vatbaarder voor weersomstandigheden dan een kleiner model. Daardoor is het extra belangrijk dat hij stevig in de grond staat, zeker bij harde wind. Hoewel het frame is gemaakt van volledig gegalvaniseerd staal, kan het geen kwaad om de tent bij storm extra te verstevigen. Wij kunnen hiervoor onze stormbeveiliging aanraden. Deze set bestaat uit dikke spanbanden van extra stevig nylon materiaal, plus bodembevestiging. Zo staat de tent steviger in de grond, waardoor de 4x8 partytent meer stormbestendig is.

Profitent 24: de veelzijdige tentexpert

Onze deskundige klantenservice helpt je graag verder

Weet je niet precies waar je op moet letten bij het kopen van een partytent 4x8 m? Of heb je nog vragen over onze producten of accessoires? Geen probleem! Onze experts van de klantenservice staan voor je klaar! Stuur een e-mail naar klantenservice@profitent24.nl of bel ons op onderstaand telefoonnummer.

We helpen je graag telefonisch verder:

+31 (0)20-26 25 900
Ma-Vr 9:00 – 18:00 uur
Za 9:00 – 13:00 uur

  • 1*)
    Oorspronkelijke totaalprijs in deze webshop, incl. 21% btw.